Įkraunama...
Įkraunama...

Keptuvės - 3

QUOTE(egllute @ 2014 09 26, 17:56)

as niekaip nesusidraugauju su šia keptuve.. man viskas svyla, isplauti nelengva, o dar sunki..
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2014 09 30, 12:20)
as niekaip nesusidraugauju su šia keptuve.. man viskas svyla, isplauti nelengva, o dar sunki..

Aš irgi, pirkau su akcija už 120 kažkas nu bet š... man ne keptuvė lotuliukas.gif blynų ir kiaušų iškept misija neįmanoma, o visa kita iš bėdos su prisvilusiu dideliu sluoksniu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2014 09 30, 13:20)

QUOTE(VyEnRa @ 2014 09 30, 16:11)
Aš irgi, pirkau su akcija už 120 kažkas nu bet š... man ne keptuvė lotuliukas.gif blynų ir kiaušų iškept misija neįmanoma, o visa kita iš bėdos su prisvilusiu dideliu sluoksniu doh.gif

pasiguglinkit apie jų priežiūrą, jūsų gal nebuvo paruoštos dar naudojimui? pirkau amerikietiškas keptuves iš ketaus o vėliau vieną mažytę norfoj. ir visos trys kpa kuo puikiausiai, ir lietinius ir bulvynius blynus ir kiaušinius. va su kuo turim bėdų tai buvių košė nepasiskrudina kaip tefloninėj. tik tiek
Atsakyti
QUOTE(VyEnRa @ 2014 09 30, 16:11)

jungiuos prie tų kas dėjo daug vilčių ir niek nesigauna verysad.gif mano špižinė iš IKEA. kadangi su medine rankena tai į laužą mest negaliu (nors tiesa buvo parašyta, kad ji naudojimui yra paruošta), bandžiau iškaitinti su druska - nepadėjo.
su riebalais bijau kaitint kad neprisismardint namų. paskutinė vilti nusivežus į sodybą ten ant krosnies su taukais pakaitint. nes nu neviltis juoda ima.
Atsakyti
QUOTE(miig @ 2014 10 19, 00:15)
jungiuos prie tų kas dėjo daug vilčių ir niek nesigauna  verysad.gif  mano špižinė iš IKEA. kadangi su medine rankena tai į laužą mest negaliu (nors tiesa buvo parašyta, kad ji naudojimui yra paruošta), bandžiau iškaitinti su druska - nepadėjo.
su riebalais bijau kaitint kad neprisismardint namų. paskutinė vilti nusivežus į sodybą ten ant krosnies su taukais pakaitint. nes nu neviltis juoda ima.

man iįkilo klausimas, jūs pries ką nors dedant į keptuvę ją pakeitinat gerai? juk ne teflonas, ne per 10 s įkaista. o bet tačiau, pasakysiu tokią paslaptį, dabar aš irgi biški pykstu ant savo keptuvių nes visuomet dujų balionas buvo pildomas mašininėm dujom tai viskas liux, o dabar vyras pakeitė balioną kur su gamtinėm dujom, tai va sakyčiau kad keptuvėss traukia, bet iš tiesų daug silpniau dega liepsna, ir neiįkaista keptuvės unsure.gif o mano kai dar nemažos tai išvis joms gerai ugnies duot reikia... tai va dėl to ir galvoju ar jūs užkaitinat gerai špižines prie dėdamos ten ką nors? g.gif
Atsakyti
Mano vyras kai naudojasi keptuve jam irgi traukia, niekada nesulaukia ikaitimo ir riebalus is kart pila - vos uzdejes keptuve. Naudojuosi ta pacia ir man nelimpa.
Atsakyti
QUOTE(Aryvle @ 2014 10 19, 08:56)
man iįkilo klausimas, jūs pries ką nors dedant į keptuvę ją pakeitinat gerai? juk ne teflonas, ne per 10 s įkaista. o bet tačiau, pasakysiu tokią paslaptį, dabar aš irgi biški pykstu ant savo keptuvių nes visuomet dujų balionas buvo pildomas mašininėm dujom tai viskas liux, o dabar vyras pakeitė balioną kur su gamtinėm dujom, tai va sakyčiau kad keptuvėss traukia, bet iš tiesų daug silpniau dega liepsna, ir neiįkaista keptuvės  unsure.gif  o mano kai dar nemažos tai išvis joms gerai ugnies duot reikia... tai va dėl to ir galvoju ar jūs užkaitinat gerai špižines prie dėdamos ten ką nors? g.gif

taip, pradžioj kaitinu , paskui riebalus pilu ir tik kai jie įkaista dedu tai ką noriu kept.
Atsakyti
QUOTE(VyEnRa @ 2014 09 30, 15:11)

Blynams ir kiaušiniams kepti užtenka lengvesnės keptuvės. Tiesiog ketaus keptuvė ilgai kaista, o tokiems lengviems kepimams nereikia tiek karščio. 4u.gif
Atsakyti
Ko taip visos ant tos špižinės pasinešusios, sunki, nepatogi. Va nusipirkau granitiniu paviršiumi, atsidžiaugt jau metus negaliu. Nei svyla, nei kimba, nei aliejaus daug nereikia thumbup.gif
Atsakyti
Gal kuri pirkot iš IKI akcijines su juoda danga, Berghoff, kaip kokybe, arba tą metalinę 24 cm be dangčio ?
Atsakyti
perskaiciau visa tema ir noriu paklausti spiziniu keptuviu gerbeju: ar jus ja plaunat ar tik isvalot? mano keptuviu istorija irgi ilga ir vingiuota,turejau woll,paskui delimano(uz lipdukus norfoj pirktos)ir pigesniu ir siek tiek brangesniu.visos ilgai netarnavo,apie delimano tai is vis nenoriu kalbet,kokia pikta esu.na,dar save raminau,kad norfoj pirkta,bet kita vertus delimano turi visur buti delimano. woll gal apie pusantru metu tarnavo,siaip gerai kepe,bet nuejo danga,atrode kaip susibraizius,bijojau toliau naudot,ismeciau von.
pernai moters pasauly nusipirkau spizine,trauke nezmoniskai,nors naudojimui buvo paruosta,tada nuejus i parduotuve paklausiau kame reikalas,tai kazkokia vepla man pasake,kad reikia daug aliejaus pilti.nu zodziu,as ja istrenkiau i sandeliuka,ir po pusmecio kalbedama su tokia moterim issiaiskinau,kad blogai naudoju,kad reikia pirma ikaitinti,tik tada deti maista.taip mes po truputi su ta keptuve susidraugavom,bet vel pradejo traukti. bet tada atidziai perskaiciau instrukcija ir ten buvo parasyta,kad po kurio laiko taip gali atsitikti,ir tada reikia svariai isplauti,istepti aliejum ir valanda laiko kaitinti orkaitej apvertus aukstyn kojom.taip ir padariau. siandien kepiau kepsnius,viskas gerai,na,antra keptuve truputi pradejo traukti,bet greiciausiai todel,kad po pirmo kepimo,neisvaliau keptuves. taigi,dabar siek tiek yra prikibe,ir su popierium neissivalo gerai. anksciau as ja isplaudavau ir istepdavau aliejum,bet ta moteris man pasake,kad situ keptuviu plauti negalima,bet kaip gi be sito?
Atsakyti
QUOTE(4mamyte @ 2014 11 13, 15:10)
<...> bet ta moteris man pasake,kad situ keptuviu plauti negalima,bet kaip gi be

Plaunam ketaus keptuvę tik su karštu vandeniu, be jokių ploviklių. Geriausia iškart po naudojimo. Ir dar niekada joje negaminam jokių padažų su pienu, grietinėm ir pan. Tai tarnauja puikiai jau daug metų. Padažams naudojam nerūdijančio plieno keptuvę, nors puikiai joje kepa ir visokie blynai, kepsniai, žuvis, kotletai, kiaušiniai... tik bulves pritraukia... Ir visada dedam maistą tik į gerai įkaitintą keptuvę, nesvarbu ar ketaus, ar nerūdijančio plieno.
Atsakyti