Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VI tema 2012m. ruduo

Mūsų labai šauni temutė kažkodėl vis bando pamirti. Gaila.

Esu užknista darbais, kurie jau ėmė okupuoti miegui skirtą laiką. Augaliukams beveik neliko vietos. Betgi o tačiau, augaliukus po truputėlį užsisakinėju. Bent jau. Ir kitaip nei pernai, kai pasiduodavau vieno sau individo apžavams. Dabar turiu bendrą temą/viziją, deja, dar ne augalyno planą (su išmieromis ir konkrečiais augaliukais konkrečioje vietoje), kurion ir sumuoju žoliukus/gėliukus. Dabar riktuoju žoliukų gvardiją, netrukus imsiuos gėliukų. Vietos pas mane į valias, tad visi sutilps. smile.gif

Gaila, kad nepavyksta čia išrutulioti diskusijos, kurios eigoje susidėliotų mano ar kažkieno teorinis augalynas. Diskusija reikalinga ne tam, kad nemokamai gauti augalyno projektą, o tam, kad atsirastų idėjos, uždegančios kūrybai. Be to, uždegančios visus prie to prisilietusius. Taip norisi apkrėsti šia liga kitus... smile.gif Manau, kad gėlynai yra ne žemės ūkio, o meno sritis. Kraštovaizdžio paišyba bent jau. smile.gif

Ką jūs darote augaliukų labui laikmetyje, kai nesigauna į žemę įbesti kastuvo? Gal kuri dėliojate augalyno planą? Būtų labai įdomu sužinoti, kas ir kaip gaunasi.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 03 10, 00:58)

Ką jūs darote augaliukų labui laikmetyje, kai nesigauna į žemę įbesti kastuvo? Gal kuri dėliojate augalyno planą? Būtų labai įdomu sužinoti, kas ir kaip gaunasi.

1. spoksau i tuscia indeli kuriame vis nedygsta silageles unsure.gif
2. paciupineju , perdelioju tuzina pakeliu daugiameciu seklu, atsidustu ir padedu atgal.
3. vis lakstau tikrinti kaip tokiu netikusiu oru sekasi ziemot rozems. diena nudangstau, vakare apdangstau.
4. teisiog svajoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 03 10, 10:14)
1. spoksau i tuscia indeli kuriame vis nedygsta silageles unsure.gif

Esu skaičiusi, kad ilgiau pabuvusios jų sėklos labai praranda daigumą g.gif Pernai pas leliumai tiesiai nuo baltų ir vyšninių šilagėlių prisirinkau sėklų, pasėjau po kelių dienų, tai daigumas buvo galima sakyti šimtaprocentinis - sužėlė išdygę į kilimą thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 03 10, 10:37)
Esu skaičiusi, kad ilgiau pabuvusios jų sėklos labai praranda daigumą g.gif  Pernai pas leliumai tiesiai nuo baltų ir vyšninių šilagėlių prisirinkau sėklų, pasėjau po kelių dienų, tai daigumas buvo galima sakyti šimtaprocentinis  - sužėlė išdygę į kilimą thumbup.gif

gali but. nors ant pakiuko galiojimas dar nepasibaiges. ir stratifikavau visa menesi verysad.gif nu, bent jau busiu pabandzius.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 03 10, 09:40)
gali but. nors ant pakiuko galiojimas dar nepasibaiges. ir stratifikavau visa menesi verysad.gif  nu, bent jau busiu pabandzius.

o jeigu dabar pasėtas išneštum į lauką,kažkur skaičiau,kad pasėtas išnešti į lauką,kad natūraliai kokius -5gautų ir turėtų pradėti dygti g.gif
pabandyčiau ir aš taip,bet maniškės vienam indelyje su kitomis kurios jau išdygo doh.gif blush2.gif
nebent tas kitas jau perkelčiau kitur bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 03 09, 23:58)

Suformuotuose gėlynuose ramybės periodas, vėliau rutininiai darbai - nukarpyt, paravėt, svogūninius iškast ir t.t. Tiesiog pasiekta riba, kuomet mėgautis belieka.
Nauji plotai ( ne mano sklype) jau seniai apmąstyti, deriniai sudėlioti, belieka sėti, nupirkti ir imtis pertvarkymų.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 03 10, 01:58)
Mūsų labai šauni temutė kažkodėl vis bando pamirti. Gaila.

Sveikos, gal priimsite ir mane į savo pašnekesius. Jau galvojau kad "pamiro" jūsų temelė. Dėkui, kad ne.

Pas mane reikia pertvarkyti gėlyną, nes jau visiškai man nebepatinka mano senosios idėjos. Žiūriu pro langą į gėlyną, o galvoje tuščia, na niekaip nesigalvoja, ir nors tu ką blush2.gif . Reikės dairytis, gal kokių idėjų rasiu smile.gif Užtat aš ir čia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 10 kovo 2013 - 10:57
QUOTE(*Komilfo* @ 2013 03 10, 10:58)
o jeigu dabar pasėtas išneštum į lauką,kažkur skaičiau,kad pasėtas išnešti į lauką,kad natūraliai kokius -5gautų ir turėtų pradėti dygti  g.gif
pabandyčiau ir aš taip,bet maniškės vienam indelyje su kitomis kurios jau išdygo  doh.gif  blush2.gif
nebent tas kitas jau perkelčiau kitur  bigsmile.gif

kazkas vienas ir pas mane isdygo, bet tikrai nezinau kas ten. gal tiesiog piktzole. jau nenesiu, nes menesi indukas ir taip lauke stovejo.
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2013 03 10, 11:55)
Sveikos, gal priimsite ir mane į savo pašnekesius. Jau galvojau kad "pamiro" jūsų temelė.  Dėkui, kad ne.

Pas mane reikia pertvarkyti gėlyną, nes jau visiškai man nebepatinka mano senosios idėjos. Žiūriu pro langą į gėlyną, o galvoje tuščia, na niekaip nesigalvoja, ir nors tu ką  blush2.gif . Reikės dairytis, gal kokių idėjų rasiu  smile.gif Užtat aš ir čia.

Pradek nuo senesniu temu, bus pradzia:)

P.S. Niekas "gatavo" neatnes..
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 03 10, 00:58)

Aš vakar atidariau lauko darbų sezoną - išsivaliau kiemą nuo žiemojusių žolių ir gėlių. Šaltis visai pasitarnavo, nes nebuvo šlapia. Gavosi sportas kaip reikiant biggrin.gif Smilgos kaip smilgos, bet verbenos, raudoklės, rubekijos buvo sumedėjosios į gerus "medelius". Poroj vietų maniau, kad pjūklo eisiu iškoti tongue.gif Ir kastuvu pasidarbavau biggrin.gif Sukapojau sniego plutą gėlynuose.

Namuose matosi praėjusių metų forumų pašnekesių vaisiai biggrin.gif - sudygo žvaigždūnės ir makedoninės buožainės. Neatsipyriau pagundai pasėti jų anksčiau su viltimi, kad gal dar spės žydėti ir šiais metais. Taip pat bandau daiginti šiek tiek smilgiukų iš sėklų. Mano liūdesiui korėjinis lendrūnas atkakliai atsisako dygti. Ir stratifikuotas, ir nestratifikuotas verysad.gif

Na ir dėliojasi galvoje šiokios tokios idėjos. Ne konkrečių augalų, bet spalvos, formos ir tekstūros vizijos... Bet joms pirmiausia reikia paruošti vietos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aispra: 10 kovo 2013 - 14:45
vobla, kokio nors projektėlio, kaip suprantu, nėra. Plečiama kolekcija, ir tiek? Tai nėra blogai. Visus augaliukus reikia išbandyti pačiam, o galiausiai dėti riebų daugtaškį, t.y. tobulybė neturi ribų.

Daugvilė, linkiu peržengti pasiektą ribą ir pamatyti, kad ji buvo tik tarpinė. smile.gif Kol kuriam, tol gyvenam.

Para, o kas yra dabar, kad nepatinka? Dėkit foto ar labai vaizdžiai pasipasakokite, ir pamatysim, ar taip jau blogai yra, kaip sakote, o gal pamačius (iš vaizdelio ar pagal papasakojimą) jūsų gėlyno vaizdelius, mums a la senolėms, beliks tik slėptis. smile.gif Neatmetu tokios galimybės.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 03 10, 15:48)
vobla, kokio nors projektėlio, kaip suprantu, nėra. Plečiama kolekcija, ir tiek? Tai nėra blogai. Visus augaliukus reikia išbandyti pačiam, o galiausiai dėti riebų daugtaškį, t.y. tobulybė neturi ribų.

zinai kaip sakoma: ''Zmogus planuoja, o Dievas juokiasi..." todel siemet jokiu konkreciu planu nesudarineju. uzteks pabaigti viena pernai pradeta gelyna, o visa kita jei bus laiko- atsiras ekspromtu. nesakau, kad neturiu vizijos. dar ir kaip turiu, bet bijau kelti i kazkokius konkrecius planus. bandysiu saves neforsuoti ir dirbti kai tam tikrai yra laiko ir ikvepimo.
yra kelios kritines vietos, kuriose reformos tiesiog butinos. bet ne viskas nuo manes vienos priklauso...
bliamba, bent greiciau sniegas nutirptu, vis butu galima imtis kazko konkretesnio.
Atsakyti