Aš turiu tokią keptuvę fagor
Labai mane nuvylė tas a la keramikinis paviršius, viską traukia, elementariai nei kiaušinio, nei bulvių normaliai neišsikepsi, viskas prikempa ir tada dega. Kai tik nusipirkom, tai kepė visai gerai, bet paskui nžn kas jai nutiko.
Mastau apie tas ketaus, tik kad labai jau jos sunkios...
QUOTE(liniokas @ 2014 02 08, 10:07)
Aš turiu tokią keptuvę fagor
Labai mane nuvylė tas a la keramikinis paviršius, viską traukia, elementariai nei kiaušinio, nei bulvių normaliai neišsikepsi, viskas prikempa ir tada dega. Kai tik nusipirkom, tai kepė visai gerai, bet paskui nžn kas jai nutiko.
Mastau apie tas ketaus, tik kad labai jau jos sunkios...
Labai mane nuvylė tas a la keramikinis paviršius, viską traukia, elementariai nei kiaušinio, nei bulvių normaliai neišsikepsi, viskas prikempa ir tada dega. Kai tik nusipirkom, tai kepė visai gerai, bet paskui nžn kas jai nutiko.
Mastau apie tas ketaus, tik kad labai jau jos sunkios...
Siuo atveju visai nesvarbu firma gamintoja, jeigu tai "keraminis padengimas"
finisas visa laika tas pats- siuksliu deze, po 3 - 6men.
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 02 07, 22:25)
Raimo, o kokias ketaus keptuves gali rekomenduoti?
Ar šios yra vertos?
Renkuosi ketaus, nes noriu keptuvės ne vieniems metams.
keptuve 1
keptuve 2
keptuve 3
keptuve 4
Ar šios yra vertos?
Renkuosi ketaus, nes noriu keptuvės ne vieniems metams.
keptuve 1
keptuve 2
keptuve 3
keptuve 4
Sio metalo fizika labai paprasta, tai metalas turintis savo sudetyje daug anglies tarp 3 - 4 procentu (nerudijantis plienas turi apie 0,4- 0,6procentu, ir kad butu nerudijantis turi tureti ne maziau kaip 13pr. chromo) taip kad rudija jis kaip pasiutes. Tik laikant tokia keptuve riebalais padengtu pavirsiumi galima sustabdyti jos rudijima.
Ketaus keptuves neturiu tai is praktines puses nieko negaliu ir pasakyti.
Pirmos nepirkciau tikrai, ko gero tai 100pr.china + dazyta isore, kaip ir kiek laiko pavirsius laikys, absoliuciai neaisku.
as pirkciau ko gero ta su medine rankena (man taip grazu), nors metaline rankena tikrai bus ilgaamziskesne.
QUOTE(GITALE @ 2014 02 07, 17:59)
raimo, kadangi matau jus cia patariat del keptuviu ka manot apie spizines(ketaus) , vieni sako rudyja, kiti sako l.geros arba marmuro danga
kaip pvz, ketaus tik nerandu
http://www.indai.lt/...ERLIN-keptuves/
http://www.indai.lt/...tuve-24-cm.html
http://www.indai.lt/...4-cm-24-cm.html
kaip pvz, ketaus tik nerandu
http://www.indai.lt/...ERLIN-keptuves/
http://www.indai.lt/...tuve-24-cm.html
http://www.indai.lt/...4-cm-24-cm.html
Rasiau pries tai, jokie marmuriniai, granitiniai, akmeniniai padengimai neegzistuoja, tai tik dekoras elementaraus teflono(analogiskas damasko plieno rasto piesiniui ant pigiausiu kinietisku alia sveicarisku peiliu). Marketinginis triukas norint pritraukti daugiau pirkeju. Turejom marmuriniu puodu rinkini- atlaike gal 1/2metu ir finisavo siuksledezeje, pradejo luptis danga.
Pirmoji visiskas niekalas, tai stampuota is 3mm. aliuminio laksto keptuve, ir teflonas uzdetas dazymo voleliais budu (pigiausia is visu gamybos budu.
Sekancios keptuves turi toki aprasyma, kad net neina suprasti ka jie norejo pasakyti. Parasau 3 pagrindinius kritrijus pagal kuriuos reikia rinktis keptuve:
1. Turi buti lietas aliuminio korpusas, dugno storis bent 6mm. (idialiausias pasirinkimas , jeigu lieta buvo po aukstu spaudimu, bus brangu ir kazin ar LT tokiu rasite)
2.Dangos uzdejimo budas. Blogiausias padengimas voleliais. Pakenciamas-
danga uzpurskiama. Geriausias- plazminis (auksta temp) dangos uzpurskimas.LABAI svarbu keliais dangos sluoksniais keptuve padengta gali buti nuo 1 iki 4 (pigiausios 1 sluoksnio, padengto voleliu pagalba)
3. Dangos tipas (apie alia keramines dangas net nekalbu, niekalas ir tiek)
paprastas teflonas (marmurinis ,granitinis, akmeninis ir t.t). Sustiprintas teflonas, egzistuoja 2. pagrindiniai budai- tai titano keramikos priedas arba
sintetiniu deimantu dulkiu priedas. Labai svarbu atkreipti demesi ar pries padengiant keptuve nelimp.danga aliuminio korpusas buvo gruntuotas titano oksidu (stipriai pagerina dangos sukibima su aliuminio korpusu)
Firmos kurios keptuves Jus ziurejote, gaminiu aprasymai tai absoliutus vejai/ pasakos skirtos paskaityti vaikuciams pries miega.
Bandykit situ keptuviu aprasymus susirasti internete kitomis kalbomis, tikrai turetu buti tikslus.
QUOTE(Raimo @ 2014 02 09, 17:08)
Rasiau pries tai, jokie marmuriniai, granitiniai, akmeniniai padengimai neegzistuoja, tai tik dekoras elementaraus teflono(analogiskas damasko plieno rasto piesiniui ant pigiausiu kinietisku alia sveicarisku peiliu). Marketinginis triukas norint pritraukti daugiau pirkeju. Turejom marmuriniu puodu rinkini- atlaike gal 1/2metu ir finisavo siuksledezeje, pradejo luptis danga.
Gal galite išduoti kokią keptuvę turite ?
Turiu špižinę (tą kur sakėte kad kinietiška) gal 1,5m, išorei viskas gerai, lengvai nusiplauna. Tikrai nemanau, kad ji kinietiška, nes vidus išlietas gana lygiai su lengvu graublėtumu, o kur mačiau tikrai kinietiškas, tai net klausimas nekyla apie kokybę Tačiau laaaabai ji sunki, mano riešas "nelaimingas", kartais skauda po naudojimosi keptuve.
tai ka pirkt????
uzrodykit lietuvoje, kur ir kokia... paskaiciau... ir visos blogos... noriu keptuves
aciu
uzrodykit lietuvoje, kur ir kokia... paskaiciau... ir visos blogos... noriu keptuves
aciu
Dar keli pastebejimai dangu tema
Istrauka is ballarini aprasymo:
Very high quality Ballarini utensils with extremely resistant fluoropolymer-based non-stick coatings reinforced with ceramic particles designed for ultra intensive use" Lietuviai gi parasytu "dengta titanu arba titanine danga"
Cia nuoroda i puslapi aprasanti "keramines" dangas.
http://www.productkn.....c Coating.pdf
O cia istrauka is teksto
"Normally, green credentials would consider all factors including the life span of the article. Most sol-gel
ceramic-coated pans have a shorter nonstick life than conventional PTFE-coated pans, so they will wear
out sooner, leaving the consumer to buy several sol-gel pans in the same lifespan as one pan coated with one
of the better conventional PTFE coatings. "
ir tai tikra tiesa, ne as vienas turiu patirties su taip vadinamom "Keraminem" dangom. Trumpalaikis brudas ir tiek ziniu.
Tai ne paslaptis.
Mes naudojame 2 Scanpann keptuves
1 ji lietas aliuminis+ gruntas+titano keramika sustiprinta PTFE danga
http://scanpan.eu/en...an/26-cm-8.aspx
2 ji 2ply (plienas + aliuminis+tit.oksido gruntas +titano keramika sustiprinta PTFE danga) su pliieniniu dangciu, gili - musu megstamiausia, stai sita
http://scanpan.eu/en...-5-liter-4.aspx
Turim ir "Keramine " padazine, ne uz ilgo atsisveikinsim, viska pradeda pritraukineti. Keptuve jau ismete.
Demeyere (be padengimo , su 5 sluoksniu dugnu. plienas +sidabras+varis+sidabras+plienas). Sitos firmos ir puodus naudojame, voka ir padazine.
/sleep.gif' border='0' style='vertical-align:middle' alt='sleep.gif' />' target='_blank'>http://www.williams-sonoma.com/products/de..._-NoFacet-_-
Butinai paziurekite sitame puslapyje filmuka apie sia firma. Tikrai unikalus indai, naudojame gal kokius 8 -9 metus, kaip nauji. Kazkada pirkome LT ir kainos buvo gerokai zemesnes ne kaip dabar. Tiesa siuo metu LT jais niekas neprekiauja. Superiniai indai.
Istrauka is ballarini aprasymo:
Very high quality Ballarini utensils with extremely resistant fluoropolymer-based non-stick coatings reinforced with ceramic particles designed for ultra intensive use" Lietuviai gi parasytu "dengta titanu arba titanine danga"
Cia nuoroda i puslapi aprasanti "keramines" dangas.
http://www.productkn.....c Coating.pdf
O cia istrauka is teksto
"Normally, green credentials would consider all factors including the life span of the article. Most sol-gel
ceramic-coated pans have a shorter nonstick life than conventional PTFE-coated pans, so they will wear
out sooner, leaving the consumer to buy several sol-gel pans in the same lifespan as one pan coated with one
of the better conventional PTFE coatings. "
ir tai tikra tiesa, ne as vienas turiu patirties su taip vadinamom "Keraminem" dangom. Trumpalaikis brudas ir tiek ziniu.
QUOTE(raganieška @ 2014 02 09, 16:44)
Gal galite išduoti kokią keptuvę turite ?
Turiu špižinę (tą kur sakėte kad kinietiška) gal 1,5m, išorei viskas gerai, lengvai nusiplauna. Tikrai nemanau, kad ji kinietiška, nes vidus išlietas gana lygiai su lengvu graublėtumu, o kur mačiau tikrai kinietiškas, tai net klausimas nekyla apie kokybę Tačiau laaaabai ji sunki, mano riešas "nelaimingas", kartais skauda po naudojimosi keptuve.
Turiu špižinę (tą kur sakėte kad kinietiška) gal 1,5m, išorei viskas gerai, lengvai nusiplauna. Tikrai nemanau, kad ji kinietiška, nes vidus išlietas gana lygiai su lengvu graublėtumu, o kur mačiau tikrai kinietiškas, tai net klausimas nekyla apie kokybę Tačiau laaaabai ji sunki, mano riešas "nelaimingas", kartais skauda po naudojimosi keptuve.
Tai ne paslaptis.
Mes naudojame 2 Scanpann keptuves
1 ji lietas aliuminis+ gruntas+titano keramika sustiprinta PTFE danga
http://scanpan.eu/en...an/26-cm-8.aspx
2 ji 2ply (plienas + aliuminis+tit.oksido gruntas +titano keramika sustiprinta PTFE danga) su pliieniniu dangciu, gili - musu megstamiausia, stai sita
http://scanpan.eu/en...-5-liter-4.aspx
Turim ir "Keramine " padazine, ne uz ilgo atsisveikinsim, viska pradeda pritraukineti. Keptuve jau ismete.
Demeyere (be padengimo , su 5 sluoksniu dugnu. plienas +sidabras+varis+sidabras+plienas). Sitos firmos ir puodus naudojame, voka ir padazine.
/sleep.gif' border='0' style='vertical-align:middle' alt='sleep.gif' />' target='_blank'>http://www.williams-sonoma.com/products/de..._-NoFacet-_-
Butinai paziurekite sitame puslapyje filmuka apie sia firma. Tikrai unikalus indai, naudojame gal kokius 8 -9 metus, kaip nauji. Kazkada pirkome LT ir kainos buvo gerokai zemesnes ne kaip dabar. Tiesa siuo metu LT jais niekas neprekiauja. Superiniai indai.
QUOTE(Raimo @ 2014 02 09, 16:08)
Sio metalo fizika labai paprasta, tai metalas turintis savo sudetyje daug anglies tarp 3 - 4 procentu (nerudijantis plienas turi apie 0,4- 0,6procentu, ir kad butu nerudijantis turi tureti ne maziau kaip 13pr. chromo) taip kad rudija jis kaip pasiutes. Tik laikant tokia keptuve riebalais padengtu pavirsiumi galima sustabdyti jos rudijima.
Ketaus keptuves neturiu tai is praktines puses nieko negaliu ir pasakyti.
Pirmos nepirkciau tikrai, ko gero tai 100pr.china + dazyta isore, kaip ir kiek laiko pavirsius laikys, absoliuciai neaisku.
as pirkciau ko gero ta su medine rankena (man taip grazu), nors metaline rankena tikrai bus ilgaamziskesne.
Ketaus keptuves neturiu tai is praktines puses nieko negaliu ir pasakyti.
Pirmos nepirkciau tikrai, ko gero tai 100pr.china + dazyta isore, kaip ir kiek laiko pavirsius laikys, absoliuciai neaisku.
as pirkciau ko gero ta su medine rankena (man taip grazu), nors metaline rankena tikrai bus ilgaamziskesne.
Raimo, ačiū.
Šiandien buvau keliose parduotuvėse, bandžiau apžiūrėti tas dangas, apie kurias rašai. Bet man turbūt per daug sudėtinga - susipainiojau.
O ir nerašo niekur kiek procentų chromo ar anglies. Įsivaizduoju kokia būtų pardavėjos veido išraiška, jei užklausčiau apie tai.
QUOTE(raganieška @ 2014 02 09, 16:44)
Turiu špižinę (tą kur sakėte kad kinietiška) gal 1,5m, išorei viskas gerai, lengvai nusiplauna. Tikrai nemanau, kad ji kinietiška, nes vidus išlietas gana lygiai su lengvu graublėtumu, o kur mačiau tikrai kinietiškas, tai net klausimas nekyla apie kokybę Tačiau laaaabai ji sunki, mano riešas "nelaimingas", kartais skauda po naudojimosi keptuve.
raganieška, turi šią keptuvę ? Ar kurią?
Ir kaip tau ji?
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 02 09, 20:01)
Tokią ir turiu, tik didesnę. Viskas su ja gerai, netraukia, tik sunki ji man
QUOTE(raganieška @ 2014 02 09, 19:38)
Tokią ir turiu, tik didesnę. Viskas su ja gerai, netraukia, tik sunki ji man
Aš apmąstymuose - jei imti ketaus, tai gal 20 cm skersmens man pakaktų.
Arba gal tokią, kur dar yra "ausis" - galima dviem rankom paimti.
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 02 09, 21:01)
Raimo, ačiū.
Šiandien buvau keliose parduotuvėse, bandžiau apžiūrėti tas dangas, apie kurias rašai. Bet man turbūt per daug sudėtinga - susipainiojau.
O ir nerašo niekur kiek procentų chromo ar anglies. Įsivaizduoju kokia būtų pardavėjos veido išraiška, jei užklausčiau apie tai.
raganieška, turi šią keptuvę ? Ar kurią?
Ir kaip tau ji?
Šiandien buvau keliose parduotuvėse, bandžiau apžiūrėti tas dangas, apie kurias rašai. Bet man turbūt per daug sudėtinga - susipainiojau.
O ir nerašo niekur kiek procentų chromo ar anglies. Įsivaizduoju kokia būtų pardavėjos veido išraiška, jei užklausčiau apie tai.
raganieška, turi šią keptuvę ? Ar kurią?
Ir kaip tau ji?
ka apie sia keptuve mano raimo?
Keptuvę čia žiūriu sunkiau nei vyrą išsirinkti
Ir patarėją turite gerą: jei keptuvės be sidabro ir belgų ar kitokios Europiečių karalienės nepačiupinėtos - tai jau brūdas
Vieni šia liga perserga - kitiems ji pereina į lėtinę formą.
Aš siūlyčiau pradžiai pamąstyti ant kokio tipo (dujinės ar elektrinės viryklės) naudosite. Jos dabar "tinka viskam", bet nebūtinai...
Ir patarėją turite gerą: jei keptuvės be sidabro ir belgų ar kitokios Europiečių karalienės nepačiupinėtos - tai jau brūdas
Vieni šia liga perserga - kitiems ji pereina į lėtinę formą.
Aš siūlyčiau pradžiai pamąstyti ant kokio tipo (dujinės ar elektrinės viryklės) naudosite. Jos dabar "tinka viskam", bet nebūtinai...
QUOTE(speedy @ 2014 02 10, 08:01)
Keptuvę čia žiūriu sunkiau nei vyrą išsirinkti
Ir patarėją turite gerą: jei keptuvės be sidabro ir belgų ar kitokios Europiečių karalienės nepačiupinėtos - tai jau brūdas
Vieni šia liga perserga - kitiems ji pereina į lėtinę formą.
Aš siūlyčiau pradžiai pamąstyti ant kokio tipo (dujinės ar elektrinės viryklės) naudosite. Jos dabar "tinka viskam", bet nebūtinai...
Ir patarėją turite gerą: jei keptuvės be sidabro ir belgų ar kitokios Europiečių karalienės nepačiupinėtos - tai jau brūdas
Vieni šia liga perserga - kitiems ji pereina į lėtinę formą.
Aš siūlyčiau pradžiai pamąstyti ant kokio tipo (dujinės ar elektrinės viryklės) naudosite. Jos dabar "tinka viskam", bet nebūtinai...
Nu taip, šiais laikais lengviau vyrą išsirinkti - čiumpi pirmą pasitaikiusį ir viskas. O jei dar ant akcijos užtaikei ir pavyko gauti 3 už 2 kainą, tai iš vis valio! Vienas "sugęs", galima išmesti, kiti du lieka naudojimui.
O jei rimtai - norisi ne vieniems metams kokybiško daikto.
Gal pagelbėsi su išsirinkimu? Nu, kad nesusirgi rimtai, kad nepasidarytume chroniškos ligonės.
Gaminu ant dujų. Ir kas?
Ar yra keptuvių, kurios skirtos tik tokiom viryklėms?
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 02 10, 11:40)
aš tai siūlyčiau špižinę... ne veltui žmonės nuo seniai naudoja jas...