Įkraunama...
Įkraunama...

Keptuvės - 3

QUOTE(Ntu-Kpi @ 2013 03 17, 15:23)
Jūsų teisė rinktis.  mirksiukas.gif
Būtent tokį argumentą girdėjau iš pardavėjos toje parduotuvėje. Kad tas su emale lengviau valosi. Buvau susigundžiusi pirkti...
Bet MB buvo prieš tokią keptuvę vien dėl rankenos. Aš pastoviai nusideginu rankas ką nors gamindama, o čia capt už karštą rankeną... doh.gif

Bet ne visu keptuviu metalines rankenos ikaista, as pirkau puodus ir turiu keptuve, kuriu rankenos nekaista, tai buna pazymeta aprasyme.
Penktadieni nusipirkau keptuve Le creuset, ji ir su metaline rankena, bet as jos dar nebandziau. Ji yra nesunki su kazkokia ipatinga danga prie kurios nelimpa. Tos kompanijos yra ir ketaus keptuves, bet jos tokios sunkios, kad as nusprendziau dar palaukti, o dar mano kaitlente indukcine, kazkaip baisu ir sudauzyti neatsargiai keptuve padejus ant jos. Gal kas turit praktikos ketaus keptuve naudojant ant keramikines laitlentes?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolantulia: 17 kovo 2013 - 18:00
QUOTE(jolantulia @ 2013 03 17, 17:59)
Bet ne visu keptuviu metalines rankenos ikaista, as pirkau puodus ir turiu keptuve, kuriu rankenos nekaista, tai buna pazymeta aprasyme.
Penktadieni nusipirkau keptuve Le creuset, ji ir su metaline rankena, bet as jos dar nebandziau. Ji yra nesunki su kazkokia ipatinga danga prie kurios nelimpa. Tos kompanijos yra ir ketaus keptuves, bet jos tokios sunkios, kad as nusprendziau dar palaukti, o dar mano kaitlente indukcine, kazkaip baisu ir sudauzyti neatsargiai keptuve padejus ant jos. Gal kas turit praktikos ketaus keptuve naudojant ant keramikines laitlentes?

Tai kad kiek suprantu tos keptuvės rankena ne metalinė, o špižinė. Ji išlieta išvien su keptuve.

Kai pasinaudosit savo naujai pirkta Creuset, pasidalinkit čia įspūdžiais.
Beje, parodykit kokią pirkot ir kur pirkot? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ntu-Kpi: 17 kovo 2013 - 18:26
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2013 03 17, 16:26)
Tai kad kiek suprantu tos keptuvės rankena ne metalinė, o špižinė. Ji išlieta išvien su keptuve.

Kai pasinaudosit savo naujai pirkta Creuset, pasidalinkit čia įspūdžiais.
Beje, parodykit kokią pirkot ir kur pirkot? blush2.gif

Ai, kazkaip nepagalvojau, kad rankena is to pacio metalo, tai kazkada seniai turejau ir as tokia, visad reikejo su pirstine uz rankenos imti smile.gif

Siandien ruosiuos kepti naujoje Le creuset,papasakosiu ispudzius, o pirkau as ja Reikjavike. Bet jos yra OTTO kataloge, pirkau sita: http://www.otto.lt/b...rand/83036075__
Maciau ir spizine keptuve su medine rankena ir emaliuotais krastais, bet dar neesu pasiruosus pirkt spizines ax.gif nors ji man labai patiko, o dar ir brangi nerealiai doh.gif
Norejom nusipirkti Le creuset lietiniam blynam, bet nepavyko iskaulyt geros nuolaidos, tai atidejom kitam kartui, kartais buna geros nuolaidos, kaip paskutines keptuves priespaskutinio atvezimo ispardavimas tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolantulia: 17 kovo 2013 - 19:59
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2013 03 17, 18:23)
Jūsų teisė rinktis.  mirksiukas.gif
Būtent tokį argumentą girdėjau iš pardavėjos toje parduotuvėje. Kad tas su emale lengviau valosi. Buvau susigundžiusi pirkti...
Bet MB buvo prieš tokią keptuvę vien dėl rankenos. Aš pastoviai nusideginu rankas ką nors gamindama, o čia capt už karštą rankeną... doh.gif

g.gif tai jų rankenos medinės , tai kas ten gali įkaisti
aš tik mastau, bet tikrai neperšu būtent tokios keptuvė ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raganieška: 18 kovo 2013 - 14:59
QUOTE(egllute @ 2013 03 16, 15:38)
......

bet po to nesunkiai išploviau po šiltu vandeniu patrynusi šiurkščia kempinėlės dalimi (1)ar taip galima? nepakenksiu? ), po to nusausinau ir ištepiau plonu taukų sluoksniu, šiandien kepti bulviniai blynai jau visai nelipo ir smagiai kepėsi  thumbup.gif

Taigi turiu kelis klausimus dėl priežiūros nes niekada špyžinio daikto neturėjau ax.gif
2) ar kiekvieną kartą išplovus reikia nusausinti (kaip sausinti: nušluostyti ar pašildyti ant mažos ugnies?) ir patepti riebalais (kaip suprantu labiau tinka taukai nei aliejus (kažkaip geriau įsigeria g.gif ))?
3) po kiek laiko gali tekti kaitinti riebalais (maždaug po mėnesio ar riebioji plėvelė gali nedingti ir metus (troškinių joje nedarysiu, tam yra kita gili keptuvė, taip pat ir grietinės padažų nemėginsiu))?

Turiu tokią keptuvę jau metus, tik dydžio nežinau - kai pirkau, ieškojau 26cm, bet jau nebepamenu, ar tik nenusipirkau 29cm biggrin.gif kainavo ~120Lt Prismoje, bet man ši keptuvė nuostabi (tik svoris kerta per rankas).
1) darau taip - nieko baisaus nėra atsitikę, o brūžinu ne šiaip sau šiurkštesne kempinėlės dalimi o va tokia "metaline" kempinėle- skrabu

user posted image
dažniausiai po plovimo su vandeniu pakaitinu keptuvę sausą ant ugnies, kad vanduo nudžiūtų ir patepu aliejumi, bet būna ir patingiu ax.gif

2) apie taukus nieko nežinau, man gerai ir su aliejumi.

3) per kokius metus laiko kaitinau dar 1 kartą (neskaitant to karto, kai įsigijau) su aliejumi keptuvę, bet troškinius darau labai retai.

Man tai nuostabiausia keptuvė, ilgaamžė, jaučiu dar anūkams ją paliksiu lotuliukas.gif ir priežiūra nėra jos ten kažkokia sudėtinga, nebijo susibraižymų, pirmoji, kurioje pagaliau iškepiau padorius lietinius blynus blush2.gif

Tokią pačią nupirkau mamai, bet jai labai didelis minusas buvo svoris, tai, kad ilgiau kaista, daugiua aliejaus susinaudoja. Žodžiu, ieškau mamai kito varianto, bet net nežinau, ką pasiūlyti, atrodo, jokia kita neprilygsta špyžinei. doh.gif Gal kas patars - išskyrus tefloną, aliuminį ir nepadorias kainas, kuri yra verta dėmesio?
Atsakyti
QUOTE(Mupi @ 2013 03 17, 13:52)
As tai pat i ketaus dairausi bet, kad sunkios baisiai unsure.gif o idomu 26 cm tokiu yra, man 28 gal didoka  g.gif  mes tik 3  mirksiukas.gif

QUOTE(Ntu-Kpi @ 2013 03 17, 15:02)
Bent jau ju psulapyje tai yra 26 cm tik kad rankena ne medinė.

QUOTE(raganieška @ 2013 03 18, 14:58)
g.gif  tai jų rankenos medinės , tai kas ten gali įkaisti
aš tik mastau, bet tikrai neperšu būtent tokios keptuvė  ax.gif

Aš irgi neperšu. mirksiukas.gif
Mupi teiravosi ar yra 26 cm skersmens, aš tik užrodžiau. ax.gif
Atsakyti
o kaitlentem tinka ta spyzine? ar jos vistik geriausia ant ugnies?
Atsakyti
Špižines labai mėgsta indukcinės kaitlentės.
Atsakyti
QUOTE(Tučka @ 2013 03 14, 16:20)
As ta keptuve pirkau irgi dabar be lipduku akcijos. Paturejau 3 dienas ir nunesusi grazinau. Ir pradziu atrode viskas gerai, bet naudojant silikoninius ir plastikinius irankius, pakepus 3 kartus -  neitiketinai susibraize ir galu gale issoko 2 oro pusles dugne  doh.gif  kaip jomis naudotis zinau, todel tai ne mano kalte. Prieme be jokiu atsikalbinejimu. Daugiau nepirksiu is sios akcijos keptuviu.
Siaip turiu su kuo palyginti, nes turiu keptuve is akcijos su lipdukais kai buvo, tai vizualiai jos labai skyresi  unsure.gif  Tos senosios uz lipdukus danga visai kitokia, blizgi, o siu be lipduku partija tikrai kazkokia kitokia ir nekokybiska sakyciau.  schmoll.gif

Tai va tokia mano patirtis  smile.gif

Kaip laiku radau jūsų postą 4u.gif O jau buvau susiruošusi pirkti IKI tą akcijinę keptuvę smile.gif Dabar vėl ieškau ką pirkti , nes keptuvės reik smile.gif
Atsakyti

O as isbandziau keptuve Le-Creuset smile.gif Tiesa, dar nekepiau mesos joje, bet morkas, svogunus, paprikas apkepiau ir dariau lietinius blynus. Kol kas super. Ziuresim toliau.
Dabar galvoju pirkti specialia keptuve lietiniams blynams. Dabar pas mus akcija yra Tefal lietiniams. Nors esu truputi nusiteikus pries Tefali, bet manau, kad lietiniu blynu keptuve greit nesusibraizys , gal su tinkama prieziura nebus jau taip nuodinga smile.gif Gal kas turit tokia, pasidalinkit ispudziais smile.gif
Atsakyti
o mano visus gylio, rankenos poreikius atitinktų šis variantas
http://www.b-a.lt/p1...ULT-250-T-25-cm
alia „smulkmenėlė“ – išparduota... Kas pasakytų, ar yra tokių ne elektroninėse krautuvėse? Nė nežinau, kur ieškot, parduotuvėse lankausi ne taip ir dažnai blush2.gif metalo-amzius.lt turbūt ką turi, tą internete ir rodo. tai ten tokių nėra... g.gif

beje, ar perkant švedišką, man dar reikės parsinešus ją prikepinėt?
deja deja, orkaitė... neveikia ax.gif
Atsakyti
Tik siandien nusipirkau ketaus keptuve Rustika, Kruger gamintojo. Bandysim ryt. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 06 balandžio 2013 - 14:17