Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VI tema 2012m. ruduo

QUOTE(Džigė @ 2013 04 30, 09:57)
Sveikos, gal kad patartu kokio augumo rinktis hortenzija, norint apsodinti viena sona sklypo? Is pradziu maniau rinktis kurios auga iki 2 metro, bet paskiau pagalvojau kad nukvakau biggrin.gif nebent galima geneti kaip nori  smile.gif

Ir ar butu grazu, jei sodinti ne vienos spalvos, o tarkim balta , rausva,balta raudona, vel balta ...  g.gif  gal kas buves sveciose salyse ir mestels patarimu kaip geriau jas sodinti  4u.gif

O apie kokias hortenzijas rašom? Didžialapės žydi ant antramečių ūglių, Kaune, Panemunėj, visai šalia miško vienam kieme tenka matyti žydinčią, tačiau ten ir taip idealios sąlygos joms augti. Jei genėsit kaip kaulenio gyvatvorę, vargiai žydės.
Didžialapės iš Endless summer linijos 2metrų aukščio LT ir neteko matyt.

Šluotelines? Aukštį galima pareguliuot genint, bet kam to reikia, jei yra tokiu, kurios 1,5m tesiekia. Genėjimu 'sutvirtinamas' krūmas ir šakos neguli ant dirvos. Galima-negalima įstatyme apribojimai nurodyti, jei ribojasi su kaimynų sklypu.

Atsakyti
QUOTE(Lašiaaalis @ 2013 04 30, 10:27)
Smth1, aplamai gerbiu jus kaip žmogų, suprantantį apie augalus..Bet keistas požiūris visų aplinkinių..Tai vadinasi aš net klausti negaliu  g.gif ?? Vyšniauskų paklausiau ..tai veidas persikreipė tipo kąą čia kažkokios pretenzijos??? Aš naujokė, taip juoda naujokė augalų auginime, praktikos 0, esu asfalto vaikas, kaimo neturėjau, mokausi skaitau tyliai viską iš eilės, tai kur man klaust???? Neraunau aš jo, laukiu, laikysiu iki pat vaasaros, bet gyvenu ir mokausi iš klaidų..Aš daug turiu apie daugiametes klausimų, bet bijau klaust, nes bet kur tik koks klausimas tuoj per galvą gauni.. Tai iš kur man suzinot smulkmenas apie auginimą gėlių????? Eilinė pamoka, sėdėsiu ir toliau tyliai skaitysiu..

Taip taip, toks jausmas, kad kaip čia žmogus gali nesusigaudyt tokioj temoj? doh.gif skaitau ir aš patyliukais hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 30, 10:10)
Perovskia? Ši ir pas mane dar gyvybės nerodo.

Jai dar ne laikas, ji visad vėliau atželia. Maniškė irgi tyli, bet daigyne sodinėjau, tai šaknelės gyvų gyviausios.
Atsakyti
Lašiaaali,

Mano poziuris yra toks - geriau ne zuvis, geriau meskere. Klausti galima. As jums siuliau kabliuka - jau issiaiskinome, kad augalas ne vienmetis, beliko issiaiskinti ar jis musu zonos augalas. Jei pirkote is Vysniausku, turbut zinote (galite pasiziureti) lotyniska jo pavadinima. Pagal ji galite susirasti kokiai salcio zonai jis priklauso ir apskritai kokias salygas jis megsta ir palyginti su tom, kurias jam suteikete. Vadinasi, jau galesite issiaiskinti ar jis turejo isgyventi, ar nebuvo jam lemta. Jei turejo isgyventi, tai gal prisiminsite, kai sakiau 'kantrybes' ir po savaites ar dvieju pamatysite is zemes lendancius daigiukus. Tikiuosi jus suprantate, kad ta sudziuvusia dali reikia nukarpyti?
Taigi, suma sumarum, jei emocijas padesite i sona, pamatysite, kad informacijos tokiu budu gavote daugiau nei butumet gavusi tik paklaususi ir gavusi ats 'taip' arba 'ne'.
Pasikartosiu. Dalis augalu dar yra neprabudusiu. Ir levandos, ir perovskijos gali dar atsigauti ir atzelti. Nebutinai, aisku, dregmes jos pernelyg nemegsta. Kodel gi tos energijos emociju pavidalu nepanaudojus pvz., vejos skarifikavimui, genejimui ar gelyno krasto lyginimui. Bedirbant, ziu, atzels, tai kam lemta. Su pavasariu!:)
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2013 04 30, 09:53)
Lašiaaali,

ačiū, va už tai jus tikrai gerbiu 4u.gif 4u.gif 4u.gif ...
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 30, 11:32)
O apie kokias hortenzijas rašom? Didžialapės žydi ant antramečių ūglių, Kaune, Panemunėj, visai šalia miško vienam kieme tenka matyti žydinčią, tačiau ten ir taip idealios sąlygos joms augti. Jei genėsit kaip kaulenio gyvatvorę, vargiai žydės.
Didžialapės iš Endless summer linijos 2metrų aukščio LT ir neteko matyt.

Šluotelines? Aukštį galima pareguliuot genint, bet  kam to reikia, jei yra tokiu, kurios 1,5m tesiekia. Genėjimu 'sutvirtinamas' krūmas ir šakos neguli ant dirvos. Galima-negalima įstatyme apribojimai nurodyti, jei ribojasi su kaimynų sklypu.

Ziuriu sluotelines, nes paskaicius jos salciu taip nebijo. O 2 metro ziuriu, nes labai grazia rusi nusiziurejau tai ir mastau, ar imanoma butu karpyti iki 1,50 cm ir kad sulaukti ziedu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2013 04 30, 10:47)
Jai dar ne laikas, ji visad vėliau atželia. Maniškė irgi tyli, bet daigyne sodinėjau, tai šaknelės gyvų gyviausios.

Ačiū, minčių raut dar nebuvo biggrin.gif

QUOTE(Džigė @ 2013 04 30, 10:59)
Ziuriu sluotelines, nes paskaicius jos salciu taip nebijo. O 2 metro ziuriu, nes labai grazia rusi nusiziurejau tai ir mastau, ar imanoma butu karpyti iki 1,50 cm  ir kad sulaukti ziedu  g.gif

Žinoma, kad galima, jos juk ant pirmamečių ūglių žydi mirksiukas.gif
Daugiametės.lt radau, kad atsirado nauja šluotelinė, kuri net 4 mėn žydėt turėtų bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 30, 12:04)
Ačiū, minčių raut dar nebuvo  biggrin.gif
Žinoma, kad galima, jos juk ant pirmamečių ūglių žydi  mirksiukas.gif
Daugiametės.lt radau, kad atsirado nauja šluotelinė, kuri net 4 mėn žydėt turėtų  bigsmile.gif

aciu labai, nebijosiu kirpti kai turesiu biggrin.gif

Bet ir kaina grazi tos grazuoles 4u.gif
Atsakyti
Hortenzijos siaip yra ne daugiametes geles, o krumai ir man jos labai patinka. Taciau sodinant jas gyvatvorei as siulyciau nepamirsti to, kad gyvatvoreje augalo ziedai yra, na, beveik paskutineje vietoje, kadangi gyvatvore turi kitokia funkcija. Siulau galvoti apie tai, kokia to krumo forma, plotis, sakotumas, kaip atrodo ziema.

UPD. Gyvatvore paprastai yra fonas, bet jei renkates ilgai ir puosniai zydincius augalus jai, reik pagalvoti kaip ji zydinti atrodys bendroje erdveje. Ar nebus pernelyg daug kitu puosniu detaliu ir gyvatvore pranyks tarp ju?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smth1: 30 balandžio 2013 - 10:20
QUOTE(smth1 @ 2013 04 30, 12:16)
Hortenzijos siaip yra ne daugiametes geles, o krumai ir man jos labai patinka. Taciau sodinant jas gyvatvorei as siulyciau nepamirsti to, kad gyvatvoreje augalo ziedai yra, na, beveik paskutineje vietoje, kadangi gyvatvore turi kitokia funkcija. Siulau galvoti apie tai, kokia to krumo forma, plotis, sakotumas, kaip atrodo ziema.

puikiai suprantu, su laiku kazkada darysime tvora, o dabar norisi tokio grozio blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Džigė @ 2013 04 30, 11:19)
puikiai suprantu, su laiku kazkada darysime tvora, o dabar norisi tokio grozio  blush2.gif  4u.gif

Yra tema apie hortenzijas čia

Aš susodinau hortenzijas į vieną eilę: Annabelle, Everbloom Pink Wonder, Invincibelle Spirit, Bodensee, Bouquet Rose, Bodensee, Vanille-Fraise, Everbloom Pink Wonder. Pabaigoje dar Auskarėlius (vis vietos nerandu jiems) ir tarp kiekvieno krūmo dar neužmirštuoles (Brunnera macrophylla) planuoju sodinti, nes norisi jau pavasarį žiedų. Galvojau iš pradžių abejuose galuose sodinti paparčius, kad uždengti Auskarėlius, kai jie nuvys. Bet dabar suabejojau. Žiemą visos gėlės plikos bus, tik paparčiai žali, ir turbūt netiks. O kuo dar uždengti Auskarėlius nesugalvoju mastau.gif

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sm2002: 30 balandžio 2013 - 11:02
QUOTE(Lašiaaalis @ 2013 04 30, 10:27)
Smth1, aplamai

lasiaaali, gal isiaiskinai koki mes chia "kakuti" pernai pasodinome, ir man parasyk smile.gif
nes as nezinau is ko pirkau, mugeje, net neisivaizduoju kur pavadinimo ieskoti.

greiciausiai tai gvazdikas, nuo to ir pradekime. (nors gali buti ir kaktusas biggrin.gif ), irgi panasus i ji, arba samana biggrin.gif

Dianthus erinaceus ssp.alpinus – auga dailiomis dygiomis visžalėmis pagalvėlėmis. Žydi smulkiais rožiniais žiedeliais tarp lapų. A – 10-15 cm

o radau einu skaityti, ggolinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo looo: 30 balandžio 2013 - 15:41