Įkraunama...
Įkraunama...

Rankdarbiai iš odos

ir aš nematau. schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pinciuke: 16 vasario 2008 - 18:13
mano specialybėje įvairių technologijų buvo...viena iš tokių (daugiausiai kreditų) odos įvairios technologijos - nuo knygrišimo iki plastikos.

bet mane žavi žmonių užsispyrimas, kur be profesionalo žinių ima ir dirba...tos žinios atsiras su praktika. Kiti pabaigę nieko neišmano ir nieko nedaro, ane mirksiukas.gif
Atsakyti
Esu ir aš baigus odą. Tai buvo prieš 14m. Ojei, net pati išsigandau, kad tiek daug jau praėjo... verysad.gif
Tais laikais odos pirkdavau Ramučiuose, ten tokia gamyklėlė buvo, Šiauliuose, bet manau, kad ten jau užsidarė taškas. Kažką girdėjau, kad Vilniuje galima rasti. Žiūrint kokios jums odos reikia. Aš naudoju nelakuota puschromį. Ant jo piešiu su anilininiais dažais ir deginu degintuvu. Galite peržvelgti mano darbelius. Gaila, kad šiuo metu nebėra laiko prie jų prisėsti, bet ateitį tikrai manau sugryšiu prie šio dalyko. ax.gif
Atsakyti
Neseniai nusipirkau porą kg. odos iš baldų fabriko Šiauliuose. Tik tos odos tik keturių spalvų ir visos tokios ...baldinės. Tai va įdomu, kur įmantrybių kokių galima gaut...

O šiaip pasigirsiu, kad neseniai nusipirkau iš sekond hand'o (irgi variantas) gyvatės odos rankinuką už prą litų bigsmile.gif Išsiardžiau...tik dar nepanaudojau blush2.gif

else, o tu šaunuolė thumbup.gif
žiauriai gražu, matos kag pabaigus nemiegojai rankų sudėjus smile.gif labai gražu
įdomus, tavo animacijos braižas

profesinis klausimas-
kokius dažus naudoji tapymui ant odos? Anilininius ar ką kitą, nes kiek įmatau ir tekstūra užsideda iš dažų...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brytva: 18 vasario 2008 - 12:57
else tavo darbai nuostabus... wub.gif as pati pradedu dometis oda vis labiau bigsmile.gif man labaipatinka isskirtiniai odos darbai....o gal butu negaila pasidalinti placiau technikos imantrybem blush2.gif pvz kaip tais dazais aniliniais dengi ir apie ta deginima degintuvu tai pirma karta girdziu....butu idomu suzinoti kaip tai daroma ir su kuo... rolleyes.gif
Atsakyti
anilininiai dažai tie, kur tekstilė dažoma. Daromi skiediniai, ieškoma norimos spalvos ir dažoma. Žinoma oda turi būt neimpregnuota, nes nelips dažas.
Deginom studijoj pamenu su tokiu aparatėliu. ku medį svilina. Kažin ar else irgi tą daikčiuką naudoja g.gif tik va iš kur jį gaut ax.gif

else, dar turiu klausimą -
Tu tik viršelius darai ar ir pačias knygas riši? Jei taip, tai namie giljotiną turi g.gif
Atsakyti
o su tuo degintuvu kam?efektui isgauti rastams pa prasme ar uztvirtinimui kazkaip?o kur gauti tos neimpregnuotos odos ir kaip ja atskirti nuo impregnuotos?uch kiek klausimu bigsmile.gif blush2.gif
Papildyta:
ir dar man labai idomu prie visu tu klausimu kaip padaryti ta reljefa kad oda butu iskili kaikuriose vietose ax.gif ech reikejo man i oda stoti o ne i dizaina doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
reljefas yra :

klijuoji ant pagrindo (pvz.:kartono) pagal piešinį kartono gabalėlius (kaip tortas kelių aukštų). Aptepi klijais ir odą ir tą "popierinį tortą", dedi odą ant torto ir piršteliais bei steka (panašus įrankis prie plastelino būna) stengiesi, kad oda kuo glotniau prisispaustų ir neliktų oro tarpų.

impregnuota oda - su nenatūraliu paviršiumi (lakas, dažai, ar imregnatorius nuo drėgmės ir pan.)

su degintuvu pieši ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(brytva @ 2008 02 19, 00:37)
reljefas yra :

klijuoji ant pagrindo (pvz.:kartono) pagal piešinį kartono gabalėlius (kaip tortas kelių aukštų). Aptepi klijais ir odą ir tą "popierinį  tortą", dedi odą ant torto ir piršteliais bei steka (panašus įrankis prie plastelino būna) stengiesi, kad oda kuo glotniau prisispaustų ir neliktų oro tarpų.

impregnuota oda - su nenatūraliu paviršiumi (lakas, dažai, ar imregnatorius nuo drėgmės ir pan.)

su degintuvu pieši ir tiek.

ACIU LABAI UZ ATSAKYMUS 4u.gif kuo daugiau atsakymu tuo daugiau klausimu iskyla... blush2.gif as atsiprasau kad taip ikyriai, bet labai viskas smalsu...o kokiais klijais geriausiai klijuoti oda? o kur galima butu gauti neimpregnuotos odos?
Atsakyti
nu va smile.gif man reikia įvairios, o kitiems ir paprastos užtenka biggrin.gif
baldų fabrikuose, bet ten asortimentas skurdokas. Galima rasti "škurlynuose" kokių odinių daikčiukų ir juos ardyt...
geriausi klijai lipalas, momentas. Tik jokiu būdu ne super.

šiandiena man nemiga biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brytva: 18 vasario 2008 - 23:59
QUOTE(brytva @ 2008 02 19, 00:59)
nu va smile.gif man reikia įvairios, o kitiems ir paprastos užtenka biggrin.gif
baldų fabrikuose, bet ten asortimentas skurdokas. Galima rasti "škurlynuose" kokių odinių daikčiukų ir juos ardyt...
geriausi klijai lipalas, momentas. Tik jokiu būdu ne super.

šiandiena man nemiga  biggrin.gif

hmmm shkurlynuose...o ten jei daiktas pasiutas tai yra ir neimpregnuotos odos pasiutu daiktu?galvojau kad visas impregnuoja gal....?
Atsakyti
neįsikalk į galvą to imregnavimo mirksiukas.gif žiūrėk, kur oda minkštutė, natūrali tokia (rusva, kaulo, balkšva).
Šiaip be problemų dažosi zomša(aišku, šviesesnė). Paskui išmoksi įvairių dažymo batikos (čia kaip mūsų tautiniai trikotačiniai olimpiniai marškinėliai spalvotai padaryti...) technika. Ant odos galima ir dar kitaip dažyt...manau, apie dažymus else labiau nusymanytų, nes praktikos daug turi.
Gali reljefus daryt ir vienos spalvos, kol įgusi. Svarbu, kad oda būtų plona (ne kaip vyriškos striukės)
Atsakyti