Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Peonyblossom @ 2012 10 28, 17:24)
Bet kaip ten bebutu pora nuotrauku vis tiek atsiminimui vaikams liks, tai svarbiausia  smile.gif

parodysi? bigsmile.gif

Aš tai per vėlai į lauką išslinkau šiandien. Toks fainas rūkas buvo. Bet tik išėjom ir pradėjo sklaidytis. Et...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 28 spalio 2012 - 16:59
QUOTE(lunameja @ 2012 10 28, 11:43)
Mastau,kad visai ne pro sali butu, jei tureciau daugiau autoportretu, tai jei kam reik ekspermentinio zuikio pasirasyciau. Lietuvoje busiu gruodzio 21-sausio 2dienomis  smile.gif galit ir AZ rasyti

jei Vilniuj, galėsim susitikti smile.gif

QUOTE(juratike13 @ 2012 10 28, 16:24)
Laba, retai rašau, bet visad viską kiek spėju paskaitau...
Erikos aguona patiko, bet koliazui man foto per daug, dvi pirmosios panasios, rinkciausi 1 ir 3, jei koliazui, bet 1 suzavejo savo trapumu ir kaip viena atskira foto-super...
As siandien gerejausi saulute, issitemoiau ir savo fotika taip pat...pagavau maziuke savo, man ji patinka, viskuom-nuotaika, retai kada ji tokia buna, todel man super, fonas, centravimas, nekliuna niekas, reiktu kritikos, ka matot jus, ko nematau as...

kai darai tokią paprastą nuotrauką su buitine apranga ir be pasakojančio fono, niekada niekada niekada necentruok šitaip. užmuši bet kokį vaizdą, matosi tik klaidos. tarkim, jei mergaitė šitą veidą padarytų, šitaip plaukai vėjyje plaiktytųsi jai esant su vienspalve gražia suknele miške - centravimas būtų ok. o dabar ne ne ir dar kartą ne. na ir pereksponavimas. ant veido dar nieko, galima pasitvarkyti per jb būtų, bet fonas tai jau neatleistinas. 4u.gif
Atsakyti
Pabandžiau dar kartą:

user posted image

user posted image

user posted image

Žinau, kad šitoje nuotraukoje svarbiausia fokusas, tad gal nieko, jei pašviesinau su PS? Mano fotoaparatas tikrai tamsus, ir šviesią nuotrauką galėčiau padaryti tik lauke šviesią dieną arba prie labai labai gero apšvietimo. Ar vis dėlto darant ND geriau nesvajot apie PS? biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 10 28, 15:58)
parodysi?  bigsmile.gif
Aš tai per vėlai į lauką išslinkau šiandien. Toks fainas rūkas buvo. Bet tik išėjom ir pradėjo sklaidytis. Et...

Ikeliau i flirke, bet ir cia idesiu:
user posted image

Nera si labai vykus, nes negraziai siaudelis mergytei i aki 'duria'. Bet dar nesutvarkiau visu nuotrauku, tai veliau atrinksiu labiausiai vykusias ir kazka padoriau parodysiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 10 28, 17:06)
kai darai tokią paprastą nuotrauką su buitine apranga ir be pasakojančio fono, niekada niekada niekada necentruok šitaip. užmuši bet kokį vaizdą, matosi tik klaidos. tarkim, jei mergaitė šitą veidą padarytų, šitaip plaukai vėjyje plaiktytųsi jai esant su vienspalve gražia suknele miške - centravimas būtų ok. o dabar ne ne ir dar kartą ne. na ir pereksponavimas. ant veido dar nieko, galima pasitvarkyti per jb būtų, bet fonas tai jau neatleistinas. 4u.gif

Vau, aciu labai, nesiginčysiu, striukė ir man trukdo, netgi labai...Bet ,kad niekada to nedaryti-tai pamoka man.Ekspozicija padidinta per 0,75, per daug?
Atsakyti
QUOTE(juratike13 @ 2012 10 28, 17:24)
Ekspozicija padidinta per 0,75, per daug?

nu tikrai nekaip atrodo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(virdzzinija @ 2012 10 28, 16:10)
turiu toki kadra ,kuris maaan laabai patinka,bet va ziuriu ir kazkas ne taip ,kazko truksta apdirbime (nors nieko nedaryta),griztu vis ir prie jos ir nezinau  g.gif  kaip jums,ar mestumet isvis toki kadriuka  smile.gif  buciau dekinga  rolleyes.gif

Man patinka, toks rukelis thumbup.gif man tik viena nuotrauka, senai daryta, gavosi su tokiu minkstu rukeliu, daugiau niekaip nepavyksta biggrin.gif

QUOTE(juratike13 @ 2012 10 28, 17:24)
As siandien gerejausi saulute, issitemoiau ir savo fotika taip pat...pagavau maziuke savo, man ji patinka, viskuom-nuotaika, retai kada ji tokia buna, todel man super, fonas, centravimas, nekliuna niekas, reiktu kritikos, ka matot jus, ko nematau as...

man irgi nepatinka persviestas veidukas 4u.gif

QUOTE(voveraite1302 @ 2012 10 28, 18:16)
Pabandžiau dar kartą:

dabar daug geriau matosi fokusas, uzskaitau 4u.gif nors tie karoliukai neitin patinka smile.gif

QUOTE(Peonyblossom @ 2012 10 28, 18:23)
Ikeliau i flirke, bet ir cia idesiu:

pradzia faina bigsmile.gif laukiu daugiau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 10 28, 17:06)

jei susitikima tame tarpe organizuotumet pasiaukociau gal atlekt.siaip Kaunas ir aplink ji man tinkamiau smile.gif
Atsakyti
Voveraite-negalima ND PS naudoti schmoll.gif Su kokiu paveiksluoji? Gal ISO kelk arba trikoji naudok ir ilgink islaikyma biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(voveraite1302 @ 2012 10 28, 16:16)
Pabandžiau dar kartą:
Žinau, kad šitoje nuotraukoje svarbiausia fokusas, tad gal nieko, jei pašviesinau su PS? Mano fotoaparatas tikrai tamsus, ir šviesią nuotrauką galėčiau padaryti tik lauke šviesią dieną arba prie labai labai gero apšvietimo. Ar vis dėlto darant ND geriau nesvajot apie PS?  biggrin.gif

Man noretusi, kad siulai butu kiek pastriziau isdelioti, ir pvz vietoj tu karoliuku butu pasteliniu spalvu sagos isbertos. Fokusa matau, bet palieku teise paciai sprest ar perdaryt, kad net paciai patiktu ND ir tuo paciu dar praktikos igytum (fokusavimas, kompozicija) ar tiesiog paliksi 'praslydimo' reikalui 4u.gif It's up to You 4u.gif
QUOTE(ich @ 2012 10 28, 16:31)
pradzia faina bigsmile.gif laukiu daugiau thumbup.gif

Aciu, smagu, kad patiko blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ich @ 2012 10 28, 18:31)
dabar daug geriau matosi fokusas, uzskaitau 4u.gif nors tie karoliukai neitin patinka smile.gif

Ačiū 4u.gif
Dėl karoliukų... Rožiniai? Todėl? biggrin.gif Ar kad chaotiškai pabirę? Ar apskritai, jie nefotogeniški?..
Papildyta:
QUOTE(Suprem @ 2012 10 28, 18:37)
Voveraite-negalima ND PS naudoti schmoll.gif Su kokiu paveiksluoji? Gal ISO kelk arba trikoji naudok ir ilgink islaikyma biggrin.gif

Apie išlaikymą visai pamiršau... Jei pakeliu iso, kaip baisiai atrodo... Pabandysiu rytoj iš naujo.
Nenaudosiu PS.
Panasonic lumix fz 50.

QUOTE(Peonyblossom @ 2012 10 28, 18:40)
Man noretusi, kad siulai butu kiek pastriziau isdelioti, ir pvz vietoj tu karoliuku butu pasteliniu spalvu sagos isbertos. Fokusa matau, bet palieku teise paciai sprest ar perdaryt, kad net paciai patiktu ND ir tuo paciu dar praktikos igytum (fokusavimas, kompozicija) ar tiesiog paliksi 'praslydimo' reikalui  4u.gif  It's up to You  4u.gif

4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo voveraite1302: 28 spalio 2012 - 17:47
QUOTE(Suprem @ 2012 10 28, 18:37)

jetau, paziurejau foto, o nepaskaiciau doh.gif negalima PS naudoti schmoll.gif iso kelk, ilgink islaikyma, labiau atverk diafragma smile.gif

QUOTE(voveraite1302 @ 2012 10 28, 18:46)
Dėl karoliukų... Rožiniai? Todėl? biggrin.gif Ar kad chaotiškai pabirę? Ar apskritai, jie nefotogeniški?..

man uztektu tik siulu, bardakeli daro karoliukai visi mirksiukas.gif
Atsakyti