Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VI tema 2012m. ruduo

QUOTE(Ynka @ 2013 01 23, 12:37)

Ką darot su tais daugiamečiais augalais kurių turit per daug?Aš tai  niekaip negaliu išmesti doh.gif

Pernai kai pertvarkiau gėlyną - dalį pertekliaus atidaviau kaimynei, dalį sesei, nes išmest irgi niekaip nekilo ranka doh.gif
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2013 01 23, 12:04)
VI, tikriausiai šaltas šviesus ramybe ir tyla persisunkęs rytas jus irgi veikia. 
Mane labai, ypač kai visi darbe, o čia vienumoj. Gėliukai eina į antrą planą . Na ne į antrą, o ten kur mintyse prerijų sodai. Kažkas panašaus, kaip tur būt tos pačios Rasos blogeryje. Po to kai atsirado plotai, bandau visas galimas gėles sodinti ten. Kai  kurios gana gerai įsitvirtina. Chaotiškai , stichiškai , bet jau keičiasi smėlynai.
Vienas klausimas , gal kas žinote ar lendrūnai , miskantai ir kiti panašūs augalai užsisėja patys. Tiksliau jei auginame ir  nužydi ar išauga iš sėklų patys?  Nesinorėtų nušienauti , juk jie gražūs  ir  žiemą .
Turiu nemalonią patirtį su eraičinais. Jei nenupiausi kai peržydi, tai prisėja aplinkui ir užkariauja tai, kas jiems neskirta. Išnyko net dobilai.

Ne, nei lendrunai, nei miskantai patys neuzsiseja.
Atsakyti
QUOTE(Ynka @ 2013 01 23, 11:37)

Ką darot su tais daugiamečiais augalais kurių turit per daug?

padovanoju arba išmetu.
Atsakyti
QUOTE(Ynka @ 2013 01 23, 11:37)
Ką darot su tais daugiamečiais augalais kurių turit per daug?Aš tai  niekaip negaliu išmesti [...] Panašu į kažkokią ligą,kažin tik ar ji pagydoma lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Aš paties rankų kišimo į žemę nelabai mėgstu... Bet gėlių liga užpuolė kaip reikiant, tai irgi su planeliu vazojuos smile.gif deja, savo sklypo neturiu – planai bus įgyvendinami tėviškėje. O patirties visai nedaug, tik šiek tiek apsiskaičiau ax.gif
Bet kokiu atveju, gėlių išmest iš principo negaliu, vegetuoja kur už obelų ar netoli šiltnamio... Sklypas koleikas gana apleistas, o ir šiaip, kai ne šviežiai ir nemoderniai, neskrupulingai projektuotas, tad patvorių 2/3 laisvi, ir galima tokiems nelaimėliams augalėliams egzistenciją suteikti
Atsakyti
Geliu zinoves prasau jusu pagalbos, situacija tokia kad turiu auksta tvenkinio kranta ir nezinau kuo ji galeciau uzsodinti g.gif zeme ten gera nes zole tiesiog bujoja, sienaut sunkoka nes krantas statokas, pavesio jokio. Gal patarsit kuo uzsodint neaukstu kad grazu butu o ir vyrui nereiks varkt sienaujant smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jola1 @ 2013 01 23, 18:41)
Geliu zinoves prasau jusu pagalbos, situacija tokia kad turiu auksta tvenkinio kranta ir nezinau kuo ji galeciau uzsodinti  g.gif zeme ten gera nes zole tiesiog bujoja, sienaut sunkoka nes krantas statokas, pavesio jokio. Gal patarsit kuo uzsodint neaukstu kad grazu butu o ir vyrui nereiks varkt sienaujant smile.gif

Ar tikrai norite užsodinti daugiametėmis gėlėmis ar tiesiog kažkuo užsodinti? Šiaip ši tema apie daugiametes gėles blush2.gif
Atsakyti
tiesa pasakius nelabai svarbu kuom pagalvojau kad ta kranta uzsodinus butu ir grazu ir vargo maziau. Vat ir mastau g.gif
Atsakyti
QUOTE(jola1 @ 2013 01 23, 20:31)
tiesa pasakius nelabai svarbu kuom pagalvojau kad ta kranta uzsodinus butu ir grazu ir vargo maziau. Vat ir mastau  g.gif

O ką jūs tame šlaite veikiate? Ar ten vaikštoma? Ar jis iš kažkurios sklypo vietos gražiai matosi? Reikia žinoti, ar norisi dekoratyvaus sprendimo, šlaite suformuoto gėlyno, ar tik kad pjauti nereikėtų. Jei tik kad mažiau pjauti, galima užsodinti čiobrelių ir šliaužiančių šilokų mišiniais. Aišku, kol suaugs į kilimus, reikės ravėti. Ir daug lakstyti po tokius šlaitus nerekomenduojama:) Bet paskui gali būti ir gražu:

user posted image

O jei kurti gėlyną šlaite, tai jau augalų įvairovė begalinė. Tikrai reikėtų žinoti, ko norisi.
Atsakyti
labai graziai atrodo bigsmile.gif man si ideja patinka. Siaip tuo krantu nieks nevaiksto kartais vaikai palakstydavo, bet dabar nebelakstys schmoll.gif aciu uz ideja 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jola1: 23 sausio 2013 - 22:02
Bandau užsivedinėti gėlynkūrybai... ir pradžiai bent apsiklausimėlynavau (geras gavosi žodis... reiks prakišti lietuvių kalbos komisijai... smile.gif ), t.y. prisikėliau sau klausimų, į kuriuos neturiu atsakymų. Gal jūs turite? Klausimai tokie štai būtų:

1. Ar galima gėliukus-česnakus sodinti pavasarį? Kaip įsimylėjau nužydėjusius česnakus... Nuo jot.ka dičkių ufonautų pradėjau, o galutinai meilėje užsitvirtinau užregėjus rudeninį Piet‘o Oudolf‘o kūrinėlį. Gaila, kad negaliu išplėšus lapą iš tūlo autoriaus knygos čia jums parodyti užregėtą grožį – tokią sidabrinių česnakinių galvikių jūrą oranžinių žolynų fone... Tobulas regėsys... Beje, šmotelį panašaus grožio užsiveisiau (gryn intuityviai, beje, be knygų ar kokių forumiečių pagalbos smile.gif ) praeitą rudenį: 3 matronos + 3 šluotsmilgės + 8 smulkiažiedžiai česnakai tarpsmilgiuose. Smulku, aišku (kokia XS išmiera, ne daugiau...), bet... yra kryptis. smile.gif

2. Kaip vadinasi augaliuks iš aukščiau minėtos Piet‘o Oudofo‘o knygos, kurio čia negaliu parodyti? smile.gif Bet galiu parodyti kažką panašaus, nors irgi nežinomo pavadinimo: užrodytame vaizdelyje anas augaliukas yra baltos spalvos ir nuo Piet‘inio skiriasi tik tuom, kad jojo žiedynai yra kiek mažiau išsiskėtę. Gal turit kokių minčių?

3. Žiognagę 'Prinses Juliana' turite? Ir kaip ji jums? Turiu omenyje jo savybę kažkaip atrodyti tarp žolynų. Na, pvz., kokia verbena (kaip čia forume paaiškėjo) yra tartum krūmelis, kuriam žolyne, matyt, nepavyktų atrodyti žolyne išsibarsčiusių žiedų žvaigždynu (kaip kad kokiom aguonom, tarkim), nes tai labiau panešėtų į galaktiką. O žiognagei pavykytų?

Kol kas tiek... smile.gif

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 01 30, 22:00)

2. [b]Kaip vadinasi augaliuks iš aukščiau  parodyti kažką panašaus, nors irgi nežinomo pavadinimo: užrodytame vaizdelyje anas augaliukas yra baltos spalvos ir nuo Piet‘inio skiriasi tik tuom, kad jojo žiedynai yra kiek mažiau išsiskėtę. Gal turit kokių minčių?

tirpsta sniegelis pavasariu kvepia? smile.gif dėl česnakų gal kas kitas atsakys, aš nežinau..o antrą klausimą, jei gerai supratau, tai ar neslypi jis pačiame paveikslėly, man rašo calamagrostis-brachytricumfront-creamy-artemesia-lactiflora-behind-, tik googlis man artemEsia nieko nemeta bet duoda štai ką
https://www.google.l...a...440&bih=809
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 01 30, 23:00)

3. Žiognagę 'Prinses Juliana' turite? Ir kaip ji jums? Turiu omenyje jo savybę kažkaip atrodyti tarp žolynų. Na, pvz., kokia verbena (kaip čia forume paaiškėjo) yra tartum krūmelis, kuriam žolyne, matyt, nepavyktų atrodyti žolyne išsibarsčiusių žiedų žvaigždynu (kaip kad kokiom aguonom, tarkim), nes tai labiau panešėtų į galaktiką. O žiognagei pavykytų?

Konkrečiai šią žiognagė turiu tik nuo praėjusios vasaros, pas mane ji atkeliavo jau po žydėjimo, tad nieko negaliu apie ją kol kas pasakyti. Bet kita mano auginama žiognagė puikiai įsipaišytų į žemas žolytes. Tiesa, aš jas auginu gėlyno priekyje, nes jos žydi anksti, kartu su vilkdalgiais ir tulpėmis, o paskui lieka lapų skrotelės, tad labai giliau kišti jų nesinori, kad nesigautų skylių vasaros viduriui. 'Prinses Juliana' turėtų žydėti kiek ilgiau už kitas veisles, gal ir labiau deriniuose pasiteisintų. Rudeniop mano senosios žiognagės žydi pakartotinai, bet jau mažiau. Rudenį man jos kažkaip nelabai reikalingos, ir taip visokių gėrių užtenka.

Žiognagės ir vilkdalgiai man yra vienas iš praėjusios vasaros "topų". Balti žemi vilkdalgiai ir degančios žiognagės kažkaip labai man buvo gražu wub.gif Gal kad pavasarį akis spalvų ir kontrastų buvo pasiilgusi. Gaila, kad turiu tik vieną nevykusią nuotrauką:
user posted image

Šiam pavasariui yra sudėlioti violetinių tulpių ir žiognagių derinukai, jei tik tulpės mano molyne nesupus doh.gif Kol kas labai sunkiai man su tulpėmis sekasi verysad.gif
Atsakyti