[quote=vobla,2013 03 13, 12:14]
nemanau, kad tiesa. savo kelyje vis pravaziuoju prie daugiabuciu toki vaizdeli- po berzais( jau labai senais- laja aukstai virs zemes) geliu prisodinta. aisku tautiskai lietuviskai/bobutiskai, kazkas pavasari labai geltonai zydi( is tolo panasu i uolini laibeni, is arti namaciau), bijunai, rutos, vilkdagiai sudizainuoti
atrodo nevargsta tas augalynas. bet ten berzai viena eile susodinti, is visu pusiu sviesos augalai gauna. be to gamtoje po berzais auksta zole zelia
, kai pavyzdziui po pusimis jau tik samanos...tai jei zelia zole, kodel neturetu augti ir geles
Siulyciau toki poziuri truputeli isplesti. Situacija is esmes skiriasi nuo to, apie kokio amziaus berzus ar kitus medzius mes snekam. Po senais berzais isplinka net zole, taciau kol jis tampa senu dar ilgai pabuna jaunu ir maisto medziagomis pasidalina su gerokais mazesnes saknis turinciomis daugiametemis. Ir pasirinkimas ka daryti ar ko nedaryti yra poziurio kiek tvaraus sprendimo man reikia klausimas. Koki laika tai turi buti tvaru.
Na pvz, as nesirinkciau sodinti 5 aru sklype rusiniu pusu. Nes tai per dideli medziai tokiam plotui. Ir nors jos augs ilgai, kai jos uzaugs- nukirsti jas bus problema ne tik fiziskai, taciau ir moraliskai. Ypac, jeigu jos bus sveikos ir grazios. Sprendimas man atrodo netvarus. Taciau jei jos pasodintos, salia sodinti zolinius augalus - man pakanka tvarumo, nors aisku, kad kai jos bus dideles, po jomis neaugs tos geles, kurios ten buvo pasodintos. I tvaruma ieina ir prieziuros klausimas. Jei pasodinsiu zolinius, kurie augs momentaliai ir kas 2 metus turesiu skaidyt, man tai bus nepakankamai tvaru.