Sveiki,
norėčiau ir aš pasidalinti savo patirtimi.
Ilgą laiką vargau su savo veido oda. Viskas prasidėjo nuo to, kai nutraukiau vartoti kontraceptikus. Tuomet mano organizmas jau buvo supainiojęs kas ir kaip. Nors tabletes vartojau tik keletą metų, ne dešimtmečiais. Dabar jau niekada negrįžčiau prie jų. Bet čia iš subjektyvios patirties.
Kadangi už veido porų riebalų gamybą yra atsakingi hormonai, o pastarieji mano organizme buvo išsibalansavę, mano veidas buvo labai labai riebus. Poros greitai kimšosi, vargino inkštirai ir pavieniai spuogai, senos dėmelės likę nuo jų. Vienu žodžiu, veidas, akivaizdžiai, probleminis. Ėmiau domėtis, skaityti, mėginti įvairias priemones.
Ir štai, perskaičiusi supermamų temas apie rūgštinę kosmetiką, galutinai susidariau savo gydymosi planą. Ir matau, kad tai veikia geriau, nei kas nors anksčiau. Todėl dabar apie viską ir papasakosiu.
Visgi, norėčiau paminėti, kad pirma, nuo ko pradėjau - ėmiau vartoti žolinius, homeopatinius preparatus ir maisto produktus, padedančius organizmui atstatyti hormonų gamybą. Nes cheminių vaistų jau atsikandau ir ginekologijai vartosiu tik tuomet, kai būsiu įsitikinusi, kad tikrai tikrai jokio kito kelio nėra.
Antra, pradėjau vaikščioti pas kosmetologę, kuri man atliko veido valymus pakaitomis su rūgštine ODA kosmetika ir su Babor kosmetika. Ėmiau naudoti ODA kremą (Kremas spuoguotai odai 10%) kasdien pagal pojūtį, kartą arba du kartus (buvo žiemos laikotarpis). Tikrai, iš savo patirties rekomenduočiau, pirmiausiai pradėti nuo kosmetologės ir veido valymų. Taip startuosite gana intensyviai ir padėsite pagrindus tolimesniam gijimui. Manau, kad, be kosmetologės, veido odos gražinimas ir gydymas užtruktų tiesiog ilgiau ir daugiau priemonių sunaudotumėte ne taip efektyviai. Mano bandymų metodai ir įvairios priemonės iki tol vis tiek nepadarė tokio darbo, kokį padarė veido valymai.
Įpusėjus naudoti ODA kremo indelį, visgi supratau, kad man jis nėra tiek efektyvus, kiek norėčiau, todėl nusprendžiau išbandyti kitas priemones. Mano veido oda jau buvo kažkiek nusisluoksniavusi, vis dar problematiška, bet situacija gerėjo. Beje, iššokusiems spuogams visada naudojau Duac kremą. Tepdavau būtent ant probleminės vietos. Visada suveikia gerai.
Nuo tada susidariau tokią rutiną:
Prausiuosi ph 5.5 muiliuku, be jokio papildomo efekto. Griežtai nenaudoju jokių šveitiklių. Stengiuosi su veido ir dekolte oda elgtis kiek įmanoma švelniai.
- Kasryt naudoju kremą su SPF. Jeigu turite galimybę, parsisiųskite Peter Thomas Roth Sunscreen SPF 30 anti-aging. Tai tobulas SPF kremas riebiai odai. Užsitepi ir nelieka nieko. Visiškai. Jokio pėdsako. Negalėjau patikėti, kai pabandžiau.
- Beveik kasdien, rytais naudoju Paula's Choice (2% BHA GEL EXFOLIANT) kitą kartą pirksiu liquid, nes gelis lėtokai geriasi.
Nakčiai pakaitomis naudoju šias priemones:
- Paula's Choice (RESIST WEEKLY RESURFACING TREATMENT WITH 10% AHA) man daug geresnis už ODA kremą su AHA. Ryte veidas visiškai atsinaujinęs. Pati priemone nedirgina odos, nekyla niežuliukas, tiesiog labai maloni naudoti.
- Paula's Choice (RESIST BARRIER REPAIR MOISTURIZER WITH RETINOL) beje, naudojant jį man veido oda pradžioje tik labai labai mažai papleiskanojo. Bet esu tikra, kad dėl to, jog jau prieš tai buvau gerokai nusluoksniavusi odą, todėl retinolis atliko savo darbą taip: papildomai nertis iš odos nereikėjo.
- Babor (Essential care lipid balancing cream) pats geriausias lipidus atstatantis kremas, kokį tik galiu įsivaizduoti. Naudojant rūgštinę kosmetiką, toks kremas tiesiog būtinas, kad oda nebūtų dehidratuota ir gydymas vyktų sklandžiai.
- Babor (Skinovage intense purifying cream) išbandžiusi labai pamėgau šį kremą. Jis yra skirtas probleminei odai, bet nėra rūgštinis. Tiesiog jaučiu, kad mano oda džiaugiasi kartais gavusi kažko kitokio. Tiesiog ryte veido oda būna labai atgaivinta, visos senesnės dėmelės gydosi labai labai greitai.
Visus šiuos produktus nakčiai naudoju iš dalies intuityviai. Vakare pasižiūriu į nupraustą odą ir pagalvoju, ko būtent šiąnakt ji norėtų tą priemonę ir imu.
- Kelis kartus per savaitę veidui naudoju Noreva Exfoliac deep cleansing mask.
- Beveik kasnakt krūtinei, pečiams ir nugarai (tiksliau ten, kur reikia) naudoju Noreva Exfoliac lotion.
Netrukus bus 3 mėnesiai, kai turiu šią rutiną savo veido ir kūno odai (veido valymus pradėjau prieš maž daug 5 mėnesius ir atlikau turbūt kokius 5-6). Ir rezultatai šiandien akivaizdūs. Tokia rutina tikrai efektyvi ir visi aplinkiniai pastebi rezultatus. Liko tik senos dėmelės nuo buvusių spuogų ir didesnių inkštirų, kurios jau gyja. Oda yra vis tiek labiau (šiek tiek) riebi, nei normali, bet kimštis praktiškai nebesuspėja, nes tinkamos priemonės palaiko reikalingą situaciją. Padarius makiažą, tiesą sakant, šiek tiek į riebumą linkusi oda, atrodo net geriau, nes turi to sveiko, jaunos odos spindėjimo, ''sultingumo''. Svarbiausia, kad oda yra sveika. Norėjau pasidalinti su Jumis savo patirtimi. Galbūt kažkam ji bus naudinga.
Žinau, koks jausmas, kai tavo veido oda riebi ir problematiška. Tada negaila nei pinigų, nei laiko, tiesiog norisi kažkaip tai išspręsti. Jokie odos gydytojai man iš esmės ir nepaaiškino, kokios priemonės man išties reikalingos. Tik pati, ieškodama ir bandydama, bei remdamasi kitų patirtimi, atradau priemones, kurios man teikia džiaugsmą.
QUOTE(lascanaa @ 2015 03 27, 00:37)
Sveiki,
Aciu labai uz toki nuosirdu ir detalu aprasyma
O kiokias pudras naudojate?
Kokiomis priemonemis is homeopatu reguliavot hormonu veikla?
QUOTE(julkanos @ 2015 03 27, 06:48)
Aciu labai uz toki nuosirdu ir detalu aprasyma
Kalbant apie kosmetiką, tai didžiausią įtaką man padarė Lisa Eldridge. Esu peržiūrėjusi daugybę jos video. Kosmetiką dažnai renkuosi pagal jos rekomendacijas. Veidui naudoju Shiseido perfect refining foundation kreminę pudrą ir, kai reikia, Suqqu presuotą pudrą. Man patinka japoniška dekoratyvinė kosmetika. Ji suteikia veidui skaistumo, jaunatviškumo.
Dėl homeopatinių priemonių, tai visų pirma kiekvienai moteriai reikia pasidaryti kraujo tyrimus ir išsiaiškinti, kur tiksliai ir kokie hormonai yra sutrikę (jeigu jie yra sutrikę). Tik tada galima imtis kažkokių priemonių ir gydymo. Todėl tikrai nesiimkite naudoti tai, ką naudojau aš. Vienos kelionės metu susipažinau su viena gydytoja homeopate. Ji būtent mano atvejui patarė naudoti krasnaja sciotka ir barovaja matka vaistažoles, gerti garšvų arbatą, taip pat snapučio arbatą. Plius niekada nenaudoju nieko, kas turi savyje parabenų, nes jie veikia hormonus. Daug domėjausi apie maistą, pvz nevalgau nenaminės vištienos, nes jai auginti beveik visada buvo naudojami hormonai. Ir taip toliau ir panašiai.
QUOTE(lascanaa @ 2015 03 26, 22:37)
- Babor (Essential care lipid balancing cream) pats geriausias lipidus atstatantis kremas, kokį tik galiu įsivaizduoti. Naudojant rūgštinę kosmetiką, toks kremas tiesiog būtinas, kad oda nebūtų dehidratuota ir gydymas vyktų sklandžiai.
Ačiū už tokį išsamų postą.
Va šiuo Babor kremu susidomėjau, bet pamačiau, kad jis su taukmedžiu. Bijau, kad mano poras kimš. Kažin, kur būtų galima gauti to kremo mėginuką?

QUOTE(Terezza @ 2015 03 27, 14:47)
Ačiū už tokį išsamų postą.
Va šiuo Babor kremu susidomėjau, bet pamačiau, kad jis su taukmedžiu. Bijau, kad mano poras kimš. Kažin, kur būtų galima gauti to kremo mėginuką?

JeigU jus vilniete, tai Pelenes parodoje bus baboro stendas, ten manau butu galima pasibandyt ar isigyt meginuku

QUOTE(Jolanteleee @ 2015 03 27, 13:15)
JeigU jus vilniete, tai Pelenes parodoje bus baboro stendas, ten manau butu galima pasibandyt ar isigyt meginuku 

Deja, gyvenu ne Lt.
QUOTE(Terezza @ 2015 03 27, 14:31)
Deja, gyvenu ne Lt.
Babor kosmetika yra vokiška. Tad Europoje yra prieinama. Bandykite ieškoti internete, galbūt Babor tinklapyje. Gal atsiųstų mėginuką, jeigu duotumėte užklausą. Kitas variantas - susisiekti su kokia nors kosmetologe, kuri dirba su Babor kosmetika. Manau, kad mėginuką atsiųstų.
Dėl porų kimšimo, tai Babor lipidus atstatantis kremas tikrai nekemša. Man tas irgi labai svarbu. Prieš imdama jį naudoti iškvočiau savo kosmetologę, ar tikrai man nesukels problemų, nes oda ir taip rieboka ir labai linkusi užsikimšti, tai kosmetologė mane ramino, kad tikrai tikrai nesukels jokių problemų. Ir dabar pati matau. Probleminei odai šis kremas tinka tikrai idealiai.
Skaitinėju temą - daug naudingos info, tačiau beveik visą kosmetiką reikia pirkti per tarpininkes ir pan.
Galbūt žinote kur gauti kaukę su pieno rūgštimi lietuvoje? Veidelis toks gražus, kad rodos mėnesio neišgyvensiu kol atsiųs...

Galbūt žinote kur gauti kaukę su pieno rūgštimi lietuvoje? Veidelis toks gražus, kad rodos mėnesio neišgyvensiu kol atsiųs...
O as papasakosiu savo istorija
Kadangi nemegstu ir niekada nemegau naudoti daug priemoniu,tai man uztenka prausiklio ir kremo O.D.A firmos.Aisku ir lankymasis pas kosmetologe veido valymams.Aisku noretusi dazniau ,bet i pusmeti karta nuinu.Buna uzeina ,kai jau atsibosta tos pacios priemones,sumastau kazka kita pabandyti,nusiperku,pabandau,bet vistiek gryztu prie O.D.A.Nuo siu priemoniu oda buna tokia minkstesne,nusisluoksniavus.Prausiklis veikia kaip pylingas ir drekiklis.Paprasciausiai issitepus prausikliu,kol dantis valausi palaikau ant odos ir paskui nusiprausiu.Gal skamba ,kaip reklama,bet tikrai nieko niekam nesiulau,parasiau savo istorija
Buvo laikas,kai mano veido oda buvo tikrai baisi,daug ir pulingu spuogu.Dabar aisku ir duobuciu yra ir demeliu,bet kas buvo seniau tai tik liudni prisiminimai.Ir daugiausia darbo padare ne kokie kremukai ir tepaliukai,o reguliarus veido valymas pas kosmetologe.Tikrai teko lankytis ne i pusmeti karta,o i men 1k tai tikrai veido valymui,o dar kaukes.Bet ada jau vyko gydymas.

Kadangi nemegstu ir niekada nemegau naudoti daug priemoniu,tai man uztenka prausiklio ir kremo O.D.A firmos.Aisku ir lankymasis pas kosmetologe veido valymams.Aisku noretusi dazniau ,bet i pusmeti karta nuinu.Buna uzeina ,kai jau atsibosta tos pacios priemones,sumastau kazka kita pabandyti,nusiperku,pabandau,bet vistiek gryztu prie O.D.A.Nuo siu priemoniu oda buna tokia minkstesne,nusisluoksniavus.Prausiklis veikia kaip pylingas ir drekiklis.Paprasciausiai issitepus prausikliu,kol dantis valausi palaikau ant odos ir paskui nusiprausiu.Gal skamba ,kaip reklama,bet tikrai nieko niekam nesiulau,parasiau savo istorija

Buvo laikas,kai mano veido oda buvo tikrai baisi,daug ir pulingu spuogu.Dabar aisku ir duobuciu yra ir demeliu,bet kas buvo seniau tai tik liudni prisiminimai.Ir daugiausia darbo padare ne kokie kremukai ir tepaliukai,o reguliarus veido valymas pas kosmetologe.Tikrai teko lankytis ne i pusmeti karta,o i men 1k tai tikrai veido valymui,o dar kaukes.Bet ada jau vyko gydymas.
Merginos, gal dar kam nors taip buvo? padariau rugstini pilinga pas kosmetologe ODA kosm., patiko, paskui pas ta pati kosmetologe isigyjau raminanti ODOs kremuka, irgi visai nieko, bet atsirado spuogu ir oda buvo per sausi, reikejo kazka daryti. Peleneje nusipirkau ODA kremuka jautriai odai I (sena sudeti), spuogai isniko ir siek tiek islygino smulkias rauksleles, bet kaip dabar riebalioja oda T zonoje!!! o kokie sausi skruostai!!! siek tiek padeda serumas (NONI CARE), bet nejaugi taip ir turi buti? konsultante sake, kad sis kremas subalansuoja odos veikla ir tai gali buti normali reakcija... jauciu neiskentesiu (spuoguciai tikrai isnyko ir oda issiligino)
QUOTE(Fajeti @ 2015 04 08, 09:45)
Skaitinėju temą - daug naudingos info, tačiau beveik visą kosmetiką reikia pirkti per tarpininkes ir pan.

Rekomenduoju persiskaityti ir ankstesnes temas ''Kosmetika su rūgštimis'', ten tikrai yra minima lietuviškos produkcijos.
Kiek iš mano patirties, tai Lietuvoje tikrai galima įsigyti Babor kosmetikos. Netgi ir internetu - atveža iki durų.
Nepelnytai beveik neminima Noreva linija (Exfoliac) su rūgštimis (galima rasti beveik visose Lietuvos vaistinėse). Esu bandžiusi Noreva, tai tikrai geri atsiliepimai, pabandykite kaukę būtinai, taip pat pieštukas spuogams yra stiprus ir geras. Bet nenoriu labai išskirti, reikia bandyti visą liniją. Ir kantriai naudoti keletą mėnesių, tada gali imti matytis rezultatai.
Kadangi mano asmeninė filosofija yra pernelyg ilgai neužsisėdėti ''vien tik ant'' keleto produktų, aš vis bandau naujus, vėliau vėl grįžtu prie kažkurių - tai man duoda geriausius rezultatus.
Taigi, dar keletas Lietuvoje esančių produktų.
Šiuo metu (pakaitomis su Paula's Choice ir Babor) naudoju Clinique liniją:
Clinique Anti-Blemish Solutions All-Over Clearing Treatment (kaip kremą rytais ir vakarais)
Clinique Anti-Blemish Solutions Clinical Clearing Gel (tik ant spuogelių)
Clinique Anti-Blemish Solutions Oil-Control Cleansing Mask (Super tinka riebiai odai)
Apie Clinique galiu pasakyti - puikūs produktai, tikrai verti savo kainos. Oda atrodo išpuoselėta. Labai labai greitai gydo senų spuogelių ir inkštirų dėmeles.
Manyčiau, kad verta išbandyti NATINUEL SEBA FLUID AHAs - BHA 12% (Tikrai stiprus produktas, nes turi 10 proc. AHA ir 2 proc. BHA). Aš nesu jo bandžiusi, bet girdėjau, kad atsiliepimai geri - be to galima įsigyti Lietuvoje.
Ir galiausiai - Lietuviška kosmetika O.D.A. Būtų gėda neišbandyti, nes kainos labai draugiškos, ir jeigu tiks odai, tai labai labai gera alternatyva visiems kitiems rūgštiniams produktams.
Bet kaip jau sakiau ir dar kartą kartoju - norint gydytis veido odą nuo spuogų ir inkštirų, dabar pat marš pas kosmetologę, ir kantriai, pradžioje pora kartų per mėnesį, vėliau kartą per mėnesį ir taip bent pusę metų VEIDO VALYMAI. Tik tada galima pradėti kalbėti apie rezultatus, kuriuos pasieksite naudodamos rūgštinę kosmetiką namie.
QUOTE(Niya1986 @ 2015 04 20, 17:03)
Merginos, gal dar kam nors taip buvo? padariau rugstini pilinga pas kosmetologe ODA kosm., patiko, paskui pas ta pati kosmetologe isigyjau raminanti ODOs kremuka, irgi visai nieko, bet atsirado spuogu ir oda buvo per sausi, reikejo kazka daryti. Peleneje nusipirkau ODA kremuka jautriai odai I (sena sudeti), spuogai isniko ir siek tiek islygino smulkias rauksleles, bet kaip dabar riebalioja oda T zonoje!!! o kokie sausi skruostai!!! siek tiek padeda serumas (NONI CARE), bet nejaugi taip ir turi buti? konsultante sake, kad sis kremas subalansuoja odos veikla ir tai gali buti normali reakcija... jauciu neiskentesiu (spuoguciai tikrai isnyko ir oda issiligino)
Asmeniškai aš tokioje situacijoje dayčiau taip:
Greta visų produktų, kuriuos ir dabar naudojate įsigyčiau
1. Babor (Essential care lipid balancing cream) kaip rašiau anksčiau, cituoju, pats geriausias lipidus atstatantis kremas, kokį tik galiu įsivaizduoti. Naudojant rūgštinę kosmetiką, toks kremas tiesiog būtinas, kad oda nebūtų dehidratuota ir gydymas vyktų sklandžiai.
Jį naudočiau kas keletą naktų būtent sausiems veido odos plotams.
2. T zonai naudočiau Clinique Anti-Blemish Solutions Oil-Control Cleansing Mask (Super tinka riebiai odai). Irgi kas keletą dienų.
Manau, kad tokia rutina ir išspręstų situaciją. Iš to, ką rašote, tai matomai, jūsų veido oda kaip ir mišri. O.D.A. Šiek tiek dehidratavo skruostukus, tad jiems reikia padėti atsistatyti lipidus. Kad T zona riebi, tai jeigu jūsų toks odos tipas, tai nieko ir nepadarysite, reikia tiesiog rasti tinkamas priemones ir šiek tiek pažaboti tą riebalavimąsi. Bet tikrai naivu tikėtis, kad kosmetika iš riebios odos T zonoje padarys ją normalią ar net sausą.