Įkraunama...
Įkraunama...

Keptuvės - 3

QUOTE(Tanite @ 2015 06 18, 11:23)
Na taip, dar ir nerūdijančio plieno, ar dar kokios varinės lyg būna.
Dėl to teiginio, na galbūt klaidingai mąstau, bet manau su jomis reikia mokėti elgtis. Nepalikti skysčio, teplioti riebalais, t.t. ir pan. Tikrai žinau žmonių, kuriems nesiseka su ja susidraugauti, prideginėja maistas, tad ir sakau, kad dar nepribrendau tam bandymui. Ypač kai jos brangokos yra ir būtų tiesiog gaila, jei nepasiteisintų man tas pirkinys.

Na, troškinimui ši keptuvė neskirta, nors, kartais dėmesio nekreipiu ir pilu vandenį gamindama. Riebalais teplioti dažnai nereikia (max kartą į porą savaičių, o kartais ir rečiau blush2.gif ), bet užtat kepant tai nemažai aliejaus sugeria į save, jei daug joje gaminu, tai buteliukas aliejaus - neilgam. Kaina tikrai nėra didelė - pirkau skandinavišką (?) Prismoje už 120Lt, tai man regis, ta keptuvė dar mano vaikams tarnaus lotuliukas.gif Man pliusas, kad nereikia kas 2 metus ieškoti naujos keptuvės ir klausytis, kaip puodų pardavėjai plauna smegenis a la naujausiomis auksuotomis dangomis.
Didžiausias jos minusas, sakyčiau, svoris - keliu dviem rankom doh.gif
Pritraukia dažniausiai tada, kai aliejus pilamas į neįkaitintą keptuvę. Nors ,visgi, teisingai sakot, su ja reikia susidraugauti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kuti kuti: 18 birželio 2015 - 12:07
QUOTE(GammaOrionis @ 2015 06 18, 11:59)
drinks_cheers.gif vargas su tuo ketum, vis reik sutept, ar bent padegint ta alieju, suzinai, kad laikas, kai kas nors prilimpa. Bent man 28 cm, kai gaminu seimai, yra per sunki, vos paverciu ja, o dar plovimas  doh.gif

Laba diena,
Pries savaite isbandziau stai tokia keptuve;
http://www.amazon.de...=A3JWKAKR8XB7XF
Tai anglinio plieno keptuve (liaudiskai vadinama gelezine), savybes labai panasios i ketaus keptuves tik ji zenkliai lengvesne ( ketaus sudetyje truputi daugiau anglies, tai vienintelis skirtumas medziagos sudetyje). Sieneliu storis 2.5m. keptuve buvo nauja, ji padengta biciu vasko sluoksniu kad nerudytu saugant ir transportuojant. Pries naudojima sita vaska privalu karstu vandeniu nuplauti, po to pili 1mm. aliejaus ir apie 5min. keptuve kaitini, iskaitinus viska isvalai servietele ir viskas. Kai visa tai padariau emiausi kepti kiausini ir jis ............. nepridege, man tai buvo atradimas. sek diena kepiau kotletus ir sitie puikiausiai iskepe ir neprisvilo. Panaudojus keptuve svariai isvaliau pop.serv. ir lengvai sutepiau aliejumi. Siomis keptuvemis LT kol kas niekas neprekiauja, maniske buvo pirkta is amazono(pirko draugai, ir man dave pratestuoti ir isbandyti). Pirkeju atsiliepimai stulbinanciai auksti 4.5 balo is 5, retai taip buna, o ir kainos labai padorios.
Dabar svarstau gal ir man tokia nusipirkti.
Papildyta:
QUOTE(dovmoo @ 2015 06 18, 07:28)
Esu sužavėta savo keptuve ir visiems rekomenduoju, man po kol kas ji tikrai labai labai gera  ax.gif
http://www.bohemia.l...wiss-diamond-30

Taip keptuve is ties turi buti super 100% sveicaras. Danga PTFE/ teflonas sustiprintas sintetiniu deimantu dulkemis(dangos gamyboje nenaudojama PFOA rugstis), pries dedant danga lietas aliuminio korpusas gruntuotas titano oksidu(stipriai padideja dangos ir korpuso sukibimas). Panasias pagal konstrukcija keptuves gamina vokieciu Woll,as.
Atsakyti
QUOTE(Tanite @ 2015 06 18, 08:58)
Na atsiprašau už kvailą klausimą, bet argi dabar būna absoliučiai netefloninių keptuvių (neskaitant ketaus)? Juk greičiausiai technologiškai tiesiog teflonas stiprinamas kokiom titano oksido, keramikos, deimantinėm ar dar velniai žino kokiom dalelėm ir tiek, argi ne taip? Aš technologijos ir gamybos visiškai neišmanau, nesu žinovė ar susidūrusi su šitais reikalais, bet kai pasidomi rinkoje esančiais produktais, tai tiesiog nutylima ta informacija ir akcentuojama tai, kas galbūt klientui būtų kabliukas pirkti. Man asmeniškai aktualiausia, kad tų PFOA, sunkiųjų metalų nebūtų. Ketaus keptuvei dar nepribrendau.

Jeigu norite keptuves su nepridegancia danga --- tai siai dienai turim 2 rusis
1. Dangos pagamintos PTFE/teflono pagrindu (paprastai gamintojai jas vadina savais pavadinimais- infiniti,exkalibur, granit. ston,titan, diamond ir t.t ir t.t., ttokiu budu stengiamasi uzmaskuoti teflono buvima siose dangose, nors giliau pasiknaisiojus rimti gamintojai visgi nurodo kad danga pagaminta PTFE/teflono pagrindu naudojant ivairiausius priedus sustiprinancius sia danga)
2. Dangos pagamintos silikoniniu dervu pagrindu , taip vadinamos keramines dangos ( aisku joms iki tikros keramikos tai kaip iki menulio atbulam biggrin.gif ) tai labai neilgaamzis produktas, priklausomai kiek ja daznai naudosite, danga tarnaus nuo 6 iki 12 men.
Tai trumpai tiek ziniu apie siuo metu ekzistuojancias dangas.
Renkantis keptuve butinai atkreipkite demesi kad dangos sudetyje nebutu sveikatai kenksmingos rugsties PFOA (praktiskai visi neeuropiniai ir visi pseudoeuropiniai gamintojai pigesnese keptuviu serijose visgi ja naudoja, kadangi tai daug pigesnis produktas)
Atsakyti
QUOTE(Raimo @ 2015 06 18, 13:35)
Tai anglinio plieno keptuve (liaudiskai vadinama gelezine)

noreciau tokia ismeginti, jei jau sakot kad patiko ir gera
tik kas parsiustu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Raimo @ 2015 06 18, 14:58)
Jeigu norite keptuves su nepridegancia danga --- tai siai dienai turim 2 rusis
1. Dangos pagamintos PTFE/teflono pagrindu (paprastai gamintojai jas vadina savais pavadinimais- infiniti,exkalibur, granit. ston,titan, diamond ir t.t ir t.t., ttokiu budu stengiamasi uzmaskuoti teflono buvima siose dangose, nors giliau pasiknaisiojus rimti gamintojai visgi nurodo kad danga pagaminta PTFE/teflono pagrindu naudojant ivairiausius priedus sustiprinancius sia danga)
2. Dangos pagamintos silikoniniu dervu pagrindu , taip vadinamos keramines dangos ( aisku joms iki tikros keramikos tai kaip iki menulio atbulam  biggrin.gif ) tai labai neilgaamzis produktas, priklausomai kiek ja daznai naudosite, danga tarnaus nuo 6 iki 12 men.
Tai trumpai tiek ziniu apie siuo metu ekzistuojancias dangas.
Renkantis keptuve butinai atkreipkite demesi kad dangos sudetyje nebutu sveikatai kenksmingos rugsties PFOA (praktiskai visi neeuropiniai ir visi pseudoeuropiniai gamintojai pigesnese keptuviu serijose visgi ja naudoja, kadangi tai daug pigesnis produktas)

Ačiū už tokią išsamią informaciją, matosi, kad tai tikrai išmanot ir ši sritis Jums įdomi. Šiuo metu kaip ir neieškau keptuvės, neseniai įsigijome Beem firmos Granitlook keptuvę. Kol kas džiaugiamės, žiūrėsim, kaip bus toliau. Iš patirties geriausiu atveju keptuvė tarnaudavo max 3 metus, tai skaičiuosim kiek ši atlaikys. smile.gif
Bet pati info ateičiai tikrai pravers, nes šiaip tikros informacijos reikia ieškoti patiems ir kartais sunku teisingai ją įvertinti.
Atsakyti
Sveiki Raimo,
gal čia kažkas panašaus ką Jūs išbandėt http://www.gerduva.l...ffesional-26-cm?
Atsakyti
Visi, kam virš 40 užaugo su šitomis stebuklingomis keptuvėmis. Tik kainavo jos 8-10 rublių. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(speedy @ 2015 06 20, 09:09)
Visi, kam virš 40 užaugo su šitomis stebuklingomis keptuvėmis. Tik kainavo jos 8-10 rublių. rolleyes.gif

As puikiai atsimenu kaip mano mociute tokioje keptuveje man bulvytes su spirguciais kepdavo- skanumejis. Taip tai paprasta gelezine keptuve ir nieko daugiau.
Atsakyti
Prieš 2 metus rinkausi tarp ketaus ir Vinzer, sakė be teflono, granito danga, ilgai tarnaus ir t.t. O va kad nori - prasitrynė vidus, nors jokių metalinių įrankių nenaudojau. Nuvylė, dabar vėl ieškau.. Gal ketaus pirkti, bet bijau, kad nesubraižytų keraminės kaitlentės. Nebent yra kokia apačia padengta nebraižančia danga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Higa: 23 birželio 2015 - 14:03
QUOTE(Higa @ 2015 06 23, 14:02)
Prieš 2 metus rinkausi tarp ketaus ir Vinzer, sakė be teflono, granito danga, ilgai tarnaus ir t.t. O va kad nori - prasitrynė vidus, nors jokių metalinių įrankių nenaudojau. Nuvylė, dabar vėl ieškau.. Gal ketaus pirkti, bet bijau, kad nesubraižytų keraminės kaitlentės. Nebent yra kokia apačia padengta nebraižančia danga.

Laba diena,
Sita Bohemijos parduotuve turetu cypeje sedeti uz toki klaidinanti aprasyma, vien zodziu totalus briedas, tiesa tik ta kad tai keptuve. Firma Vinzer tai dvieju triju zmogenu pseudo europine firma registruota sveicarijoje. Visos prekes surinktos is ivairiu gamintoju kinijoje, kokybe neaiski. Vie3n jau as zinau apie 12 tokiu pseudo firmeliu o kiek dar ju laukia savo eiles ,, paprekiauti,, Lietuvoje, tiesa viena is tokiu dabar itin aktyviai bruka savo gaminius lietuvos pirkejams, tai Royalti switzerland .
Sekmes.
Atsakyti
O kaip ši? Ketaus keptuvių kainos gan didelės, bet ši visai gera kaina, tai įdomu..

http://www.gerduva.l...cm-buko-rankena
Atsakyti
QUOTE(Lemūras @ 2015 06 19, 21:34)
Sveiki Raimo,
gal čia kažkas panašaus ką Jūs išbandėt http://www.gerduva.l...ffesional-26-cm?

Laba diena,
Taip isvaizda panasi, na o metalai skirtingi- si keptuve lieta is ketaus o maniske buvo stampuota plienine.
Skirtumas tarp ketaus ir aqnglinio plieno nera didelis. Ketuje anglies 2,1% -4% na o pliene iki 2%.
Del gana didelio anglies procento ketus nera plastiskas metalas todel is jo gaminiai paprastai liejami na o plienas pakankamai plastiskas del to is jo gaminius galima stampuoti, butent tokiu budu ir buvo pagaminta mano bandyta keptuve. Tiek viena tiek kita keptuve tinkamos indukcijai kadangi abu metalai turi magnetiniu savvybiu, abu rudyja. Kepimo savybes manau labai panasios abieju keptuviu.
Plienine zinoma bus lengvesne uz pagaminta is ketaus, kadangi jos sieneliu storis apie 2mm, is ketaus ko gero butu sunku islieti keptuve su tokio storio sienelemis ir jos gaunasi storesnes ko pasekoje zenkliai dideja keptuves svoris . Reikia tureti omenyje kad ketus trapus metalas ir lengvai gali sutrukti stipriai sutrenkus , gelezis gi nera trapi.
Atsakyti