Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VI tema 2012m. ruduo

Zmones, apsiraminkit. Ziurekit ir laukit. Neatsigaus - augalas buvo vienmetis, netinkamos jam salygos arba ne musu zonos. Pamoka - issiaiskinti ka perkat. Atsigaus - vadinas krisleliu daugiau isminties, kuri vadinasi 'islaukti' atsiras.
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2013 04 28, 20:07)
* nesikeis, šiandien kaip tik lendrūnus 'Karl Foerster' sodinau - penkios grupelės po 3. 2010m. rudenį pirkau 1 kelmelį, dar plius vieną rieboką iš mamos rudenį parsivežiau, šiandien jau pasodinau 15.
** rodausi, žr. parašą

Oho, ir iš dviejų krūmelių tiek prignaibei.. talentas smile.gif
Žiūriu, skaitau tavo sodelį ir seilė tįsta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2013 04 29, 21:59)
Zmones, apsiraminkit.  Ziurekit ir laukit. Neatsigaus - augalas buvo vienmetis, netinkamos jam salygos arba ne musu zonos. Pamoka - issiaiskinti ka perkat. Atsigaus - vadinas krisleliu daugiau isminties, kuri vadinasi 'islaukti' atsiras.

Taigi mes čia prie neišdygusių augaliukų neverkiam it prie kapo. Tik rypaujam šiek tiek it gervės. Manau, kad panašūs rypavimai yra sudėtinė augalininkystės dalis. Kai neliks dėl ko jaudintis, žiovausime ir nieko nerašysime. Bus nabadu...

Atsakyti
QUOTE(Lašiaaalis @ 2013 04 29, 21:43)
Nusipirkau praeitais metais iš vyšniaukų gvazdikėlį
user posted image..
Augo puikiai, susiformavo gražus kupstas...Ir va dbr po žiemos, jis visas rudas sad.gif ..Ar jis atžels?? Kaip aš jo gailiu, nedengiau tai jaučiu gal apdegė nuo saulės

o, mane tas pats domina, tik po sniegoo dar lyg gyvas buvo, o dabar sausainis...o toks grazus augaliukas.... verysad.gif
beje pas mane totaliam pavesy...nemanau kad chia saule deta

p.s pirktas mugeje kaip daugiametis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo looo: 30 balandžio 2013 - 07:06
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 29, 20:20)
Na, tai maniškis variantas ir ne tiks, nes uoliniai kadagiai Skyrocket kūdi labai (visi paminėti augalai tik kelis kv metrus užima  biggrin.gif ), tavuoju atveju reiktų Blue arrow rinktis - per kokius 5 metus gana masyvūs jau būtų. Daugiau vienetų šliaužiančio kadagio (2 tokiam plotui mažoka). Beje, siūlyčiau ieškoti visiškai pažeme šliaužiančio (kaip čia viržio fone matosi), gana greitai uždengia nemažą plotą  4u.gif

o sitas kadagys labai sauleje nudega? ir kazin koks jo atsparumas salciui, nes pries kelis metus visa kaimyno gyvatvore is situ kadagiu iskeliavo anapilin. ar jie tiesiog nebuvo gerai prigije, ar tiesiog dsaltos ziemos neatlaike g.gif
noriu is as pas save tokiu, bet kazkaip nedristu...
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 04 29, 22:11)
Taigi mes čia prie neišdygusių augaliukų neverkiam it prie kapo. Tik rypaujam šiek tiek it gervės. Manau, kad panašūs rypavimai yra sudėtinė augalininkystės dalis. Kai neliks dėl ko jaudintis, žiovausime ir nieko nerašysime. Bus nabadu...

labutis smile.gif, ačiū vi_ smile.gif

kad jau iškrapštėt iš pogrindžio, tai ir aš pasidžiaugsiu, kad šeivamedis mano gyvas, nors žiemojo vazone blush2.gif , ir užspiginus kovo saulei įtempiau į nešildomą namą, dabar sprogsta, tik kaip vazone tai mažiukas. nusirinkau visus sausiakus nuo gėlyno ir atrodo nuostolių nelabai matosi, bet va monardos visos visos sudžiūvę, ir to vaizdo kaip pernai, kai aplink kerą pilna naujai želiančių daigelių, nerasta. na tiesą sakant, jei ir neišgyveno, tai tik atsiras vietos kažkam geresniam smile.gif. labiausiai ''drefinau'' dėl saulainių, ale jos gyvos smile.gif, rykštenė kaip ir pas jus išsiplėtė, o va astriuko ''lutetia'' nesimato. na žodžiu, tikiuos dar kas nors atsigaus, nes pasikapstyt gėlynuose jau labai norisi, nors pavasaris pas mus šaltas ir labai jau užsitęsęs.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 04 30, 09:18)
o sitas kadagys labai sauleje nudega? ir kazin koks jo atsparumas salciui, nes pries kelis metus visa kaimyno gyvatvore is situ kadagiu iskeliavo anapilin. ar jie tiesiog nebuvo gerai prigije, ar tiesiog dsaltos ziemos neatlaike g.gif
noriu is as pas save tokiu, bet kazkaip nedristu...

Trijose vietose sklype auga, žiemą kepa ant saulės, esant įšalui ir nei karto neapdegė. 4 zonos augalai, pas kaimynus greičiausiai kita bėda - neteisingai pasodino, kokios grambuolio lervos šaknis apkramtė, aukšti gruntiniai vandenys, pritręšė vasaros pabaigoj azotinėmis trąšomis ar dar koks velnias. Pravažiuojant matau senas, ~ 20 metų amžiaus gyvatvores. Per tiek metų buvo visokių žiemų, tačiau nei apdegusių, nei iššalusių nemačiau mirksiukas.gif

Beje, kaip taviškiai viržiai?
Atsakyti
Sveikos, gal kad patartu kokio augumo rinktis hortenzija, norint apsodinti viena sona sklypo? Is pradziu maniau rinktis kurios auga iki 2 metro, bet paskiau pagalvojau kad nukvakau biggrin.gif nebent galima geneti kaip nori smile.gif

Ir ar butu grazu, jei sodinti ne vienos spalvos, o tarkim balta , rausva,balta raudona, vel balta ... g.gif gal kas buves sveciose salyse ir mestels patarimu kaip geriau jas sodinti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Džigė: 30 balandžio 2013 - 08:57
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 30, 09:50)
Trijose vietose sklype auga, žiemą kepa ant saulės, esant įšalui ir nei karto neapdegė. 4 zonos augalai, pas kaimynus greičiausiai kita bėda - neteisingai pasodino, kokios grambuolio lervos šaknis apkramtė, aukšti gruntiniai vandenys, pritręšė vasaros pabaigoj azotinėmis trąšomis ar dar koks velnias. Pravažiuojant matau senas, ~ 20 metų amžiaus gyvatvores. Per tiek metų buvo visokių žiemų, tačiau nei apdegusių, nei iššalusių nemačiau  mirksiukas.gif

Beje, kaip taviškiai viržiai?

oj kaip gerai- jie man pasakiskai grazus. tikrai bandysiu kelis siemt dar pasodint.
pas kaimynus buvo sodinti gana dideli, jau daugiau nei metro. vezesi kazkur is Lenkijos ir nezinia kokiom salygom jie ten augo. bet visa visa gyvatvore, koks 100 vienetu nuejo suniui ant uodegos doh.gif . net sirdi skaudejo einant pro sali...
virziu tokia ataskaita: is 12 vienetu perziemojo 10. mire suvisam vienas maximinis olandiskas super duper didelis ir grazus buvo, ir vienas lietuvoj gimes ir auges is augalyno Siaures miestely prie Rimi. bet sitas zuvo, nes labai jau uzvarges buvo kai pirkau- net dregnos samanos zele vazone. visi kiti sveiki gyvi ir grazus. turginiai beja atrodo geriausiai...
visgi neatlaike kovo trys imite levandu krumai ( jie po ziemos gar buvo super gyvi, bet neatlaike saldymo/kepinimo rezimo. manau nebeatzels roze is sibirkos Bad Birnbach ir Siranselot turgine. dar nematau lendant daugiameciu lobeliju unsure.gif ir ''rusiska levanda''- uzmirsau kaip vadinasi doh.gif nerodo gyvybes verysad.gif
Atsakyti
Perovskia? Ši ir pas mane dar gyvybės nerodo.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 30, 10:10)
Perovskia? Ši ir pas mane dar gyvybės nerodo.

O aciu! taip- sita! baigiau smegenis issinarinti bandydama jos pavadinima prisimnt. jau antra savaite kankinuosi. nu negalejau net pasigoogloint apie ja, kai pavadinimo neatsimenu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2013 04 29, 20:59)
Zmones, apsiraminkit.  Ziurekit ir laukit. Neatsigaus - augalas buvo vienmetis, netinkamos jam salygos arba ne musu zonos. Pamoka - issiaiskinti ka perkat. Atsigaus - vadinas krisleliu daugiau isminties, kuri vadinasi 'islaukti' atsiras.

Smth1, aplamai gerbiu jus kaip žmogų, suprantantį apie augalus..Bet keistas požiūris visų aplinkinių..Tai vadinasi aš net klausti negaliu g.gif ?? Vyšniauskų paklausiau ..tai veidas persikreipė tipo kąą čia kažkokios pretenzijos??? Aš naujokė, taip juoda naujokė augalų auginime, praktikos 0, esu asfalto vaikas, kaimo neturėjau, mokausi skaitau tyliai viską iš eilės, tai kur man klaust???? Neraunau aš jo, laukiu, laikysiu iki pat vaasaros, bet gyvenu ir mokausi iš klaidų..Aš daug turiu apie daugiametes klausimų, bet bijau klaust, nes bet kur tik koks klausimas tuoj per galvą gauni.. Tai iš kur man suzinot smulkmenas apie auginimą gėlių????? Eilinė pamoka, sėdėsiu ir toliau tyliai skaitysiu..
Atsakyti