Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VI tema 2012m. ruduo

QUOTE(vivilma @ 2013 03 15, 17:05)
O del gelyciu zolese,tai auginu ,nezinau,kaip jos vadinasi,vieni vadina gerberomis,kiti saulutemis,o is tikro ir nezinau,bet sejasi pacios,pjaunam su zole,bet ju koteliai labai trumpi,tuoj vel prazysta,grazu,linksma:)

drinks_cheers.gif , jei norite visą vasarą žydinčios pievos, tai kaip tik tokia ir būtų su saulutėmis (bet geriau ne reprezentacinėje zonoje mirksiukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 03 15, 21:40)
Jūs, merginos, labai nesižavėkit saulutėmis vejoje. Jos labai išplinta, labai įkyri piktžolė pasidaro.

Aš kaip tik jas barsčiau ant valdiškos žemės priešais namą (kur minėjau 3 pušelės kalninės ir planuotas išsvajotas pupmedis), tiksliau priešais tvorą. tai į kiemą jos neatkeliaus, peraukšta smile.gif Gal dar jos ir nesudygs, "ant durniaus" pabėriau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 03 15, 20:40)
Jūs, merginos, labai nesižavėkit saulutėmis vejoje. Jos labai išplinta, labai įkyri piktžolė pasidaro. Pravažiuoju kartais vieną miestelį, ten nuo gatvės vejoje pas visus užsisėję saulučių, ir taip tankiai, kad žalios spalvos nesimato. Man tai vaizdas nekoks schmoll.gif

Norėčiau,kad jos pas mane kaip pitžolės plistų ax.gif . Treti metai bandau,kad prisiveistų g.gif Net pievelės nepjaunu,kol saulutės nenužydi,neparuduoja.Bet vis tiek kitais metais reikia atsėt,nes tik viena kita išlenda.Kas ten per miestelis,gal jų saulutės gyvybingesnės?
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 03 16, 03:55)
Norėčiau,kad jos pas mane kaip pitžolės plistų ax.gif  . Treti metai bandau,kad prisiveistų g.gif Net pievelės nepjaunu,kol saulutės nenužydi,neparuduoja.Bet vis tiek kitais metais reikia atsėt,nes tik viena kita išlenda.Kas ten per miestelis,gal jų saulutės gyvybingesnės?

Ėriškiai Panevėžio rajone. Saulutės ten beveik laukinės, baltos ir rausvos, prisisėję jų visur, net prie tvenkinio , matyt vėjas išnešioja. Kai kuriose vietose vejos aplamai jau nėra, viena kita žolikė schmoll.gif Pernai pas save gėlyne 2 daigus pasisodinau, tai rudeniop jau pridygo kaip maro. Sėti tai jas reikia nuo vasaros vidurio.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 03 15, 19:12)
Medžiai - tai peraugę ir sumedėję šilokai, t.y. daugiametės gėlės. Pas mane jie, šilokai, dar ne medžiai. Per maži dar tam.

smagus poziuris thumbup.gif
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 03 15, 20:40)
Jūs, merginos, labai nesižavėkit saulutėmis vejoje. Jos labai išplinta, labai įkyri piktžolė pasidaro. Pravažiuoju kartais vieną miestelį, ten nuo gatvės vejoje pas visus užsisėję saulučių, ir taip tankiai, kad žalios spalvos nesimato. Man tai vaizdas nekoks schmoll.gif Ten gyvenantys naikina jas visokiais įmanomais būdais, veją vos ne kasdien pjauna, na neišnyksta jos niekaip.

pas tevus visos koletyviniu sodu vejos jomis apejusios, bet kazkaip nematau problemos g.gif zydi pirmos vos niegui nutirpus, o rudeni per velines mama parsiveza dar pora ziedeliu i stikliuka pasimerkt, nes tos paskutines buna jau ant labai trumpu kotuku.
QUOTE(adija5 @ 2013 03 16, 04:55)
Norėčiau,kad jos pas mane kaip pitžolės plistų ax.gif  . Treti metai bandau,kad prisiveistų g.gif Net pievelės nepjaunu,kol saulutės nenužydi,neparuduoja.Bet vis tiek kitais metais reikia atsėt,nes tik viena kita išlenda.Kas ten per miestelis,gal jų saulutės gyvybingesnės?

as irgi bandziau pas save ju uzset, bet gavosi snipstas. nesugebejo su zole konkuruoti. joms matyt pas mane per sausa, netinka rugstus smelynas g.gif seklos pabertos pievoje niekaip nesudygo- koki desietka pokeliu isbarsciau. ilgiausiai issilaike tos, kurias isodinau kupstelais i veja. bet nesiplete, o po kokiu treju metu ir tos nunyko... verysad.gif toks ispudis, kad joms reikia pavesio ar pusiau pavesio, dregno priemolio, o ne saules kepinamo zvyro karjero, koks pas mane...
Papildyta:
siandien apsiziurejau, kad jau sudygo Eragrostis spectabilis bigsmile.gif bus idomu ar pavyks isauginti normalius sodinukus...dabar tai kaip miskas... sudygo per nepilna savaite...
blogai, kuo sunkesnis pavasaris( tiksliau kuo gudesne ziema tuo metu), tuo labiau man norsi kazka seti. buvau nusprendus, kad jokiu daugiameciu sejos ant palangiu( lik lauke lisvese ar siltnamy)- tik paprikos ir pomidorai, bat susejau jau 6 dezutes bileko ir dar nagai niezti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 16 kovo 2013 - 09:52
Gal reikia palaukti - pas mus išplito gal per 5-6 m., bet dabar kai žydi, kai pievelė baltuoja. Gaila, kad neturiu foto.
Atsakyti
merginos, kiek laiko dygsta sinavadai? sėjau 02.27 Sudygo beveik visos tuo metu sėtos gėlės, o dviejų rūšių sinavadų nė vieno, karpatinių katilėlių irgi nėr, ir šluotelinių kochijų nėr. Laikiau šiltai ir drėgnai. gal supuvo?
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 03 18, 08:41)
merginos, kiek laiko dygsta sinavadai? sėjau 02.27 Sudygo beveik visos tuo metu sėtos gėlės, o dviejų rūšių sinavadų nė vieno, karpatinių katilėlių irgi nėr, ir šluotelinių kochijų nėr. Laikiau šiltai ir drėgnai. gal supuvo?

va va. man pernai sinavadai irgi nesudygo, meta, perile, salavijas, rozmarinas... nsptr - visa kita puikiausiai sudygo, o sitie minetieji - ne verysad.gif

o kas tos sluotelines kochijos?? sejau tik sluotelines celiozijas, bet jos vienmetes....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo užsklanda: 18 kovo 2013 - 08:44
QUOTE(Paladė @ 2013 03 18, 10:41)

Su šluotelinėmis kochijomis atsargiai - treti metai jų neišnaikinu, kiek prisisėjo doh.gif
Atsakyti
šluotelinės kochijos tai toks žolinis krūmelis, kuris rudenį tampa raudonas ir gražiai žiūrisi augalų grupėse. Bet jei jis toks prisisėjantis, tai gal tegu nedygsta
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 03 16, 09:46)

siandien apsiziurejau, kad jau sudygo Eragrostis spectabilis bigsmile.gif  bus idomu ar pavyks isauginti normalius sodinukus...dabar tai kaip miskas... sudygo per nepilna savaite...

pas mane su šiuo augalu gavosi šnipštas...pirmais metais pastovėjo lapijos kuokštas, bet žiemos neišgyveno nei vienas, nors turėjau nemažai.
Atsakyti
Iki -23C, t.y. 6 zonos augalas. Normalu, kad žiemos neatlaikė. Davė e-seklos dovanų, bet net nesėjau.
Atsakyti