Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VI tema 2012m. ruduo

QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 03 24, 22:23)
Aispra, kokios rūšies katžolės viršutinėje nuotraukoje?Nuostabios ir aukštos wub.gif Kodėl maniškės ant žemės gulasi ir tik kokių 10 cm aukščio?Sėjau Nepeta Nervosa. Nusivyliau jomis: netvarkingai išdrikę, nei pakirpti žmoniškai, nei ką.Šiaip žydi visą vasarą g.gif O vat su jukom pirmą kartą matau derinį, sąlygos augimui labai jau skiriasi.

Prie nuotraukos buvo užrašyta Nepeta x faassenii 'Walker's Low' ir Hydrangea arborescens 'A. G. Annabelle'. Pati šios katžolės kol kas neauginu, bet kitų merginų atsiliepimai buvo labai geri. Taigi ji mano norų sąraše, nors teoriškai jai mano molynai neturėtų patikti biggrin.gif

Atsakyti
nu katzoliu ir hortenziju derinukas toks labai netiketas g.gif nesumastyciau, kad dera. o dera netgi labai: smulki katzoliu jura iskelia virs saves ir isreklamuoja skulpturiskus monumentalius hortenziju lapus. vat gyveni zmogus ir mokaisi.
Atsakyti
Sveikos,
Apmirė tema. Įdedu nuorodą akeles paganyti, tą pačią įkėliau ir rožių mylėtojoms. Rožės su daugiametėmis. Gal kam nors patiks ar rasit idėjų

dar keli gėlynėliai

gyvatvorės

dar
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 08 balandžio 2013 - 19:39
kokias daugiametes geles patartumet sodinti prie ivaziavimo i kiema?yra namas lygiagreciai eina ivaziavimas i kiema tada vel lygiagreciai gelynas mazdaug 50cm plocio ir tvora. tikiuos suprantamai parasiau. noreciau ilgai zydinciu. ka jus toje vietoje sodinate rolleyes.gif pirmais metais kai atsikrausciau i nama buvo rozynas. as rudeni ji nukirpau vos ne iki saknu doh.gif o pavasari, aisku, jos jau buvo mirusios doh.gif pernai buvo jurginai.
Atsakyti
QUOTE(padraika22 @ 2013 04 09, 11:45)
kokias daugiametes geles patartumet sodinti prie ivaziavimo i kiema?yra namas lygiagreciai eina ivaziavimas i kiema tada vel lygiagreciai gelynas mazdaug 50cm plocio ir tvora. tikiuos suprantamai parasiau. noreciau ilgai zydinciu. ka jus toje vietoje sodinate rolleyes.gif pirmais metais kai atsikrausciau i nama buvo rozynas. as rudeni ji nukirpau vos ne iki saknu doh.gif o pavasari, aisku, jos jau buvo mirusios doh.gif  pernai buvo jurginai.

50cm labai jau nedaug g.gif , o kokia ten pusė, koks ilgis to įvažiavimo/gėlyno? Ar saulės daug ar pavėsis dažniau būna? Gal ten tiesiog kažkoks bordiuriukas/ žema gyvatvorė iš visžalių augalų labaiu tiktų? Taip pat reikėtų atkreipt dėmesį kokie augalai dar yra kieme, kokio stiliaus namas, koks bus kiemo apželdinimo stilius - būtų lengviau ir pačiai apsispręst ir kažką patart smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rim: 09 balandžio 2013 - 16:40
QUOTE(padraika22 @ 2013 04 09, 11:45)
kokias daugiametes geles patartumet sodinti prie ivaziavimo i kiema?yra namas lygiagreciai eina ivaziavimas i kiema tada vel lygiagreciai gelynas mazdaug 50cm plocio ir tvora. tikiuos suprantamai parasiau. noreciau ilgai zydinciu. ka jus toje vietoje sodinate rolleyes.gif pirmais metais kai atsikrausciau i nama buvo rozynas. as rudeni ji nukirpau vos ne iki saknu doh.gif o pavasari, aisku, jos jau buvo mirusios doh.gif  pernai buvo jurginai.

o ziema sniega ant tos juostos nuo pravaziavimo kasat?
jei taip, tai sodinciau kazka vienmecio...
Atsakyti
Sprendžiant iš čionykščio aktyvumo gaunasi, kad šiemet bus sodinamos pomidorus apsikabinusios petunijos ir bulvės vėl žydės. Ramu. smile.gif

Aš tai prisisakiau batalioną gėliukų/žoliukų, turiu jiems PLANĄ, gegužę jamu atostogų, per kurias pamigruosiu didžiąją dalį senbuvių gėliukų į kitokias vietas bei paruošiu ganyklas naujiesiems gyventojams. Sklandu. Nors ir ne be problemų. Paaiškėjo, kad būsimojo gėlyno ramstis juodulis šeivamedis, kurį praeitą rudenį ilgai taikiusis pasodinau kaip ir į dešimtuką, šiemet visiškai iškrenta iš konteksto, tad teks jį boginti kitur. O kur? Kožną naktį, vos tik padedu galvą ant pagalvės, imu nešioti jį po sodybą, ieškodama, kur šią pažibą nukišti. Ir vis ne, ne ir ne... nepritinka. Bet veikia migdančiai. Nors tiek... smile.gif

Kadangi laukia daug persodinimo, paklausiu: kada geriau gėliukus kasti ir nešti į kitą vietą – kai jie dar nerodo gyvybės ženklų ar kai jau parodo, kad gyvi?

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 04 13, 11:52)
Kadangi laukia daug persodinimo, paklausiu: kada geriau gėliukus kasti ir nešti į kitą vietą – kai jie dar nerodo gyvybės ženklų ar kai jau parodo, kad gyvi?

žydintys vasaros vidurį ir rudenį - persodinami anksti pavasarį. Pavasarį žydintys - antroj vasaros pusėj ir vėliau. Visai dar gyvybės ženklų nerodančių, hmm, net nežinau. Galima bandyti rizikuoti.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 04 13, 12:52)
Paaiškėjo, kad būsimojo gėlyno ramstis juodulis šeivamedis, kurį praeitą rudenį ilgai taikiusis pasodinau kaip ir į dešimtuką, šiemet visiškai iškrenta iš konteksto, tad teks jį boginti kitur. O kur? Kožną naktį, vos tik padedu galvą ant pagalvės, imu nešioti jį po sodybą, ieškodama, kur šią pažibą nukišti. Ir vis ne, ne ir ne... nepritinka. Bet veikia migdančiai. Nors tiek... smile.gif

Ir man taip būna, kaip tikra lietuvė džiaugiuosi, kad ne man vienai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 04 13, 11:52)
Sprendžiant iš čionykščio aktyvumo gaunasi, kad šiemet bus sodinamos pomidorus apsikabinusios petunijos ir bulvės vėl žydės. Ramu. smile.gif

Aš tai prisisakiau batalioną gėliukų/žoliukų, turiu jiems PLANĄ, gegužę jamu atostogų, per kurias pamigruosiu didžiąją dalį senbuvių gėliukų į kitokias vietas bei paruošiu ganyklas naujiesiems gyventojams. Sklandu. Nors ir ne be problemų. Paaiškėjo, kad būsimojo gėlyno ramstis juodulis šeivamedis, kurį praeitą rudenį ilgai taikiusis pasodinau kaip ir į dešimtuką, šiemet visiškai iškrenta iš konteksto, tad teks jį boginti kitur. O kur? Kožną naktį, vos tik padedu galvą ant pagalvės, imu nešioti jį po sodybą, ieškodama, kur šią pažibą nukišti. Ir vis ne, ne ir ne... nepritinka. Bet veikia migdančiai. Nors tiek... smile.gif

Zinai, neaisku, ar tas seivamedis beatsigaus, o jei atsigaus, tai pamaziukais gyvasti rodys, taip kad del ju sukt galvos nereikes, man rodos;)
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2013 04 13, 14:46)
Zinai, neaisku, ar tas seivamedis beatsigaus, o jei atsigaus, tai pamaziukais gyvasti rodys, taip kad del ju sukt galvos nereikes, man rodos;)

Neatsigaus po žiemos? Ar po persodinimo? Pasodinau jį rugsėjo pradžioje nediduką vazonikinį. Ruduo buvo ilgai šiltas, tad augaliukas akivaizdžiai ėmėsi būti ilgam. Žiemai apklojau durpėmis. Gal išgyvens visgi. Idėja buvo juom užbaigti gėlyno/žolyno plėtinį. Buvau regėjusi jį kompanijoje su veronikūnais (gražu...). Kažkodėl įstrigo galvon, kad jis nėra aukštesnis už mane. Neseniai pasitikslinau – 2,5 m aukštį ima. Blogai, nes toks jau gali pritemdyti už jo besimatantį kraštovaizdį. Nežinau, dar bandysiu smaigstyti pagalius, aprėdysiu juos skudurais ir taip imituosiu įmitusį šeivamedį. Žiūrėsiu, kiek to kraštovaizdžio apsigadins. Kitas variantas – palikti kaip yra keliems metams, kol anas įsibujos iki didesnių išmierų, o tada jau žiūrėti.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 04 13, 15:30)
Neatsigaus po žiemos? Ar po persodinimo? Pasodinau jį rugsėjo pradžioje nediduką vazonikinį. Ruduo buvo ilgai šiltas, tad augaliukas akivaizdžiai ėmėsi būti ilgam. Žiemai apklojau durpėmis. Gal išgyvens visgi. Idėja buvo juom užbaigti gėlyno/žolyno plėtinį. Buvau regėjusi jį kompanijoje su veronikūnais (gražu...). Kažkodėl įstrigo galvon, kad jis nėra aukštesnis už mane. Neseniai pasitikslinau – 2,5 m aukštį ima. Blogai, nes toks jau gali pritemdyti už jo besimatantį kraštovaizdį. Nežinau, dar bandysiu smaigstyti pagalius, aprėdysiu juos skudurais ir taip imituosiu įmitusį šeivamedį. Žiūrėsiu, kiek to kraštovaizdžio apsigadins. Kitas variantas – palikti kaip yra keliems metams, kol anas įsibujos iki didesnių išmierų, o tada jau žiūrėti.

Del to, kad jis nera is tu kantriuju ir atspariuju. Jis kiekvienais metais apsaldavo ir pas Rasa, tai koki metra su puse pasiekdavo vasaros gale. Taip kad del tu 2.5m nesukciau galvos;)
Atsakyti