Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus miesto klinikinė ligoninė (AK)

QUOTE(Avietina @ 2013 03 20, 16:45)
As kelios dienos kai grizau is AK. 2as gimdymo skyrius geras, akuseres superines.Lopsiukai vaiku naujuteliai,jei kam tai svarbu. Gimdymo sk. Personalui tikrai galiu rasyt 10 balu - kopaprasysi,ta gausi, darbo turi daug, bet stengiasi padet kiek gali. BET jei kam rupi zindymas ir taip nutiktu, kad butu CP ar pan. -venkit AK kaip velnias kryziaus. Manau naujagimiu reanimacijos gydytojai ir kitas aukstesnis personalas kvalifikuotas, bet zemesnis - tragedija. Elgiasi su vaikais kaip su ju nuosavybe. Koleges vaika ismaude,tuo paciu ir misinuku pamaitino. As prasiau tik neduot buteliuko nakti po mano operacijos - aisku dave, is karto vaikas blogai ziojasi, o as piena rankom traukiu, kol nugrauzti speneliai sugis ir meldziuos,kad vaikas kruti imtu.

Vis laikas nuo laiko paskaitau, jog išneša ką tik gimusius vaikiukus g.gif
Ar galiu prašyt/reikalaut, kad niekur to vaiko neišneštų g.gif Nes ir su pirma ir su antru puikiai susitvarkiau ir niekur vaikai nebuvo išnešami. Nemanau, kad ir dabar man reiktų poilsio...Kur kas ramiau ir geriau jausiuos, jeigu visad mano siurprizas būtų šalia manęs ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Avietina @ 2013 03 20, 18:45)
BET jei kam rupi zindymas ir taip nutiktu, kad butu CP ar pan. -venkit AK kaip velnias kryziaus. Manau naujagimiu reanimacijos gydytojai ir kitas aukstesnis personalas kvalifikuotas, bet zemesnis - tragedija. Elgiasi su vaikais kaip su ju nuosavybe. Koleges vaika ismaude,tuo paciu ir misinuku pamaitino. As prasiau tik neduot buteliuko nakti po mano operacijos - aisku dave, is karto vaikas blogai ziojasi, o as piena rankom traukiu, kol nugrauzti speneliai sugis ir meldziuos,kad vaikas kruti imtu.

Visiskai nebutina vengti AK tokioj situacijoj. Gimdziau AK ir abu kartus teko daryti CP, zindyti labai norejau ir kitaip vaiko maitinimo net neisivaizdavau ir man tai puikiai pavyko. Svarbiausia po CP tureti salia zmogu, pvz., savo vyra, kuris galetu padeti. Ir tada reikia, kad jis rodytu iniciatyva, eitu i naujagimiu skyriu ir is karto, kai mama atveza i palata, atsinestu pats ir vaika i palata. O tada jau galima kiek norit glausti ji prie kruties, tik aisku vel reikia to paties zmogaus pagalbos,kol po CP mamai negalima stotis.
Kadangi sesutes tingejo nesioti Jums vaika nakti, kad pamaitintumete, tai ir dave buteliuka, juk kudikis neisbus visa nakti nevalges.

QUOTE(AlKi @ 2013 03 20, 19:06)
Ar galiu prašyt/reikalaut, kad niekur to vaiko neišneštų g.gif Nes ir su pirma ir su antru puikiai susitvarkiau ir niekur vaikai nebuvo išnešami. Nemanau, kad ir dabar man reiktų poilsio...Kur kas ramiau ir geriau jausiuos, jeigu visad mano siurprizas būtų šalia manęs ax.gif

Manau, cia nuo Jusu noru viskas priklauso, per prievarta tikrai vaiko nelaikys atskirai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mylia: 20 kovo 2013 - 20:35
Nezinau, gal mano zinios pasenusios, bet pries 3 metus tikrai niekas is buteliuko misinio neduodavo schmoll.gif is taureles maitino.

Beje kada po CP duoda pirma karta pamaitinti kudiki priespieniu? Juk is karto kaip suprantu dar negalima nei sestis, nei kitaip galvos kelti...
Atsakyti
Mane operavo du kartus. Taurelės Ak niekur nemačiau, vaikų skyrius jų neturėjo. Tiek pirmam, tiek antram vaikui gavau naudoti butelį. Gal kažkada ir buvo jie tų taurelių nusipirkę, bet matyt praktikoj neprigijo. Mačiau, kai kelios mamos neturėjo savo, joms davė ligoninės butelius.

Jei neini ir nereikalauji, kad gražintų, tai niekas ir neskuba nešti vaiko. Vyrui net nedavė pradžioj, pareiškė, kad miega. Atnešė po kelių valandų. Tai priešpienio gavo praėjus kokioms keturioms valandoms po operacijos. Maitinau gulėdama ant nugaros. Nebuvo sudėtinga.

Jei antras vaikas nebūtų po lempomis ilgokai gulėjęs, tai tikriausiai ir be butelio būtų apsiėjęs. Bet nakčiai mamas išvaro ir neįleidžia žindyti. Po butelio, pradėjo blogai krūtį imti. Nepaguosiu, žindymas iki šiol pakankamai skausmingas. Jau virš metų.
Atsakyti
QUOTE(AlKi @ 2013 03 20, 20:06)

Jei pati gimdysi, niekur vaikelio neišneš iškart padeda ant mamos, paskui , kol sutvarko mamą, pasveria, pamatuoja, suvysto ir porą valandų guli gimdykloje su kūdikiu. O kai veš į pogimdyvinę palatą, vaikelį paima gydytojų patikrinimui porai valandų, tačiau vyras gali nueiti anksčiau ir pasiimti, jei viskas gerai - atiduoda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lomena: 21 kovo 2013 - 09:25
QUOTE(Dandelions @ 2013 03 20, 22:30)

Jei antras vaikas nebūtų po lempomis ilgokai gulėjęs, tai tikriausiai ir be butelio būtų apsiėjęs. Bet nakčiai mamas išvaro ir neįleidžia žindyti. Po butelio, pradėjo blogai krūtį imti. Nepaguosiu, žindymas iki šiol pakankamai skausmingas. Jau virš metų.

Man leido g.gif ..ateidavau maitinti ir nakti kas 2 val.
Atsakyti
pati prie vaiko ejai?
Atsakyti
QUOTE(jausma @ 2013 03 21, 13:23)
pati prie vaiko ejai?

Taip, su vyru eidavom i ta kambari su lempom.
Atsakyti
QUOTE(Megi Simpson @ 2013 03 20, 20:53)
Beje kada po CP duoda pirma karta pamaitinti kudiki priespieniu? Juk is karto kaip suprantu dar negalima nei sestis, nei kitaip galvos kelti...

Galima truputi pasiversti ant sono, o to visiskai pakanka, kad galima butu pamaitinti kudiki. Kai po CP mane atveze i palata, pradejau jausti kojas ir galejau pasiversti ant sono, vyras nuejo ir atsinese maziuka, nuo tada ir pradejau maitinti.
Atsakyti
Su antru vaiku buvo CP. Pirma karta pamaitinti gavau po kokių 6 valandų po operacijos. Nakti nenese niekas maitinti - dave misinuka. Bet problemu su zindymu nebuvo, Maitinau iki 6 menesiu vien tik savo pienu, o baigiau maitinti 1 metu ir 3 menesiu, nes pati dukryte atsisake. Kazkaip nuo pat pradziu buvau isitikinusi, kad maitinsiu savo pienu ir net neleidau i galva sau minciu, kad bus kokios problemos kad gaus misinio, ar kad pirma karta pamaitinau ne iskart po operacijos.
Jei gerai pamenu, tai iskart maitinti vaiko savo pienu nelabai rekomenduoja, nes ir viastu per operacija ir po operacijos gauni, tai per piena kad vaikui nepereitu.
Atsakyti
Aciu uz atsakymus del maitinimo 4u.gif
Tikiuosi nebus problemu po CP, kaip buvo po naturalaus... blush2.gif
Atsakyti
sveikos, as irgi pirmaja gimdziau AK, kadangi mazyle gime mazo svorio pirmaja nakti pakiso po lempom, ir atnese tik puse 7 ryte.. visa nakti isbuvo be manes, su keliais lasais priespienio kuri gavo gimus, todel manau, kad taip pat gavo misinuko, bet veliau problemu del to nekilo, sekmingai maitinomes MP.
pats gimdymo skyrius super! Akusere nereali, vaiksciojo - stebejo visa diena, ir fiziskai ir psichologiskai lb palaike., kai po visko norejom atsidekoti kategoriskai atsisake, buvom lb maloniai nustebinti, kad dar yra ant svieto tokiu zmoniu smile.gif
Pogimdyvinis skyrius nepatiko, daug kur aprasyta kas ten ir kaip.. niekas nesikeicia.
dar kas truputi neramino tai didziulis gimdyviu skaicius, gydytoja lakste per palatas, susidare toks ispudis, kad nelabai speja. Beto papuoliau i paskutine pogimdyvinio skyriaus palata, ir tai lb mazyte, man rodos vienviete, kadangi nebebuvo kur guldyti... kur kitas gulde jau nezinau. Jei ne nauji santariskiu gimdymo namai tikrai vel rinkciausi antakalni.. Kadangi puse kolektyvo i santariskes pereina is antaklanio, puse is RK pameginsim gimdyti ten.. viskas nauja, daug gimdymo palatu, didziulis pogimdyvinis skyrius, gal nebebus tokiu "bumu", kad niekas nieko nebespeja, ir nera kur gimdyviu guldyti.. plius mums zymiai arciau namu smile.gif sekmes visoms!
Atsakyti