Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VI tema 2012m. ruduo

QUOTE(vi_ @ 2013 05 06, 17:20)
Radau porą vaizdelių, tiesa, ne tokius, kokius norėjau rasti bei parodyti, bet bent į tą pusę, apie kurią čia vis pakalbu, t.y. apie pievos dėlionę.

thumbup.gif Liuks idėja ta pievos dėlionė.

Tos natūralios prerijų pievos labai gražu pažiūrėti. Turiu tokį diedelį olandą ,facebuko draugą. Į jo tokio tipo sodą net ekskursijos važiuoja. Bet kai deda nuotraukas kaip su priekabom jie tą sodą tvarko. rolleyes.gif .Į karučius tiesiog netelpa.
Aš per didelė tinginė tokiems bajeriams. cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledum: 21 gegužės 2013 - 09:56
nusipirkau Gencijonu, bet pasodinus kaip uzsidare ziedukai ir viskas, ar ko truksta, o gal siaip labai reikli gele, gal kazkokios specifines prieziuros jai reikia g.gif
Atsakyti
laukiau laukiau, bet jau matyt nebėr prasmės. jei jau neatžėlė rūgtis ''Fat domino'', tai musiau ate verysad.gif , ir veronikūnai vieni bujoja, kiti nepasirodė po žiemos(Roseum), treti, pasirodė nuvyto ir nunyko (Diane)? kame reikalas? ir astras ''Lutetia'', deja nerodo gyvybės ženklų.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2013 05 21, 13:10)
laukiau laukiau, bet jau matyt nebėr prasmės. jei jau neatžėlė rūgtis ''Fat domino'', tai musiau ate  verysad.gif , ir veronikūnai vieni bujoja, kiti nepasirodė po žiemos(Roseum), treti, pasirodė nuvyto ir nunyko (Diane)? kame reikalas? ir astras ''Lutetia'', deja nerodo gyvybės ženklų.

GHm. Jokiu grobuoniu, mintanciu saknimis neturite? Nes realiai kitokias priezastis sunku pritaikyti.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2013 05 21, 12:54)
GHm. Jokiu grobuoniu, mintanciu saknimis neturite? Nes realiai kitokias priezastis sunku pritaikyti.

na karkvabalio lervų gali būti tikriausiai? tas nuvytęs veronikūnas šalia išleido vieną stiebelį, ir galvoju ką daryt, nejudint ir leist įsikabint į gyvenimą, tikintis kad nenuvys, ar raut, apžiūrėt šaknis ir kelt į kitą vietą? o tas kuris visai neatžėlė matomai saulėto ir šalto kovo auka, nes ankstyvą pavasarį matėsi pumpurai, bet po šalčių daugiau naujų nepasirodė, o tie nebeaugo. tai jau turbūt viskas, ar yra dar tikimybė, kad iš šaknų vėliau kas pasirodys?
Atsakyti
laukiau laukiau, bet jau matyt nebėr prasmės. jei jau neatžėlė rūgtis ''Fat domino'', tai musiau ate  verysad.gif , ir veronikūnai vieni bujoja, kiti nepasirodė po žiemos(Roseum), treti, pasirodė nuvyto ir nunyko (Diane)? kame reikalas? ir astras ''Lutetia'', deja nerodo gyvybės ženklų.

nu nemazai netekciu... gaila...
pas mane visgi pasimire pluostine juka. laukiau dar, gal atzels, bet turbut jau nebe... kazin del ko ji, nes anot pardavejo pernai ziema ji apskritai vazone ziemojo, net nepridengta niekaip g.gif o cia isodinta, apkamsyta, sausai, neuzmirkus... gal irgi tas durnas kovas kaltas g.gif
beja, viena roze visgi paskubejau iskast. isrovus radau dar kazkiek gyvybes palei saknis. ibedziau i kita vieta- mazu isgyvens. nu ir lenda raudonos sakeles... gal atsigaus g.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 05 21, 13:18)
nu nemazai netekciu... gaila...
pas mane visgi pasimire pluostine juka. laukiau dar, gal atzels, bet turbut jau nebe... kazin del ko ji, nes anot pardavejo pernai ziema ji apskritai vazone ziemojo, net nepridengta niekaip g.gif  o cia isodinta, apkamsyta, sausai, neuzmirkus... gal irgi tas durnas kovas kaltas g.gif
beja,  viena roze visgi paskubejau iskast. isrovus radau dar kazkiek gyvybes palei saknis. ibedziau i kita vieta- mazu isgyvens. nu ir lenda raudonos sakeles... gal atsigaus g.gif

Pas mane irgi viena juka nurudavo ir eremūras. Gal 5 metus su juo vargau, taip ir nesulaukiau žiedų, šiemet jau būtų žydėjęs. O kitos jukos gyvena ir džiaugiasi, niekuo jų nedengiu. Turėjau tiesiog milžiniškus kelis kelmus budlėjos, tai vakar radau tik vienos menkutį ūgliuką, nebus šiais metais trimetrinio krūmo. Užtat prisodinau daug naujų iš sėklų, kitais metais bus pats grožis. Ir veronikų įvairiaspalvių prisiauginau iš sėklų, ir pūstataurių. Pastarieji labai plinta, pernai nusipirkau nupiepusį ūgliuką, siemet vos ne metro atstumu pridygo.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 05 21, 15:08)
Pas mane irgi viena juka nurudavo ir eremūras. Gal 5 metus su juo vargau, taip ir nesulaukiau žiedų, šiemet jau būtų žydėjęs. O kitos jukos gyvena ir džiaugiasi, niekuo jų nedengiu. Turėjau tiesiog milžiniškus kelis kelmus budlėjos, tai vakar radau tik vienos menkutį ūgliuką, nebus šiais metais trimetrinio krūmo. Užtat prisodinau daug naujų iš sėklų, kitais metais bus pats grožis. Ir veronikų įvairiaspalvių prisiauginau iš sėklų, ir pūstataurių. Pastarieji labai plinta, pernai nusipirkau nupiepusį ūgliuką, siemet vos ne metro atstumu pridygo.

veronikos triju spalvu man labai sunkiai dygo unsure.gif tai dabar tokie daigiukai, dar tik ispikiuoti. lepinasi siltnamyje. nezinau kada jas bus galima i lauka kelti g.gif pustatauriu pakuti nusipirkau, ale nesejau. paskaiciau, kad reik is rudens seti.
Atsakyti

Pas mane irgi yra aukų. Dėl rūgties 'Red Dragon' labai nenustebau, nes Oli_vija buvo įspėjusi, bet kitos aukos gana keistos: viena iš trijų kraujažolių "Credo", būtent ta, kuri buvo pasodinta sausesnėje ir patikimesnėje vietoje; viena rykštenė "Golden Fleece", kuri turėtų kaip ir nieko labai nebijoti; raudoklė "Blush" lyg ir turi pumpurus, bet niekaip nesprogsta. Gal per sausa buvo jai g.gif Astrai "Lutetia" elgiasi priešingai - vienas, kuris pasodintas sausiau, bujoja, tuo tarpu kiti tik tik sprogsta; kraujalakė "Red Thunder" tik vieną lapelį kol kas išspaudė, labai sunkiai bunda veronikos "Blauriesin", nors šalia "Pink Damask" puiki ir jau suaugusi į gerą krūmą. Taigi pažintys su augalais ir jų charakteriais tęsiasi biggrin.gif Greičiausiai kasmet bus tų naujovių. Pavyzdžiui visi vilkdalgiai šiais metais pas mane neįprastai žemi, sibiriniai neskuba krauti žiedų, turbūt dėl drėgmės trūkumo paskutinį mėnesį.

Na, bet reikia pasidžiaugti, kad yra ir šiltos žiemos privalumų - vijoklinis sausmedis visiškai nenušalo, juodauogis šeivamedis "Black Beauty" krauna žiedinius pumpurus pirmą kartą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aispra: 21 gegužės 2013 - 16:45
oho,aispra, tikrai nuostoliai kai kurie netikėti. beje, mano kraujažolė taip pat pateikė nemalonų siurprizą, gyva, bet tokio skurdaus vaizdelio nesitikėjau. pas mus kaip tik buvo vėsu, pavasaris ar vasara tik visai neseniai pajūrin užsuko smile.gif, tai augalai nukentėjo nuo kovo, o dabar viskas jau kas galėjo matyt atsigavo, o kam jau nelemta tai ką darysi, bus naujiems eksperimentams vietos smile.gif. mano šeivamedis peržiemojo vazone, visą žiemą, tik kovą įtempiau naman, dabar irgi jau matau kad bus žiedų smile.gif

leliumai tikrai augina šalavijus ''Adora Blau'', kaip peržiemojo? manieji tikriausiai kas antras teišgyveno, kai kuriuos teko išraut visai sudžiūvusius.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti