QUOTE(4mamavita @ 2013 03 26, 13:04)
Emija mesk cia napaleona
neklauso manes sm
va prasom
4 mamvita, kepu pagal Beatos receptas. Esu isbandzius gal 6, bet nei vienas netiko ir nebuvo tas tikras
trapus, taigi, sitas man pats paciausias
300 g sviesto(palaikyt saldiklyje, geriau tarkuosis)
550 g miltu
350 ml 30 proc grietines
0,5 saukstelio druskos
miltai su duska susimaisai, sutarkuoji sviesta, vis pamirkai sviesta i miltus, kad neliptu prie tarkos.Tada su rankom pertrini miltus su sviestu, neminkai o tiesiog pertrini per delnus
Grietine ismaisai indelyje gerai ir supili i miltus ir tada jau kisi nagucius ir neminkai o stengies sumaisyt kad i viena gabala susiklijuotu kai jau gausis vientisas rutulys padalini i 8-10 rutuliuku ir dedi i saltytuva kokiai valandai
Po to kocioji, kociodama palankstyk, na sulenki ir vel pakocioji, vel sulenki, bus trapesnis blynas iskocioji kokios nori formos, apipjauni, tik kepant pasitraukia, turek omeny
iskocioji labai plonai, dedi i ikaitusia 180 laipsniu orkaite ir tada jau uzsisuski kol iskocioji viena, kitas jau buna iskepes
isimi ir dedi ant tieasaus stalo atvesti, o po to atsargiai, nes trapus, gali sudet vienas ant kito
Kremas
400 ml pieno
4 tryniai
1-2 a.s vanilinio cukraus
1 v.s krakmolo
200g cukraus
350 minksto sviesto, tegu pastovi per nakti kambario temperaturoj
1 v. s konjako ar brendzio
0,5 citrinos sulciu
piena su puse cukraus i puoda ir kaitini iki virimo
trynius issukti su likusiu cukrumi iki baltumo, sudeti krakmola, issukti. Tada ipilti kelis saukstus pieno ir ismaisai, taip dar koki karta ar du ipilk pieno, o po to supilk piena i tryniu mase.As kartais padarau atvirksciaai
tada vel statai puoda ant ugnies ir maisydama kaitini iki sutirstes iki kisieliaus .Tada statai kol atves iki kambrio temperaturos
kai atves, tada supili konjaka ir citrinos sultis, ismaisai
Pasiruosk sviesta : sviesta su plakikliu isplakti iki pabalimo
tada vis i ji dadek to virto kisieliaus ir taip kol susides visas
aisku visada vis plak
jei neatitaikysis kremu temperaturu tai jis supuls i gabalelius tokius, tada statai i karsto vandens vonia ir paplak kol pasidarys vientisa mase.Kremas turi but purus
viena pertepima tepu spanguoliu uogiene
jei barstysis truupiniais, tai pasilik pora lakstu ir kremo tam
pamirsau parasyt:) kad sviesta pirk kad butu tik sviestas 82 proc