Norėjau paklausti, ar kraujalakių, veronikūnų ir vingirių žiedynai tinka puokštėms?
QUOTE(jediara @ 2013 01 18, 23:05)
Norėjau paklausti, ar kraujalakių, veronikūnų ir vingirių žiedynai tinka puokštėms?
Kadangi nemėgstu skinti gėlių, tai patirties turiu tik su kraujalakėmis. Jos tikrai gerai laikosi ir gražiai sudžiūsta. Vasarą mama per mano gėlynus prasiėjo ir žiemos puokštėms prisidžiovino.
Leliumai jau buvo įkėlusi nuorodą į Rasos katalogą http://www.kitokieaugalai.lt/. Atradau, kad ir Darius jau savo katalogą įspūdingai atnaujino http://www.dariausge...logas.php?id=19. Gal kas norės pasikankinti
QUOTE(aispra @ 2013 01 19, 23:00)
Kadangi nemėgstu skinti gėlių, tai patirties turiu tik su kraujalakėmis. Jos tikrai gerai laikosi ir gražiai sudžiūsta. Vasarą mama per mano gėlynus prasiėjo ir žiemos puokštėms prisidžiovino.
Ačiū Patinka, kai "dalelė" mano gėlyno būna ir darbe vazoje , todėl dažniausiai auginu tik skynimui tinkančius augalus
sakykit merginos kokie krumai zydi anksti pavasari zinau migdila ir ta geltona toki. labai noreciau kokio kompaktisko neauksto
QUOTE(troja3030 @ 2013 01 20, 08:52)
sakykit merginos kokie krumai zydi anksti pavasari zinau migdila ir ta geltona toki. labai noreciau kokio kompaktisko neauksto
Gal migdolas? Ta geltona tai forsitija. Jų yra kelių rūšių. Ankati žydi magnolijos. Jų yra įvairių spalvų. Bet tai jau medeliai. Patyrinėkit lanksvas. Jų yra daugybė rūšių. Pilkoji lanksva žydi gana anksti. Gražus krūmelis. Abelija šiek tiek vėliau pražysta.
Taip tylu ramu čia, tartum visos pas populiariuosius pomidorus suvisam būtų išlėkusios. Tikiuosi, kad klystu... Ir ką gi veikiate savo gėliukų labui, kai jau daugiau nei pusė žiemos perkopta ir pavasaris lipa ant nosies? Gal jau naujus užsisakinėjate? O gal užsiimate gėliukų dėlionėmis, t.y. gėlynų ar bent jų fragmentų planavimu? Jei tokiais ar panašiais dalykais užsiimate, viskas čia jau privalėjo būti smulkiai surašyta. Nežinojote? Blogai. Dabar teks taisytis...
Aš, pavyzdžiui, šiuo metu dėl gėliukų, galima sakyti, nė piršto nejudinu. Ir galvos dėl jų nekvaršinu. Prieš gerą mėnesį gausiai pavartaliojau knygutę Landscapes in Landscapes (Pieto Oudolfo), ir nuo to laiko praradau gėliakūrybos džiaugsmą. Kraštovaizdžio išmierų gėlynai akyse dar telpa, gi galvoje jau nebe... O turėtų, jei įgėlini viensėdį. Tikiuosi, kad kūrybinis nuopuolis suėmė tik laikinai. Gal padės dar 2 knygutės, kurias gausiu dovanų po mėnesio maždaug. O gal teks palaukti laiko, kai užmatysiu iš žemės besiropščiančius mano rankytėmis į gyvenimą paleistus gėliukus. Gi kolei kas vis pasiguodžiu Rasos blogeryje išskaityta mintimi: Kartais tiesiog reikia labai tikėti tuo, ką darai, kad ir kaip trenkta ar menka ta užmačia atrodo ir kad kartais iš blogai besiklostančių aplinkybių užgimsta labai geri dalykai. (čia ir citatos pabaiga) Seniau savaime taip galvojosi ir kažkas iš paskos darėsi...
Aš, pavyzdžiui, šiuo metu dėl gėliukų, galima sakyti, nė piršto nejudinu. Ir galvos dėl jų nekvaršinu. Prieš gerą mėnesį gausiai pavartaliojau knygutę Landscapes in Landscapes (Pieto Oudolfo), ir nuo to laiko praradau gėliakūrybos džiaugsmą. Kraštovaizdžio išmierų gėlynai akyse dar telpa, gi galvoje jau nebe... O turėtų, jei įgėlini viensėdį. Tikiuosi, kad kūrybinis nuopuolis suėmė tik laikinai. Gal padės dar 2 knygutės, kurias gausiu dovanų po mėnesio maždaug. O gal teks palaukti laiko, kai užmatysiu iš žemės besiropščiančius mano rankytėmis į gyvenimą paleistus gėliukus. Gi kolei kas vis pasiguodžiu Rasos blogeryje išskaityta mintimi: Kartais tiesiog reikia labai tikėti tuo, ką darai, kad ir kaip trenkta ar menka ta užmačia atrodo ir kad kartais iš blogai besiklostančių aplinkybių užgimsta labai geri dalykai. (čia ir citatos pabaiga) Seniau savaime taip galvojosi ir kažkas iš paskos darėsi...
tikrai tylu...
mano tulpės vazonėliuose jau budinasi, kiša nosytes
mano tulpės vazonėliuose jau budinasi, kiša nosytes
QUOTE(vi_ @ 2013 01 23, 10:19)
VI, tikriausiai šaltas šviesus ramybe ir tyla persisunkęs rytas jus irgi veikia.
Mane labai, ypač kai visi darbe, o čia vienumoj. Gėliukai eina į antrą planą . Na ne į antrą, o ten kur mintyse prerijų sodai. Kažkas panašaus, kaip tur būt tos pačios Rasos blogeryje. Po to kai atsirado plotai, bandau visas galimas gėles sodinti ten. Kai kurios gana gerai įsitvirtina. Chaotiškai , stichiškai , bet jau keičiasi smėlynai.
Vienas klausimas , gal kas žinote ar lendrūnai , miskantai ir kiti panašūs augalai užsisėja patys. Tiksliau jei auginame ir nužydi ar išauga iš sėklų patys? Nesinorėtų nušienauti , juk jie gražūs ir žiemą .
Turiu nemalonią patirtį su eraičinais. Jei nenupiausi kai peržydi, tai prisėja aplinkui ir užkariauja tai, kas jiems neskirta. Išnyko net dobilai.
Vakar vakare ilgai neužmigau,nes turejau "darbo" projektavau daržą
Jau taip žemės pasiilgau
Ką darot su tais daugiamečiais augalais kurių turit per daug?Aš tai niekaip negaliu išmesti tai nešu į daržą Kažkaip vienam darže(turiu du) pernai metais tarp tų atliekamų gėlių tilpo iš daržovių tik svogūnai,tai šiemet jau ten daržo nebebus bus gėlynas Panašu į kažkokią ligą,kažin tik ar ji pagydoma
Jau taip žemės pasiilgau
Ką darot su tais daugiamečiais augalais kurių turit per daug?Aš tai niekaip negaliu išmesti tai nešu į daržą Kažkaip vienam darže(turiu du) pernai metais tarp tų atliekamų gėlių tilpo iš daržovių tik svogūnai,tai šiemet jau ten daržo nebebus bus gėlynas Panašu į kažkokią ligą,kažin tik ar ji pagydoma
QUOTE(vi_ @ 2013 01 23, 11:19)
Tikiuosi, kad kūrybinis nuopuolis suėmė tik laikinai. ...
Linkiu, kad šis nuopolis kuo greičiau baigtųsi .Tvirtai tikiu, kad taip ir bus. Vis sparčiau žengiantis pavasaris, per blusos šuolį kasdien pailgėjančios dienos, gausesni saulutės šypsniai pakels nuotaiką ir pažadins kūrybiškumą. O mes vėl galėsime sekti "įgėlinimo" procesą, džiaugtis nuostabiais rezultatais ir mokytis, mokytis, mokytis.
Bežiūrint Rasos blogeryje įkeltus filmukus su Pieto Oudolfo darbais, labai užsikabinau už vieno derinuko - raudonos viendienės su rausvomis ežuolėmis. Jau pradėjau žiūrinėtis kur būtų galima užsisakyti viendienių ir ežuolių, bandysiu pritaikyti šį derinį savo naujame gėlyne