Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VI tema 2012m. ruduo

QUOTE(jot.ka @ 2012 11 05, 11:10)
taip, pas mane pagairė, auga ir užuovėja, bus gyvatvorė, suaugus gal kažkiek situacija kis į geresnę pusę, bet iš esmės, turi atsirasti gal net labiau uždaras vidinis kiemas, kad apsaugot ir nuo kitų krypčių vėjų. kol kas su tuo susitaikiau, ir atradau, kad vėjam atsparūs kemerai, miskantai, mano vėjuotam kiemui puikūs augalai.
o kiek metų su miskantais draugauji?

Gal 3 metus. Is tiesu, atsirinkti vejams atsparius augalus yra gera mintis.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 11 05, 11:03)
Dėl maumedžių grožio, tai jo - nuostabiai jie dabar atrodo. O katras pas jus maumedis (jų būna lyg ir įvairių...)? Kitais metais žadu eglūną, skaityk, beveik maumedį, smile.gif sodyboje apgyvendinti. Labai jau gražiai jis man žiūrisi. Ir ne tik rudenį.

deja, nezinau kuris- pirkom drauge su sklypu. turiu Navasaicio dendrologija, bandziau as jam kuri nors varda suteikt- nelabai limpa. pakelej maumedziai jau senokai be spygliu. mano kazkoks super duper velyvas. ir spalva igauna tokia lyg aukso- siltai geltona.
va koks jis buvo pernai. siuo metu jis tokio pat aitraus geltonumo, tik dar kokiais 2 metrais didesnis:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 05 lapkričio 2012 - 10:22
QUOTE(jot.ka @ 2012 11 05, 11:20)
na tokių užuovėjų deja negaliu sau leisti, nuotraukose gal atrodo ir nemažai vietos, bet medžius sodint reikia nuo ribos atitraukus bent per tris metrus, tai tuomet man jau gėlynams vietos nelieka, ir kitas svarbus momentas, tai pietinė pusė, ir saulės užsistoti tikrai nesinori, ypač dabar, šešėlis net ir nuo gėlyno nutįsta iki pat namo, tai kur ten medžiai...o gyvatvorė auga, tik laiko reikia  smile.gif
o ką turit galvoje kad pas mane hayfieldas pagal šilumas?

Kas dėl medžių/krūmų užuovėjos, jums vietoje, aišku, geriau matosi.
Prie Heyefield‘o dar žodelį „čiut“ pridūriau. Turėjau omenyje atšiaurumo zonas. Bent jau garantuotą 5 zoną turite, o teoriškai ir dažniausiai praktiškai – 6-tą. Nancy Odra augalynai, apie kuriuos čia vis pakalbu, 6-7 zonoje gyvena.

vobla, tai pas jumis dyyydelis medis auga ir labai gražus (beje, šalia jo elektros stulpai stypso, tai pastaruosius teks nupjauti, nes jiems maumedis gali pakenkti... smile.gif rimtai... pas mus savaiminės pušelės po laidais pridygo, tai elektrikai pareiškė, jog turime jas gerokai patrumpinti, nes antraip baudų užsidirbsime). Aš tai norėčiau kažko tokio iš žemųjų (apie 2 m), todėl ties eglūnu apsistojau. Bet gal būna žemų maumedžių?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 05 lapkričio 2012 - 11:39
QUOTE(vi_ @ 2012 11 05, 12:29)
vobla, tai pas jumis dyyydelis medis auga ir labai gražus (beje, šalia jo elektros stulpai stypso, tai pastaruosius teks nupjauti, nes jiems maumedis gali pakenkti... smile.gif rimtai... pas mus savaiminės pušelės po laidais pridygo, tai elektrikai pareiškė, jog turime jas gerokai patrumpinti, nes antraip baudų užsidirbsime). Aš tai norėčiau kažko tokio iš žemųjų (apie 2 m), todėl ties eglūnu apsistojau. Bet gal būna žemų maumedžių?

oj, nia- stulpas uzu 7 metru nuo maumedzio. stai ka reiskia fotkinta automatu- visa perspektyva isplokstinta doh.gif net labai isbujojes laidu nepasiektu.
zemiausias kuri radau- 20 metru biggrin.gif
bet nezinau kaip pendulos elgiasi. i kiek metru stieba iskiepyta- tiek ir bus? g.gif
nu va radau, parasyta,kad aukstis priklauso nuo poskiepio.
neleido gyvai paveiksliuko idet:
https://encrypted-tb...asFcBI0jAAOaLxN
tai idedu negyvai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 05 lapkričio 2012 - 11:55
QUOTE(vi_ @ 2012 11 05, 12:29)
ties eglūnu apsistojau

turėjau eglūną (pagal LT zonų žemėlapį ~4/5 zonos riba). Apšaldavo. Tiksliau praktiškai nušaldavo. Iš pašaknių bandydavo atželt. Trečiais metais atsibodo laukt - iškasiau. Tėvai vidurio Lietuvoje augino (5 zona) - kasmet genėdavo iššalusias šakas. Nuostabaus vaizdo nesulaukė, nors užuovėja buvo. Žydėjo tik 1 metais iš 10. Dabar nebeaugina.

vi_, negi jau išsėmėte mūsų platumose augančių ir išskirtinio dėmesio neprašančių augalų lobynus?
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2012 11 05, 22:20)
turėjau eglūną (pagal LT zonų žemėlapį ~4/5 zonos riba). Apšaldavo. Tiksliau praktiškai nušaldavo. Iš pašaknių bandydavo atželt. Trečiais metais atsibodo laukt - iškasiau. Tėvai vidurio Lietuvoje augino (5 zona) - kasmet genėdavo iššalusias šakas. Nuostabaus vaizdo nesulaukė, nors užuovėja buvo. Žydėjo tik 1 metais iš 10. Dabar nebeaugina.

vi_, negi jau išsėmėte mūsų platumose augančių ir išskirtinio dėmesio neprašančių augalų lobynus?

Man rodos ta faze dar tiesiog nepraejo:)
Atsakyti

Turiu eglūną dvejus metus. Nežinau veislės, nes buvo užrašyta tiesiog eglūnas. Blyškiai rausvas ir žydi rugpjūtį, tad spėju, kad tai šakotasis eglūnas. Žydėjo abejus metus be problemų g.gif

Šiais metais sąmoningai pavasarį genėjau per sprindį nuo žemės, kad formuotų krūmą, o ne kamienus. Gana daug kur internete taip ir rekomenduojama su šakotaisiais eglūnais elgtis. Rezultatas - maždaug 1.3 metro aukščio ir kokių 50 cm. pločio krūmelis per metus. Jei išgyvens dabartinį užmirkimą, kitais metais vėl planuoju elgtis taip pat. Jei pasiseks, turėsiu purų pasišiaušusį krūmą. Būtent tokie eglūnai man "krito į širdį" Anglijoj biggrin.gif
Atsakyti

Pas mus prie namo jau daugiau nei 10 metų auga toks gražiai permatomas medis-krapas. Nežinojau jo pavadinimo, kol šią vasarą nepamačiau turguje labai panašaus į jį sodinuko. Pardavėja pavadino jį eglūnu. Nepirkau jo tada, ir dabar įsidėjau tik į teorinį pirkinių krepšelį. Ateinantį sezoną teks 50 m2 augalyno užsodinti/persodinti. Dabar renkuosi pretendentus projektui, o kuriuos iš jų projektas „priims“, šiandien ir kankinama negalėčiau pasakyti. Pasiekimas jau tai, kad projektas bus...

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 11 06, 21:44)
Pas mus prie namo jau daugiau nei 10 metų auga toks gražiai permatomas medis-krapas. Nežinojau jo pavadinimo, kol šią vasarą nepamačiau turguje labai panašaus į jį sodinuko. Pardavėja pavadino jį eglūnu. Nepirkau jo tada, ir dabar įsidėjau tik į teorinį pirkinių krepšelį. Ateinantį sezoną teks 50 m2 augalyno užsodinti/persodinti. Dabar renkuosi pretendentus projektui, o kuriuos iš jų projektas „priims“, šiandien ir kankinama negalėčiau pasakyti. Pasiekimas jau tai, kad projektas bus...

Vi, o kokia to naujojo augalyno bendra idėja?
Atsakyti
Prašau patarkit, kas tiktų prie hortenzijų arba vietoj jų. Tarp takelio nuo gatvės link namo ir 3 metrų aukščio smaragdinių tujų sienos yra maždaug 1 x 7 m zona, kurią galvojau apsodinti skirtingų spalvų hortenzijomis. Galvojau sodinti vieno metro atstumu nuo tujų tokią juostą:

user posted image

Pas mane 6-7 zona, tai peržiemoti turėtų unsure.gif Toje vietoje saulė būna tik po pietų ir takelis bendras su kaimynais, tai norėtusi nereiklių augalų ir pagyvinti priėjimą.
Atsakyti
QUOTE(sm2002 @ 2012 11 07, 15:41)
Prašau patarkit, kas tiktų prie hortenzijų arba vietoj jų. Tarp takelio nuo gatvės link namo ir 3 metrų aukščio smaragdinių tujų sienos yra maždaug 1 x 7 m zona, kurią galvojau apsodinti skirtingų spalvų hortenzijomis. Galvojau sodinti vieno metro atstumu nuo tujų tokią juostą:

user posted image

Pas mane 6-7 zona, tai peržiemoti turėtų  unsure.gif Toje vietoje saulė būna tik po pietų ir takelis bendras su kaimynais, tai norėtusi nereiklių augalų ir pagyvinti priėjimą.

O kokia yra ideja? Jei takelio pabrezimas, tai tam geriausiai tinka vienarusiai augalai ir nieko apart tu hortenziju nereikia. Tujos+hortenzijos = mase+mase.
Jei ideja nera noras pabrezti, ireminti takeli, o atvirksciai, leisti akim pasigereti, pailseti, tada rinkciausi kontrasta masyviom tujom. Kadangi tujos duoda mase, rinkciausi tokius zolinius, kurie duotu 'oro', t.y. strukturinius. Konkretizavimui reikia daugiau duomenu.
Varianto hortenzijos+tarpe dar kazkas nesirinkciau.
Atsakyti
O tokioj gana matomoj vietoj nebūtų minusas vaizdas pavasarį?
Dabar kilo mintis savo stiklinio šiltnamio šoną uždengti tokia hortenzijų eilute. Ar tai galetų buti kolekcija kelių veislių,žydinčių ne vienu laiku?
Atsakyti