Įkraunama...
Įkraunama...

Keptuvės - 3

QUOTE(Raimo @ 2015 06 23, 21:22)
Kepimo savybes manau labai panasios abieju keptuviu.

Dėl savo masyvumo ketaus keptuvė sukaupia savyje žymiai daugiau šiluminės energijos ir į ją padėjus ką nors kepti, ji visai neatvės, skirtingai nuo plieninės ar, juo labiau, kokios aliumininės keptuvės su teflono danga wink.gif Kitaip sakant - ketaus keptuvė yra žymiai inertiškesnė.
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2015 06 23, 21:40)
Dėl savo masyvumo ketaus keptuvė sukaupia savyje žymiai daugiau šiluminės energijos ir į ją padėjus ką nors kepti, ji visai neatvės, skirtingai nuo plieninės ar, juo labiau, kokios aliumininės keptuvės su teflono danga wink.gif Kitaip sakant - ketaus keptuvė yra žymiai inertiškesnė.

Taip, jeigu plienine butu tokio storio kaip ketine jos inertiskumas butu toks pats(minetu metalu tankis labai panasus), tik klausimas ar to reik. Ketaus keptuves labai sunkios ir moterims su jomis dirbti nera patogu. Na o jeigu norite kad maistas ilgai neataustu statote ind.kaitlente ant 1. ir laikykit ta maista silta nors ir visa para, tik tiek kad butent ketinese ir plieninese laikyti maisto nerekomenduojama, kadangi jis reaguos su siais metalais ir keisis jo skonines savybes.
Atsakyti
QUOTE(ndr @ 2015 01 14, 14:38)
Pirkau neseniai ketaus keptuvę - sunki nežmoniškai, bet sako pati sveikiausia gaminant ir amžina. Pradžioje buvo nieko, bet kuo toliau, tuo labiau maistą pritraukia prie dugno. Blynų ar kitokių miltinių kept neįmanoma arba reikia labai daug riebalų pilti- o tai nelabai sveika.



Kepimas be riebalų:
• Pakaitinkite tuščią keptuvę ant didesnio nei vidutinis viryklės galingumo ( apie 2/3 viryklės galingumo)
• Kaip patikrinti ar keptuvė yra pakankamai įkaitusi? Reikia įlašinti į keptuvę keletą lašų vandens, kai vanduo ima riedėti dugnu, reiškia, kad yra pasiekta reikiama temperatūra.
• Sudėjus nusausintą mėsą, prispauskite ją šakute, kad ji priliptų. Jei mėsa neprilipo prie keptuvės dugno, reiškias keptuvė buvo įkaitinta per silpnai.
• Palaukite, kol mėsa apskrus, nebandydami jos atskirti nuo dugno. Po 2 -3 min. ji pati atšoks nuo dugno.
• Tuomet apverskite ir apskrudinkite ją iš kitos pusės. Maistas kepamas be riebalų.
• Be riebalų negalima gaminti: maisto, apvolioto džiūvėsėliuose, bulvinių ir miltinių patiekalų. Tai nelabai galima kaltinti keptuvę. unsure.gif . Čia patys puodų gamintų atstovai taip parašę, ne aš sugalvojau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Godut3 @ 2015 07 02, 15:44)
Kepimas be riebalų:
• Pakaitinkite tuščią keptuvę ant didesnio nei vidutinis viryklės galingumo ( apie 2/3 viryklės galingumo)
• Kaip patikrinti ar keptuvė yra pakankamai įkaitusi? Reikia įlašinti į keptuvę keletą lašų vandens, kai vanduo ima riedėti dugnu, reiškia, kad yra pasiekta reikiama temperatūra.
• Sudėjus nusausintą mėsą, prispauskite ją šakute, kad ji priliptų. Jei mėsa neprilipo prie keptuvės dugno, reiškias keptuvė buvo įkaitinta per silpnai.
• Palaukite, kol mėsa apskrus, nebandydami jos atskirti nuo dugno. Po 2 -3 min. ji pati atšoks nuo dugno.
• Tuomet apverskite ir apskrudinkite ją iš kitos pusės. Maistas kepamas be riebalų.
• Be riebalų negalima gaminti: maisto, apvolioto džiūvėsėliuose, bulvinių ir miltinių patiekalų. Tai nelabai galima kaltinti keptuvę.  unsure.gif . Čia patys puodų gamintų atstovai taip parašę, ne aš sugalvojau  ax.gif


ar cia apie ketaus keptuves, ar apskritai apie bet kokias keptuves?
Atsakyti
Ateinu pasidalinti savo patirtimi. Pagaliau issirinkau is kur pirkti ketaus keptuve, kad butu gera kaina ir kokybe. Pirkau ukrainietiska ketaus keptuve is biomas.lt Nustebino, kad keptuve dezeje, grazia rankena, kokybiskai atrode. Kaitinau ten aprasytais budais. Keista buvo is pradziu isplauti keptuve ir ismesti kempine, nes buvo visa juoda. Ir dar - visur raso, kad reikia pilti druska i alieju ir kaitinti kartu, o jie rekomenduoja atskirai.. Na, viska padariau kaip parasyta tik alieju apie valanda kaitinau ir palikau per nakti. Na galvoju kaip cia bus dabar su tuo svilimu. Pirmiausia kepiau kotletus ir neprisvilo! Pravaliau pop.ranksluosciu, ipyliau truputi aliejaus. Kita diena galvoju iskepsiu didelius miltinius blynus, tai tikrai pasimatys ar svyla, tai ir jie nesvilo! Tik blynus kepiau ant mazesnes kaitros nei visada, nes pasirodo visada per didele uzdedavau, sita keptuve laiko siluma labai, tai ziuriu sumazinus kaitra vis tiek kepa, tai kaip sirdis ataigavo, kad pagaliau turiu nesvylancia ir nekenksminga keptuve biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Raimo @ 2015 06 18, 14:35)
Laba diena,
Pries savaite isbandziau stai tokia keptuve;
http://www.amazon.de...=A3JWKAKR8XB7XF
Tai anglinio plieno keptuve (liaudiskai vadinama gelezine), savybes labai panasios i ketaus keptuves tik ji zenkliai lengvesne ( ketaus sudetyje truputi daugiau anglies, tai vienintelis skirtumas medziagos sudetyje).

Pasidaviau reklamai ax.gif , radau prancūzų amazon šią keptuvę pigiau (pati keptuvė kainavo 31,68 EUR). Su siuntimu į Lietuvą gavosi 44,18 eur
http://www.amazon.fr...i_detailpages00
dabar laukiu savo pirkinio
Atsakyti
QUOTE(Higa @ 2015 07 14, 11:32)
Ateinu pasidalinti savo patirtimi. Pagaliau issirinkau is kur pirkti ketaus keptuve, kad butu gera kaina ir kokybe. Pirkau ukrainietiska ketaus keptuve is biomas.lt  Nustebino, kad keptuve dezeje, grazia rankena, kokybiskai atrode. Kaitinau ten aprasytais budais. Keista buvo is pradziu isplauti keptuve ir ismesti kempine, nes buvo visa juoda. Ir dar - visur raso, kad reikia pilti druska i alieju ir kaitinti kartu, o jie rekomenduoja atskirai.. Na, viska padariau kaip parasyta tik alieju apie valanda kaitinau ir palikau per nakti. Na galvoju kaip cia bus dabar su tuo svilimu. Pirmiausia kepiau kotletus ir neprisvilo! Pravaliau pop.ranksluosciu, ipyliau truputi aliejaus. Kita diena galvoju iskepsiu didelius miltinius blynus, tai tikrai pasimatys ar svyla, tai ir jie nesvilo! Tik blynus kepiau ant mazesnes kaitros nei visada, nes pasirodo visada per didele uzdedavau, sita keptuve laiko siluma labai, tai ziuriu sumazinus kaitra vis tiek kepa, tai kaip sirdis ataigavo, kad pagaliau turiu nesvylancia ir nekenksminga keptuve  biggrin.gif

Kokia tai kaitinimo instrukcija?
Atsakyti
Rekomenduokit keptuve ant indukcines kaitlentes, jog butu galima plauti indaploveje ir svarbiausiai jog neliptu prie jos viskas, eitu kepti be riebalu?
Atsakyti
QUOTE(GammaOrionis @ 2015 07 14, 17:53)
Kokia tai kaitinimo instrukcija?
http://www.biolas.lt...es-ir-prieziura
Atsakyti
QUOTE(hugg666 @ 2015 07 14, 19:53)
Rekomenduokit keptuve ant indukcines kaitlentes, jog butu galima plauti indaploveje ir svarbiausiai jog neliptu prie jos viskas, eitu kepti be riebalu?

Man ir butu idomu blush2.gif Indaplovej neaktualu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciquita: 29 liepos 2015 - 21:49
Laba d,
keravio danga -tai teflono ar silikono pagrindu padaryta danga?aciu
http://www.gerduva.l...itano-28-cm-963
Atsakyti
QUOTE(~VEGA~ @ 2015 08 01, 15:36)
Laba d,
keravio danga  -tai teflono ar silikono pagrindu padaryta danga?aciu
http://www.gerduva.l...itano-28-cm-963

Laba diena,
Tai triju sluoksniu teflonine danga sustiprinta keramikos dalelemis, korpusas is perdirbto aliuminio.
Atsakyti