Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus miesto klinikinė ligoninė (AK)

QUOTE(Vergina @ 2014 04 24, 15:48)
vaikeliui rubeliu reik, kojinaiciu, pakloteliu, rubu su kuriais parsivesite namo, maziausio dydzio sauskelniu, serveteliu, kremo nuo issutimo smile.gif atrodo tiek  4u.gif
dziugintele labai issamiai atsake smile.gif seip man tai visai patiko ir gimdyklos ir palatos ir aplinka smile.gif ai dar kas gerai palatose yra saldytuvas  ax.gif

Saldytuvas tikrai ne visose palatose yra smile.gif Bent jau toje,kur as gulejau,nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(tirine @ 2014 04 25, 12:40)
Saldytuvas tikrai ne visose palatose yra smile.gif Bent jau toje,kur as gulejau,nebuvo.

ten kur buvom mes buvo saldytuvas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dziugintele @ 2014 04 24, 17:29)
O kaip ten su lankymu? Ar buvo kazkokia kalba? gal praleidau...

Yra konkrecios lankymo valandos,tik dabar jau nepamenu,kokios smile.gif Palatoje ant palanges gules aplankas su issamiu aprasymu,kada,kiek ir kaip galima lankyti.
O del vandens gerimo man neleido gerti.Tik tada,kai pagimdziau,leido vyrui paduoti mineralinio truputi.
Papildyta:
9. Kaip, kur vyksta vaiko apžiūra: sverimas, matavimas ir pan.? Ar vyras gali ten dalyvauti?

Pirmoji apziura vyksta gimdykloje.Tada kudikis su mama paliekamas gimdykloje valanda ar dvi.Pakui mama pervezama i palata,o kudiki paima i naujagimiu skyriu dar papildomiems tyrimams,apiprausimui ir aprengimui.Mazdaug po 20 min.ji grazina mamai ir tada jau visa laika kartu smile.gif

10. Kiek laiko įprastai laiko ligoninėje?

Priklauso nuo kudikio ir gimdyves bukles.Minimum 2 paras,kadangi suejus 2 parom naujagimiui ima krauja tyrimams del kazkokios ligos.Mus laike 4 paras,nes dukrytei lindo gelta.

Beje,del bachilu teciui-koridoriuje stovi aparatas.1 pora=1 lt.Perkant vaistineje tie patys bachilai 1 pora=15 cnt.O ju tikrai prireiks nemazai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tirine @ 2014 04 25, 12:59)
Yra konkrecios lankymo valandos,tik dabar jau nepamenu,kokios smile.gif Palatoje ant palanges gules aplankas su issamiu aprasymu,kada,kiek ir kaip galima lankyti.
O del vandens gerimo man neleido gerti.Tik tada,kai pagimdziau,leido vyrui paduoti mineralinio truputi.
Papildyta:
9. Kaip, kur vyksta vaiko apžiūra: sverimas, matavimas ir pan.? Ar vyras gali ten dalyvauti?

Pirmoji apziura vyksta gimdykloje.Tada kudikis su mama paliekamas gimdykloje valanda ar dvi.Pakui mama pervezama i palata,o kudiki paima i naujagimiu skyriu dar papildomiems tyrimams,apiprausimui ir aprengimui.Mazdaug po 20 min.ji grazina mamai ir tada jau visa laika kartu smile.gif

10. Kiek laiko įprastai laiko ligoninėje?

Priklauso nuo kudikio ir gimdyves bukles.Minimum 2 paras,kadangi suejus 2 parom naujagimiui ima krauja tyrimams del kazkokios ligos.Mus laike 4 paras,nes dukrytei lindo gelta.

Beje,del bachilu teciui-koridoriuje stovi aparatas.1 pora=1 lt.Perkant vaistineje tie patys bachilai 1 pora=15 cnt.O ju tikrai prireiks nemazai mirksiukas.gif

Na,mums paskaiteles metu sake,kad kudikiai yra tik apvalomi. Neprausiami.
Ir del isnesimo, sake,jei viskas gerai,gimdymas sklandus, vaikas gali iskart visam likti su mama. Isnesamas kudikis tik po cp. Nebent tetis pageidauja kitaip.

O Jus cia is praktines puses? Kada gimdete?
Nes pries tris metus vaikiuka isnesdavo i vaiku skyriu, kai mama vezdavo i palata. Ir saldytuvo palatoje nebuvo.
O del laikymo tai taip. Jei kudikelis per mazas, gelta lenda ar dar kazkokie negerumai, zinoma,kad teks pabuti ligonineje ilgiau. O is praktikos, tai gimdyves stebi labiau tas,kuriom atliktos kazkokios intervencijos. Jei gimdymas sklandus, buvimas ligonineje priklauso nuo kudikio bukles.
Atsakyti
QUOTE(tirine @ 2014 04 25, 12:59)

Na paskaiteles metu palatoje sake, kad nera grieztu lankymo valandu - visa diena kada kas nori ir kiek nori gali lankyti.

O tai apziuroje naujagimiu skyriuje vyras gali dalyvauti?

Atsakyti
QUOTE(wi2tee @ 2014 04 25, 12:16)

. ir mokama palata gavo, bet sako, ten tikrai kitokia nei visos, nes sako, tokia mazute, kad ten dvieju gimdyviu tikrai neisivaizduociau... tad tokios naujienos is paskutinios gimdziusios, jei turit dar kokiu kl, galit klaust, jei as nzn, jos paklausiu smile.gif

Palatos visos vienodos. mirksiukas.gif

QUOTE(tirine @ 2014 04 25, 12:40)

Tikrai ne visose. drinks_cheers.gif

QUOTE(dziugintele @ 2014 04 25, 13:08)

Nes pries tris metus vaikiuka isnesdavo i vaiku skyriu, kai mama vezdavo i palata. Ir saldytuvo palatoje nebuvo.

Man atrodo ir dabar taip yra. Nes naujagimiu daktare i gimdykla neateina...ateina i naujagimiu skyriu tik. Apziureti vaiko.
Tetis gali stebeti pro langa, jeigu leis sesutes.
Bet kam? unsure.gif patikrins ir labai greitai grazins jums ta kudiki smile.gif
Mane kol veze, kol issirinkau lova i kuria perkele tai jau ir atveze mano saulute wub.gif net nustebau smile.gif

Atsakyti
QUOTE(dziugintele @ 2014 04 25, 12:08)
Na,mums paskaiteles metu sake,kad kudikiai yra tik apvalomi. Neprausiami.
Ir del isnesimo, sake,jei viskas gerai,gimdymas sklandus, vaikas gali iskart visam likti su mama. Isnesamas kudikis tik po cp. Nebent tetis pageidauja kitaip.

O Jus cia is praktines puses? Kada gimdete?
O del laikymo tai taip. Jei kudikelis per mazas, gelta lenda ar dar kazkokie negerumai, zinoma,kad teks pabuti ligonineje ilgiau. O is praktikos, tai gimdyves stebi labiau tas,kuriom atliktos kazkokios intervencijos. Jei gimdymas sklandus, buvimas ligonineje priklauso nuo kudikio bukles.

Gimdziau visai neseniai,vasario menesi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Revla @ 2014 04 25, 18:48)
Palatos visos vienodos.  mirksiukas.gif
Tikrai ne visose. drinks_cheers.gif
Man atrodo ir dabar taip yra. Nes naujagimiu daktare i gimdykla neateina...ateina i naujagimiu skyriu tik. Apziureti vaiko.
Tetis gali stebeti pro langa, jeigu leis sesutes.
Bet kam?  unsure.gif patikrins ir labai greitai grazins jums ta kudiki smile.gif
Mane kol veze, kol issirinkau lova i kuria perkele tai jau ir atveze mano saulute wub.gif net nustebau smile.gif

o mano draugei, vaika tik po 3val grazino, nes ale uzmigo vaikas, tai nekele... bet as mieliau noreciau, kad jis salia manes miegotu, kad ji matyti galeciau
Atsakyti
QUOTE(wi2tee @ 2014 04 26, 10:08)
o mano draugei, vaika tik po 3val grazino, nes ale uzmigo vaikas, tai nekele... bet as mieliau noreciau, kad jis salia manes miegotu, kad ji matyti galeciau

Zinokit, mano drauge iskart paprase,kad neatskirtu vaikiuko, tai nebuvo anei jokiu priestaravimu.
Atsakyti
QUOTE(wi2tee @ 2014 04 26, 10:08)

Nu ir kas atsitiko tam vaikui?
Ir mamai buvo laiko truputeli pailseti.
Atsakyti
Šiaip sklando gandai kad su naujagimiais paėmus apžiūrai ne itin švelniai yra elgiamasi tai aš asmeniškai nenorėčiau kad išneštų vaiką. Per paskaitą sakė kad jei atvykus gimdyti išsakysi norą tai neonatologas ateis vaiko apžiūrėti į gimdyklą ir vaikas su tavim bus visą laiką (išskyrus kai reiks skiepyti bet tada vaiko tėtis kartu galės eiti).
O vat kaip yra CP atveju gal kas žino? Matyt vaiką paima ir nėra galimybės kad jis liktų su tėtuku?
Atsakyti
QUOTE(eglytelyte @ 2014 04 26, 13:32)

O vat kaip yra CP atveju gal kas žino? Matyt vaiką paima ir nėra galimybės kad jis liktų su tėtuku?

Sake, jei tetis nori, vaikiuko niekur neisnes,jei jis juo rupinsis palatoje ir leis mamai pamiegoti ir atsigauti.
Atsakyti