Įkraunama...
Įkraunama...

Rankdarbiai iš odos

QUOTE(gvozde @ 2009 09 30, 09:42)
Taip, galima sakyti esu savamoksle. Pastaruoju metu informacijos intensyviai ieskau visur, tik kad knygu sunku gauti... schmoll.gif  As mokykloje gavau tik pagrindus, o rimciau studijuoti neturiu galimybes... vat kad gauciau knygu savarankiskoms studijoms, tai butu nuostabu, bet... unsure.gif

ar skaitote angliškai? lietuviškai beveik nieko nėra. išvis lietuvoje kažką gauti šia tema reikia rinkti po trupinį metų metais.. čia iš patirties.

o skrynia gera mintis.
lauksim foto. to profesionaliausio darbo taip pat. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(gvozde @ 2009 09 30, 10:27)
1.Oi, tu groziu tai as iskuitus visa interneta, situos tai esu irgi radusi, tikrai yra graziu darbu smile.gif Yra i ka paziureti ir gal kokia nauja technologine ideja galima rasti smile.gif

2. Ai, va TRR manes klause kaip as bengeles dazau... O gi jas dazau su medvilnes dazais ir ausu krapstukais kur vata apvynioti...

1.na technologines idėjas (bent jau kai kurias) vien iš nuotraukų kaži ar įminsi, jas reik mokytis gyvai.. g.gif

2.tai vadinas dažėte ant nedažytos odos? o dažai anilininiai?

ir vistiek gaila kad pabūgote, aš jau gal dešimt metų stebiu šios srities profesionalus, ir nors jaunos kartos (studentų) tarpe yra talentingų, bet realiai entuziastingų ir atsidavusių šiai sričiai labai ir labai trūksta.. baigia studijas ir visi išsivaikšto... nors vien entuziazmo irgi neužtenka... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 30 rugsėjo 2009 - 10:08
Neee, angliskai neskaitau... verysad.gif O gal turit sukaupusi info lietuviskai, gal pasidalinti galetumete? Arba bent paveiksliuku instrukciniu, jei tekstas angliskas, tai paveiksliuka ar nuotrauka pastudijavus galima butu ka suprasti. O as fantazija ir isradingumu nesiskundziu, tai pamaciusi koky paveiksliuka ar foto bandau yminti kaip padaryta, o jei neina yminti, tai bandau sugalvoti savo buda kaip tai padaryti smile.gif

Ta skrynia greitai nebus ygyvendinta, bet tikrai bus, teks palaukti kokia pora menesiuku smile.gif O ta plenerini savo profesionaliausia darba idesiu tikrai smile.gif

Daziau ant rudos odos. Mano mokytoja daugiau buvo tekstilininke, tai nelabai ji zinojo kur butu galima gauti nedazytos odos, tai odos ieskodavom devetu drabuziu parduotuvese ir vat tie visi darbai is tokios odos ir padaryti - nusiperki koki palta ar sijona, issiardai ir viskas, bet labai sunku rasti mazai dygsniuotu drabuziu, tai problematiska yra su durstymais, kaip juos paslepti. Visai neseniai internete radau skelbima, kad pardavineja odos gabalus visokio storumo ir spalvu, tai jau skambinau ir susitariau. Kada pritaikiusi proga vaziuosiu i Kauna jos nusipirkti is tos moters, nes as gyvenu Sakiuose, o cia nedidelis miestas ir nelabai ka gali rasti.

Taip, jau patyriau, kad Lietuvoje lietuviskai apie sita dailes saka info labai mazai...
O pas mane entuziazmo pilna, ir minciu turiu visokiu, tik vat truksta informacijos. Populiarumo nesiekiu, as tai darau todel, kad man tai patinka. ir parodas surengti buvo ne mano mintis, o artimuju, tai jie mane pastumeje ir buvau maloniai nustebinta, kad taip noriai mane prieme ne tik ziurovai ir eiliniai lankytojai, bet ir menininkai, o kai kurie is ju net nebuvo mate nieko panasaus, tai matyt nemate profesionalu darbo, manuosius vertino ypac teigiamai, o man reikia patarimu, reikia kritikos, kad galeciau tobuleti.
Atsakyti
QUOTE(gvozde @ 2009 09 30, 13:26)
Daziau ant rudos odos. Mano mokytoja daugiau buvo tekstilininke, tai nelabai ji zinojo kur butu galima gauti nedazytos odos, tai odos ieskodavom devetu drabuziu parduotuvese ir vat tie visi darbai is tokios odos ir padaryti - nusiperki koki palta ar sijona, issiardai ir viskas

taip noriai mane prieme ne tik ziurovai ir eiliniai lankytojai, bet ir menininkai, o kai kurie is ju net nebuvo mate nieko panasaus, tai matyt nemate profesionalu darbo, manuosius vertino ypac teigiamai, o man reikia patarimu, reikia kritikos, kad galeciau tobuleti.

nu jau kas čia per menininkai profesionalai jeigu nieko panašaus nematę.. g.gif ax.gif rolleyes.gif paprastai daugiau mažiau jie visko matę kas su menu susiję..

nors ir nepatogu dirbti su tokia oda, ir spalvų nėra daug ir pasirinkimas prastas ir tos siūlės, bet labai gerai, kad naudojate odą iš padėvėtų drabužių ir taip prikeliate antram gyvenimui šią taurią ir brangią medžiagą. smile.gif
kažkada kaune prie geležinkelio stoties buvo kažkokia odų parduotuvė, tiesa asortimentas tas ne visada tinkamas, bet gal ji dar yra, paieškokite. gal dar ką ir čia kauniečiai patars. kur vilniuje odos gauti (geros, plonos ir įvairiausių spalvų) tai tikrai žinau. gal kada prie progos ir į sostinę atlėktumėt. biggrin.gif

gaila, kad neskaitote angliškai (o gal bet kuria kita kalbą mokate?). nors ir jas būtų sunku gauti, sakyčiau neįmanoma, nes į lietuvą tokių knygų nieks neveža, nebent atsitiktinai aptinki bibliotekoje arba pats atsiveži iš užsienio.
lietuviškai knygelių apie technologijas yra tik dvi (man regis jau kažkur minėjau):
1.Kiulv, Kirme, Reimo, Summatavet "meninių odos dirbinių technologija" 1993
2.Kavaliauskas albinas, "odos technologija" 2003
ir tos nėra labai jau tobulos, bet vis geriau negu nieko, o rasit jas nebent bibliotekose..
apie meninės odininkystės istoriją išvis nieko nėra lietuviškai.

dar į AŽ parašysiu. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 30 rugsėjo 2009 - 13:05
kavaliausko knyga turiu, tikrai, ten reikiamos info mazai...

vat ieskojau tos antros Kiulv autoriaus knygos, tai pirkti nera nei vienam knygyne schmoll.gif
Cia Sakiuose bibliotekoj iskuiciau visas knygas apie mena, bet apie oda neradau nieko... Cia miestas nedidelis, tai mazai ir yra ko...

Na taip, kai kurie menininkai tikrai sake, kad nera mate panasiu darbu is odos, viena tikrai profesionale tapytoja ir gana zinoma. Na bet ne tai svarbu kas mate, kas nemate smile.gif

dabar, kur darau darbus, dazysiu akrilu. Ant vieno tokio visiskai paprasto pabandziau, gana neblogai geriasi i oda ir nera ryskumo, o tik toks atspalvis, nes ryskumas sugadintu visa vaizda.
Atsakyti
QUOTE(gvozde @ 2009 09 30, 14:25)
nes ryskumas sugadintu visa vaizda.

cha, va tokio pastebėjimo iš jūsų labai laukiau. tikro odinuko mąstymas mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 30 rugsėjo 2009 - 14:42
QUOTE(trr @ 2009 09 29, 23:56)
ieškojau užsienietiškų grožių, kuriuos kažkur kažkada mačiau, ale netikėtai radau ir lietuviškų. įdedu nuoroda, su odiniais kūriniais studentų darbai. gal bus įdomu kam..
4u.gif

čia yra ir mano draugės bakalauro darbas - ŠIRMA „TRYS GEIŠOS“. tik čia ne kokia nuotrauka, realiai viskas daug gražiau. o jau atlikimas - nerealus
Atsakyti
QUOTE(pinciuke @ 2009 09 30, 19:36)
čia yra ir mano draugės bakalauro darbas - ŠIRMA „TRYS GEIŠOS“. tik čia ne kokia nuotrauka, realiai viskas daug gražiau. o jau atlikimas  - nerealus

įsivaizduoju bigsmile.gif wub.gif wub.gif o gal žinai, tie darbai lieka mokyklai ar autoriai pasiima sau?.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2009 09 30, 20:40)
įsivaizduoju  bigsmile.gif  wub.gif  wub.gif  o gal žinai, tie darbai lieka mokyklai ar autoriai pasiima sau?..  g.gif

kiek žinau - darbas liko universitete.
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2009 09 30, 16:41)
cha, va tokio pastebėjimo iš jūsų labai laukiau. tikro odinuko mąstymas  mirksiukas.gif  biggrin.gif

Aciu ax.gif
Atsakyti
Idedu savo naujausia darba...
Cia dvi nuorodos, nezinau per kuria eis paziureti...

user posted image

http://i016.radikal....d74d4253b1a.jpg
Atsakyti
QUOTE(gvozde @ 2009 09 30, 22:17)
Idedu savo naujausia darba...
Cia dvi nuorodos, nezinau per kuria eis paziureti...

gražu thumbup.gif
tik man norėtųsi šiek tiek šviesesnių tonu - kažkaip niūroka nuotaika vyrauja. bet suprantu, kad medžiagos pasirinkimas nelabai didelis - tenka kurti iš to, ką nutveriame sad.gif bent jau mano provincijoje
Atsakyti
o jei kokie grožiai.. merginos o tas Kavaliauskas kartais ne ŠU dėstytojauja? man mko tai seni prisiminimai prabilt nori?
Atsakyti