QUOTE(ndr @ 2015 01 14, 14:38)
Pirkau neseniai ketaus keptuvę - sunki nežmoniškai, bet sako pati sveikiausia gaminant ir amžina. Pradžioje buvo nieko, bet kuo toliau, tuo labiau maistą pritraukia prie dugno. Blynų ar kitokių miltinių kept neįmanoma arba reikia labai daug riebalų pilti- o tai nelabai sveika.
Kepimas be riebalų:
Pakaitinkite tuščią keptuvę ant didesnio nei vidutinis viryklės galingumo ( apie 2/3 viryklės galingumo)
Kaip patikrinti ar keptuvė yra pakankamai įkaitusi? Reikia įlašinti į keptuvę keletą lašų vandens, kai vanduo ima riedėti dugnu, reiškia, kad yra pasiekta reikiama temperatūra.
Sudėjus nusausintą mėsą, prispauskite ją šakute, kad ji priliptų. Jei mėsa neprilipo prie keptuvės dugno, reiškias keptuvė buvo įkaitinta per silpnai.
Palaukite, kol mėsa apskrus, nebandydami jos atskirti nuo dugno. Po 2 -3 min. ji pati atšoks nuo dugno.
Tuomet apverskite ir apskrudinkite ją iš kitos pusės. Maistas kepamas be riebalų.
Be riebalų negalima gaminti: maisto, apvolioto džiūvėsėliuose, bulvinių ir miltinių patiekalų. Tai nelabai galima kaltinti keptuvę.
. Čia patys puodų gamintų atstovai taip parašę, ne aš sugalvojau