Gal kas tokia turi? Ar verta ji demesio?
My Webpage
QUOTE(Nefer @ 2013 04 17, 16:15)
BENDRA INFO APIE KERAMIKA DENGTAS KEPTUVES Gal jos nera blogos, tik mes nemokame jomis naudotis. Uzklausiau ju apie sias keptuves. Gavau toki atsakyma.
Mūsų siūlomos keramikinės keptuvės yra gaminamos iš aliuminio lydinio ir vėliau apliejamos keramika. Keptuvės rėmas yra ne presuojamas, o išlietas ir aptekintas siekiant išgauti formą, todėl nesideformuos kaitinant (neišsigaubinės dugnas). Taip pat joms įkaitinti nereikia stiprios liepsnos, kadangi aliuminis itin gerai perduoda šilumą, todėl nereikės daug energijos kepant maistą. Šios keptuvės unikalios tuo, jog nereikia naudoti aliejaus kepimo metu, rekomenduojame tik gyvulinės kilmės riebalus/taukus.
Taukus rekomenduojame todėl, kad kepimo metu neišsiskiria dervos: Aliejus ir kiti augalinės kilmės riebalai kepant maistą, prie aukštos temperatūros išskiria dervingas substancijas bei šlakus, kurie pridega prie keptuvės paviršiaus. Keramikinės keptuvės palaipsniui pradeda pritraukinėti maistą, ir jei žmogus naudoja labai dervingus aliejus (dažniausiai tai yra prastos kokybės, pigūs aliejai), keptuvė traukia maistą stipriau. Maistas pridega ne prie pačios keptuvės jis pridega prie dervų ir šlakų, esančių ant keptuvės paviršiaus. Todėl ir rekomenduojame vengti augalinės kilmės aliejų. Dervas ir šlakus galima pašalinti kai keptuvė pradeda pritraukinėti maistą kepimo metu, tiesiog reikia į ją įpilti acto (turėtų susidaryti 1-2 cm acto sluoksnis) ir 10 minučių pakaitinti ant stiprios ugnies. vėliau, išpylus actą ir keptuvei atvėsus, iššveisti su šiurkščia kempinėle. Po tokios valymo procedūros danga atsistatys, ir vėl kepsite kaip ir anksčiau.
buvau ja uzsidegus pirkti AMT vokska is krinonos keptuve, bet paskaiciau, kasd po pusmecio atsoko dugnas kazkam? o daugiau atsiliepimu nerandu. Kaip pusmeciui galiu ir 10 kart pigesne nusipirkt, bet norisi, kad galeciau maziau aliejau sunaudot kepant, ir kad galeciau naudot bent kokius tris metus......
QUOTE(Nefer @ 2013 04 18, 13:07)
BENDRA INFO APIE KERAMIKA DENGTAS KEPTUVES Gal jos nera blogos, tik mes nemokame jomis naudotis. Uzklausiau ju apie sias keptuves. Gavau toki atsakyma.
Mūsų siūlomos keramikinės keptuvės yra gaminamos iš aliuminio lydinio ir vėliau apliejamos keramika. Keptuvės rėmas yra ne presuojamas, o išlietas ir aptekintas siekiant išgauti formą, todėl nesideformuos kaitinant (neišsigaubinės dugnas). .....
Mūsų siūlomos keramikinės keptuvės yra gaminamos iš aliuminio lydinio ir vėliau apliejamos keramika. Keptuvės rėmas yra ne presuojamas, o išlietas ir aptekintas siekiant išgauti formą, todėl nesideformuos kaitinant (neišsigaubinės dugnas). .....
Didžiąja dalimi keptuvės ir būna aliuminės, tokios pigesnės. Jei lyginti to paties gamintojo tokio dydžio keptuves, pvz. Fagor Forza Ceram (aliuminė, keramika) ir Fagor Ecoforza (metalinė, keramika). Taigi dar klausimas, kaip iš tikrųju geriau. O keraminė danga natūraliai praranda "nelimpančias" savybes. Be to greičiau nei teflonas.
Kažin ar verta mokėti už keptuves daugiau nei 100 lt. Nepriklausomai nuo "marketingo vingrybių" ir prekinio ženklo "skambaus pavadinimo". Čia asmeninės išvados
QUOTE(-AUJA- @ 2013 05 02, 07:54)
Sveiki
Nusipirkau PETERHOF špyžinę keptuvę. Ji juoda visa. Ar tai nuvalomas sluoksnis, ar ji jau padengta naudojimui?
Nežinau, kaip elgtis: ar kaitint ją su druska ir aliejumi, ar tik nuvalyti tą vadinamą tepalą ir nekaitinti? Instrukcijos prie jos nebuvo.
Nusipirkau PETERHOF špyžinę keptuvę. Ji juoda visa. Ar tai nuvalomas sluoksnis, ar ji jau padengta naudojimui?
Nežinau, kaip elgtis: ar kaitint ją su druska ir aliejumi, ar tik nuvalyti tą vadinamą tepalą ir nekaitinti? Instrukcijos prie jos nebuvo.
man irgi įdomu, nes kainos tai tikrai labai neblogos
Spėju, kad teks išmėginti ir patikrinti buvo paruošta ar ne, jei ne tai iššveisite ir tada jau teks kaitinti, o gal ji jau paruošta. Kai ką nors sužinosite būtų gerai, kad parašytumėte
Ką gi, teko pačiai bandymo būdu patikrint kuo padengta keptuvė .
Užkūriau laužą ir įmečiau keptuvę į jį - nudegė ir liko pilkas metalas. Vadinasi, keptuvė nebuvo impregnuota. Nuploviau ją ir per kelias sekundes ji pasidengė rūdimis . Ploviau iš naujo ir bandžiau išsausint, bet kažkiek rūdžių vistiek atsirado. Tada aptepiau rapsų aliejumi ir 1 h kepiau orkaitėje. Ištraukiau gražutėlę . Kepti joje bandysiu rytoj ką nors.
Užkūriau laužą ir įmečiau keptuvę į jį - nudegė ir liko pilkas metalas. Vadinasi, keptuvė nebuvo impregnuota. Nuploviau ją ir per kelias sekundes ji pasidengė rūdimis . Ploviau iš naujo ir bandžiau išsausint, bet kažkiek rūdžių vistiek atsirado. Tada aptepiau rapsų aliejumi ir 1 h kepiau orkaitėje. Ištraukiau gražutėlę . Kepti joje bandysiu rytoj ką nors.
QUOTE(-AUJA- @ 2013 05 02, 17:19)
. Kepti joje bandysiu rytoj ką nors.
Kepiau Ir žuvis, ir kepsniai iškepė pasakiškai - nesvilo Džiaugiuosi,
QUOTE(Aurute @ 2013 04 17, 14:27)
Kažko keista. Aš pasitikėjau šita firma http://www.rotonero.lt/ . Pirkau iš ten prieš porą metų. Dabar dar puikiai veikia.
QUOTE(-AUJA- @ 2013 05 02, 07:54)
Sveiki
Nusipirkau PETERHOF špyžinę keptuvę. Ji juoda visa. Ar tai nuvalomas sluoksnis, ar ji jau padengta naudojimui?
Nežinau, kaip elgtis: ar kaitint ją su druska ir aliejumi, ar tik nuvalyti tą vadinamą tepalą ir nekaitinti? Instrukcijos prie jos nebuvo.
Nusipirkau PETERHOF špyžinę keptuvę. Ji juoda visa. Ar tai nuvalomas sluoksnis, ar ji jau padengta naudojimui?
Nežinau, kaip elgtis: ar kaitint ją su druska ir aliejumi, ar tik nuvalyti tą vadinamą tepalą ir nekaitinti? Instrukcijos prie jos nebuvo.
O jis lengvai nusivalo?
QUOTE(Marmeladė @ 2013 05 05, 16:47)
O jis lengvai nusivalo?
Kas nusivalo? Tas gamyklinis sluoksnis? Aš jo nevaliau - tiesiog nudeginau lauže ant ugnies:)
Ka manote apie sia didele IKI siuloma keptuve ?
Ar verta pirkti ?
Ar verta pirkti ?
QUOTE(kristynka* @ 2013 05 08, 16:34)
šioje temoje pilna atsiliepimų apie šios firmos keptuves iš IKI parduotuvės. Turėjau negilią, tai dabar ir už dyką neimčiau ir nervų negadinčiau išmečiau po 1mėn.