Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VI tema 2012m. ruduo

QUOTE(Para @ 2013 03 13, 07:57)
gražu ir man beržai  smile.gif  Pas tėvus yra ant kiemo, labai jis šiukšlina visą kiemą. Ir apvalius metus: lapai žiedai, šakelės. Daug vargelio. O dar namo pro visus langus žiedelių pripučia.

Aš svarstau apie beržus gana toli nuo namo, kur nebūtų jokių trinkelių ar parodinių vejų, kurios turėtų būti labai švarios. Tai būtų tokia poilsio aikštelė netoli vandens. Svarstau derinį beržai+sedulos+smilgos+pirmam planui intarpėliai kažko smulkiai pieviškai/ pamiškiškai žydinčio. Įsivaizduoju tokias pailgas labai šviesias aikštelę gobiančias salas. Tik kad prisiskaičiau forume, kad per penkis metrus nuo beržo niekas neauga doh.gif Vien lepšiai man netinka, turi būti žydinčių gėlių biggrin.gif
Atsakyti
prisipirkau visokiu sinavadu ir galvoju juos tiesiai i dirva set, bet norisi didesniais tarpais kad dygtu, kad kuo maziau pikiavimu. ar nesat girdejusios apie seklu klijavima ant WC popieriaus? su klijukais is krakmolo? neturi tai itakos seklu dygimui?
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2013 03 13, 10:32)
Aš svarstau apie beržus gana toli nuo namo, kur nebūtų jokių trinkelių ar parodinių vejų, kurios turėtų būti labai švarios. Tai būtų tokia poilsio aikštelė netoli vandens. Svarstau derinį beržai+sedulos+smilgos+pirmam planui intarpėliai kažko smulkiai pieviškai/ pamiškiškai žydinčio. Įsivaizduoju tokias pailgas labai šviesias aikštelę gobiančias salas. Tik kad prisiskaičiau forume, kad per penkis metrus nuo beržo niekas neauga doh.gif  Vien lepšiai man netinka, turi būti žydinčių gėlių biggrin.gif

10 metu tikrai augs, o paskiau..viskas keiciasi:)
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2013 03 13, 11:46)
10 metu tikrai augs, o paskiau..viskas keiciasi:)

10 metų neblogai biggrin.gif Gal per tą laiką jau ir grybauti užsinorės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2013 03 13, 10:32)
Aš svarstau apie beržus gana toli nuo namo, kur nebūtų jokių trinkelių ar parodinių vejų, kurios turėtų būti labai švarios. Tai būtų tokia poilsio aikštelė netoli vandens. Svarstau derinį beržai+sedulos+smilgos+pirmam planui intarpėliai kažko smulkiai pieviškai/ pamiškiškai žydinčio. Įsivaizduoju tokias pailgas labai šviesias aikštelę gobiančias salas. Tik kad prisiskaičiau forume, kad per penkis metrus nuo beržo niekas neauga doh.gif  Vien lepšiai man netinka, turi būti žydinčių gėlių biggrin.gif

nemanau, kad tiesa. savo kelyje vis pravaziuoju prie daugiabuciu toki vaizdeli- po berzais( jau labai senais- laja aukstai virs zemes) geliu prisodinta. aisku tautiskai lietuviskai/bobutiskai, kazkas pavasari labai geltonai zydi( is tolo panasu i uolini laibeni, is arti namaciau), bijunai, rutos, vilkdagiai sudizainuoti biggrin.gif atrodo nevargsta tas augalynas. bet ten berzai viena eile susodinti, is visu pusiu sviesos augalai gauna. be to gamtoje po berzais auksta zole zelia ax.gif , kai pavyzdziui po pusimis jau tik samanos...tai jei zelia zole, kodel neturetu augti ir geles g.gif
Papildyta:
va cia pirmose foto kazkas panaus i berzus gelyne:
http://gardendesigne...a-goldschleier/

Atsakyti
QUOTE(Ritutė90 @ 2013 03 13, 11:26)
4u.gif esu auginusi juos-spalva tikrai ne balta,greiciau geltona-isblukusi, aukstoki,-labiau patiko musu tradiciniai drinks_cheers.gif

drinks_cheers.gif Auginau juos , tikrai nėra visiškai balti ir dar vėjas juos išlaužo rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(vobla @ 2013 03 13, 13:14)
nemanau, kad tiesa.  savo kelyje vis  pravaziuoju prie daugiabuciu toki vaizdeli- po berzais( jau labai senais- laja aukstai virs zemes) geliu prisodinta. aisku tautiskai lietuviskai/bobutiskai, kazkas pavasari labai geltonai zydi( is tolo panasu i uolini laibeni, is arti namaciau), bijunai, rutos, vilkdagiai sudizainuoti biggrin.gif  atrodo nevargsta tas augalynas. bet ten berzai viena eile susodinti, is visu pusiu sviesos augalai gauna. be to gamtoje po berzais auksta zole zelia ax.gif , kai pavyzdziui po pusimis jau tik samanos...tai jei zelia zole, kodel neturetu augti ir geles g.gif
Papildyta:
va cia pirmose foto kazkas panaus i berzus gelyne:
http://gardendesigne...a-goldschleier/

Bet šiose foto beržai dar maži, prie tėvų daržo yra bežynas, gal 50 ar daugiau metų senumo beržai - tai kažkoks siaubas, dideliu spinduliu neauga niekas(išsk.grybus), net normali žolė neauga. Beržai labai gražu, bet savo sodyboje niekada jų nesodinčiau schmoll.gif
Atsakyti
[quote=vobla,2013 03 13, 12:14]
nemanau, kad tiesa. savo kelyje vis pravaziuoju prie daugiabuciu toki vaizdeli- po berzais( jau labai senais- laja aukstai virs zemes) geliu prisodinta. aisku tautiskai lietuviskai/bobutiskai, kazkas pavasari labai geltonai zydi( is tolo panasu i uolini laibeni, is arti namaciau), bijunai, rutos, vilkdagiai sudizainuoti biggrin.gif atrodo nevargsta tas augalynas. bet ten berzai viena eile susodinti, is visu pusiu sviesos augalai gauna. be to gamtoje po berzais auksta zole zelia ax.gif , kai pavyzdziui po pusimis jau tik samanos...tai jei zelia zole, kodel neturetu augti ir geles g.gif

Siulyciau toki poziuri truputeli isplesti. Situacija is esmes skiriasi nuo to, apie kokio amziaus berzus ar kitus medzius mes snekam. Po senais berzais isplinka net zole, taciau kol jis tampa senu dar ilgai pabuna jaunu ir maisto medziagomis pasidalina su gerokais mazesnes saknis turinciomis daugiametemis. Ir pasirinkimas ka daryti ar ko nedaryti yra poziurio kiek tvaraus sprendimo man reikia klausimas. Koki laika tai turi buti tvaru.
Na pvz, as nesirinkciau sodinti 5 aru sklype rusiniu pusu. Nes tai per dideli medziai tokiam plotui. Ir nors jos augs ilgai, kai jos uzaugs- nukirsti jas bus problema ne tik fiziskai, taciau ir moraliskai. Ypac, jeigu jos bus sveikos ir grazios. Sprendimas man atrodo netvarus. Taciau jei jos pasodintos, salia sodinti zolinius augalus - man pakanka tvarumo, nors aisku, kad kai jos bus dideles, po jomis neaugs tos geles, kurios ten buvo pasodintos. I tvaruma ieina ir prieziuros klausimas. Jei pasodinsiu zolinius, kurie augs momentaliai ir kas 2 metus turesiu skaidyt, man tai bus nepakankamai tvaru.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2013 03 13, 13:27)

Na pvz, as nesirinkciau sodinti 5 aru sklype rusiniu pusu. Nes tai per dideli medziai tokiam plotui. Ir nors jos augs ilgai, kai jos uzaugs- nukirsti jas bus problema ne tik fiziskai, taciau ir moraliskai. Ypac, jeigu jos bus sveikos ir grazios. Sprendimas man atrodo netvarus. Taciau jei jos pasodintos, salia sodinti zolinius augalus - man pakanka tvarumo, nors aisku, kad kai jos bus dideles, po jomis neaugs tos geles, kurios ten buvo pasodintos. I tvaruma ieina ir prieziuros klausimas. Jei pasodinsiu zolinius, kurie augs momentaliai ir kas 2 metus turesiu skaidyt, man tai bus nepakankamai tvaru.

na su tokiu poziuriu- tik piramides statyti biggrin.gif bet ir tos neamzinos g.gif
kiek tas zmogus sioj zemej gyvena? net jei berzas ir "greitaeigis" augalas, vis tiek aispra jo nepergyvens biggrin.gif zmogus, turintis namus, sklypa, retai buna tuo turtingas budamas 20ties.. 10 metu dziaugtis reginiu pakankamai ilgas laiko tarpas.
jei tai ne keliu hektaru rumu parkas, kokia isliekamaja verte tas uzveistas sodas/gelynas tures? vaikai anukai prie paprasto gyvenamojo namo dizainuos pagal savo ismanyma, pagal to meto madas. gal ir troba nugriaus, nauja vietoj jos pastatys. gal net visas tris ir gelynams nebebus vietos.
tevo bendradarbis visa gyvenima state nama. lipde kaip kregzde po sapeli, per visas atostogas, per visas iseigines. susibaige ir greitai pasimire. is karto sunus ta nama nugriove, nes jau moraliai atgyvenusio dizaino, tarybiniu laiku isplanavimo, prasta silumine varza, neekonomiskas ir nepatogus gyvent. pastate nauja. pagal siuolaikinius standartus. jo vaikai gal ir sita griaus ir nauja statys. toks gyvenimas.
tas pats ir su gelynais. man grazu turi but cia ir dabar. na galiu pasvajot kaip atrodys po 5eriu metu. bet neturiu as jokiu garantiju, kad nugyvensiu ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 03 13, 14:08)
na su tokiu poziuriu- tik piramides statyti biggrin.gif  bet ir tos neamzinos g.gif
kiek tas zmogus sioj zemej gyvena? net jei  berzas ir "greitaeigis" augalas, vis tiek  aispra jo nepergyvens biggrin.gif  zmogus, turintis namus, sklypa, retai buna tuo turtingas budamas 20ties..  10 metu dziaugtis reginiu pakankamai ilgas laiko tarpas.
jei tai ne keliu hektaru rumu parkas, kokia isliekamaja verte tas uzveistas sodas/gelynas tures? vaikai anukai prie paprasto gyvenamojo namo dizainuos pagal savo ismanyma, pagal to meto madas. gal ir troba nugriaus, nauja vietoj jos pastatys. gal  net visas tris ir gelynams nebebus vietos.
  tevo bendradarbis visa gyvenima state nama. lipde kaip kregzde po sapeli, per visas atostogas, per visas iseigines. susibaige ir greitai pasimire. is karto sunus ta nama nugriove, nes jau  moraliai atgyvenusio dizaino, tarybiniu laiku isplanavimo, prasta silumine varza, neekonomiskas ir nepatogus  gyvent. pastate nauja. pagal siuolaikinius standartus. jo vaikai gal ir sita griaus ir nauja statys. toks gyvenimas.     
tas pats ir su gelynais. man grazu turi but cia ir dabar. na galiu pasvajot kaip atrodys po 5eriu metu. bet neturiu as jokiu garantiju, kad nugyvensiu ir tiek.

Akivaizdu, kad manes nesupratote:) As gi juk ir sakau- kiekvienam skirtingo tvarumo reikia. Ir salygos bei aplinkybes skirtingos. Neagitavau nesodinti berzu, anaiptol. O rumu parkai isliekajama verte turi. Na bet gal aispra bus supratus.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2013 03 13, 12:27)
I tvaruma ieina ir prieziuros klausimas. Jei pasodinsiu zolinius, kurie augs momentaliai ir kas 2 metus turesiu skaidyt, man tai bus nepakankamai tvaru.

norėčiau pasiteirauti, o levandos, kiečiai – labiau prie greitai augančių, ar prie greitai senstančių augalų?
Atsakyti
QUOTE(wooden Vilnius @ 2013 03 13, 14:38)
norėčiau pasiteirauti, o levandos, kiečiai – labiau prie greitai augančių, ar prie greitai senstančių augalų?

Kieciai prie trumpaamziu. Greit nusibaigianciu:) Cia is literaturos, pati auginus nesu.
Levandos gal prie vidutinio augumo ir vidutinio senejimo.
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2013 03 13, 11:32)

Sakoma, kad beržą reikia būtinai pasisodinti (atseit teigiamą energiją skleidžia, ar kažkas panašaus g.gif ). Jeigu toliau pievoje, tai liuks. Galiu pasakyti, kas auga pas mano tėvus. Beržui jau daug metų, tikrai daugiau nei 30 m. Taigi auga paprastos parko rožės, tos senovinės lietuviškos, aišku, visokios pavasarinės svogūninės gėlės, žiemė, melsvės. Dar kažkas auga, bet jau nebeprisimenu doh.gif . Jų tikrai niekas netręšia.
Atsakyti