Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VI tema 2012m. ruduo

QUOTE(smth1 @ 2013 02 25, 10:49)
As tai uz:) Pasirinkimas netradicinis, bet labai idomus ir manau, geras. Jei kazkuriuo metu pritruktu vertikalumo - dar yra neisnaudota galimybe su mazosios arch. elementais mirksiukas.gif Ir dar - labai dziaugiuosi zmonemis, kurie sugeba priimineti ryztingus sprendimus ir juos igyvendinti.  thumbup.gif

ačiū už minties palaikymą ir patarimą dėl mažolios architektūros - apie ją visai buvau pamiršusi 4u.gif
QUOTE(rim @ 2013 02 25, 11:06)
O man tai norisi griežtesnių vertikalių formų, tie kadagiai tikrai labai tiko smile.gif Gal juos galima būtų keisti panašios formos atsparesniais išdegimui augalais, kad ir pvz. koloninėmis tujomis  g.gif ...

tų kadagių 'Arnold' kada nors ūgis būtų apie 2m , na gal 3m. O aukštesnio ir stambesnio nieko ir nesinorėtų. Ieškojau alternatyvų vertikaliems neaukštiems kadagiams, tačiau su panašiu ūgiu nieko nerandu - visi (ir vertikalios augančios pušelės , ir tujos) auga kur kas aukštesni (nesu kasmetinio pastovaus vos ne topiarinio genėjimo šalininkė). O gal kas nors žinote konkretų augalą: vertikali forma, ūgis max ~2-2,5m, auga priesmėlyje, pakenčia saulėkaitą, vėjus, žiemos šalčius ir nesvyla žiemos/pavasario saulėje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 26 vasario 2013 - 06:16
QUOTE(leliumai @ 2013 02 26, 06:13)
ačiū už minties palaikymą ir patarimą dėl mažolios architektūros - apie ją visai buvau pamiršusi  4u.gif

tų kadagių 'Arnold' kada nors ūgis būtų apie 2m , na gal 3m. O aukštesnio ir stambesnio nieko ir nesinorėtų. Ieškojau alternatyvų vertikaliems neaukštiems kadagiams, tačiau su panašiu ūgiu nieko nerandu - visi (ir vertikalios augančios pušelės , ir tujos) auga kur kas aukštesni (nesu kasmetinio pastovaus vos ne topiarinio genėjimo šalininkė). O gal kas nors žinote konkretų augalą: vertikali forma, ūgis max ~2-2,5m, auga priesmėlyje, pakenčia saulėkaitą, vėjus, žiemos šalčius ir nesvyla žiemos/pavasario saulėje?

Pinus mugo "Fastigiata" pas mane jau koks 15 metų, siekia kokus 2 metrus, dirvožemis derlingas, smėlyje augtų dar lėčiau. Maniškė panašiai atrodo http://www.cgpblog.org/ Veislės vardo nežinojo kai pirkau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 26 vasario 2013 - 08:41
QUOTE(Knifofija @ 2013 02 26, 09:13)
Pinus mugo "Fastigiat"

ačiū 4u.gif
Atsakyti
O man kazkaip rodos, kad ta pusis nesiziuretu pas leliumai. visgi platoka, skystoka laja g.gif norisi kazkokio grieztesnio vertikalaus stricho...
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 02 26, 11:19)
O man kazkaip rodos, kad ta pusis nesiziuretu pas leliumai. visgi platoka, skystoka laja g.gif  norisi kazkokio grieztesnio vertikalaus stricho...

Gal galėtų būti koloninė skroblo ar buko forma g.gif Juos galima formuoti griežtai. Bet iš tikro manau, kad ir be jų visko užtektų. Mintis apie mažąją architektūrą thumbup.gif - tikrai padėtų sudėlioti akcentus nedidinant augalų įvairovės.
Atsakyti
O gal nedidelio iskiepio, siauros lajos kolonine obelis g.gif
tik va ji keistusi pagal sezona- nuo ziedu, iki obuoliu, paskui iki geltonu lapu ir plikasties- kazin kaip ten su apaciomis ji deretu g.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 02 26, 14:58)
O gal nedidelio iskiepio, siauros lajos kolonine obelis g.gif
tik va ji keistusi pagal sezona- nuo ziedu, iki obuoliu, paskui iki geltonu lapu ir plikasties- kazin kaip ten su apaciomis ji deretu g.gif

Gera mintis thumbup.gif turėtų neblogai "sukontrastuoti" ir lapai - spygliai, ir kaip vetikalu - horizontalu, ir esančiame kontekste labai liptų man rodos koloninės obelys blush2.gif
Atsakyti
Ačiū visoms už mintis 4u.gif Pasilieku prie lendrūnų plius mažosios architektūros vertikalių elementų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 02 kovo 2013 - 16:15
QUOTE(leliumai @ 2013 03 02, 17:15)
Ačiū visoms už mintis 4u.gif Pasilieku prie lendrūnų plius mažosios architektūros vertikalių elementų.

vat man vis kvirba mintis, o kur LT ieskot tu mazosios architekturos elementu? uzsakinet pas skulptorius? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 02 kovo 2013 - 19:02
QUOTE(vobla @ 2013 03 02, 19:01)
vat man vis kvirba mintis, o kur LT ieskot tu mazosios architekturos elementu? uzsakinet pas skulptorius? g.gif

Čia pavyzdžiui. Karts nuo karto užlekiu pažiūrėt, įdomių darbų galima rasti mirksiukas.gif
Atsakyti
merginos,gal galit pasidalinti apie Knifofijas ax.gif
pasisėjau 02.02 ir sudygo gan neblogai ,jau tokių 3cm stiebeliukai stovi,dabar galvoju,kaip ir kada juos persodinti,ar kiekvieną atskirai išpikiuoti g.gif

radau kitam forume (Regilos žodžiai):
kovo 13d - Jei kas turit uoginės knipofijos sėklų-laikas jas sėti.Ilgokai dygsta.Vėliau reikės išsodinti į atskirus indelius.Pavasarį su jais įsodinti į žemę.Rudenį sunešti į rūsį,pralaikyti.Pavasarį jau sodinti į dirvą.

ar tikrai taip žaidžiates su jom g.gif

o čia apie dauginimą,gal kam įdomu ax.gif
dauginimas: Ant žiedinių stiebų būna tokie lapeliai, panašūs į bražkių "ūsus". Dažniausia būna du, trys. Jie lyg mažos knifofijos. Aš praeitais metais neiškenčiau ir nuskynęs įkišau į žemę ir kagi prigijo, išleido šaknis. Šiuo metu lysvėje ir bando augti. Tai gal greitesnis rezultatas nei iš sėklų ir garantija aiški - žinai kokia bus spalva.

gal ir foto iš savo gėlynų su jomis turite,su kuo draugauja,prie kokių gražiai žiūrisi ax.gif

ačiū už nuomones 4u.gif

ir dar ax.gif nesudygo Eremūrai g.gif ar sunkiai dygsta ar kokių ypatingų sąlygų reikia g.gif ar dar laukti ax.gif
Šilagėles tai paskaičiau,kad reikia pašaldyti,bet pasėjau su kitokiom tam pačiam indelyje ir dabar jau niekaip blush2.gif nes kitos sudygo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Komilfo*: 03 kovo 2013 - 10:38
Sveikos, vaizdelis akims paganyt, kas mėgsta ..žoles"..Tiesa, prancūziškai, bet man tai netrukdė.. biggrin.gif
http://www.youtube.c...h?v=GKCC9PosTdw
ir dar laabai daug vaizdų, kas norės filmuką ras..
http://www.facebook....0/photos_stream
Atsakyti