Ateinu ir aš pas jus paplepėti, tskant iš dyko buvimo. Pavasarį bus sodinamas ilgas gėlynas su rožem, tai auginuosi gėliukų daugiamečių ant palangių. Sėsiu dar pentinių , na jie man super gėlės, žydi ilgai, pakartotinai. Tik niekaip nerandu raudonų, sėju mišinius ir nieko Gal kartais kur užmatėt sėklų Naujazelandinių hibridų, kur tokie žiedynai tankūs.? Pernai sėjau raudonas alūnes, vienas našlaitėlis daigelis išdygo, šiemet vėl sėjau, tur būt vėl nieko. Ne sėklos, o dulkės. Užtat rusmenių pridygo visai plantacijai.Pernai priauginau daug ežiuolių, sinavadų, miskantų, tai pavasarį bus persodinėjimo. Dar prisipirkau sėklų įvairiaspalvių veronikų, sinvadlapio vingirio, puošniųjų lobelijų, katilėlių,virgininių pūstataurių, inkarvilėjų, buožainės, diktono ir dar visokio gėrio.
QUOTE(smth1 @ 2013 03 10, 16:31)
Ačiū už svetingumą
Papildyta:
QUOTE(vi_ @ 2013 03 10, 16:48)
Para, o kas yra dabar, kad nepatinka? Dėkit foto ar labai vaizdžiai pasipasakokite, ir pamatysim, ar taip jau blogai yra, kaip sakote, o gal pamačius (iš vaizdelio ar pagal papasakojimą) jūsų gėlyno vaizdelius, mums a la senolėms, beliks tik slėptis. Neatmetu tokios galimybės.
Ačiū Visa bėda, kad nefotografė, bet gyveni žmogus ir mokaisi, pasitaisysiu
jeigu jau jums reikėtų slėptis, tai po forumą nelandžiočiau, vaikščiočiau tik užrietusi nosį ir psio
Paskaičiau jūsų istorijas, tai tartum krizė ant LT dar nebūtų užsibaigusi, - visos tiktais taupo ir sėjasi, bet gi o tačiau niekas nedygsta. Gerai, kad ne žiemkenčiuose praktikuojatės, nes liktumėte be duonos/bulkos, t.y. badautumėte. Aš tai sodinukus pas profus užsisakinėju. Jei nesigaus vietoj, atvyks iš svetur. Todėl tikiuosi, kad įsisvajotoji šventagaršvė ir dar bent 14 naujų augaliukų papuoš tėvynės Utenos užkampį.
Nea. Pirmiausia šias vizijas reikia aprobuoti SM. Gal gi ir vietos nereiks ieškoti...
Para, nėra foto, galima tiesiog pavardinti, kas esamame gėlyne gyvena ir kokia jo aplinka (sodas/sodyba, pavėsis/saulė ir t.t.). Ir dar. Tikri profai į SM nevaikšto (nebent gudriai uždirbti norėtų), o šion ar kiton temon užėjusios nori kažko pasimokyti ar bent įsitikinti, kad neklysta. Aišku, yra skirtumų patyrime. Pvz., aš rimtai gėlininkyste užsiėmiau prieš 2 metus, o jūs norite pakeisti, įtariu, jau senolį gėlyną. Tai katra iš mūsų yra labiau patyrusi?
vobla, apie kritines vietas prašyčiau plačiau. Kai esi lietuvė, kitų problemos yra tartum gydantis kompresas.
_________
Parašiau, ir prisiminiau tikras profes, ateinančias čia mums kažką patarti ir propaguoti LT žemei nebūdingus augaliukus ir idėjas. Tai šių labai persiprašau ir žemai lekiuosi į kojas. Mylime jus labai.
QUOTE(aispra @ 2013 03 10, 15:44)
Na ir dėliojasi galvoje šiokios tokios idėjos. Ne konkrečių augalų, bet spalvos, formos ir tekstūros vizijos... Bet joms pirmiausia reikia paruošti vietos.
Nea. Pirmiausia šias vizijas reikia aprobuoti SM. Gal gi ir vietos nereiks ieškoti...
Para, nėra foto, galima tiesiog pavardinti, kas esamame gėlyne gyvena ir kokia jo aplinka (sodas/sodyba, pavėsis/saulė ir t.t.). Ir dar. Tikri profai į SM nevaikšto (nebent gudriai uždirbti norėtų), o šion ar kiton temon užėjusios nori kažko pasimokyti ar bent įsitikinti, kad neklysta. Aišku, yra skirtumų patyrime. Pvz., aš rimtai gėlininkyste užsiėmiau prieš 2 metus, o jūs norite pakeisti, įtariu, jau senolį gėlyną. Tai katra iš mūsų yra labiau patyrusi?
vobla, apie kritines vietas prašyčiau plačiau. Kai esi lietuvė, kitų problemos yra tartum gydantis kompresas.
_________
Parašiau, ir prisiminiau tikras profes, ateinančias čia mums kažką patarti ir propaguoti LT žemei nebūdingus augaliukus ir idėjas. Tai šių labai persiprašau ir žemai lekiuosi į kojas. Mylime jus labai.
QUOTE(vi_ @ 2013 03 10, 14:48)
Daugvilė, linkiu peržengti pasiektą ribą ir pamatyti, kad ji buvo tik tarpinė. Kol kuriam, tol gyvenam.
stačiai nesutinku - kai nėra, ką taisyti, tai kūrybiškumą galima išnaudoti kituose plotuose (svetimuose) arba visiškai kitose sferose. Dabartiniam kieme - taika ir ramybė. Nėra poreikio keisti tik tam, kad keisti, viskas tiesiog idealu ir mažiausiai 7-10metų bus idealu.
QUOTE(vi_ @ 2013 03 10, 18:35)
Paskaičiau jūsų istorijas, tai tartum krizė ant LT dar nebūtų užsibaigusi, - visos tiktais taupo ir sėjasi, bet gi o tačiau niekas nedygsta. Gerai, kad ne žiemkenčiuose praktikuojatės, nes liktumėte be duonos/bulkos, t.y. badautumėte. Aš tai sodinukus pas profus užsisakinėju. Jei nesigaus vietoj, atvyks iš svetur. Todėl tikiuosi, kad įsisvajotoji šventagaršvė ir dar bent 14 naujų augaliukų papuoš tėvynės Utenos užkampį.
--------------------------
--------------------------
man tai bandyt seti yra idomiau ne visad nedygsta. kai kas sudygsta taip sekmingai, kad dar ir drauges be kaimynes apdalinu dalintis irgi smagus procesas
---------
pati durniausia problemine vieta tokia tapo be mano pastangu. salia jau paaugusio pusyno turejo atsirast nediduke rododendru plantacija, taciau kai kam susisviete pasodint ten dar 20 tikru lietuvisku puseliu. ne kokiu kalniniu. o po apacia 1.20+- gylyje geoterminio kolektorius. ir zviegia, kad jam taip reikia. nezinau ar cia kuoka imt, ar kokia hipnoze uzsiimt. dizaino sprendimais cia kol kas nekvepia, net kastuvu nekvepia. nebent lopeta per makaule
Vobla, tikrai lopeta per makaulę brangiausiam Kiek žinau, virš geoterminio medžių negalima. Suraskit kur nors medžiagos ir apšvieskit žmogų. Galima tik kokius nekaltus mažus augaliukus. O dėl sėjimo, tai esu tipiška LIETUVĖ, kuriai reikia pažaisti su žeme, kažką sėti, bandyti, išmesti... O čia siūlo nueiti ir nusipirkti Perkam tada, kai pamatom ir užsireikia, o daigų auginimas , tai toks kaifas, na raminantieji nesulaukiant pavasario.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 03 10, 19:19)
Vobla, tikrai lopeta per makaulę brangiausiam Kiek žinau, virš geoterminio medžių negalima. Suraskit kur nors medžiagos ir apšvieskit žmogų. Galima tik kokius nekaltus mažus augaliukus. O dėl sėjimo, tai esu tipiška LIETUVĖ, kuriai reikia pažaisti su žeme, kažką sėti, bandyti, išmesti... O čia siūlo nueiti ir nusipirkti Perkam tada, kai pamatom ir užsireikia, o daigų auginimas , tai toks kaifas, na raminantieji nesulaukiant pavasario.
idomiausiai, kad negalima virs kolektoriaus- jis ir pats zino. bet kazkoks nerealizuotas misko sodinimo poreikis neduoda ramiai gyvenimo nugyvent. mums verkiant reikia kur nors ipirkti hektara kitaip arba jam stogas nuvaziuos, arba as ji lopeta nulopetuosiu.
aj, siandien prasiziojo, kad kadagius sodins. nu vis ne pusys . uzpernai buvo azuolu bumas
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 03 10, 19:19)
O dėl sėjimo, tai esu tipiška LIETUVĖ, kuriai reikia pažaisti su žeme, kažką sėti, bandyti, išmesti... O čia siūlo nueiti ir nusipirkti Perkam tada, kai pamatom ir užsireikia, o daigų auginimas , tai toks kaifas, na raminantieji nesulaukiant pavasario.
Nežinau, ar čia tikrai labai lietuviškas bruožas. Labiau tiesiog augalų mylėtojo
Man atrodo, kad daugelis tikrų augalų fanatikų augalus bando sėti. Net ir mūsų taip mylima ir gerbiama Rasa vis savo bloge užsimena, kur kokio augalėlio sėklas susirinko. Taigi ne iš oro ir pas augintojus augalai atsiranda
Jei man kas uždraustų sėti, pavasario turbūt nesulaukčiau, depresija nukamuotų O dabar su kiekvienu daigu vis smagiau ir smagiau. O nesėkmės yra mokslinio eksperimento dalis
Be to viskas priklauso nuo to, kokių augalų norisi. Pavyzdžiui, buožainės yra rūšinės, lengvai dygsta ir auga. Pasisėti yra bent dešimt kartų pigiau, nei pirkti. Tas pats su tūbėm, rusmenėm, pentiniais ir dar krūva kitų augalų, kurie išlaiko savo savybes ir auginami iš sėklų. Kai kurie augalai net ir pas augintojus dauginami beveik tik sėklomis (pvz., heleborai). Sėja turėtų pasiteisinti, jei norisi pievų ir masių. Ir dar lieka finansų "veisliniams" gražuoliams Bet šioje vietoje aš turbūt jau truputį perėjau į kitą etapą. Kol kas neturiu jokių "must have" augalų šiems metams. Norisi darnos, kurią kurtų didesni vienarūšių ir visiškai nebūtinai mandrų augalų plotai
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 10, 18:58)
stačiai nesutinku - kai nėra, ką taisyti, tai kūrybiškumą galima išnaudoti kituose plotuose (svetimuose) arba visiškai kitose sferose. Dabartiniam kieme - taika ir ramybė. Nėra poreikio keisti tik tam, kad keisti, viskas tiesiog idealu ir mažiausiai 7-10metų bus idealu.
Stačiai baisu. Tikiuosi, kad po kokių 10 metų ir pas mane taip baisiai gausis.
Dėl sėjinukų ar sodinukų. Niekada nesėjau žiemą, tad nežinau šio kaifo. Jei užsimanyčiau, bijau, kad katė neleistų - ji tik 2 gėlėm meldžiasi ir jų neliečia (gal kad pas jas 2-3 cm dygliai...), o visas kitas su visais vazonikais nuo palangių nušluoja. Taigi nepritaupysi su šia agronome. O ir ką sėti? Užsisakiau daugumoje žoliukus, kurių parduotuvėje, nors ir neieškojau, bet įtariu, kad nerasčiau. Tektų užsisakinėti iš užsienių. Nuobodu. Na gerai, tarkim, įveikusi visas kliūtis pasisėju kokį miskantą, anas išdygsta. Ir kokio dydžio jis būtų, kai jį sodinčiau į gėlyną didesnis ar mažesnis už atgnybtą sodinuką?
vobla, užjaučiu dėl tokios gėlyno problemos. Bijau ką nors patarti moteriškei su lopeta. Aš tai neginkluota gi...
As neseju, bet sodininkystes bacila turiu. Ir nesu macius, skaicius ar sutikus sodininka megeja, kuris sakytu, kad pas ji viskas idealu ir nera ka taisyti, tobulinti, etc. Ai, apskritai cia man terra incognita, nes is tiesu nezinau menininko, kuris sakytu, kad va dabar sukuriau idealiai. Tobulai. Cia siaip, gyvenimo ivairovei pasisakiau.
O dabar pridesiu kai ka piktesnio. Kiekviena sezona tas pats - ateina naujas zmogus ir jis nieko nezino: nei ko nori, nei ko nenori, apie nieka neturi zalio supratimo. Tuomet imamas is jo traukti zodis, "o gal nuotrauka, o gal aprasyma, o gal malonetum ta ir ana". Tada apipila idejomis. Ir retai kada naujasis narys ka nors bent isbando. Dingsta, atsimusa 100 atmazu kodel taip ir anaip ne. Kai zmogus ko nors tikrai nori ir siekia, tai jis veikia, o ne laukia nukrentancios dangiskos manos ir paskui dar kraipo galva, kad gal neskani...Nemokamu patarimu daugelis nevertina. Nes jie nemokami. Ateina laikas, kai pavargsti metyti perlus kiaulems.
O dabar pridesiu kai ka piktesnio. Kiekviena sezona tas pats - ateina naujas zmogus ir jis nieko nezino: nei ko nori, nei ko nenori, apie nieka neturi zalio supratimo. Tuomet imamas is jo traukti zodis, "o gal nuotrauka, o gal aprasyma, o gal malonetum ta ir ana". Tada apipila idejomis. Ir retai kada naujasis narys ka nors bent isbando. Dingsta, atsimusa 100 atmazu kodel taip ir anaip ne. Kai zmogus ko nors tikrai nori ir siekia, tai jis veikia, o ne laukia nukrentancios dangiskos manos ir paskui dar kraipo galva, kad gal neskani...Nemokamu patarimu daugelis nevertina. Nes jie nemokami. Ateina laikas, kai pavargsti metyti perlus kiaulems.
QUOTE(vobla @ 2013 03 10, 20:01)
nezinau ar cia kuoka imt, ar kokia hipnoze uzsiimt. dizaino sprendimais cia kol kas nekvepia, net kastuvu nekvepia. nebent lopeta per makaule
Linksma čia pas jus.
Vyrus tik gražiuoju už nosies galima vedžioti, dar gali padėti hipnozė. Su lopeta tik vietoje stoviniuosite , arba vienas jau gulės .
Papildyta:
QUOTE(smth1 @ 2013 03 10, 23:07)
Ačiū, čia tikriausia ta kiaulė aš, tai mamyčiukės traukiuosi į kiaulidę, bendraukite tarpusavyje, jeigu čia uždaras koks ratelis jūsų. Gero planavimo ir darbų.
smth1, patarimo nei vieno neprašiau, tikriausiai nepervargote dėl manęs.
QUOTE(vobla @ 2013 03 10, 19:01)
pati durniausia problemine vieta tokia tapo be mano pastangu. salia jau paaugusio pusyno turejo atsirast nediduke rododendru plantacija, taciau kai kam susisviete pasodint ten dar 20 tikru lietuvisku puseliu. ne kokiu kalniniu. o po apacia 1.20+- gylyje geoterminio kolektorius. ir zviegia, kad jam taip reikia. nezinau ar cia kuoka imt, ar kokia hipnoze uzsiimt. dizaino sprendimais cia kol kas nekvepia, net kastuvu nekvepia. nebent lopeta per makaule
Tikrai kad negalima medžių, o pušys dar ir galingas šaknis turi jei virš kolektoriaus pasodint. Virš mūsų kolektoriaus tik krūmeliai ir nedideli medeliukai susodinti, o sodas ir rimtesni medžiai jau už kelių metrų nuo jo - na maža kas