QUOTE(renatuxaass @ 2013 05 15, 09:11)
zinau zinau... Pusvalandziui pabut sauleje? as maniau kad spf stiprumas skirtas skirtingiems saules spinduliams gilesniems ir ne, o ne laiko atzvilgiu. Tuomet gal to 20 man uzteko, nes pabuvau nedaugiau nei 30 min, ir taip tarpais pavesiu einant.
Sakykit o kaip pasireiskia tos pigmentines demes, kazkas raset kaip strazdaneles, tamsesni taskeliai kazkaip taip? ar cia tas pats randeliu puo spuogu patamsinimas?
tik laiko atžvilgiu spf, kuo dydesnis tuo ilgiau veikia, o apsauga yra UAV/UAB ir PA++++ kuo daugiau pliusu tuo galingesne ir saugesne (bet čia pagrinde azijiečiai gamina)
sauleta diena jokio skirtumo ar pavesije ar tiesiiogiai sauleje, tam man asmeniškai yra irodymas akiniai su fotochromais, (mano diedas tokius nešioja) net ne sauleta diena, bet kada gan šviesus dangus jo akiniai patamseja, reiškia ir aš gaunu spinduliu
pigmentines demes jos bent jau pas mane gan dydeles, pvz usai beveik visas plotas tamsesnis negu oda, ant žandu dydeles demes (kaip 10ct monetos mažaiusia) nuo spuogu raudonos labiau arba tamsiai rudos ir dydžio kaip spuogas buna bet sunkiau naikinamos
Papildyta:
QUOTE(Vicious_L @ 2013 05 14, 15:58)
Nu nepykit, bet nusisnekat kai kurios

. Cia matyt pasireiskia tas fenomenas vadinamas "moteriska logika" mazdaug: "Pasitepus kremu kenkia UV spinduliai, tai tepu krema ir einu degintis po UV spinduliais, bet kad nepakenktu tepu UV apsauga su viltim kad kazkiek UV spinduliu vis tiek praeis ir pavyks idegt"
Aplamai pirma kart gyvenime girdziu apie kremus spec soliariumams su apsauga nuo UV. Kazkoks absurdas. Tai ok denkis veida, jei nenori degintis , ar eik maziau minuciu, bet kosk tolkas eit i soliariuma ir teptis toki krema tai nesuprantu.
man išvis yra nesuprantomos šioj temoj žinutes apie soliariumus, nu kokio beso naudot rugštys balinimui ir paskui vel save žaloti deginimais, nu gerai reik konsultacijos išvažiuojant į šiltus kraštus, bet gi ne pastoviai klausia, o naudoju oj demes oj ka daryt, o paskui po keliu men pist ir o koki krema į soliariuma naudot

galu gale nustojau nett reagot į tokias žinutes