Smth1, be reikalo Jūs čia taip piktai. Taigi forume sėdime kaip ir savo malonumui, ir patarimus žarstome, nes patinka kartais kitus mokyti { gal realiame gyvenime mūsų nė neklausytų ir toliau pasiųstų} . Teko gyvenime iš patarimų duoną valgyti, dabar gi tai liko kaip vienas gyvenimo malonumų. Visada džiaugiuosi, jei mano patarimas kažkam padėjo, net visiškam dundukui mano akimis žiūrint.
QUOTE(Para @ 2013 03 10, 21:19)
Ačiū, čia tikriausia ta kiaulė aš, tai mamyčiukės traukiuosi į kiaulidę, bendraukite tarpusavyje, jeigu čia uždaras koks ratelis jūsų. Gero planavimo ir darbų.
SM yra tokia funkcija, kur galima tiesiog ignoruoti dalyvį, labai praverčia ir čia tikrai nėra uždaras ratelis. Be to, jei kaskart kažkam pabumbėjus spruksi į šalį, nieko ir nepasieksi. Drąsiai junkis
Aš irgi norėčiau patarimo Senieji šeimininkai palei gyvatvorę horizontaliai buvo pasodinę 6 krūmus bijūnų Bet nužydėję jie nekaip atrodo. Gal patartumėt kokias daugiametes gėles galėčiau priešais pasodinti (pasėti) kad po bijūnų pražystų? Be pernykščių palanginių gėlių patirties jokios neturiu Tiesa ta vieta drėgnesnė, naikinom samanas, dilgėles, paparčių plantaciją, nupjovėm šalia augusias akacijas...
QUOTE(saridon'e @ 2013 03 11, 01:12)
Aš irgi norėčiau patarimo Senieji šeimininkai palei gyvatvorę horizontaliai buvo pasodinę 6 krūmus bijūnų Bet nužydėję jie nekaip atrodo. Gal patartumėt kokias daugiametes gėles galėčiau priešais pasodinti (pasėti) kad po bijūnų pražystų? Be pernykščių palanginių gėlių patirties jokios neturiu Tiesa ta vieta drėgnesnė, naikinom samanas, dilgėles, paparčių plantaciją, nupjovėm šalia augusias akacijas...
GAP'eryje galima idėjų prisigraibyti. Man ten tuose paveiksliukuose rūgtis (persicaria) tarp baltų bijūnų patiko. Žydi šis gėliukas nuo birželio iki rimtesnių šalnų.
QUOTE(vi_ @ 2013 03 11, 01:27)
GAP'eryje galima idėjų prisigraibyti. Man ten tuose paveiksliukuose rūgtis (persicaria) tarp baltų bijūnų patiko. Žydi šis gėliukas nuo birželio iki rimtesnių šalnų.
labai ačiū, paganysiu akis
QUOTE(mumrikas @ 2013 03 10, 22:41)
Tikrai kad negalima medžių, o pušys dar ir galingas šaknis turi jei virš kolektoriaus pasodint. Virš mūsų kolektoriaus tik krūmeliai ir nedideli medeliukai susodinti, o sodas ir rimtesni medžiai jau už kelių metrų nuo jo - na maža kas
taip, juolab, kad rododendu saknys negiliai eina. plius salia pusu, pusiau pavesis ir spygliais kas rudeni pamulciuotu. tereikejo tik toj vietoj smelyna iskast ir rugscia durpe pakeist. siaip tai , kadangi pusu sodinukai sprindzio didumo ir virs sniego dangos nesimate, o dukra su draugem toj vietoj state dvi tvirtoves kai sniegas lipo tai gal naturaliai jos ten neisgyveno , aba as joms biski padesiu neisgyvent
QUOTE(smth1 @ 2013 03 11, 10:23)
Ismintingiau butu buve patyleti ir praignoruoti, taciau kartais matyt reikia ir ne paciu -iausiu sprendimu. Laikas i uztarnauta poilsi, nes uzsimirsau kur esu ir nerealiu lukesciu prisikuriau. Sekmes zemdirbysteje
Na per riebiai tu čia vakar, aš juk nereikalavau jokių konkrečių patarimų, pati moku skaityti ir atsirinkti, kas man tinka, norėjau tik pasisveikinti ir paplepėti. "į užtarnautą poilsi" nebūtina eiti. Nors ir nelabai maloni pažintis , galime viena kitos nepastebėti
Papildyta:
QUOTE(vi_ @ 2013 03 11, 03:27)
GAP'eryje[/url] galima idėjų prisigraibyti. Man ten tuose paveiksliukuose rūgtis (persicaria) tarp baltų bijūnų patiko. Žydi šis gėliukas nuo birželio iki rimtesnių šalnų.
Ačiū už GAP-erį. Aš čia ir sukau galvą dėl savo patvorio gėlyno. Esu susodinusi pasikartojant (mėgstu ritmingumą ) bijūnai, lelijos, tulpės, vilkdalgiai, ir taip kartojasi, prie kiekvienos tvoros, nuo stulpo iki stulpo (6 tvoros juostos kampu 3+3). Kai nužydi tulpės į jų vietą pasodinu vienmečių (zinijos, astros ). Bet man kažkas ten nepatinka, norisi kažkokio apvadėlio. Labai gražu būtų buksmedžių apvadas, bet kol jį užauginsiu, o gal apsiriboti kokių vienmečių tagečių. Pernai jau buvau papykusi, galvojau rausiu visas gėles lauk ir sėsiu žolę, dabar apsistojau ties paprastais vilkdalgiais. Tuos tai jeigu visų neišrausiu, tai gerokai apmažinsiu. O bijūnų, kiek žinau geriau neliesti, jie po 100 metų vienoje vietoje gali augti.
Dar galvoju, jeigu išrovus ar tik pamažinus vilkdalgių į jų vietą paodinčiau rožes . Turiu tokių ne į temą, kur netinka pagal spalvinę gamą į rožynėlį. Dabar jos vargšės išmėtytos auga darže tarp daržovių
Tai čia tokia mano patvorio gėlyno istorija
Papildyta:
QUOTE(saridon'e @ 2013 03 11, 02:12)
Bet nužydėję jie nekaip atrodo. Gal patartumėt kokias daugiametes gėles galėčiau priešais pasodinti (pasėti) kad po bijūnų pražystų?
Aš anksčiau nupjaudavau peržydėjusius bijūnus, dabar nuskinu tik žiedus, tai pats žalias krūmelis vaizdo negadina Aišku trūksta tik žiedų.
QUOTE(smth1 @ 2013 03 11, 09:23)
Ismintingiau butu buve patyleti ir praignoruoti, taciau kartais matyt reikia ir ne paciu -iausiu sprendimu. Laikas i uztarnauta poilsi, nes uzsimirsau kur esu ir nerealiu lukesciu prisikuriau. Sekmes zemdirbysteje
kam eiti kazkur toli? asmenybes tobulinimui taip pat ribu nera. mokejimas bendrauti- viena is sudetiniu saves kurimo daliu
[quote=Para,2013 03 11, 10:36]
Na per riebiai tu čia vakar, aš juk nereikalavau jokių konkrečių patarimų, pati moku skaityti ir atsirinkti, kas man tinka, norėjau tik pasisveikinti ir paplepėti. "į užtarnautą poilsi" nebūtina eiti. Nors ir nelabai maloni pažintis , galime viena kitos nepastebėti
Papildyta:
Para, ar cia tu butum buvus, ar kokia kita - esme ne tame. Tiesiog manes nebetenkina paplepejimai tokio lygio, kurie yra cia. Man jau norisi kaip lygus su lygiu, tai viena, o kita, kas yra tiesiog mano nerealus lukestis - na norisi tokio brandesnio poziurio ir i zmones kurie dalinasi - norisi, kad patarimus priimtu su pagarba ir tai reiskia, kad ir pats klausiantysis detu pastangu, o ne tiesiog 'ai, as atsirinksiu, jus juos tiesiog meskite'. Zmones yra kokie yra, o noreti nedraudziama. Ir cia yra visiskas OT.
O visgi mano patarimas yra toks. Para, yra gerokai daugiau augalu, ne tik vilkdalgiai, tulpes ir bijunai. Siulau tuo neapsiriboti, o tiesiog, na kad ir kaip siuliau, paskaityti pvz. praeito sezono temas - pamatysi kiek daug augalu su ilgesniu dekoratyvumo sezonu gali auginti. Pamatysi, kad augalai grazus ne tik del ziedu ir kad jie gali kurti atmosfera, nuotaika, o ne tik grazinti zalia veja ar aplinka spalvomis. Linkiu tau to atradimo dziaugsmo.
Papildyta:
Para, ar cia tu butum buvus, ar kokia kita - esme ne tame. Tiesiog manes nebetenkina paplepejimai tokio lygio, kurie yra cia. Man jau norisi kaip lygus su lygiu, tai viena, o kita, kas yra tiesiog mano nerealus lukestis - na norisi tokio brandesnio poziurio ir i zmones kurie dalinasi - norisi, kad patarimus priimtu su pagarba ir tai reiskia, kad ir pats klausiantysis detu pastangu, o ne tiesiog 'ai, as atsirinksiu, jus juos tiesiog meskite'. Zmones yra kokie yra, o noreti nedraudziama. Ir cia yra visiskas OT.
O visgi mano patarimas yra toks. Para, yra gerokai daugiau augalu, ne tik vilkdalgiai, tulpes ir bijunai. Siulau tuo neapsiriboti, o tiesiog, na kad ir kaip siuliau, paskaityti pvz. praeito sezono temas - pamatysi kiek daug augalu su ilgesniu dekoratyvumo sezonu gali auginti. Pamatysi, kad augalai grazus ne tik del ziedu ir kad jie gali kurti atmosfera, nuotaika, o ne tik grazinti zalia veja ar aplinka spalvomis. Linkiu tau to atradimo dziaugsmo.
QUOTE(Para @ 2013 03 11, 10:36)
bijūnai, lelijos, tulpės, vilkdalgiai, ir taip kartojasi, prie kiekvienos tvoros, nuo stulpo iki stulpo (6 tvoros juostos kampu 3+3). Kai nužydi tulpės į jų vietą pasodinu vienmečių (zinijos, astros ). Bet man kažkas ten nepatinka, norisi kažkokio apvadėlio. Labai gražu būtų buksmedžių apvadas, bet kol jį užauginsiu, o gal apsiriboti kokių vienmečių tagečių.
Dar galvoju, jeigu išrovus ar tik pamažinus vilkdalgių į jų vietą paodinčiau rožes . Turiu tokių ne į temą, kur netinka pagal spalvinę gamą į rožynėlį. Dabar jos vargšės išmėtytos auga darže tarp daržovių
Para, man atrodo, kad planuojant gėlyną labai svarbu apsispręsti dėl jo bendros idėjos. Ko apskritai norisi? Tiesiog spalvoto linksmo patvorio, į kurį susodinti visus atliekamus ar šiaip patinkančius augalaus, ar kažkokios vienos stilistikos, kuri derėtų prie namo, aplinkos ir šeimininkės asmenybės
Kai pamačiau dabar auginamų gėlių sąrašiuką, pirma idėja buvo siūlyti apvadą iš rūtų. Rūtos gali būti suformuotos į gražias griežtas tvoreles, o augalų deriniai gėlyne yra tikri lietuviški klasikiniai. Dar įterpčiau vieną kitą pentinį, piliarožę ar rusmenę. Neaišku, kokios tos atliekamos rožės, bet net ir kai kurios rožės į tokį gėlyną galėtų įsipaišyti. Nežinau, ar tie gėlynai tiktų prie aplinkos, bet kad galėtų turėti ir nešti tam tikrą idėją, tai tikrai
Kiti pasvarstymai apvadų tema: apvadas, kuris įneštų spalvinio kontrasto. Galėtų būti augalai sidabrine arba bordo lapija. Čia pasirinkimas didžiulis.
Para, jei norisi nedidelio apvadėlio, pabandykit iš rūtų, jos labai lengvai karposi ir gajos. Vieną kitą buksmedį įsodinčiau dėl žalumo rudenį/pavasarį, žiemai bent sniego ant jų užmest reikėtų. Buksmedžiai gražiai atrodo gėlynuose, tuo labiau, jei bus rožių. Prie šviesių rožių gražiai dera gubojos, prie žemų tamsesnių bandykit kurpeles, baltus pentinius.Netoli bijūnų galima būtų sodinti baltų lijatrių ar galtonijų, jų kupstai palengvintų bijūnų krūmų masyvumą. Na, variantų daug, Jums reikėtų įsodinti vėliau žydinčių gėlių, nes visas žydėjimas tenka gegužės-birželio mėnesiams.