Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus miesto klinikinė ligoninė (AK)

QUOTE(soalina @ 2015 06 22, 13:38)
Pas daktarą Jankauską ir akušėrę Moniką smile.gif Jis gan dažnai budi.

Smagu smile.gif aš pas jį irgi motinystės centre lankiausi, o pagimdžiau likus dviem valandoms iki jo pamainos pradžios smile.gif žodžiu, nesulaukėm smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kess @ 2015 05 24, 13:38)

O šiaip bendrai tai kažkiek gailiuosi vis tik nesidarius cezario - pirminis susitarimas buvo dėl cezario (apsigalvojau atvykus, nes sutartą dieną prasidėjo ir gimdymas), Antakalnyje juos daro pagal gimdyvės pageidavimą, tai vis tik gal, kam [priimtina, toks gimdymo būdas pas juos ir būtų palankiausias.

Gal galima placiau ? Kur ir kada reiktu savo pageidavima CP isreiksti? Ir kurie gydytojai tuo klausimu AK sukalbamesni ?
Atsakyti
Savo pageidavimą dėl gimdymo būdo reikėtų išreikšti gydytojui, su kuriuo iš anksto tariatės. Galbūt galima ir atvykus su sąrėmiais, nežinau, bet aš taip nedaryčiau. Kurie gydytojai palankiau vertina cezarį nei naturalų gimdymą, taip pat nežinau - tokių apklausų nedariau. Jei domina, einat ir klausiat, čia joks nusikaltimas, kad reikėtų slėptis, gėdytis ar kažką papirkinėti tuo klausimu mirksiukas.gif .
Tikrai žinau, kad rinktis gimdymo būdą yra absoliuti gimdyvės teisė, kuri privalo bti užtikrinta išskyrus atvejus, kai dėl medicininio personalo trūkumo ar kitų objektyvių aplinkybių tas negali būti padaryta (be to, jie ten net kažkokią vidaus tvarką yra tuo klausimu pasitvirtinę, galite to užklausti raštu, pvz., skyriaus vedėjo, ir susipažinti).
Atsakyti

lankiausi Motinystės centre, ir prieš gimdymą savo gydytojai išreiškiau norą dėl CP. Buvau nusiteikusi kad reikės labai argumentuoti ir prašyti - net nustebau, kad beveik iškart sutiko. Paklausė ar žinau rizikas, pasakiau kad žinau, paklausė kurią dieną noriu, paskambino vedėjui ir užrašė į planą.

Gimdymas prasidėjo anksčiau nei buvo numatyta CP, atvykau paryčiais, mano gydytojos nebuvo (nebuvau tarusi kad kviesiu) . Priėmime budinčiam gydytojui pasakiau kad man suplanuota operacija, jis pasiteiravo priežasčių, ir kadangi rimtų indikacijų nebuvo (tik komplikuotas pirmas gimdymas, ir tuo paremtas mano noras) - pradėjo atkalbinėti. Pasakė, kad neturi teisės man nedaryti operacijos, bet siūlo gimdyti natūraliai. Na ir taip gerokai pamoralizavo biggrin.gif. Pažadėjau pagalvoti, bet visus reikalingus tyrimus paskyrė ir paguldę toliau ruošė. Pasikeitė pamaina, darbą pradėjo kita gydytoja, kuri turėjo priimti gimdymą (operuoti). Ji toliau tęsė atkalbinėjimą, be didelio spaudimo, korektiškai, bet metodiškai smile.gif Na ir pasidaviau... smile.gif Pati mačiau kad gimdymas vyksta greitai ir sklandžiai, ir per porą valandų pagimdžiau, net be nuskausminamųjų... Šiek tiek įkirpo , bet nedaug. Kitą rytą užėjo priėmime budėjęs gydytojas, pasveikino , paklausė ir nesigailiu jog gimdžiau natūraliai - tiesą sakant, nesigailėjau, nors iki to ryto buvau tvirtai pasiryžusi (taip atrodė) CP ... smile.gif
Atsakyti
Neseniai ir aš gryžau iš AK su antruoju:) Tik patys geriausi atsiliepimai apie personalą - paslaugumas, mandagumas, prabuvau 4 dienas ir negaliu pasakyti nei vieno neigiamo komentaro. Prie tokių smulkmenų kaip kietas čiužinys ar valdiškas maistas nesikabinėju - ligoninė ne sanatorija.
Didelis ačiū gyd. Jankauskui ir akušerei Rasai už profesionalumą. thumbup.gif
Atsakyti
labai dziugu skaityt sviezius atsiliepimus thumbup.gif
o kaip antakalni yra su mokamom palatom? jos seimynines teciui vieta yra? ar jos vienvietes? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Makėja @ 2015 07 27, 23:36)
labai dziugu skaityt sviezius atsiliepimus  thumbup.gif
o kaip antakalni yra su mokamom palatom? jos seimynines teciui vieta yra? ar jos vienvietes?  g.gif

Dvivietės, su savo dušu, tualetu ir burzgiančiu šaldytuvu kambary :-)
Atsakyti
QUOTE(Olita @ 2015 07 27, 22:42)
Dvivietės, su savo dušu, tualetu ir burzgiančiu šaldytuvu kambary :-)

aciu, kaip tik svarstau ten gimdyti. kadangi jau taip aplinkybes susikloste netiketai. ir kokia kaina tu mokamu palatu yra ? 4u.gif svarbu butu kur teti salia paguldyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Makėja @ 2015 07 27, 22:48)
aciu, kaip tik svarstau ten gimdyti. kadangi jau taip aplinkybes susikloste netiketai. ir kokia kaina tu mokamu palatu yra ?  4u.gif svarbu butu kur teti salia paguldyti  biggrin.gif

Visos palatos Antakalnyje vienodos, nėra taip, kad kažkokios geresnės yra mokamos. Jei yra laisvų, tiesiog tėtis gali pasilikti, jums neįkels kitos gimdyvės. Kainuoja apie 50-60 eurų, atrodo, visam gulėjimo ligoninėje laikui. Tačiau jei ligoninėje anšlagas, tada jau palata kaip loterija - gausit arba ne.
Atsakyti
Sveiki. Noriu ir aš pasidalinti savo istorija. Čia paminėsiu kelias pavardes, nes kai kam esu tikrai be galo dėkinga, o į vieną asmenį žiūrėt negaliu.

Taigi, antrasis nėštumas man užsitęsė visą savaitę. Kadangi pirmasis baigėsi CP, su antruoju negalėjo skatinti, dėl to paskyrė CP. Nuvažiavau į ligoninę, paguldė į I gimdymo skyrių. Priėmė gydytoja Rasa Grybauskaitė - nelabai maloni moteris schmoll.gif Paguldė kartu su dar viena nėštuke. Vidurnaktį ten man prasidėjo reguliarūs sąrėmiai, po 1,5 h pasakiau akušerei, tai ji mane miegot nusiuntė ir davė suprast, kad neišsigalvočiau - Aušra Gaidelienė - baisiai nemaloni moteris. 6 ryto tonus pamatavo, sąrėmius matė, bet sakė kad tai tik paruošiamieji, prašiau, kad dar pažiūrėtų kaklelį, tai aprėkė mane, kad jau žiūrėjo naktį, ir niekas ten taip greitai neatsidarinėja kaip man atrodo. Pradėjo leisti skysčius prieš operaciją. Tada 7:30 pasakė, kad operacija nukeliama iš 8:40 į 10:00, tai galvojau išprotėsiu, nes tikėjausi, kad atvažiuosi sau ramiai ir be jokių skausmų pasiimsiu leliuką, o paskui jau kaip dievas duos. Vyras 8 val. atvažiavo, tai ir nugarą trynė ir ko tik nedarė. Aš jau ir ant pagalvės keturiom gulėjau, ir tupėjau ir sienas ramsčiau, bet apie gimdymą net negalvojau. Nu vat kaip durna buvau įsitikinus, kad gi tikrai paruošiamieji. Gydytoja atėjus išsigando. Iš karto suprato, kad veikla man prasidėjus. Davė velnių tam, kas operaciją nukėlė. Žodžiu, pažiūrėjo kaklelį 9:30 prieš pradedant leisti paskutinius skysčius, sako 8 cm. Tai pasitarėm ir nutarėm, kad reikia ne į operacinę važiuoti, o į gimdyklą. 10 val. buvau gimdykloj, suleido nuskausminamųjų į veną, nuleido vandenis. 11:15 atsirado noras stumti ir taip per 30 min, 12 stūmimų užgimė mūsų sūnelis. Plyšo kaklelis, truputį kirpo, vyras verkė. Trečio nenoriu, bet dėkoju gyvenimui už galimybę dovanoti kažkam gyvenimą. Gimdykloj visas tas 2 val. kartu buvo ir paskui siuvo gydytoja Ieva Daunoravičienė - nuostabi moteris ir gydytoja, esu labai labai dėkinga, kaip ir kartu buvusi akušerė Margarita Maceikianec. Normaliai paaiškino, kada, kaip, ką daryt - ko pasekoje iš karto pajutau, kad ir skauda mažiau ir ramesnė jaučiausi.
Po gimdymo mane prižiūrėjo akušerė Danutė Buikienė - labai šiltas žmogus, altruistiškas, patariantis. Lorita Žaneta Venclovienė irgi labai draugiška. Naujagimių skyriuj nuostabus personalas.
Gavom mokamą palatą. Tėtis 2 dienas ir naktis buvo kartu, miegojo šalia. Maistas neblogas, tikrai nesiskundžiau mirksiukas.gif
Atsakyti
O tėčiai, jei pasilieka, maisto negauna? Yra kažkokia kavinė?
Atsakyti
ne, negauna
kavinės nėra pačioje ligoninėje, tik kavos aparatas

maniškis mieste pavalgydavo arba iš parduotuvės atsinešdavo
Atsakyti