Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VI tema 2012m. ruduo

QUOTE(jot.ka @ 2013 01 30, 23:11)
<...> o antrą klausimą, jei gerai supratau, tai ar neslypi jis pačiame paveikslėly, man rašo calamagrostis-brachytricumfront-creamy-artemesia-lactiflora-behind-, tik googlis man artemEsia nieko nemeta bet duoda štai ką
https://www.google.l...a...440&bih=809

Bijau, kad tai ne artemisia (ar kaip ten ją lietuviškai...). Artemisios variantą buvau išknisus dar rudenį ir čia apie tai kažką parašiau (lyg tais...). Šiuo atveju gaunasi kaip su a la krapais, katrų būna visokių - iki Ammi visnaga 'Green Mist‘ netgi, pavyzdžiui, t.y. panašaus vaizdo augalų klasė. smile.gif Pas Piet‘ą a la artemisios kiek kitokios – ne taip į šonus išsiskėtusios, labiau smilgiškos. Man šitas augaliuks galiausiai išaiškino, kas ir kaip su manimi darosi ir kur aš judu. Pas mus sodyboje laukinėje pievoje panašių yra, ir esu jais tiesiog apžavėta. Jie žemuoginiu muilu kvepia. Labai keistas ir mielas kvapas, kuriuo norėtųsi, kad kvepėtų patalynė ir rankšluosčiai. Tai va, kelias mano, kuriuo intuityviai judu – laukinės pievos imitacija. Tik vietoj laukinių žolių - dekoratyvinės, o vietoj belekaip 2 savaites žydinčių gėlių – visą vasarą grojančios gėlės. Myliu pievas jau 100 metų, bet jos nėra tobulos, nes trumpai būna išvaizdžios. Norėtųsi kažkaip kitaip.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 01 31, 00:56)
Bijau, kad tai ne artemisia (ar kaip ten ją lietuviškai...). Artemisios variantą buvau išknisus dar rudenį ir čia apie tai kažką parašiau (lyg tais...). Šiuo atveju gaunasi kaip su a la krapais, katrų būna visokių - iki Ammi visnaga 'Green Mist‘ netgi, pavyzdžiui, t.y. panašaus vaizdo augalų klasė. smile.gif Pas Piet‘ą a la artemisios kiek kitokios – ne taip į šonus išsiskėtusios, labiau smilgiškos. Man šitas augaliuks galiausiai išaiškino, kas ir kaip su manimi darosi ir kur aš judu. Pas mus sodyboje laukinėje pievoje panašių yra, ir esu jais tiesiog apžavėta. Jie žemuoginiu muilu kvepia. Labai keistas ir mielas kvapas, kuriuo norėtųsi, kad kvepėtų patalynė ir rankšluosčiai. Tai va, kelias mano, kuriuo intuityviai judu – laukinės pievos imitacija. Tik vietoj laukinių žolių - dekoratyvinės, o vietoj belekaip 2 savaites žydinčių gėlių – visą vasarą grojančios gėlės. Myliu pievas jau 100 metų, bet jos nėra tobulos, nes trumpai būna išvaizdžios. Norėtųsi kažkaip kitaip.

Sveikinu atradus savo krypti! Cesnakai, kaip ir kiti svoguniniai, sodinami rudeni. Pavasari ne. Taip yra del ju, na sakykim botaninio gyvenimo ciklo ir etapu, kuriuos jis turi praeiti. Ziemos saltis cia vaidina svarbu, labai svarbu vaidmeni.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2013 01 31, 09:57)
Sveikinu atradus savo krypti! Cesnakai, kaip ir kiti svoguniniai, sodinami rudeni. Pavasari ne. Taip yra del ju, na sakykim botaninio gyvenimo ciklo ir etapu, kuriuos jis turi praeiti. Ziemos saltis cia vaidina svarbu, labai svarbu vaidmeni.

Kad česnakus reikia kaišioti rudenį, žinojau, bet pasitaiko, kad nekurie augaliukai ištveria visokiausius pasityčiojimus. Bet jei ne, tai ne... smile.gif
Ačiū už sveikinimus dėl krypties. Pati bais džiaugiuosi ir tuom, kad kryptį atradau, ir tuom, kad ji tokia būtent. Tik bėda, kad ji nėra labai jau populiari. Tai netgi nevisai Olandiškoji banga, apie kurią Lietuvoje nors ir yra žinoma, bet daroma itin retai. Todėl su copy-paste‘ais bus sudėtinga, ir teks pačiai kurti augaliukų dėliones. Tas ir džiugina (kurti yra smagu), ir gąsdina (užima daug laiko ir kainuoja daug nusivylimų).
Jau praeitais metais dairiausi ir čia prikaišiojau kuopeles gėliukų, tinkančių žolynui. Tikėjausi, kad mūsų sėklintojai šiemet priveš man rūpimo gėrio, bet dabar žiūriu-dairausi, o Ammi visnaga 'Green Mist‘ ar kažko panašaus kaip nėr taip nėr. Jau nekalbant apie tokius augaliukus, apie kuriuos mūsų kraštuose net forumuose neužsimenama... Ką jūs tokiu atveju patartumėte daryti – kreiptis į premjerą, Seimo pirmininką ar Prezidentę? smile.gif Ką?
aispra, ačiū už atsiliepimus apie žiognagę, ir už foto, kuri tik dar sykį patvirtina Rasos mintį, kad žiognagės nėra skirtos silpnų nervų turėtojams. smile.gif Matyt, dėl šios konkrečiosios teks į jos propaguotoją kreiptis, nes ji teigia, kad ana „Ryški, spalvinga žiognagė, gausiai pražystanti birželio mėn. Žydėjimas tęsiasi visos vasaros eigoje, tik ne toks gausus.“. Bandau įsivaizduoti, kaip gausiai birželio mėnesį žydinti gėliukė atrodytų tarp tik-tik iš žemės išlindusių žolynų... Nea, neįsivaizduojasi niekaip, nes nieko panašaus nesu iki šiol regėjusi... Jei atvirai, žiognages tik foto esu mačiusi...

Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2013 01 30, 23:47)
Žiognagės ir vilkdalgiai man yra vienas iš praėjusios vasaros "topų". Balti žemi vilkdalgiai ir degančios žiognagės kažkaip labai man buvo gražu wub.gif Gal kad pavasarį akis spalvų ir kontrastų buvo pasiilgusi. Gaila, kad turiu tik vieną nevykusią nuotrauką:

Sveiki 4u.gif
Aispra, labai grazus Jusu balti vilkdalgiai, gal zinote veisle? Pagal ziognage atrodo kad zemaugiai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 01 31, 19:26)
Tikėjausi, kad mūsų sėklintojai šiemet priveš man rūpimo gėrio, bet dabar žiūriu-dairausi, o Ammi visnaga 'Green Mist‘ ar kažko panašaus kaip nėr taip nėr. Jau nekalbant apie tokius augaliukus, apie kuriuos mūsų kraštuose net forumuose neužsimenama... Ką jūs tokiu atveju patartumėte daryti – kreiptis į premjerą, Seimo pirmininką ar Prezidentę? smile.gif Ką?

Jei gerai supratau atmetusi visas kalbos vingrybes, tai norisi nusipirkti tam tikrų augalų sėklų, kurių LT nerandate, ar ne?
Yra du variantai:
1) siųstis iš užsienio;
2) kreiptis gerokai iš anksto į sėklas importuojančią įmonę (vėlyvą rudenį jau bus tikrai per vėlu, nes jos sėklas kitiems metams užsakinėja anksti) ir bandyti pasiprašyti, kad atvežtų jus dominančių sėklų (aišku, tai įmanoma, jei jų tiekėjai tokių turi). Tokiu būdu savu laiku esu gavusi tam tikrų katilėlių ir šilagėlių sėklų.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 01 30, 23:56)
Bijau, kad tai ne artemisia (ar kaip ten ją lietuviškai...)

Artemisia lacktiflora
user posted image

Kaip jot.ka ir rašė, atsakymas nuotraukos nuorodoj yra.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 01 31, 18:26)
žiognages tik foto esu mačiusi...

aš astrancijas tik foto esu mačiusi, bet tai netrukdo man jų geisti... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2013 02 02, 00:46)
Jei gerai supratau atmetusi visas kalbos vingrybes, tai norisi nusipirkti tam tikrų augalų sėklų, kurių LT nerandate, ar ne?
Yra du variantai:
1) siųstis iš užsienio;
2) kreiptis gerokai iš anksto į sėklas importuojančią įmonę (vėlyvą rudenį jau bus tikrai per vėlu, nes jos sėklas kitiems metams užsakinėja anksti) ir bandyti pasiprašyti, kad atvežtų jus dominančių sėklų (aišku, tai įmanoma, jei jų tiekėjai tokių turi). Tokiu būdu savu laiku esu gavusi tam tikrų katilėlių ir šilagėlių sėklų.

ir kaip sekesi daiginti silageles? pries pora dienu pasejau ir isnesiau lauk stratifikuotis. pokelyje buvo viso labo 10 seklu, idomu kiek sudygs unsure.gif kazin koks ju daigumas g.gif nes kazkaip menkai tu seklyciu pasirode verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Aivė @ 2013 01 31, 22:30)
Sveiki  4u.gif
Aispra, labai grazus Jusu balti vilkdalgiai, gal zinote veisle? Pagal ziognage atrodo kad zemaugiai?  g.gif

Vilkdalgiai "Blue pools" 4u.gif Standartiniai žemaūgiai. Jie nėra visai balti, turi žydras "balutes" ant apatinių žiedlapių. Tai sena veislė, nieko labai mandro biggrin.gif Yra tikrai geresnių dvispalvių ir vienspalvių naujų veislių. Bet man jie mieli, nes tai vienas iš pirmųjų augalų, kuriuos pasodinau savo kieme.
Papildyta:
aispra, ačiū už atsiliepimus apie žiognagę, ir už foto, kuri tik dar sykį patvirtina Rasos mintį, kad žiognagės nėra skirtos silpnų nervų turėtojams. smile.gif Matyt, dėl šios konkrečiosios teks į jos propaguotoją kreiptis, nes ji teigia, kad ana „Ryški, spalvinga žiognagė, gausiai pražystanti birželio mėn. Žydėjimas tęsiasi visos vasaros eigoje, tik ne toks gausus.“. Bandau įsivaizduoti, kaip gausiai birželio mėnesį žydinti gėliukė atrodytų tarp tik-tik iš žemės išlindusių žolynų... Nea, neįsivaizduojasi niekaip, nes nieko panašaus nesu iki šiol regėjusi... Jei atvirai, žiognages tik foto esu mačiusi...

Manau, kad su šaltojo sezono žolėmis viskas turėtų būti gerai g.gif Birželį jos jau būna neblogai ūgtelėjusios.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 02 02, 10:51)
ir kaip sekesi daiginti silageles? pries pora dienu pasejau ir isnesiau lauk stratifikuotis. pokelyje buvo viso labo 10 seklu, idomu kiek sudygs unsure.gif kazin koks ju daigumas g.gif  nes kazkaip menkai tu seklyciu pasirode verysad.gif

Iš pakiukų dygo prastai - gal iš poros pakelių 4 daigeliai tebuvo. Bet jų pakako pirmai pradžiai. Paskui jau nuo savų rinkau sėklas ir sėjau iškart surinktas. Tada dygsta labai gerai.
Praktiškai greičiausias būdas užsiveisti daugiau šilagėlių nusipirkti pavasarį žydintį augaliuką, vėliau susirinkti subrendusias sėklas ir jas iškart pasisėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 03 vasario 2013 - 16:30
QUOTE(leliumai @ 2013 02 03, 17:29)
Iš pakiukų dygo prastai - gal iš poros pakelių 4 daigeliai tebuvo. Bet jų pakako pirmai pradžiai. Paskui jau nuo savų rinkau sėklas ir sėjau iškart surinktas. Tada dygsta labai gerai.
Praktiškai greičiausias būdas užsiveisti daugiau šilagėlių nusipirkti pavasarį žydintį augaliuką, vėliau susirinkti subrendusias sėklas ir jas iškart pasisėti.

vajej- tai man mizeris bus is tu 10ties seklu doh.gif . bet pirkti tokiu nemaciau. biski mandresnes tokios- ziedlapiai padraskyti ir spalvos ivairios...
Atsakyti
Kad česnakus reikia kaišioti rudenį, žinojau, bet pasitaiko, kad nekurie augaliukai ištveria visokiausius pasityčiojimus. Bet jei ne, tai ne... smile.gif
Ačiū už sveikinimus dėl krypties. Pati bais džiaugiuosi ir tuom, kad kryptį atradau, ir tuom, kad ji tokia būtent. Tik bėda, kad ji nėra labai jau populiari. Tai netgi nevisai Olandiškoji banga, apie kurią Lietuvoje nors ir yra žinoma, bet daroma itin retai. Todėl su copy-paste‘ais bus sudėtinga, ir teks pačiai kurti augaliukų dėliones. Tas ir džiugina (kurti yra smagu), ir gąsdina (užima daug laiko ir kainuoja daug nusivylimų).
Jau praeitais metais dairiausi ir čia prikaišiojau kuopeles gėliukų, tinkančių žolynui. Tikėjausi, kad mūsų sėklintojai šiemet priveš man rūpimo gėrio, bet dabar žiūriu-dairausi, o Ammi visnaga 'Green Mist‘ ar kažko panašaus kaip nėr taip nėr. Jau nekalbant apie tokius augaliukus, apie kuriuos mūsų kraštuose net forumuose neužsimenama... Ką jūs tokiu atveju patartumėte daryti – kreiptis į premjerą, Seimo pirmininką ar Prezidentę? smile.gif Ką?

Na daugiametės pievos man irgi labai patinka. Anksčiau ar vėliau aš visgi tokią įrengsiu.smile.gif Su reikiamų augalų gavimu yra problemų, tačiau išeičių irgi galima rasti. Pvz. paskirti pinigų ir vieną savaitgalį nuvažiuoti į mugę Belgijoj. Parsivešit visko, ko norėsit;)
Žiognagės ryškios. Aš jas matyčiau dideliame plote kur ne kur išmėtytas daugiamečių pievoje, kur labai daug "žolių", kartu su kuklios išvaizdos gėlėm, turinčiom ramunėliškus žiedus. Na arba tada spalvų paradas maišant su violetinėm (šalavijais), katžolėm mažesnėm ir pan.
Atsakyti