QUOTE(eglytelyte @ 2014 04 26, 13:32)
Šiaip sklando gandai kad su naujagimiais paėmus apžiūrai ne itin švelniai yra elgiamasi tai aš asmeniškai nenorėčiau kad išneštų vaiką. Per paskaitą sakė kad jei atvykus gimdyti išsakysi norą tai neonatologas ateis vaiko apžiūrėti į gimdyklą ir vaikas su tavim bus visą laiką (išskyrus kai reiks skiepyti bet tada vaiko tėtis kartu galės eiti).
Ne tokie čia ir gandai, asmeniškai mačiau aš ir vyras... Mūsų vaikas gulėjo po lempomis dėl geltos, iš tos palatos yra langai į tą kambarį, kur atnešami naujagimiai. Tai vieną vakarą, kai sėdėjom prie savo vaiko, matėm nekokių vaizdelių, kaip gan šiurkščiai elgiamasi su naujagimiu. Na, kad juos ten gan staigiai apiplauna po kranu, jei tėveliams nesvarbu - ne mano reikalas, bet kai nuplautą po kranu vaiką trinkteli ant vystymo stalo kaip mėsos gabalą, kad jis net šokteli - čia jau nesąmonė ir taip neturi būti elgiamasi. Po to jau įvystytą vaiką įdėjo į vežimėlį-lovytę ir pastūmė į vietą, kad lovytė trenkėsi į sieną. Tokį atvejį mačiau vienintelį, gal tai sesutei (tokia stambi) buvo nekokia nuotaika, nes paskui ji lyg ir normaliai bendravo, bet ar tai pateisinimas, ar norėtumėt, kad tai būtų jūsų vaikas?
Neonatologės, kiek teko matyti, tame kambaryje apžiūri švelniai ir atidžiai, ypač tokia jauna gydytoja, berods pavardė Jankevič.
O jeigu turite iliuzijų, kad tame kambaryje jūsų vaikas po gimdymo yra kaip nors ypatingai stebimas, tai ne visai taip. Sutvarkytas ir apžiūrėtas gydytojo jis paguldomas lovelėje ir paliekamas, sesutės paprastai išeina į savo gretimai esančią patalpą (tiesa, tarp patalpų yra langai). Bet gaila būdavo žiūrėti, kai koks nors vaikelis guli sau vienas lovutėje, o juk galėtų gulėti ant mamos krūtinės, susipažinti... Nesuprantu, kokia mama (išskyrus po cezario) gali norėti, kad jos vaikas porą valandų praleistų ten vienas. Jei rėkia, sesutės įkiša soskiuką... Taip pat mačiau, kad stovi visiems bendras buteliukas su gliukozės tirpalu, gal ir jo duoda (konkrečiai aš nemačiau).
Tiesa, aš savo vaiko neleidau išnešti net trumpam, tiesiog po gimdymo aiškiai pasakykite, kad norėsite vaiko tiesiai į palatą (aišku, jei viskas gerai). O kaip sureaguos personalas, čia jau nuo konkrečios pamainos priklauso. Neonatologė nerodė nepasitenkinimo, kad reikėjo ateiti apžiūrėti į gimdyklą, o sesutės papurkštavo atėjusios, kad jos neva gimdykloje negali normaliai apiprausti ir akių apžiūrėti (?!).
Vis kaupiuosi parašyti daugiau savo įspūdžių, ir gerų, ir nelabai, iš AK, bet kad nėra laiko, aš trumpai nemoku