Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus miesto klinikinė ligoninė (AK)

QUOTE(wi2tee @ 2014 03 10, 15:18)
O jie vaika isnesa kam? ir kur? nes kai pirma gimdziau, tai atejo pediatre ir pati viska apziurejo vietoj, t.y.gimdykloj. O prausti jo neprause, o AK gal prausia? Na man tai gine mano sake, kad i silta antklode suvinioja ir sako, po to palatoj pati aprengt galesi. o vyras tuo metu palaikyt gali, kol tave tvarko, jei zinoma reikia...

isnesa i naujagimiu skyriu, ten ateina gydytoja apziureti...maniskes neprause. mano vaika isnese kartu su manim. Mane nuveze i palata, o ja i ta skyriu..Greit grazino smile.gif vyras buvo su ja, ziurejo pro langa i palata.
Jus nueikit i kursus, ten nuveda aprodo palatas, gimdyklas, viska paaiskina kas ir kaip bus, kur reikes eiti, ka nesti, kur palikti ir t.t. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Revla: 10 kovo 2014 - 15:16
QUOTE(Revla @ 2014 03 10, 16:16)
isnesa i naujagimiu skyriu, ten ateina gydytoja apziureti...maniskes neprause. mano vaika isnese kartu su manim. Mane nuveze i palata, o ja i ta skyriu..Greit grazino smile.gif  vyras buvo su ja, ziurejo pro langa i palata.
Jus nueikit i kursus, ten nuveda aprodo palatas, gimdyklas, viska paaiskina kas ir kaip bus, kur reikes eiti, ka nesti, kur palikti ir t.t. smile.gif

As buvau tuose mokymuose pries 3m, bet zinoma, nieko jau nepamenu, nes nesiruosiau ten gimdyti, tad per daug visko i galva ir nedejau... o kadangi buvo vidurvasaris, karstis ir lb daug nesciu, tai mes su pirma ekskursijos grupe nepakliuvome, o antros, as tikrai neturejau jau sveikatos laukti, tad ir nepamaciau, kas ten kur...
O db problema ta, kad si men jau nematau ju, o ir transporto neturiu iki ten nuvykt, nes vyras i darba isvaziuoja, tad stengiuos kuo daugiau bent cia suzinoti...
Atsakyti
Sveikos:) man greitai gimdyti, terminas 22 kovo, natūralu, kad labai jaudinuos, pirmas gimdymas:) norėjau paklausti tų, kurios gimdė neseniai Antakalnyje, ar reikia į gimdyklą drabužėlių vaikeliui? įsimėčiau į tašę, bet dabar galvoju ar tikrai gimdykloje reikės ir tada jiems iš kart paduoti kai gulėsiu su sąrėmiais ar kaip čia. Ir dar turiu labai tokį subtilų klausimą. Iš nuogirdų sužinojau, kad daroma klizmą, žodžiu, kad per gimdymą neprisidirbti, suprantu, kad tai normalus ir natūralus dalykas ir ten nieks į tai nekreipia dėmesio, bet labai labai norėčiau šito išvengti:) tai sakykit, kaip dabar yra Antakalnyje, jie patys daro tą klizmą, ar išvis nebedaroma? ar gal savo reikia kažkokia nusipirkti ir dar namie pasidaryti? Kada jus maždaug jau startavote į ligoninę gimdyt, kada sąrėmiai kas 10 min ar kai kas 5? aš galvojau kas 5 važiuot, bet visi gasdina, kad per vėlu.
Atsakyti
QUOTE(Kat26 @ 2014 03 13, 18:40)
Sveikos:) man greitai gimdyti, terminas 22 kovo, natūralu, kad labai jaudinuos, pirmas gimdymas:) norėjau paklausti tų, kurios gimdė neseniai Antakalnyje, ar reikia į gimdyklą drabužėlių vaikeliui? įsimėčiau į tašę, bet dabar galvoju ar tikrai gimdykloje reikės ir tada jiems iš kart paduoti kai gulėsiu su sąrėmiais ar kaip čia. Ir dar turiu labai tokį subtilų klausimą. Iš nuogirdų sužinojau, kad daroma klizmą, žodžiu, kad per gimdymą neprisidirbti, suprantu, kad tai normalus ir natūralus dalykas ir ten nieks į tai nekreipia dėmesio, bet labai labai norėčiau šito išvengti:) tai sakykit, kaip dabar yra Antakalnyje, jie patys daro tą klizmą, ar išvis nebedaroma? ar gal savo reikia kažkokia nusipirkti ir dar namie pasidaryti? Kada jus maždaug jau startavote į ligoninę gimdyt, kada sąrėmiai kas 10 min ar kai kas 5? aš galvojau kas 5 važiuot, bet visi gasdina, kad per vėlu.

Gimdziau gruodzio pabaigoje.Klausiau del klyzmu, sake nebedaro.Jei nori gali namie pasidaryti.Del saves. ax.gif Savais drabuzeliais vaikuti perrengsi, kai jau palatoj busi, o i palata atnes aprengta ligonines drabuziais. O del saremiu, manau kiekvienai individualiai, su pirmu nuvaziavau, kai buvo kas 7 min, tai pagimdziau po 12 val, o va su antra nuvaziavau kai buvo kas 5 , o mazoji pasauli isvydo po 3,5 val. Kaip sakoma, namie ir sienos padeda. lotuliukas.gif Nepergyvenk, suprasi kada reikia jau vaziuoti. smile.gif Sekmes wink.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kat26 @ 2014 03 13, 18:40)

Kai kalbejau su savo gine, kuri dirba db Antakalnyje, tai sake, kad klizmos nebedaro, nes visa Europa stengiasi jos atsisakyti.
Del drabuzeliu sake, kad daznai buna, jog tiesiog suvysto i silta kaldryte ir vyras gali palaikyt, kol i palata nukaksit ir ten apregsit savo darbuzeliais.
Su pirmu nuvaziavau tikrai anksti, nes viskas juk baisu buvo, bet dabar jau nebenoriu taip skubet nebent vandenys nubegtu, tada jau nedelsiant reikia vaziuot... nes manau, kad namie tikrai ir sienos padeda ir kiek skaiciau, kad kai jau saremiai kas 3-4min tada jau parsaideda antra gimdymo stadija, tada jau ir galima vykti i ligonine...

Papildyta:
QUOTE(Milledi @ 2014 03 13, 21:55)
Gimdziau gruodzio pabaigoje.

Kaip ziuriu tu cia viena is paskutiniu AK gimdziusi, tai gal gali pasakyt, o ko gimdykloje reikia? ka kaip sako, atskirai susidet nuo visos pagrindines tases?

ir ko prireike vaikuciui ir ko gal net nereikejo, ka buvai isidejus? nes snd pradejau kraut tase ir pasimeciau, ka det, ko ne... :/ blush2.gif ax.gif
Atsakyti
Gimdyklije vaikui paėmė tik kojines , vaikiuko gimdykloje nerengia - sivynioja ir duoda vyrui palaikut, i palata pas mane atnešė aprengta ligonines drabužiais , eigoje perengiau savais. Klizmos jau niekur nebedaro, nebent prašai arba namuose pati pasidarai.
O gimdymas žinokit trunka ne 15 min.... Viską spesit smile.gif mano gimdymas truko gan greit bet seksu ir anigdotu pripasakot akuserei smile.gif
Atsakyti
Gimdykloje leliukui reikia vilnoniniu kojineliu ir kepurytes,ji pati susuka i pleduka ir toki duoda pabendrauti, o paskui isnesa sutvarkyti ir atnesa i palata, man atnese l. greitai. Paciai mamytei gimdykloje reikia tik naktiniu, slepeciu, man neprireike daugiau nieko. gerti neleido:(
Atsakyti
QUOTE(wi2tee @ 2014 03 13, 21:18)
Kai kalbejau su savo gine, kuri dirba db Antakalnyje, tai sake, kad klizmos nebedaro, nes visa Europa stengiasi jos atsisakyti.
Del drabuzeliu sake, kad daznai buna, jog tiesiog suvysto i silta kaldryte ir vyras gali palaikyt, kol i palata nukaksit ir ten apregsit savo darbuzeliais.
Su pirmu nuvaziavau tikrai anksti, nes viskas juk baisu buvo, bet dabar jau nebenoriu taip skubet nebent vandenys nubegtu, tada jau nedelsiant reikia vaziuot... nes manau, kad namie tikrai ir sienos padeda ir kiek skaiciau, kad kai jau saremiai kas 3-4min tada jau parsaideda antra gimdymo stadija, tada jau ir galima vykti i ligonine...

Papildyta:

Kaip ziuriu tu cia viena is paskutiniu AK gimdziusi, tai gal gali pasakyt, o ko gimdykloje reikia? ka kaip sako, atskirai susidet nuo visos pagrindines tases?

ir ko prireike vaikuciui ir ko gal net nereikejo, ka buvai isidejus? nes snd pradejau kraut tase ir pasimeciau, ka det, ko ne... :/ blush2.gif  ax.gif

As gimdziau vasario viduryje smile.gif Vaikuciui isvis nieko nereikejo gimdykloje.Man reikejo naktinuku,chalato,slepeciu,ikloto ir vienkartiniu kelnaiciu.Klizmos nedare ir net i wc neleido nueiti,kai norejau biggrin.gif Liepe guleti prie aparatu prijungtai.Beje,jei namie buciau saremiu laukusi kas 3-4 min.,tai buciau namie pagimdziusi.Nes viskas vyko zaibisku greiciu.Per 20 min.pilnai atsidare,dar 10 min.stumimui thumbup.gif
Atsakyti
Ačiū labai už atsakymus:) nu ką, laukiu savo gimdymo ir žiūrėsim kaip kas bus, oj kaip neramu:)
Atsakyti
QUOTE(tirine @ 2014 03 15, 20:09)
As gimdziau vasario viduryje smile.gif Vaikuciui isvis nieko nereikejo gimdykloje.Man reikejo  naktinuku,chalato,slepeciu,ikloto ir vienkartiniu kelnaiciu.Klizmos nedare ir net i wc neleido nueiti,kai norejau biggrin.gif Liepe guleti prie aparatu prijungtai.Beje,jei namie buciau saremiu laukusi kas 3-4 min.,tai buciau namie pagimdziusi.Nes viskas vyko zaibisku greiciu.Per 20 min.pilnai atsidare,dar 10 min.stumimui thumbup.gif

na man geguzi kazi ar jau chalato reiks smile.gif man gine sake, jei gimdymui savo naktiniu neturi, duoda ligonine
O tai neleidzia vaikscioti? nes man jei judet neleistu, tai mirciau...
Gal tau taip atrodo, kad lb greit, nes netikiu, kad nuo 0 iki 10cm greiciau nei per 1val atsivertu... be to, gal jau ne pirma gimdei, tad viskas ir greiciau su pirmu tikrai nebuna taip greit... nebent vaistu privarytu...

dar priklauso, su kokiu atsidarymu atvaziavai...

o ko reikia dar jau po gimdymo? pirma su visom tasem i gimdykla veda?
Atsakyti
QUOTE(wi2tee @ 2014 03 16, 11:18)
na man geguzi kazi ar jau chalato reiks smile.gif man gine sake, jei gimdymui savo naktiniu neturi, duoda ligonine
O tai neleidzia vaikscioti? nes man jei judet neleistu, tai mirciau...
Gal tau taip atrodo, kad lb greit, nes netikiu, kad nuo 0 iki 10cm greiciau nei per 1val atsivertu... be to, gal jau ne pirma gimdei, tad viskas ir greiciau su pirmu tikrai nebuna taip greit... nebent vaistu privarytu...

dar priklauso, su kokiu atsidarymu atvaziavai...

o ko reikia dar jau po gimdymo? pirma su visom tasem i gimdykla veda?

Man neleido nei stoveti,nei vaikscioti.Tik guleti ir tai ant sono...Atvaziavau be jokiu saremiu ginekologes paliepimu pasitikrinti,nes man buvo nezymi preklampsija,tai buvau nuolat stebima.Atsidarymas buvo 6 cm. bigsmile.gif Iskart pagulde i gimdykla,nuleido vandenis,po 20 min.prasidejo saremiai.Po valandos jau turejau dukryte.Tase i palata vyras atnese is masinos veliau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tirine @ 2014 03 16, 23:21)
Man neleido nei stoveti,nei vaikscioti.Tik guleti ir tai ant sono...Atvaziavau be jokiu saremiu ginekologes paliepimu pasitikrinti,nes man buvo nezymi preklampsija,tai buvau nuolat stebima.Atsidarymas buvo 6 cm. bigsmile.gif Iskart pagulde i gimdykla,nuleido vandenis,po 20 min.prasidejo saremiai.Po valandos jau turejau dukryte.Tase i palata vyras atnese is masinos veliau smile.gif

Tai vat kodel tau viskas taip greitai, nes kai vandenis nuleidzia viskas greiciau vyksta, todel pamenu ir per pamokas dar sake, kad jei jau nubega vandenys, tai nedelsiant vaziuot i ligonine.
Gal tau del galimu komplikaciju neleido vaiksciot... o kas prieme gimdyma?
Atsakyti