QUOTE(jot.ka @ 2013 03 18, 09:59)
pas mane su šiuo augalu gavosi šnipštas...pirmais metais pastovėjo lapijos kuokštas, bet žiemos neišgyveno nei vienas, nors turėjau nemažai.
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 18, 10:05)
Iki -23C, t.y. 6 zonos augalas. Normalu, kad žiemos neatlaikė. Davė e-seklos dovanų, bet net nesėjau.
tai, kad niekur neradau 6 zonos
visur raso, kad penkta
QUOTE(aispra @ 2013 03 18, 12:01)
Nemažai šaltinių nurodo penktą zoną
Pagal paplitimą taip pat matosi, kad turėtų toleruoti ir šatesnus regionus. Pvz., natūraliai paplitęs Nebraskos valstijoje JAV, kurioje žiemos šaltesnės nei Lietuvoje, tik klimatas žemyninis. Ar nėra bėda tame, kad pas mus jis užmirksta, o ne nušala. Čia kad Voblai būtų daugiau vilties
va va va, kaip tik norejau klausti kokioj dirvoj auga. emiau su ta mintimi, kad mano sausai smelynei tiks. o perziemos po sniegu, kurio mano kraste visad gausu.
zodziu kaip ten bebutu- duosiu ataskaita jei kas gausis. gal pas mane visgi ziemos
-------------
sinavadus tai as pavasari i darza sejau, paskui rudeni perkeliau i nuolatine vieta. del to kazkaip neatkreipiau demesio kiek jie laiko dygsta
apskritai, neilga mano patirtis rodo, kad geriausia visas neprabangias/nereiklias daugiametes seti i dirva, o rudeniop persodint. pavasari mane istinka darzai- as kazkaip neturiu laiko naujiems gelynams. per vasara koki nors ploteli atlaisvinu, o rudeniop i ji perkeliu darze pasetas daugiametes. pernai buvau prisisejus muiliniu guboju, ivairiaspalviu kraujazoliu, tu paciu sinavadu, uoliniu laibeniu, dar kazko- jau nepamenu. nes siuo metu palanges okupuoja darzoviu daigai.