Vakar su nuolaida nusipirkau Hackman Brasserie 29 cm ketaus keptuvę medine rankena Primena babos keptuvę, ji man tokia miela
Taigi parduotuvėje ji kainavo 169 Lt o nupirkau už 118 Lt, manau visai pakenčiama kaina, tikiuosi daugiau nebereikės investuoti pinigų į laikinas keptuves
Taigi pasirinkimas buvo iš 24 cm ir 29 cm, tai pamaniau, kad mažoji man per maža, nors aišku lengvesnė. Parsinešiau namo, vyras neblogą moralą atskaitė, kad ištisai keptuves perkuosi ir vis negeros... (pasiskundžiau ). Taigi vakar kepiau bulves griežinėliais ir po to dar kiaulienos kepsnius, prilipo keli bulvių gabaliukai ant sienelių, bet po to nesunkiai išploviau po šiltu vandeniu patrynusi šiurkščia kempinėlės dalimi (1)ar taip galima? nepakenksiu? ), po to nusausinau ir ištepiau plonu taukų sluoksniu, šiandien kepti bulviniai blynai jau visai nelipo ir smagiai kepėsi Dabar reikia įsigyti metalinę lopetėlę, nes kai tokie kraštai sunku pakišti medinę nes per stora ir bulvės nori lipti lauk. Jei reikia iškratyti keptuvės turinį tai nelieka laisvos rankos švariai išvalyti, kadangi laikyti reikia už abiejų rankenų. Patinka, kad labai stabiliai stovi ant viryklės kai maišomas patiekalas. Naudojau Berghoff 28 cm dangtį, bet jis ne idealiai tinka, galėtų būti šiek tiek didesnis, lieka nedidelis tarpelis.
Taigi turiu kelis klausimus dėl priežiūros nes niekada špyžinio daikto neturėjau
2) ar kiekvieną kartą išplovus reikia nusausinti (kaip sausinti: nušluostyti ar pašildyti ant mažos ugnies?) ir patepti riebalais (kaip suprantu labiau tinka taukai nei aliejus (kažkaip geriau įsigeria ))?
3) po kiek laiko gali tekti kaitinti riebalais (maždaug po mėnesio ar riebioji plėvelė gali nedingti ir metus (troškinių joje nedarysiu, tam yra kita gili keptuvė, taip pat ir grietinės padažų nemėginsiu))?
Labai lauksiu patarimų nes skaičiau įvairių nuomonių Kaip darote jūs žingsnis po žingsnio?
Ar aš čia gerą daiktą nusipirkau (nelabai randu informacijos apie šią firmą)?
O kur pirkote sia keptuve? As tokia lyg maciau Prizmoje. O gal ir klystu...
QUOTE(Amelita @ 2013 03 16, 16:34)
O kur pirkote sia keptuve? As tokia lyg maciau Prizmoje. O gal ir klystu...
aš pirkau Žanoje (indų parduotuvėje), nors mačiau, kad internete tokios kainos kaip pas juos su nuolaida Idomu kokios Prizmoje kainos?
QUOTE(egllute @ 2013 03 16, 17:06)
aš pirkau Žanoje (indų parduotuvėje), nors mačiau, kad internete tokios kainos kaip pas juos su nuolaida Idomu kokios Prizmoje kainos?
Zanoj gal Cupe ar Siaures miestelio prekybos centre Parkas?
QUOTE(Amelita @ 2013 03 16, 18:33)
Zanoj gal Cupe ar Siaures miestelio prekybos centre Parkas?
aš iš Šiaulių
Gal kas turite patirties su tokia http://www.gerduva.l...fessional-24-cm idomu ar verta demesio
QUOTE(Mupi @ 2013 03 16, 21:16)
Gal kas turite patirties su tokia http://www.gerduva.l...fessional-24-cm idomu ar verta demesio
Nezinau ar ji gera.... Siandien vaziuosiu pasiziuret Rustika, Kruger firmos keptuves.
cia va
QUOTE(Amelita @ 2013 03 17, 11:59)
As tai pat i ketaus dairausi bet, kad sunkios baisiai o idomu 26 cm tokiu yra, man 28 gal didoka mes tik 3
QUOTE(Mupi @ 2013 03 17, 13:52)
As tai pat i ketaus dairausi bet, kad sunkios baisiai o idomu 26 cm tokiu yra, man 28 gal didoka mes tik 3
Bent jau ju psulapyje tai yra 26 cm tik kad rankena ne medinė.
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2013 03 17, 16:02)
...keptuvė pagaminta iš ketaus, išorinis paviršius padengtas pilkos spalvos emale.
Nenoriu jokiu dangu
Rustica nepadengta.
QUOTE(Mupi @ 2013 03 17, 17:26)
...keptuvė pagaminta iš ketaus, išorinis paviršius padengtas pilkos spalvos emale.
Nenoriu jokiu dangu
Rustica nepadengta.
Nenoriu jokiu dangu
Rustica nepadengta.
pas mane išorė padengta orandžine emale, tai laiabi patenkinta, nes su skudurėliu nusivalo visi nutekėją riebalai ir tt, niekas nesvyla, o be dangos, tai lyg ir nuvalei, bet kol neišdega, tai pasmirdi
QUOTE(Mupi @ 2013 03 17, 16:26)
Nenoriu jokiu dangu
Rustica nepadengta.
Nenoriu jokiu dangu
Rustica nepadengta.
Jūsų teisė rinktis.
QUOTE(raganieška @ 2013 03 17, 17:08)
pas mane išorė padengta orandžine emale, tai laiabi patenkinta, nes su skudurėliu nusivalo visi nutekėją riebalai ir tt, niekas nesvyla, o be dangos, tai lyg ir nuvalei, bet kol neišdega, tai pasmirdi
Būtent tokį argumentą girdėjau iš pardavėjos toje parduotuvėje. Kad tas su emale lengviau valosi. Buvau susigundžiusi pirkti...
Bet MB buvo prieš tokią keptuvę vien dėl rankenos. Aš pastoviai nusideginu rankas ką nors gamindama, o čia capt už karštą rankeną...