Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VI tema 2012m. ruduo

QUOTE(Paladė @ 2013 03 18, 10:52)
šluotelinės kochijos tai toks žolinis krūmelis, kuris rudenį tampa raudonas ir gražiai žiūrisi augalų grupėse. Bet jei jis toks prisisėjantis, tai gal tegu nedygsta

Jei auginsite vieną, gal nieko tokio, pas mane augo jų visa eilė - gražiai atrodė. Dabar "iš pasigailėjimo" vis palieku kur kampe ir kitais metais vėl pilna "sodinukų" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 18, 10:05)
Iki -23C, t.y. 6 zonos augalas. Normalu, kad žiemos neatlaikė. Davė e-seklos dovanų, bet net nesėjau.

Nemažai šaltinių nurodo penktą zoną g.gif Pagal paplitimą taip pat matosi, kad turėtų toleruoti ir šatesnus regionus. Pvz., natūraliai paplitęs Nebraskos valstijoje JAV, kurioje žiemos šaltesnės nei Lietuvoje, tik klimatas žemyninis. Ar nėra bėda tame, kad pas mus jis užmirksta, o ne nušala. Čia kad Voblai būtų daugiau vilties biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2013 03 18, 09:59)
pas mane su šiuo augalu gavosi šnipštas...pirmais metais pastovėjo lapijos kuokštas, bet žiemos neišgyveno nei vienas, nors turėjau nemažai.

unsure.gif
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 18, 10:05)
Iki -23C, t.y. 6 zonos augalas. Normalu, kad žiemos neatlaikė. Davė e-seklos dovanų, bet net nesėjau.

tai, kad niekur neradau 6 zonos g.gif visur raso, kad penkta g.gif
QUOTE(aispra @ 2013 03 18, 12:01)
Nemažai šaltinių nurodo penktą zoną g.gif Pagal paplitimą taip pat matosi, kad turėtų toleruoti ir šatesnus regionus. Pvz., natūraliai paplitęs Nebraskos valstijoje JAV, kurioje žiemos šaltesnės nei Lietuvoje, tik klimatas žemyninis. Ar nėra bėda tame, kad pas mus jis užmirksta, o ne nušala. Čia kad Voblai būtų daugiau vilties biggrin.gif

va va va, kaip tik norejau klausti kokioj dirvoj auga. emiau su ta mintimi, kad mano sausai smelynei tiks. o perziemos po sniegu, kurio mano kraste visad gausu.
zodziu kaip ten bebutu- duosiu ataskaita jei kas gausis. gal pas mane visgi ziemos g.gif
-------------
sinavadus tai as pavasari i darza sejau, paskui rudeni perkeliau i nuolatine vieta. del to kazkaip neatkreipiau demesio kiek jie laiko dygsta g.gif
apskritai, neilga mano patirtis rodo, kad geriausia visas neprabangias/nereiklias daugiametes seti i dirva, o rudeniop persodint. pavasari mane istinka darzai- as kazkaip neturiu laiko naujiems gelynams. per vasara koki nors ploteli atlaisvinu, o rudeniop i ji perkeliu darze pasetas daugiametes. pernai buvau prisisejus muiliniu guboju, ivairiaspalviu kraujazoliu, tu paciu sinavadu, uoliniu laibeniu, dar kazko- jau nepamenu. nes siuo metu palanges okupuoja darzoviu daigai.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 03 18, 11:46)
tai, kad niekur neradau 6 zonos g.gif  visur raso, kad penkta g.gif

čia rašo, bet tavam Bermudų trikampy visko gali būti biggrin.gif

Maniškiai sinavadai, pinige prasme, visai nepigūs tongue.gif , todėl darže ar šiltnamy nesėsiu. Tačiau ant sėklų pakuočių rašo, kad sudygsta po 21-42dienų. Daugiau kantrybės reikia.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 18, 12:59)
čia rašo, bet tavam Bermudų trikampy visko gali būti  biggrin.gif

Maniškiai sinavadai, pinige prasme, visai nepigūs  tongue.gif , todėl darže ar šiltnamy nesėsiu. Tačiau ant sėklų pakuočių rašo, kad sudygsta po 21-42dienų. Daugiau kantrybės reikia.

dekui, bet tai kad mano bermudai ne i geraja puse doh.gif labiau tiketina, kad pasimyrios. nu bet bent jau busiu pabandzius. kol kas ''smilgu '' as apskritai mazai esu sejus. tik eraicinus ir citrinzole. taip , kad neaisku ar jie isgyvens pas mane bent iki ciupinetinu daigu stadijos...
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 18, 11:59)
Maniškiai sinavadai, pinige prasme, visai nepigūs  tongue.gif , todėl darže ar šiltnamy nesėsiu. Tačiau ant sėklų pakuočių rašo, kad sudygsta po 21-42dienų. Daugiau kantrybės reikia.

dėkui, nes ant mano pakelių nerašo. neužilgo jau trys savaitės bus, tai gal dar išlys. O aš lauke vengiu sėt, nes paskui sunkiai atskiriu, ar ten mano gėlės, ar kažkas nepageidautino. Tas "kažkas nepageidautinas" dažnai užgožia mažus daigelius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 18 kovo 2013 - 12:14
QUOTE(aispra @ 2013 03 18, 11:01)

konkrečiai mano atveju, per visą žiemą jis buvo gyvas, taip manau, nes prie šaknų visi lapai matėsi žali, gražūs, tai kol buvo po sniegu teikė vilčių. bet pavasarį, kai viską nuleido, o paskui vėl paspirgino, paliko šienelis, ir jau nebeatsigavo, pas mane ir dirva iš sunkesniųjų. pas mamą taip pat žiemojo gražiai, po sniegu, tokių plikų šalčių nepatyrė, o bet tačiau....vistiek nieks neatžėlė, nors atrodė lyg ir gyvastį rodė. po šio kovo nežinia kiek bus nuostolių, nes žiema atrodė buvusi tokia draugiška augalams baigėsi, ir prasidėjo pavasaris, kuris pas mus naktimis užšaldo iki -10-12, dieną saulė be jokio debesėlio ir pliusas...ir sniego jau seniai seniai nėra nė lašo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 03 18, 13:14)
O aš lauke vengiu sėt, nes paskui sunkiai atskiriu, ar ten mano gėlės, ar kažkas nepageidautino. Tas "kažkas nepageidautinas" dažnai užgožia mažus daigelius.

teko karta toks smagumas: pirma karta auginau zemes riesutus, kol supratau kas yra kas- puse jau buvau nuravejusi blush2.gif
QUOTE(jot.ka @ 2013 03 18, 13:22)
po šio kovo nežinia kiek bus nuostolių, nes žiema atrodė buvusi tokia draugiška augalams baigėsi, ir prasidėjo pavasaris, kuris pas mus naktimis užšaldo iki -10-12, dieną saulė be jokio debesėlio ir pliusas...ir sniego jau seniai seniai nėra nė lašo smile.gif

kovas tragiskas doh.gif diena veik pliusas, naktimis- siaures asigalis. pas mus sianakt buvo -23 doh.gif dziaugiuos, kad daug kas dar po sniegu, bet pagrindins gelynas pietu pusej palei namo fasada- ten sniego jau nebelike. tai jau matau, kad bus liudnai...
Atsakyti
Dėl gėlių pievoje- tai už tvenkinuko tolumoje ant kalniuko priešais mišką- pieva- nei šiokia nei tokia ji - laukinė, su krūva dygių pikžolių ir t.t. tai šiemet su saviškiu sprendėm dilemą kaip ir kuom ten užsėt, nes matosi tik iš toli, nesinori dar ir ten eit su kauptuku ir t.t. Tai sumąsčiau, kad noriu daugiametės "žydinčios pievos" . Žinau kad yra tokių sėklų, kur žoliniai auga lėtai tereikia nupjauti 2-3k. per metus o va smilgos ir gėlės- virš žolės iškyla wub.gif Tai va toj tolimoj pievoj ir noriu tas tulpes ir narcizus sodinti. Nes mažiukęs gėlytės sunkiai iš toli matysis.
O dėl saulučių, tai ir pas mane nuo dviejų kupstelių daugemetėse- tiek įsimetė į pievą- raviu ir raviu. O dar ir tos kur aukštaūgės - dviovinamos būna- ot tai biesas- tiek prisisėjo po pirmų metų išnaikinau gėlyne- o po obelimis- jau 10m. kariauju, niekaip doh.gif Turbūt greičiau bus žolę sudrapakuot ir naujai įsėt.
Atsakyti
QUOTE(zydrunyte @ 2013 03 19, 14:39)
Dėl gėlių pievoje- tai už tvenkinuko tolumoje ant kalniuko priešais mišką- pieva- nei šiokia nei tokia ji - laukinė, su krūva dygių pikžolių ir t.t. tai šiemet su saviškiu sprendėm dilemą kaip ir kuom ten užsėt, nes matosi tik iš toli, nesinori dar ir ten eit su kauptuku ir t.t. Tai sumąsčiau, kad noriu daugiametės "žydinčios pievos" . Žinau kad yra tokių sėklų, kur žoliniai auga lėtai tereikia nupjauti 2-3k. per metus o va smilgos ir gėlės- virš žolės iškyla  wub.gif Tai va toj tolimoj pievoj ir noriu tas tulpes ir narcizus sodinti. Nes mažiukęs gėlytės sunkiai iš toli matysis.
O dėl saulučių, tai ir pas mane nuo dviejų kupstelių daugemetėse- tiek įsimetė į pievą- raviu ir raviu. O dar ir tos kur aukštaūgės - dviovinamos būna- ot tai biesas- tiek prisisėjo po pirmų metų išnaikinau gėlyne- o po obelimis- jau 10m. kariauju, niekaip  doh.gif Turbūt greičiau bus žolę sudrapakuot ir naujai įsėt.

Kažkada jau rašiau apie mūsų eksperimentą... bet galiu ir pasikartot - būna pirkti (senukuose berods) žydinčių pievų gėlių sėklų mišinių (aguonos, rugiagėlės, spalvoti linai, juodgrūdės), mes buvom pasisėję tokią pievelę - kad žydėtų ne tik pavasarinės gėlės, o ir vasarą... Jei nešienaujama pieva ir smulkesnė žolytė - neblogai viskas, gražu be galo... bet paskui liko negraži išgulus žolė tik... Mano asmenine nuomone, tai tiktų toks atvejis smėlingose vietose, kur neužauga labai vešli žolė - tai ten gal ir kokie čiobreliai, jonažolės augtų ir būtų labai gražu wub.gif
Atsakyti
Jei norit žydinčios pievos, tai jos nepjaukit. Tik tiek, kad ten velnias kojas išsisukios. Bet daug laukinių gėlių žydi vasaros vidury ar pabaigoje, pjaunant jos pamažu sunyks.
Atsakyti
Matau, kad čia vis dar vyksta sėja. smile.gif Gi aš nuveikiau 1 gerą darbą – nepasisėjau egzotiškosios soruolės 'Purple Majestic'. Nors tiek. Darbų pavasarį turėsiu ir taip daugiau nei sugebėsiu padaryti, tad tupinėjimas prie kurortų (6 ir aukščiau zonų) mėgėjų atrodytų vergiškai. Užtat nė už ką neatsisakau idėjos užsiveisti „krapinių“ (žiedyno forma panašių į krapus) vienmečių gėlių. Tikiuosi, jų nereikia dabar vazonikuose sėtis, o gana bus pasėti į dirvą? Ar veltui tikiuosi?

Pavasaris kol kas gaunasi toks, kad pirmas įdomumas, kuris laukia atbundant gėlynams, tai susiskaičiuoti pamirusius ir tebegyvus. Tikiuosi, kad antrųjų bus daugiau... sad.gif

Atsakyti