Įkraunama...
Įkraunama...

Keptuvės - 3

QUOTE(Lemūras @ 2015 04 10, 17:33)
Laba diena, Raimo,
noriu paklausti Jūsų nuomonės apie vokoškas SKK keptuves, ir ar Jūsų naudojamose keptuvėse galima troškinti, nes pavyzdžiui ketaus keptuvėse negalima naudoti skysčių arba pieno produktų (bet kepa jose puikiai). Arba kokią rekomenduotumėt tarkim padažui su pomidorais?
Ačiū

Laba diena,
Turejom sio gamintojo keptuve gal kokiais 1998m. atlaike apie 5 metus. Pirkome tuo metu is Eastkon firmos (jie deklaravo kad tai ju gamyba, nors is tikruju sias keptuves gamino SKK eastkon uzsakymu)
SKK tai tikra vokiska firma, pati siuos gaminius ir gaminanti. Didziaja dali savo produkcijos jie gamina kitoms firmoms su siu firmu prekiniu zenklu. Sakykim vokieciu firma biorner taipogi pardavinejo sio gamintojo keptuves su savo prekiniu zenklu ( nors siuo metu panasu kad biorneriui keptuves daro kitas vokietis AMT gastrogus), Josko taipogi.
Keptuve tikrai turetu buti labai nebloga. Korpusas storasienis lietas aliuminis., danga PTFE sustiprinta titano keramikos arba sintetiniu deimantu dulkemis (ziurint kokia serija pasirinksite), uzdedant danga kaip gruntas naudojamas titano oksidas (zenkliai pagerina dangos sukibima su korpusu). PTFE gamyboje nenaudojama PFOA rugstis ( butent ji ir nuodinga). Taigi kaip suprantate is principo dangos gamyboje yra naudojamas Teflonas. Taigi siuo metu galite rinktis is dvieju dangu:
PTFE (teflono pagrindu pagamintos dangos).
Taip vadinamos keramines dangos , jos pagamintos silikono dervu pagrindu. Si danga kietesne uz PTFE ir atlaiko aukstesnes temperaturas, bet gana greitai praranda antipridegimines savybes.
Jeigu man butu poreikis ko gero as tokia keptuve pirkciau.
Labai svarbu pasirinkti normalu pardaveja, kuris tikrai laikytusi garantiniu isipareigojimu, stai cia ir prasideda tamsus miskas. Vienu zodziu loterija.ž, ir tai liecia ne vien sio gamintojo keptuves, bet aplamai visas prekes parduodamas LT.
Tiesa , jeigu Jus naudojate indukcine kaitlente butinai pasiziurekite ar si keptuve tokiai tinka, nes SKK gamina ir netinkancias sioms kaitlentems. Taipogi gamintojas nerekomenduoja siu keptuviu plauti indaplovese, kadangi plovimo metu ten naudojamos medziagos labai agresyvios. Panaudojus sia keptuve reik isplauti siltu vandeniu , issluostyti ir sutepti trupuciu aliejaus. (kaip ir visas kitas tokio tipo/konstrukcijos keptuves)
Mes savo aukstoje Scanpan keptuveje troskiname be jokiu problemu, tarp kitko praktiskai visi musu troskiniai -pomidoru tyres pagrindu , sios keptuves danga mazai kuo skiriasi nuo naudojamos SKK keptuvese.
Tiesa titaniniu keptuviu nera, niekas tokiu negamina ir niekada negamins, titanas tai labai tvirtas, korozijai atsparus ir lengvas metalas. Labai brangus , daugiausia naudojamas lektuvu gamyboje, karineje pramoneje na ir zinoma kosmineje pramoneje, ir patikekit pagaminus is jo keptuve si kainuotu velniskus pinigus ir blynu ar kiausinienes joje tikrai neissikepsi, jie tiesiog pridegs.
Su siuo metalu teko susidurti kai dirbau Vibrotechnikos laboratorijoje Kaune, ten is jo buvo gaminami mini prietaisu korpusai ,o naudojami jie bbuvo palydovuose.
Taigi jeigu kas nors Jums pasakys kad tai titanine keptuve, tai zinokite kad tai 100% melas.
Sekmes Jums
ir duok dieve kad Jus nenusiviltumete siuo ar kitu analogisku pirkiniu.
Raimo
Atsakyti
Super! Ačiū už tokį išsamų atsakymą.
Atsakyti
Kas jums sake,kad ketaus keptuvese negalima naudoti pieno,ar dar kazko?Viska galima,tik reikia zinoti kaip tai kepti ar troskinti.Ir omletas visoks puikiai iskepa,ir paprasciausias kiausinis,tik truputi daugiau (del kiausinio)reikia deti riebalu,bet tie riebalai veliau lieka keptuveje.Labai skaniai viskas gaminasi thumbup.gif Visokiu isbandziau :ir titano,ir keramikos,bet dabar nors rami galva,nebereikia nieko bandyti laugh.gif
Atsakyti
Aš turiu šią superinę Scanpan keptuvę, tikrai Daniška kokybė verta jos kainos.
Naudoju jau 2 metus ir net metalinius įrankius panaudoju - jokių įbrėžimų, super.
Tikrai rekomenduočiau pirkti šios firmos keptuves.

http://puodai.lt/sil...su-dangciu.html
Atsakyti
Naudojau pigią - belekokią, ploviau indaplovėje ir laikė daugiau nei 2 metus biggrin.gif
Dabar bandau "tefloninę vokišką kokybę" ir "kinietišką - ispanišką keramiką". Kepame kasdien ir kol kas abi gyvos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo speedy: 07 gegužės 2015 - 07:09
Gal ir kvailoki kai kam pasirodys mano žodžiai, bet aš nesuprantu, kaip keptuves plauna
indaplovėse ar su visokiais Fairy ir t.t. doh.gif
Keptuvės nuo seniausių laikų mėgsta būti valomos pop.rankšluosčiu ir po to ištepama aliejumi, tik
extra atveju, atvėsusią keptuvę galima pravalyti su švariu vandeniu. Seniau taip ir buvo prižiūrimos
keptuvės, todėl nekildavo problemų dėl trumpo keptuvės tarnavimo laiko. Aišku, aš kalbu apie kokybišką prekę smile.gif , ne apie pigiausią China
Atsakyti
QUOTE(svajone74 @ 2015 05 07, 09:48)
Gal ir kvailoki kai kam pasirodys mano žodžiai, bet aš nesuprantu, kaip keptuves plauna indaplovėse ar su visokiais Fairy ir t.t.  doh.gif
Keptuvės nuo seniausių laikų ...
.... , ne apie pigiausią China

Nemanau, kad kvailoki, tik "seniausiais laikais" indaplovių nebuvo biggrin.gif Dabar yra. Tai kodėl ten neįdėjus keptuvės, jei dedame lėkštes, šakutes ir puodus g.gif Normalus klausimas?
Tai gamintojai tegul gamina tokias, kad nereikėtų jų saugoti labiau nei savo vaikus! Asmeniškai daugiau nei porą metų kišau į indaplovę gal ir ne pačią pigiausią, bet Chiną(Bergner). Ir laikė ne prasčiau nei prieš tai indaplovę kentėjusi Ballarini
Atsakyti
QUOTE(speedy @ 2015 05 07, 08:07)
...Tai gamintojai tegul gamina tokias, kad nereikėtų jų saugoti labiau nei savo vaikus! ...

drinks_cheers.gif , ir kaip čia tiems gamintojams išaiškinti smile.gif
Deje, turim, ką turim, jei gamintojai gamins ilgaamžes-jų verslui galas biggrin.gif
Aš nepakenčiu apsipirkinėjimų, prekių paieškų, todėl renkuose tokias keptuves, kurios man
tarnauja bent jau 5 - 6 metus.
Atsakyti
Gal kas rekomenduosit kokia keptuve indukcinei kaitlentei? smile.gif P.S. Gal kas naudojat grilio plokste ant indukcines kaitlentes, kaip jusu nuomone apie doki dalyka, atsiliepimu gal yra? griliaus ploskte
Atsakyti
pagal rekomendaciją nupirkau dovanai, mamai, iš Thomas Phillips už ~15eur keptuvę. Gilesnė, ~25cm skersmens. Labai gera, netraukia, vien malonumas gaminti. Tik pakuotės nebėra, Th.Ph. asortimente neberadau doh.gif Pasiėmiau kitą, lyg panašią, bet nėra ko lyginti kokybės atžvilgiu doh.gif gal kartais žinosite apie kurią aš kalbu g.gif maž kuriame T. Philipse dar yra 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lemūras @ 2015 04 10, 17:33)
Laba diena, Raimo,
noriu paklausti Jūsų nuomonės apie vokoškas SKK keptuves, ir ar Jūsų naudojamose keptuvėse galima troškinti, nes pavyzdžiui ketaus keptuvėse negalima naudoti skysčių arba pieno produktų (bet kepa jose puikiai). Arba kokią rekomenduotumėt tarkim padažui su pomidorais?
Ačiū

Skyscius naudoti galima, isvis bet ka galima naudot, negalima skysciu laikyt, nes ketus rudija.
Atsakyti
QUOTE(tursi @ 2015 05 16, 14:24)
pagal rekomendaciją nupirkau dovanai, mamai, iš Thomas Phillips už ~15eur keptuvę. Gilesnė, ~25cm skersmens. Labai gera, netraukia, vien malonumas gaminti. Tik pakuotės nebėra, Th.Ph. asortimente neberadau doh.gif Pasiėmiau kitą, lyg panašią, bet nėra ko lyginti kokybės atžvilgiu doh.gif  gal kartais žinosite apie kurią aš kalbu g.gif maž kuriame T. Philipse dar yra 4u.gif

o thomas phillips kaip nors pasiteiraut negalima? vis tiek yra klientu aptarnavimo skyrius kazkoks. internetiniam puslapy tai jokios informacijos, bet jei telefonu paskambinus (+370 5 261 7664) arba vietoj paklausus gal galetu padet wink.gif gera keptuve uz gera kaina yra rimta. as vis dar paieskose ax.gif
Atsakyti