Įkraunama...
Įkraunama...

Mamytės kurios vaikams neduoda cukraus (0-3 metai)

Ar yra tokiu mamyčiu kurios visai neduoda savo vaikams cukraus? (0-3 metu) Prašau pasidalinti savo patirtimi, receptais, ir t.t. ax.gif Kaip jums sekasi? ar jus palaiko šeimos nariai?
Mes neseniai šventėme 1-aji gimtadieni, tai surasti becukrio tortuko recepta buvo labai didelis išukis.
Atsakyti
Bandysiu pralaušt ledus biggrin.gif

Musu 1-ojo gimtadienio becukrio tortuko receptas: cool.gif

1. Iškepiau biskvita pagal ši recepta (tik žinoma be cukraus ir be krakmolo) Biskvitėlius nedariau storus, beje kadangi be cukraus tai nepakils nebent pabandytumėt idėti kepimo milteliu
2. Išspaudžiau obuoliu sulčiu (reiks +- litro)
3. želatina išbrinkinau puodelyje sulčiu (laikyti 30 min) paskiau pakaitinau puodeli idėjus i vandeni kad ištirptu sumaišiau su likusiomis sultimis
4. i forma dedam biskvita, bananai, apšlakstom sultimis, biskvitas, bananai (apelsinai ar dar kasnors) vėl apšlakstom sultimis, biskvitas, vaisiai, sultys, Na taip ir dedam kokio norim dydžio
P.s. Mes dar darėm su grietine, pagal kita recepta susiradau, kad maišo grietine su apelsinu sultimis ir dar pila ant torto, mes dar imaišėm ir ištirpinom apelsinu sultyse želatinos, kad tortas nesusileistu nebuvo ypatingas skonis, kai sekanti karta darysim, tai darysim be grietinės biggrin.gif

Norėčiau pasidžiaugti, kad viskas puikiai pavyko, vaikas skaniai valgė savo pirmaji tortuka smile.gif svečiams taip pat patiko, tik koja pakišo grietinė tik džiaugiuos kad jos buvo visai nedaug wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Majoga: 25 spalio 2012 - 16:17
Bananinių keksiukų receptas:

Kvietiniai miltai, 150 gramų
Kepimo milteliai, 1.5 šaukštelio
Bananai, 2 vienetai
Pienas, 5 šaukštai
Sviestas, ištirpintas, 2 šaukštai
Kiaušiniai, 1 vienetas

1. Įkaitinkite orkaitę,
2. Kepimo miltelius sumaišykite su miltais.
3. Išplakite kiaušinius su pienu.
4. Įmaišykite sviestą, kad ištirptų.
5. Po to suberkite miltų masę ir dar kartą išmaišykite.
6. Į tešlą įmaišykite smulkintus bananus, susmulkintus riešutus.
7. Keksiukus kepkite apie 30 minučių vidutinio kaitrumo orkaitėje (180° C).

Skonis gana idomus, bet vaikams patiko - valgė, thumbup.gif
Atsakyti
Prašom junkitės drasiai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Pasiziurejau, kokios chemijos duodat vaikui ir pagalvojau, kad geriau paprasciausia kose su cukrumi, nei chemijos puokste be cukraus unsure.gif
Dar pasakykit, kad davet isgerti dietines colos be cukraus, ir is viso uzsiciaupsiu.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 10 27, 11:20)
Pasiziurejau, kokios chemijos duodat vaikui ir pagalvojau, kad geriau paprasciausia kose su cukrumi, nei chemijos puokste be cukraus unsure.gif
Dar pasakykit, kad davet isgerti dietines colos be cukraus, ir is viso uzsiciaupsiu.

Ir kokios gi chemijos? g.gif jus apie vaisius?
Atsakyti
QUOTE(Majoga @ 2012 10 27, 11:38)
Ir kokios gi chemijos?  g.gif  jus apie vaisius?

Kepimo milteliai, zelatina.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 10 27, 14:48)
Kepimo milteliai, zelatina.

kepimo milteliai nebutini, kas nori tas deda, aš tik recepta parašiau, na o želatinos taip dėjau, bet visu 1. Tortuka bei keksiuka gavo tik gimtadienio proga, 2. dar pasakykite, kad mano tortukas nuodingesnis negu koksai nors maximinis, tai nuvirsiu nuo kėdės blink.gif doh.gif
Paprasta diena mano vaikas gauna iprastas košeles ir iprasta maista, šie 2 receptai yra kokiai progai o ne kasdien 4u.gif
Šiais laikais sunku sveikai gyventi, tad aš iš 2 blogybiu pasirinkau mažesne (ar pirktinis tortas su daug cukraus, ir daug E ar su želatina)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Majoga: 27 spalio 2012 - 15:13
jei kazkam jau taip netinka kepimo milteliai, tai naudokite valgomaja soda. na o jei jau zelatina taip pat trukdo tai naudokite agara, jei kas nezino tai augalinio pagrindo "zelatina":) stai jums alternatyva smile.gif bet nemanau kad tai jau didziules blogybes, juk vaiku kasdien tortais ir kitais skanumynais nemaitinam:) man tai receptukai liuks mirksiukas.gif reiks isbandyti:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristtule: 27 spalio 2012 - 15:19
QUOTE(kristtule @ 2012 10 27, 16:18)
jei kazkam jau taip netinka kepimo milteliai, tai naudokite valgomaja soda. na o jei jau zelatina taip pat trukdo tai naudokite agara, jei kas nezino tai augalinio pagrindo "zelatina":) stai jums alternatyva smile.gif bet nemanau kad tai jau didziules blogybes, juk vaiku kasdien tortais ir kitais skanumynais nemaitinam:) man tai receptukai liuks  mirksiukas.gif  reiks isbandyti:)

Nežinojau, kad toks yra bigsmile.gif Kur butu galyma ji rast? blush2.gif
Džiaugiuosi, kad bent kamnors patiko receptukas ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Majoga @ 2012 10 27, 17:01)
Nežinojau, kad toks yra  bigsmile.gif  Kur butu galyma ji rast?  blush2.gif 
Džiaugiuosi, kad bent kamnors patiko receptukas  ax.gif  4u.gif

yra, bet kur rast tai nezinau, bet manau kokiam tomas philips butu. seip agara daugiau siunciasi kiek zinau. kadangi mano profesija konditere tai teko suzinot tokiu idomybiu smile.gif
Atsakyti
dėl to cukraus tai nu nežinau kaip čia pasakyt-košių nesaldinu,gėrimų irgi ne,bet kartais gauna pvz šokolado,sausainį kokį ir pan. blynus taip pat su cukrum,nu tešla saldinta,uogienės tai ir su cukrum. Bet mano vaikas negeria saldžiu gėrimų (mes ir patys negeriam),tai cukrų naudojam blynam ir uogom "užkoncervuot",kartais būna taip,kad net nežinom ar namuose to cukraus yra smile.gif
o kaip jūs,visai neduodančios cukrayus,vertinat ėjimą į darželį?
Atsakyti