Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos apie nėštumą, gimdymą ir kūdikio priežiūrą

QUOTE(light blue @ 2006 08 18, 11:25)
Pritariu. Kaip sunešė man jų, sužinoję, kad laukiuosi tai turėjau cielas 4  lotuliukas.gif Bet nepadėjo kiekybė pagerinti kokybės  lotuliukas.gif Gali keletą sakinių pasiskaityti, bet tik tiek.

Atsiprašau už nekuklų klausimą blush2.gif bet gal galėtumėt vieną Nėščios moters vadovą man padovanoti ar pakeisti į šokoladą? 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zoja @ 2006 08 19, 16:12)
Atsiprašau už nekuklų klausimą  blush2.gif  bet gal galėtumėt vieną Nėščios moters vadovą man padovanoti ar pakeisti į šokoladą?  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Deja, visos jos ne mano buvo,o suskolintos. Ir dabar jau gražintos.
Atsakyti
QUOTE(light blue @ 2006 08 20, 06:53)
Deja, visos jos ne mano buvo,o suskolintos. Ir dabar jau gražintos.

aisku verysad.gif aciu. Tikiuosi susiveiksiu is kur nors kitur g.gif
Atsakyti
Per nestuma visa paskaitinedavau "Nescios moters vadovas", visai nieko, tik paveiksliuku mazoka. Nors dar nepagimdziau, bet jau pradedu skaitineti "Pati nuobodziausia ir zavingiausia veikla". Cia kelios mamytes rase, kad labai gera, tai ir as nusipirkau. Ir neapsirikau - puiki knyga, labai labai idomi.
Atsakyti
As taip pat pirkau nestumo biblija. Man patiko. Tik si knyga daugiau apie pati nestuma, o apie vaikelio vystymasi, prieziura minimaliai, tik pirmosiomis dienomis. Bet uztata viskas apie ligas yra. Jei tik kokia beda ar klausimas per nestuma iskildavo, visada rasdavau atsakyma. Ar gera, ar yra geresniu nezinau, nes kitu neskaiciau. Bet kai knygyne pirkau ir rinkausi is dvieju knygu (kitos pav. nebeatsimenu, bet ir didele, tik plona, ir ten daugiau kaip vaikas auga iki 1 m.), tai sita man labiau patiko. Nesigailiu, nors tikrai brangi. Ir nors daugiau apie Didžiosios Britanijos sistema, bet vertejai visada sklaiusteliuose ir apie Lietuva pakomentuoja.
Atsakyti
QUOTE(Zoja @ 2006 08 21, 17:22)
aisku  verysad.gif aciu. Tikiuosi susiveiksiu is kur nors kitur  g.gif

Šiaip tai ji nėra pigi, tai su dovanojimais manau neklabai Tau išeis prasisukti. sorry, bet viskas kainuoja mirksiukas.gif Sėkmės paieškose ir po to studijuojant knygą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2006 02 20, 16:13)
Verta perskaityti Aleksandro Žarskaus knygas. Man labai patiko smile.gif

Aš tik pirmą perskaičiau - "Aš iki gimimo", dabar galvoju, gal verta antrą nusipirkti, ar ten nesikartoja? Dar skaičiau "Jūsų mažylio sielos ugdymą", bet ji man nelabai schmoll.gif Truputį gailiuosi, kad jas perskaičiau jau pastojus, gal daug ką būčiau kitaip darius, bet geriau vėliau, negu niekada. Turiu "Nėščios moters vadovą", bet teko vartyti ir truputį paskaitinėti berods tuo pačiu pavadinimu, bet gerokai storesnę ir geresnę knygą, tačiau pirkti jos nemačiau unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(spokasz @ 2006 08 09, 09:19)
Nebloga knyga ir "Gimdymas" ar "Gimimas" (tiksliai nepamenu, nes tik varciau), labai jau ilistruota, bet vel gana brangoka, apie 60 Lt, jei neklystu.
Rekomenduoju lietuviu autoriu L. Kiskunes ir R. Pociutes knyga "Gimdymas ir Gimimas" (apie 24Lt.) ypac toms, kas domisi kuo naturalesniu gimdymu.
Ypac ypac rekomenduoju D.Einon knyga "Ankstyvasis ugdymas" (Egmont Lietuva) - vaizdziai ilistruota patarimu knyga kaip lavinti vaiko mokymosi igudzius nuo gimimo iki seseriu metu. Tai ne patarimu knyga kaip maitinti, migdyti ar slaugyti kudiki, o judrumo, pojuciu, kordinacijos, intelekto ugdymas, mokymas bendrauti, kalbeti, pasiruosimas mokyklai ir savarankiskumo ugdymas. Knyga adaptuota Lietuvos seimai, pakankamai stora, labai aiski ir issami su konkreciais nurodymais, patarimais ir net lavinamaisiais zaidimais. Kainuoja ji vos apie 15 Lt! O turintiems kelis mazamecius vaikus yra nepamainoma, aukso vertes!
Laisvalaikio pasiskaitymams labai rekomenduociau amerikieciu psichologo J. Grejaus Knyga "Vaikai kile is dangaus" (apie 20 Lt), kuri pades suprasti kiekviena vaika ir kaip isugdyti stipria ir laisva asmenybe.
Tikiuosi, kad mano patarimai bus naudingi jums mielosios mamytes. Laukim savo stebukleliu!

"Gimdymą ir gimimą" dabar pradėjau skaityt, pradžia labai statistiška, bet tikiuos toliau bus įdomiau. O "Ankstyvųjį ugdymą" ir "Vaikai kilę iš dangaus" reikės paieškoti, knygyne neužkliuvo rolleyes.gif
Atsakyti
Pasidalinsiu ir as literaturos sarasu biggrin.gif
turiu tokia Jonson&Jonson isleista knyga ''Motina ir vaikas''- ten yra informacija apie nestumo eiga, gimdyma, pirmus 3 vaiko metus (aisku, pakankamai abstrakciai). Kas man patiko- pakankamai issamus visokiu ligu ir negalavimu aprasymas. Zodziu, knygele nebloga, labai grazios vaikuciu nuotraukos mirksiukas.gif Kiek kainuoja nezinau, nes man ja padovanojo.
Dar skaiciau tokia rusiska "Pirmieji vaiko gyvenimo metai'', autorius- amerikieciu pediatras; dar buvau prisiskaiciusi visokios skolintos literaturos, dazniausiai tarybines, tai nelabai rimtai i ja ziurejau, skaiciau tiesiog del informacijos bado biggrin.gif
Ir dar perku zurnaliukus- Tavo vaika ir Mamos zurnala, nemazai info dubliuojasi, bet vistiek yra naudingu dalyku.
Atsakyti
Gal esat ka nors girdeje apie tokia knyga 'kaip as atsiradau' arba 'is kur as atsiradau' kazkas panasaus, autorius lietuvis. sake kad laaabai gera knyga,daug praktisku patarimu.
Atsakyti
Sveikutes siandien varciau knyga "greitai busime trise" niu seip visai nebloga tik kaina atrodo apie 30lt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mama_anarchija @ 2006 09 06, 12:45)
Pasidalinsiu ir as literaturos sarasu biggrin.gif
turiu tokia Jonson&Jonson isleista knyga ''Motina ir vaikas''- ten yra informacija apie nestumo eiga, gimdyma, pirmus 3 vaiko metus (aisku, pakankamai abstrakciai). Kas man patiko- pakankamai issamus visokiu ligu ir negalavimu aprasymas. Zodziu, knygele nebloga, labai grazios vaikuciu nuotraukos mirksiukas.gif  Kiek kainuoja nezinau, nes man ja padovanojo.

Turiu šią knygą, pirkau iš vienos mamos, čia - SM. Labai patinka ir tinka thumbup.gif Šiaip jos kaina knygyne apie 60-70lt. Beje, iš jos viena kolegė su vyru mokėsi prieš gimdymą kvėpavimo pratimų. Tas mane ir užkabino ją pirkti. Kol kas mes dar vis nesimokom, bet...reiks jau užsiimti šiuo mokslu smile.gif Laikas būtų smile.gif
Atsakyti
sveikos,
aš apie Žarskaus knygas... dabar kaip tik skaitau 2 dalį "Gimimo slėpinys", panaši į pirma dalį " Aš iki gimimo", tik žinoma skiriasi pasakojimai, istorijos ir čia akcentuojamas pats gimdymas ir pogimdybinis laikotarpis. Šios knygos labai padeda nusiraminimui, saviugdai ar apsisprendimui..... tai lyg savo sielos veidrodis...
Atsakyti