Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VI tema 2012m. ruduo

QUOTE(vi_ @ 2013 04 23, 22:35)
aispra, o kokias šluotsmilges pasirinkote? Pati dar mėtausi tarp 'Schottland' ir 'Godschleier'... Lendrūnus tai Achnatherum calamagrostis pasirinkau. Ką tarp pastarųjų vėliau sodinsiu, dar nesumąsčiau. O laikinai, tai nors imk ir sodink rusmenes, kurių turime visą plantaciją ir nežinom, kur kišti. Joms šiemet kaip sykis antri metai sukanka, tad nusimato smagus pasižydėjimas.

reg, makedoninės buožainės tai žiemavoja.

Šluotsmilgės pas mane Deschampsia cespitosa „Pixie Fountain“. Ne dėl to, kad specialiai jų reikėjo, o dėl to, kad auginau iš sėklų - kokias jau gavau, tokias. Turėtų būti gana žemos (60 cm.) ir tikti pirmam gėlyno planui. Pažiūrėsiu, kiek pasiteisins žolių sėja ir kiek sėjinukai išlaikys veislės savybes.

"Godschleier" turiu nuo pernai, bet dar neparodė viso savo grožio, tik tiek, kad tikrai žaliuoja, o "Scottland" užsakyta, tad susipažinsiu šiais metais. Bus visai smalsu palyginti sėtas ir pirktas veislines, kurios daugintos kerais.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 04 23, 22:35)
Su česnakais reiks vos ne rudens palūkėti, kad juos įkišti į svogūndaržį. Esu praeitą sezoną pasodinus 3 šluotsmilgių + 8 česnakų + 3 matronų kompoziciją, tačiau tai tik šiaip menkas štrichelis didžiojo žolyno pašonėje. Be to, dar nežinau, kas iš to gausis. Didžiajam gėlynui česnakų dar neturiu ir nežinia kada turėsiu. Planuoju atropurpureum įbraidinti į šluotsmilgių pievą.
aispra, o kokias šluotsmilges pasirinkote? Pati dar mėtausi tarp 'Schottland' ir 'Godschleier'... Lendrūnus tai Achnatherum calamagrostis pasirinkau. Ką tarp pastarųjų vėliau sodinsiu, dar nesumąsčiau. O laikinai, tai nors imk ir sodink rusmenes, kurių turime visą plantaciją ir nežinom, kur kišti. Joms šiemet kaip sykis antri metai sukanka, tad nusimato smagus pasižydėjimas.

reg, makedoninės buožainės tai žiemavoja.

Achnaterum calamagrostis techniskai nera lendrunas. Cia susikalbejimo delei sakau. Lietuviskai randu, kad ji virble, bet saltinis neoficialius, tai negarantuoju.
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2013 04 24, 07:54)
Šluotsmilgės pas mane Deschampsia cespitosa „Pixie Fountain“. Ne dėl to, kad specialiai jų reikėjo, o dėl to, kad auginau iš sėklų - kokias jau gavau, tokias. Turėtų būti gana žemos (60 cm.) ir tikti pirmam gėlyno planui. Pažiūrėsiu, kiek pasiteisins žolių sėja ir kiek sėjinukai išlaikys veislės savybes.

"Godschleier" turiu nuo pernai, bet dar neparodė viso savo grožio, tik tiek, kad tikrai žaliuoja, o "Scottland" užsakyta, tad susipažinsiu šiais metais. Bus visai smalsu palyginti sėtas ir pirktas veislines, kurios daugintos kerais.

Tai matau, kad patirties su šluotsmilgėmis panašiai tiek, kiek ir aš prisirinkote. ‘Scottland‘ 5 štukeles ir aš nuo praeito rudens turiu, tiesa, nesimačiau dar su jomis šiemet, tad nežinau kaip po žiemos išrodo. Deja, per vėlai gavau profės patarimą, nukirpti senuosius lapus iš rudens ar tuoj nutirpus sniegui, tad rasiu jau su pagadintomis ševeliūromis. sad.gif Kaip greitai šie žoliukai plėsis į šonus, matyt, teks aiškintis stebėjimo būdu (nebent dar atsiras čia žinovių ir tars žodį...). Kuri iš ‘Scottland‘ ir 'Godschleier' geresnė, irgi paaiškės bestebint ir belyginant savuosius egzempliorius. Paveiksliukuose man labiau prie širdies ‘Scottland‘ limpa, tačiau turiu labai svarų patarimą rinktis 'Godschleier'. Tai, matyt, ir rinksiuos pastarąją.
smth1, techniškai Achnatherum calamagrostis (on že Stipa calamagrostis) tai ne lendrūnas, tačiau iš vaizdo tai lendrūnas o lendrūnas. Nemoku apie jį kitaip galvoti. smile.gif O kaip galvoti apie Schizachyrium scoparium, kuris prie atminties limpančio vardo neturi? Dabar anas yra svarstomas tarp pievos kandidatų. Nieko toks augaliukas, kai į paveiksliukus žiūri. Spalvą gražiai keičia. Ištvermingas.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 04 24, 17:12)
Tai matau, kad patirties su šluotsmilgėmis panašiai tiek, kiek ir aš prisirinkote. ‘Scottland‘ 5 štukeles ir aš nuo praeito rudens turiu, tiesa, nesimačiau dar su jomis šiemet, tad nežinau kaip po žiemos išrodo. Deja, per vėlai gavau profės patarimą, nukirpti senuosius lapus iš rudens ar tuoj nutirpus sniegui, tad rasiu jau su pagadintomis ševeliūromis. sad.gif Kaip greitai šie žoliukai plėsis į šonus, matyt, teks aiškintis stebėjimo būdu (nebent dar atsiras čia žinovių ir tars žodį...). Kuri iš ‘Scottland‘ ir 'Godschleier' geresnė, irgi paaiškės bestebint ir belyginant savuosius egzempliorius. Paveiksliukuose man labiau prie širdies ‘Scottland‘ limpa, tačiau turiu labai svarų patarimą rinktis 'Godschleier'. Tai, matyt, ir rinksiuos pastarąją.
smth1, techniškai Achnatherum calamagrostis (on že Stipa calamagrostis) tai ne lendrūnas, tačiau iš vaizdo tai lendrūnas o lendrūnas. Nemoku apie jį kitaip galvoti. smile.gif O kaip galvoti apie Schizachyrium scoparium, kuris prie atminties limpančio vardo neturi? Dabar anas yra svarstomas tarp pievos kandidatų. Nieko toks augaliukas, kai į paveiksliukus žiūri. Spalvą gražiai keičia. Ištvermingas.

Sluotsmilges greitos;) 3 metai ir tada - ir plinka ir vaikuojasi. Na plius minus. Schizachyrium reik drenuotos, lengvesnes dirvos. Bet bandyti galima ir kitaip:)
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2013 04 23, 19:15)
Pirkti galima ne tik seklas, bet ir sodinukus.

Tai galima, bet aš įsivaizduoju (aišku tiksliai nežinau), kad norimų sodinukų sunkiau rasti nei tiesiog sėklų unsure.gif na manau reiks nuvažiuot į Žalią stotelę ir pasiklausinėt, jie manau ten visko turi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Top_Secret @ 2013 04 24, 18:26)
na manau reiks nuvažiuot į Žalią stotelę ir pasiklausinėt, jie manau ten visko turi  ax.gif

Sėklų gan kukliai turės. Jei šioje temoje ieškot atsakymų, turbūt daugiamečių norisi. Tuomet su jomis susipažinti teoriškai galima Vyšniauskų tinklapy, Eglesgeles, dariausgeles.lt, daugiametes.lt, pamatyti gyvai mugių metu - dabar kaip tik laikas.
Atsakyti
QUOTE(Top_Secret @ 2013 04 24, 18:26)
Tai galima, bet aš įsivaizduoju (aišku tiksliai nežinau), kad norimų sodinukų sunkiau rasti nei tiesiog sėklų unsure.gif  na manau reiks nuvažiuot į Žalią stotelę ir pasiklausinėt, jie manau ten visko turi  ax.gif

Daugiamečių gėlių lengviau rasti sodinukais, nei sėklomis smile.gif Žalia stotelė nėra pati geriausia vieta daugiamečių gėlių ieškoti. Geriau nuo turgaus ir mugių pradėkite. Turguje jums ir gėlytes pasiūlys, ir apie jų priežiūrą paaiškins, ir pagal nepatyrimo lygį augalus padės pasirinkti (pati būtent taip pradėjau biggrin.gif ). O šiaip tai juk tiek galimybių užsisakyti internetu - ir aprašymus galima paskaityt,i ir planelį pasidėlioti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aispra: 24 balandžio 2013 - 17:43
QUOTE(aispra @ 2013 04 24, 18:41)
Daugiamečių gėlių lengviau rasti sodinukais, nei sėklomis smile.gif Žalia stotelė nėra pati geriausia vieta daugiamečių gėlių ieškoti. Geriau nuo turgaus ir mugių pradėkite. Turguje jums ir gėlytes pasiūlys, ir apie jų priežiūrą paaiškins, ir pagal nepatyrimo lygį augalus padės pasirinkti (pati būtent taip pradėjau biggrin.gif ). O šiaip tai juk tiek galimybių užsisakyti internetu - ir aprašymus galima paskaityt,i ir planelį pasidėlioti.

Turgaus sakot... kad Šiauliuose aš nesu mačiusi sodinukų... Yra toks gėlių skyrius, bet ten nebent gatavą puokštę, rožių ar tulpių nusipirkti biggrin.gif O internetu gėles pirkti, na nežinau.... rolleyes.gif bet gal čia tik man taip atrodo...
Atsakyti
QUOTE(Top_Secret @ 2013 04 24, 18:50)
Turgaus sakot... kad Šiauliuose aš nesu mačiusi sodinukų... Yra toks gėlių skyrius, bet ten nebent gatavą puokštę, rožių ar tulpių nusipirkti  biggrin.gif O internetu gėles pirkti, na nežinau.... rolleyes.gif  bet gal čia tik man taip atrodo...

palaukit atšils oras Dvaro turgavietė šurmuliuos nuo bobulyčių ir prekeivių mirksiukas.gif
tik labai sunku sulaukti doh.gif man jau dabar reikia doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2013 04 24, 19:53)
palaukit atšils oras Dvaro turgavietė šurmuliuos nuo bobulyčių ir prekeivių  mirksiukas.gif
tik labai sunku sulaukti  doh.gif man jau dabar reikia  doh.gif  biggrin.gif

O, malonu sutikti Šiaulietę 4u.gif thumbup.gif Na reikia pereit per turgų vadinas biggrin.gif nes ten Dvare man kažkaip kliūna tik gėlių skyrius apačioj biggrin.gif o ten tai nieko nėra lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Top_Secret @ 2013 04 24, 20:00)
O, malonu sutikti Šiaulietę  4u.gif  thumbup.gif  Na reikia pereit per turgų vadinas  biggrin.gif  nes ten Dvare man kažkaip kliūna tik gėlių skyrius apačioj  biggrin.gif  o ten tai nieko nėra  lotuliukas.gif

oi ne išeikit į lauką kur lauko prekyba mirksiukas.gif
savaitgalį sakė medeliais jau prekiavo mirksiukas.gif
aš tai bobulyčių laukiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2013 04 24, 20:04)
oi ne išeikit į lauką kur lauko prekyba  mirksiukas.gif
savaitgalį sakė medeliais jau prekiavo  mirksiukas.gif
aš tai bobulyčių laukiu  ax.gif

Reiks šeštadienį nulėkt apsidairyt, vis tiek į ten esančią IKI važiuoju kasdien, nes netoliese gyvenu, tai ir į turgų bus proga užeit thumbup.gif
Atsakyti