Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VI tema 2012m. ruduo

QUOTE(jot.ka @ 2012 11 13, 20:33)

na ir aš šiandien išėjau į kiemą, tai jau ir foto pasiėmiau, kol kas tokios dienos retenybė, tai ir fotoaparatas ilsisi

jot.ka, smagios šios kelios dienelės be lietaus smile.gif Pagaliau ir iš mano gėlynų vanduo apslūgo, nors pieva kliuksi doh.gif

Kraujalakė labai graži ir žvaigždūnė be galo miela. Peržiūrėjau lietuviškus sėklų katalogus, bet nieko panašaus nemačiau. Baltas pavydas taip ilgai žydinčių astrancijos žiedų. Maniškės buvo šiais metais sodintos ir didelio grožio kol kas neparodė. Gal kitais metais smile.gif
Papildyta:
QUOTE(vi_ @ 2012 11 13, 22:08)
Net miskantai bordavi gavosi, nors realybėje turbūt šienavi jie? smile.gif

Vi, miskantai tikrai dar išlaikė bordo ir oranžinius tonus. Iki šalnų iš viso atrodė puikiai, o dabar po truputulį runda ir sukasi, bet dar nėra visiškas šienas.

Šilokai superiniai thumbup.gif Bet man atrodo, kad "Autumn Joy" yra ankstyvesni g.gif

Notrelė gražiai švyti, bet jau labai smulkus jos sudėjimas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2012 11 13, 22:48)
Vi, miskantai tikrai dar išlaikė bordo ir oranžinius tonus. Iki šalnų iš viso atrodė puikiai, o dabar po truputulį runda ir sukasi, bet dar nėra visiškas šienas.

Šilokai superiniai thumbup.gif Bet man atrodo, kad "Autumn Joy" yra ankstyvesni g.gif

Va kaip. O katrie čia miskantai (pagal pavadinimą) tokie?

Kas dėl šilokų, tai pamenu pas jot.ka ‘Autumn Joy‘ lygtais čiut ne birželį žydėjo. Pagalvojau tada, kad jiems pavadinimą turbūt ant juoko sugalvojo. smile.gif O šitie kaimiškieji, tai tikri maratoninkai. Aš jų stebėdamasi dar birželį klausinėjau, kam jūs dabar susikrovėte pumpurynus, jei tik rugsėjy žydėsite? O jie tartum atsakė, kad kol po vieną žiedelį visą žiedyną atmerks, tai ir rugsėjis gausis, o kol atsimerkę apsižvalgys, tai jau ir lapkritis bus beišeinąs. Nemelavo. smile.gif

Atsakyti
vi, jus renkates augalus, kurie kaip ir olandiskajai bangai atstovauja, bet visai kitu dalyku ieskote - pvz. kas dar zydi tokiu metu. Asmeniskai as 'Matronos' skulpturiskumo nekeisciau i nieka turbut. Ir miskanto aukso spalva i siena niekaip nepanasi.
T.y. tai, kas vertybe kaip ir tos bangos megejams, jums visai ne. Ar cia todel, kad pradzioje tiesiog rupi kiti dalykai.. g.gif ?
Atsakyti
vi_, turiu ir aš tokių kaimiškų šilokų, jie tikrai ne ''Autumn Joy'', dabar tas ''rudens džiaugsmas'' jau seniai savo grožio netekęs, o va ''Matrona" man šilokų karalienė, man vis dar graži wub.gif
rūgtis manoji jau irgi nieko iš savęs nebeturi bet suintrigavot su įsišaknyjimu, nu neviernai man atrodo nors tu ką biggrin.gif , eisiu tikrint . buožainės aš irgi noriu, nes kiek suprantu, jos žiedeliukai smulkoki, o žvaigždūnė palyginus stambi, vasariniai žiedai veik 10 cm siekė skersmens.

Aispra, kraujalakė mano iš Rasos gauta, sėklose nesu užmačius, čia jei pamenat vasarą brokijau dėl nuodingo riūūūūūžavumo, bet rudenį žydėjo iki pat šalnų, o va dabar tokie sėklynai puošia. o žvaigždūnė tai iš sėklų sėta, siunčiausi iš e-sėklos.lt bet šiuo metu žiūriu pas juos nėra. Astrancijos man iš ties labai patiko, nors pirmi metai jiems gan skurdoki buvo, nei to dydžio, nei efekto nebuvo, o dar šitaip amaras niokojo doh.gif , niekas taip nekentėjo kaip astrancijos, na bet va žiedelis dar ir dabar dar ne paskutinis, bendram vaizde jau nieko neįžvelgsi, be kai gėlynas yra lyg vaikų darželis, tai eini ratais apie kiekvieną dar nemiegantį ir norisi įamžint smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 11 13, 23:21)
Va kaip. O katrie čia miskantai (pagal pavadinimą) tokie?

Miskantas 'Kleine Floridea'. Kažkada su jot.ka jau šnekėjom, kad kažkokia lietuviška veislė, niekur kitur internete neaptinkamas biggrin.gif Bet manau, kad charakteristikos tikrai puikios: ankstyvas, grakštus, siaurais lapais ir raudonuoja.
Atsakyti
šiandien kaip tik išėjau apžiūrėt gėlyne esančių kelių egzempliorių, taigi, rūgtis - anei viena šakelė gulinti ant žemės neįsišaknijo, Aispros paminėtas miskantas ir pas mane rausvuose atspalviuose, kiti geltoni, ir jei miskantai jau šiugžda nes yra sausi, tai smailiažiedžių lendrūnų lapų kupetos vis dar žalios thumbup.gif .
Atsakyti
Dėl rūgties. Pas mane įsišaknijo egzemplioriai, kurie nulinko į akmens takelio pusę, t.y. jiems nebuvo ant ko nors kiek pasilypėti. Taigi šiam reikalui jie turėjo sočiai laiko ir dar bais purų dirvožemį. Pavasarį paaiškės, kiek tų rūgčiukų išdygs. Nors grunto drenažas, kur šie augaliukai įsitaisę, neblogas, užklojau jų liekanas durpių antklode. Dėl viso pikto. Matysim.

Dėl nacionalinio miskanto 'Kleine Floridea'. Iš kur šį tautietį jūs imat, jei ne paslaptis? Manasis lietuviškasis Nana prieš savaitę atrodė įstabiai. Figūros ir šukuosenos prasme. Bet nespalvingai. Tai nėra blogis, tiesiog taip yra.

Dėl Matronų. Myliu jas. Bet pas mane jos dabar stovi vienos, be augalinio fono, už balto akmens, įrėmintos į kaimietišką peizažą. Todėl vėlyvą rudenį jos primena tik juodus krešulius ir pralaimi visiems nors kiek gyviems. Kitais metais už jų bus šluotsmilgių siena ir kiek paolandiškintas peizažas, taigi, kita scena, kitos rolės, tad ir žiūrėsis viskas kitaip.
Iki dabar esu čia apdainavusi smile.gif jau nemažą kolektyvą smilgūnų, o vieną visgi užmiršau, nors labai arti prie dūšios anas padėtas. Drėbūną gi, o kitais žodžiais tariant, Sporobolus’ą. Abu pavadinimai niežtina mano ausis, smile.gif bet vaizdelis žavus. Iš rūkinių anas. Prisiminiau jį, kai pamačiau paskutinį Rasos blogerio įrašą. Beje, tame įraše fotoprofė yra pasidarbavusi (matėt?), tai mūsų gėliukų fotoportretai ”mažumėlę” nusileidžai josios sudėtiesiems. smile.gif Nebent aispros atvirukai jiems galėtų prilygti. Kita vertus, gėlyno ar bent didesnio jo fragmento dokumentinis paveiksliukas augalynų kūrėjams turi visgi didesnę pridedamąją vertę nei menas... Taip manau.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 11 16, 23:43)

Dėl nacionalinio miskanto 'Kleine Floridea'. Iš kur šį tautietį jūs imat, jei ne paslaptis? Manasis lietuviškasis Nana prieš savaitę atrodė įstabiai. Figūros ir šukuosenos prasme. Bet nespalvingai. Tai nėra blogis, tiesiog taip yra.

Maniškis miskantas pirktas iš Dariaus http://www.dariausge...logas.php?id=20

Atsakyti
mano tai turginis, tai galvojau kad eilinį kart iš lempos pavadinimas, bet va ir pas Aisprą yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2012 11 17, 11:17)
Maniškis miskantas pirktas iš Dariaus http://www.dariausge...logas.php?id=20

ir maniškis iš Dariaus pirktas - kažin kas jo tokio pavadinimo tikrasis autorius g.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 11 17, 18:48)
ir maniškis iš Dariaus pirktas - kažin kas jo tokio pavadinimo tikrasis autorius g.gif

Prieš gerą 10 metų šį miskantą tokiu pavadinimu pirkau iš Vyšniauskų. Manau jie pradėjo jį platinti tokiu pavadinimu.
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2012 11 14, 10:59)
Miskantas 'Kleine Floridea'. Kažkada su jot.ka jau šnekėjom, kad kažkokia lietuviška veislė, niekur kitur internete neaptinkamas biggrin.gif Bet manau, kad charakteristikos tikrai puikios: ankstyvas, grakštus, siaurais lapais ir raudonuoja.

Kodėl neaptinkamas - net ne viename užsienietiškame puslapyje rolleyes.gif
Atsakyti