Įkraunama...
Įkraunama...

Keptuvės - 3

QUOTE(Jolete @ 2015 02 06, 17:13)
Sudomino tuo, kad nenoriu teflono, nenoriu visokių stebuklingų keraminių, Woll jau išmečiau po dviejų metų naudojimo, dvi ketaus keptuvės rūsyje su kuriomis taip ir nepavyko susikalbėti, o keptuvės tai reikia  biggrin.gif

doh.gif pas mane visiskas ta pati situacija..
kaip issirinkti ta vienintele ir maziausiai kenksminga..
Atsakyti
As po ilgu svarstymu ir ieskojimu pagaliau isigijau keptuve ir jau kokius 2 menesius esu labai patenkinta. Sunki, absoliuciai nieks nelimpa, ilgai islaiko karsti. Nu thumbup.gif . Tik kaina nemaza ju.
Keptuve

Iki tol turejau nemazai keptuviu ir tefloniniu ir keramikiniu. Pats prasciausias ir tikrai brangus pirkinys buvo keptuve is Silit Green Pan. Nu vienzo ir maistas istisai lipdavo prie dugno bei sonu ir kazkokia baisiai nepatogi, tai dabar stovi nugrusta stalciui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Benukas: 08 vasario 2015 - 15:06
QUOTE(Benukas @ 2015 02 08, 15:03)
As po ilgu svarstymu ir ieskojimu pagaliau isigijau keptuve ir jau kokius 2 menesius esu labai patenkinta. Sunki, absoliuciai nieks nelimpa, ilgai islaiko karsti. Nu  thumbup.gif . Tik kaina nemaza ju.
Keptuve

Iki tol turejau nemazai keptuviu ir tefloniniu ir keramikiniu. Pats prasciausias ir tikrai brangus pirkinys buvo keptuve is Silit Green Pan. Nu vienzo ir maistas istisai lipdavo prie dugno bei sonu ir kazkokia baisiai nepatogi, tai dabar stovi nugrusta stalciui.

O is ko ji pagaminta? Zvalgausi ir as dabar keptuves. Teflonines nenoriu, keramikine turiu - limpa. Pries kelis metus turejau Woll titanine keptuve. Gera buvo tik 2 metus, nors raso, kad ilgaamze ir 25 metai garantijos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aijos @ 2015 03 07, 22:51)
O is ko ji pagaminta? Zvalgausi ir as dabar keptuves. Teflonines nenoriu, keramikine turiu - limpa. Pries kelis metus turejau Woll titanine keptuve. Gera buvo tik 2 metus, nors raso, kad ilgaamze ir 25 metai garantijos  smile.gif

As taip pat ir keptuves ir puodus noriu atsinaujinti. Man gal kas gali paaiskinti, is ko padarytos Delimano keptuves? Greitai tie lipdukai susirinks, noreciau poros keptuviu, bet neaisku del kokybes. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Benukas @ 2015 02 08, 15:03)
As po ilgu svarstymu ir ieskojimu pagaliau isigijau keptuve ir jau kokius 2 menesius esu labai patenkinta. Sunki, absoliuciai nieks nelimpa, ilgai islaiko karsti. Nu  thumbup.gif . Tik kaina nemaza ju.
Keptuve

Laba diena,
Keptuve tikrai nebloga, tik ........... tiek kad ji dengta tuo paciu Teflonu (Protectal Plus is not a DuPont product, and is present only in Fissler pans; ]it contains PTFE (Polytetrafluoroethylene), tik tiek kad tai sustiprintas keramikos dalelemis teflonas, sios keptuves gamyboje nenaudojama sveikatai kenksminga PFOA. Danga sukurta 2007m. Siuo metu pasaulyje egzistuoja tik dvi antisukibimines dangos - tai keramine danga (pagaminta silikono dervu pagrindu) na ir Polytetrafluoroethylene dangos (teflonas )
Teflono pagrindu pagamintu dangu atmainu tikrai labai daug, vienos is zinomiausiu tai teflonas sustiprintas titano keramikos dalelemis (pupuliariai vadinama titanine danga), teflonas sustiprintas deimantu dulkemis (vadinama deimantine danga Woll, Swiss diamond), na o visokios granitines, marmurimes, uolienu ir t.t tai tik paprastas teflonas su tam tikru piesiniu ir nieko daugiau.

QUOTE(FejaBeja @ 2015 03 21, 13:46)
As taip pat ir keptuves ir puodus noriu atsinaujinti. Man gal kas gali paaiskinti, is ko padarytos Delimano keptuves? Greitai tie lipdukai susirinks, noreciau poros keptuviu, bet neaisku del kokybes.  g.gif

Ir Jusu dziaugsmas nusipirkus sia keptuve truks apie puse metu, o tada jau ateis liudesys nes viskas prades kibti ir pridegineti. Sios keptuves dengtos keramine danga (silikono dervu pagrindu pagaminta danga) ir ilgaamziskumu nepasizymi. Turejome ir mes keramika dengta keptuve atlaike apie pusmeti, padazine dar turime ,bet jau pradeda pritraukineti ( sita atlaike ilgiau ,nes vartojame retai)
Atsakyti
Ir Jusu dziaugsmas nusipirkus sia keptuve truks apie puse metu, o tada jau ateis liudesys nes viskas prades kibti ir pridegineti. Sios keptuves dengtos keramine danga (silikono dervu pagrindu pagaminta danga) ir ilgaamziskumu nepasizymi. Turejome ir mes keramika dengta  keptuve atlaike apie pusmeti, padazine dar turime ,bet jau pradeda pritraukineti ( sita atlaike ilgiau ,nes vartojame retai)

Tai kokia ta pati pati paciausia keptuve? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aijos @ 2015 03 22, 12:59)
Tai kokia ta pati pati paciausia keptuve? smile.gif

Tikrai nezinau, manau kad tokia dar nepagaminta. Galu gale tai viso labo tik keptuves rolleyes.gif
Tiketis kad jos laikys 25m. tiesiog naivu, tuo labiau kad tokia garantija duodama korpusui o ne dangai.
Manau kad jeigu keptuve atlaiko 2 metus , tai jau gerai (ko tikrai negalima pasakyti apie keramika dengtas keptuves). Zinoma keptuves tarnavimo laikas labai priklausys nuo jos naudojimo intensyvumo.
Paskutine musu naudojama keptuve naudojama jau virs 5 metu, intensyvumas iki 10 kartu i menesi, danga jau pradeda po truputi istrupeti, dar kokie metai ir keisim. Pati keptuve 7 sluoksniu - plienas (18/0 tinka indukcijai), 3 sluoksniai aliuminio titano oksido gruntas + teflonas sustiprintas keraminem dalelem (100% daniska). Keptuve brangi, kiek pamenu kainavo apie 90 - 100eur. Sita nusibaigs , jauciu pirksim tokia pacia arba bandysim Swiss diamond (100% sveicarija, konstrukciskai labai panasi i WOLL,korpusas-lietas aliuminis, danga-titano oksido gruntas +teflonas su deimantu dulkemis)
Stai sita pas mus
http://www.amazon.de...rds=scanpan ctx
Atsakyti
turiu klausimą toms, kurios turi indukcines kaitlentes - ar Jums išdega keptuves centras? nesuprantu, ar čia tokia visų bėda, ar pas mane anomalija... jau n keptuviu pakeiciau - ir brangiu, ir pigiu - per savaite centras tampa kitoks nei šonai...
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2015 03 22, 16:21)
turiu klausimą toms, kurios turi indukcines kaitlentes - ar Jums išdega keptuves centras? nesuprantu, ar čia tokia visų bėda, ar pas mane anomalija... jau n keptuviu pakeiciau - ir brangiu, ir pigiu - per savaite centras tampa kitoks nei šonai...

o aš jau maniau, kad čia tik pas mane vieną taip smile.gif pas mane lygiai tas pats, tad i brangias keptuves nebeinvestuoju. Spėju pas mane vidurį kaitina labiau, pvz kepant didelius blynus vidurys jau iskepes, o šonai žali. Bandžiau su visiškai nauja keptuve irgi viskas buvo tas pats. Tad aš kaip ir visą reikalą nurašiau indukcinei. Beje kas kiek laiko keičiat keptuves, nes man kažkur "laiko" pora mėn o po to jau pradeda traukt visokius blynus, kepsnius nebent kokiem troškiniam lieka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jovivita @ 2015 03 23, 11:53)
o aš jau maniau, kad čia tik pas mane vieną taip  smile.gif pas mane lygiai tas pats, tad i brangias keptuves nebeinvestuoju.  Spėju pas mane vidurį kaitina labiau, pvz kepant didelius  blynus vidurys jau iskepes, o šonai žali. Bandžiau su visiškai nauja keptuve irgi viskas buvo tas pats. Tad aš kaip ir visą reikalą nurašiau indukcinei. Beje kas kiek laiko keičiat keptuves, nes man kažkur "laiko" pora mėn o po to jau pradeda traukt visokius blynus, kepsnius nebent kokiem troškiniam lieka smile.gif

O lia lia stipriai Jus cia '' laiko pora men'', ziauru jeigu tai tiesa. Pas mus Siemens indukcine pirkta pries 8 metus, keptuviu naujasniu kaip 4 metai neturim, nei vienos is ju centras neisdeges ir maisto nepritraukineja. Speju kad naudojate keptuves su keramine danga, keptuves dengtos paprastu ar sustiprintu teflonu tikrai taip nesielgtu ,zinoma jeigu keptuve kaitinsite iki 250C bus beda ir su tefloninem dangom. teflonas ir jo pagrindu pagamintos dangos tai homogenines medziagos (nepridegimines savybes islaiko per visa medziagos stori) na o silikonines/keramines dangos nepridegimini sluoksni turi tik pavirsiuje ir tik keleto mikronu storio, siam sluoksniui nudilus/ nudegus keptuve pradeda pridegineti ir keliauja i savartyna.
Temperaturu skirtumas centre ir krastuose visada bus(tas pats kaip ir grijyje, centriniai kepsniai kepa daug stipriau nei krastiniai), pamatavau savo 2-ju keptuviu temperatura, keptuves plonesniu dugnu skirtumas terp centro ir krastu apie 20C, storesniu dugnu -apie 10C. Keptuves paprastai ikaitiname iki 170-180C tai atitinka 7 lygi musu kaitlenteje( esant aukstesei temperaturai pradeda degti aliejus o tai tikrai nera sveika). Taigi pasimatuokite keptuves temperatura, gali buti kad jus dirbate su per aukstomis temperaturomis del to ir nelaiko Jums keptuves. Keramikines dangos atlaiko aukstesnes temperaturas ne kaip teflonines, bet tai nereiskia kad jos nepritraukines maisto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raimo: 23 kovo 2015 - 21:00
QUOTE(Raimo @ 2015 03 23, 20:43)
O lia lia stipriai Jus cia '' laiko pora men'', ziauru jeigu tai tiesa. Pas mus Siemens indukcine pirkta pries 8 metus, keptuviu naujasniu kaip 4 metai neturim, nei vienos is ju centras neisdeges ir maisto nepritraukineja. Speju kad naudojate keptuves su keramine danga, keptuves dengtos paprastu ar sustiprintu teflonu tikrai taip nesielgtu ,zinoma jeigu keptuve kaitinsite iki 250C bus beda ir su tefloninem dangom. teflonas ir jo pagrindu pagamintos dangos  tai homogenines medziagos (nepridegimines savybes islaiko per visa medziagos stori) na o silikonines/keramines dangos nepridegimini sluoksni turi tik pavirsiuje ir tik keleto mikronu storio, siam sluoksniui nudilus/ nudegus keptuve pradeda pridegineti ir keliauja i savartyna.
Temperaturu skirtumas centre ir krastuose visada bus(tas pats kaip ir grijyje, centriniai kepsniai kepa daug stipriau nei krastiniai), pamatavau savo 2-ju keptuviu temperatura, keptuves plonesniu dugnu skirtumas terp centro ir krastu apie 20C, storesniu dugnu -apie 10C. Keptuves paprastai ikaitiname iki 170-180C  tai atitinka 7 lygi musu kaitlenteje( esant aukstesei temperaturai pradeda degti aliejus o tai tikrai nera sveika). Taigi pasimatuokite keptuves temperatura, gali buti kad jus dirbate su per aukstomis temperaturomis del to ir nelaiko Jums keptuves. Keramikines dangos atlaiko aukstesnes temperaturas ne kaip teflonines, bet tai nereiskia kad jos nepritraukines maisto.

O kaip butu su naujomis Delimano keptuvemis? raso, kad tinka ir indukcinems, o danga plienas, titanas, aliuminis ir dar kazkas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(FejaBeja @ 2015 03 24, 19:17)
O kaip butu su naujomis Delimano keptuvemis? raso, kad tinka ir indukcinems, o danga plienas, titanas, aliuminis ir dar kazkas smile.gif

Atsiuskite nuoroda kur Jus tai skaitet , pastudijuosiu.
Bent jau LT puslapyje apart keptuviu su keramine danga nieko nera, na o si danga Jums tarnaus apie 6 men. veliau viskas prades pridegineti.
Bandziau rasti ju int.puslapi deja toks neekzistuoja. Manau kad tai 100% feikine firma. Gamintojas neaiskus, kilmes salis taipogi, nors sprendziant pagal kaina tikras kinietis. Jeigu europietis butu prie jos prisilietes gamybos metu kaina butu kaip minimum +25 eurai. Pati danga irgi neaiskios kilmes.
Stipriausias nepridegiminiu dangu gamintojas Europoje tai vokieciu firma Weilburger ju dangos vadinasi
Greblon (tiek keramines, tiek PTFE ) ir , perkant gaminius su sia danga bent jau busi garantuotas kad negausi kokiu pusiau nuodingu siurprizu. Daug indu gamintoju naudoja sias dangas savo gaminiuose.
JAV taip pat turi rimta kompanija gaminancia ivairiu rusiu dangas tai firma Whitford ju keramines dangos vadinasi Fusion. Sveicaru ILAG keramine danga Ceralon.
As artimiausioje ateityje gaminiu dengtu keramine danga tikrai nesiruosiu pirkti, nenoriu nervu gadinti.
Atsakyti