Vi ir kitos merginos, jūs jau ieškot konkrečių veislių derinimui, o aš pavasarį žiūrėsiu, ką gausiu iš rožių, prie jų derinsiu kitus augalus. Rūšiniu požiūrių tai bus gan paprastas gėlynas, tikiuosi, ne prastas.
Ilgis apie 15 metrų, plotis apie 2-3 metrus. Fonas- genima kalninių pušelių eilė. Tad tolimesniame plane sodinsiu pentinius, kurpeles, didesnes rožes, Antrame aukšte: žemesnės rožės, kelios veislės lelijų, sinavadai, keli krūmai fitolakos, keli vilkdalgiai, vienadienės ir būtinai muilinę guboją, man ji suteikia gėlynui tokio šilto lengvumo. Priekyje visi žemesni augaliukai, šalavijai, flioksai, astrai. Kelios dekoratyvinės žolės, lofantų ploteliai, ko gero kelis pankolius dėl žalumos. Darysiu rožinę-švelniai violetinę- baltą gamą. Tai gėlynas, kuris bus stebimas iš tolo, tad reikės gausiau žydinčių plotelių.
Iš kaimo, man gėlėti rožynai patinka labiau nei vieni sau. Tad aš už. Rasos blogeryje dabar kaip sykis apie tokius rašo. Berods ten išskaičiau ir kažkodėl įsidėmėjau tokį faktą, kad gėles šalia rožių reikėtų sodinti, kai šios jau būna tvirtai įsikūrusios savo gyvenamojoje vietoje. Kad kiti jų neužgožtų. Turėsite kantrybės laukti ar ieškosite lėtapėdžių kaimynų? Kaimynų tai labai gausiai prigalvojote. Čia jūsų mylimukai ar iš kažkur nusižiūrėjote?
QUOTE(vi_ @ 2013 03 23, 20:57)
Man taip atrodo, kad kol negali nieko daryti, reikia galvoti ir, jei yra noras, kalbėti apie tai, ką darysi. Nes po mėnesio su uodegyte mūsų gėlynuose matysis tik mūsų užpakaliai, t.y. teks dirbti neatsitiesiant, o sutemus, gal, jei bus jėgų, čia pasipasakoti apie nuveiktus darbus. Tai irgi įdomu. Bet kūrybiniai pamąstymai būtų įdomiau. Bent man. Tik mes apie juos kažkaip sugebam nutylėti.
Na man taip būna, gal tik man vienai. Dirbu dirbu , kaip čia rašai, matosi tik užpakalis. pradedu pykti ant savęs kad tiek dirbu ir nėra kada pasidžiaugti. Mano vieni kaimynai to gėrio turi didelį 0 (nulį). Galvoju, kitą metą tai mažinsiu, išrausiu puse savo gėrio ir aš būsiu ponia. Bet ateina pavasaris, ir to gėrio tik padaugėja. Ir taip ta pasaka be galo. Bet be to gėrio aš negaliu, tikriausiai taip reikia. Na į filosofinius pamąstymus patraukiau, man taip būna, atsiprašau.
Papildyta:
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 03 23, 23:47)
Darysiu rožinę-švelniai violetinę- baltą gamą.
Super, aš prieš namo fasadą anksčiau buvau pasidariusi tokio violetinio "atspalvio" "alpinariumą". Buvo liuks. Ta violetinė + rožinė, na man tai be žodžių, gražu. kažkaip nežemiška.
QUOTE(vi_ @ 2013 03 23, 23:36)
Iš kaimo, man gėlėti rožynai patinka labiau nei vieni sau. Tad aš už. Rasos blogeryje dabar kaip sykis apie tokius rašo. Berods ten išskaičiau ir kažkodėl įsidėmėjau tokį faktą, kad gėles šalia rožių reikėtų sodinti, kai šios jau būna tvirtai įsikūrusios savo gyvenamojoje vietoje. Kad kiti jų neužgožtų. Turėsite kantrybės laukti ar ieškosite lėtapėdžių kaimynų? Kaimynų tai labai gausiai prigalvojote. Čia jūsų mylimukai ar iš kažkur nusižiūrėjote?
Aha, tikrai geras pastebėjimas, kad rožes nustelbs dičkiai. reiks atsargiau su vilkdalgiais ir vienadienėm. Kitus suminėtus augaliukus turiu šen ten išbarsčiusi, atseit paauginimui, jau laikas iš jų gėlyną tverti. Pernai vieną plotą nuo gatvės užsodinau: 3 krūmai šviesiosios hortenzijos, 1 jazmino virgininio, 1 balta alyva, vienam šone kėnis. kitam cūga. Šalia kėnio labai didelis miskantas ,bet kėnis šiemet turėtų jį praaugti, kelios šviesiai rožinės ežiuolės, kelios šviesiai rožinės tulpės ir balti narcizai, nuo gatvės dar keli vienetai alyvinės katžolės ir 3 balti ir alyviniai pentiniai. Trūksta vidutinio dydžio augalo su žydėjimu birželio pradžiai, ką galėtumėte pasiūlyti? Ten šiaurinių vėjų pagairė ir vėjo tunelis tarp 2 namų{pas mane kaip ir vienkiemis iš 2 namų}
Mergaites, o aresat kuri atsisiuntus iskur nors monteru ne seklu , o jau augaliuka. Taip noriu jo, bet kazkaip mugese nepataikiau, o toks geris ir grozis.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 03 24, 11:21)
Aha, tikrai geras pastebėjimas, kad rožes nustelbs dičkiai. reiks atsargiau su vilkdalgiais ir vienadienėm. Kitus suminėtus augaliukus turiu šen ten išbarsčiusi, atseit paauginimui, jau laikas iš jų gėlyną tverti. Pernai vieną plotą nuo gatvės užsodinau: 3 krūmai šviesiosios hortenzijos, 1 jazmino virgininio, 1 balta alyva, vienam šone kėnis. kitam cūga. Šalia kėnio labai didelis miskantas ,bet kėnis šiemet turėtų jį praaugti, kelios šviesiai rožinės ežiuolės, kelios šviesiai rožinės tulpės ir balti narcizai, nuo gatvės dar keli vienetai alyvinės katžolės ir 3 balti ir alyviniai pentiniai. Trūksta vidutinio dydžio augalo su žydėjimu birželio pradžiai, ką galėtumėte pasiūlyti? Ten šiaurinių vėjų pagairė ir vėjo tunelis tarp 2 namų{pas mane kaip ir vienkiemis iš 2 namų}
O kaip su "pirmu aukštu"? Ežiuolės, pentiniai gana aukšti augalai, kas jiems kojas pridengia? Ar katžolės? Truputį trūksta info kaip tie krūmai ir spygliuočiai sugrupuoti, kiek yra ploto, kas prieš ką sodinama, spalviniai pageidavimai ir t.t.
Pirmos asociacijos - vilkdalgiai arba vidutinio aukščio žolės, kad įvesti daugiau vertikalios struktūros ir susisietų su miskantu. Taip pat gal snapučiai, tvarkingesniais kerais, kad kontrastuotų su pasišiaušušiais katžolių kerais
QUOTE(aispra @ 2013 03 24, 12:29)
O kaip su "pirmu aukštu"? Ežiuolės, pentiniai gana aukšti augalai, kas jiems kojas pridengia? Ar katžolės? Truputį trūksta info kaip tie krūmai ir spygliuočiai sugrupuoti, kiek yra ploto, kas prieš ką sodinama, spalviniai pageidavimai ir t.t.
Pirmos asociacijos - vilkdalgiai arba vidutinio aukščio žolės, kad įvesti daugiau vertikalios struktūros ir susisietų su miskantu. Taip pat gal snapučiai, tvarkingesniais kerais, kad kontrastuotų su pasišiaušušiais katžolių kerais
Ilgis gėlyno palei gatvę 5 metrai, skaičiuojant nuo kėnio iki cūgos. Ploti apie 3 metrus. Tikuosi, kad po 10 metų spygliuočiai gerokai paaugs ir susijungs, padarydami vėjui užtvarą. Tada jų fone bus jazminas, hortenzijos ir kelios gėlės, matysis toks vaizdas pro langą. Alyva auga tarp šių medžių per vidurį panašiai,, apie metrą pasidavus link namų, Dar artyn namo vienoje alyvos pusėje auga jazminas su viena hortenzija po kojom, kitoje alyvos pusėje artyn namo dvi hortenzijos. Kai alyva bus užgožta, versiu ją lauk.Bandau papaišius įkelti
Iš Kaimo -> Nežinau kaip kitos, o aš schemose/planuose nesugebu kažką įžiūrėti. Vaizduotė netraukia. Popieriuje tik atstumus dėliojuosi. O kad įsivaizduoti bendrą vaizdą, kurio dar nėra, man ir foto sunkiai bepadeda. Štai ir dabar pasikėliau savo gėlyno nuotraukas, tai toje pusėje, kur žadu daryti plėtinį, matau tik tai, ko ten neturėtų būti...
Kas dėl jūsų gėlėtų rožynų, tai kažkada čia buvau įkėlus nuorodą į tokio pobūdžio rožyną palei namus. Ten taip gražu, kad net pasigailėjau, kad neužsiimu rožėmis. Pamėginau rasti tą vietelę, tai nepavyko. Deja. Tačiau panašaus grožio pilnas internetas. Yra į ką pasižiūrėti ir nusižiūrėti.
Kas dėl jūsų gėlėtų rožynų, tai kažkada čia buvau įkėlus nuorodą į tokio pobūdžio rožyną palei namus. Ten taip gražu, kad net pasigailėjau, kad neužsiimu rožėmis. Pamėginau rasti tą vietelę, tai nepavyko. Deja. Tačiau panašaus grožio pilnas internetas. Yra į ką pasižiūrėti ir nusižiūrėti.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 03 24, 20:34)
Toliau ieškant idėjų hortenzijų kompanijai
Man labai gražu tiesiog dideli katžolių sąžalynai:
Katžolės, snapučiai, vilkdalgiai...
Lendrūnai, jukos:
Melvenės, rudbekijos:
Aispra, kokios rūšies katžolės viršutinėje nuotraukoje?Nuostabios ir aukštos Kodėl maniškės ant žemės gulasi ir tik kokių 10 cm aukščio?Sėjau Nepeta Nervosa. Nusivyliau jomis: netvarkingai išdrikę, nei pakirpti žmoniškai, nei ką.Šiaip žydi visą vasarą O vat su jukom pirmą kartą matau derinį, sąlygos augimui labai jau skiriasi.
Papildyta:
Gražu nerealiai Tikiuosi, pas mane po kokių 5 metų kažkas panašaus bus.
Papildyta:
QUOTE(vi_ @ 2013 03 24, 21:13)
Gražu nerealiai Tikiuosi, pas mane po kokių 5 metų kažkas panašaus bus.