Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos apie nėštumą, gimdymą ir kūdikio priežiūrą

QUOTE(zirafos sese @ 2006 02 10, 14:13)
As mielai ideciau to kalendoriaus nuotrauka, bet nemoku.....  blush2.gif Gal kas pasakys, kaip tai padaryti?....  wacko.gif

O siaip, tokiu kalendoriu jau nebeleidzia...  verysad.gif Man paciai drauge paskolino. Bet informacija jame praktiskai sutampa su musu Supermamos Nestumo kalendoriumi.... Taip pat savaitemis aprasyti moters kuno pokyciai ir vaikelio raida. Ir nuotraukos tos pacios. Turbut Supermama tuo kalendoriumi ir remesi....  book.gif

aciu, jau radau kazkoki kalendoriu vadinasi "stebuklo laukiant" tai ji ir isigijau.
Atsakyti
Aš vadovaujuosi ne viena knyga, o iš karto keliomis. Taip turiu galimybę palyginti informaciją ir sužinau daugiau. cool.gif Pvz., ieškojau informacijos apie Cezario pjūvį - plačiausiai apie tai parašyta "Nėščiosios moters vadove", bet pasiskaičius papildomai ir kitas knygas, susidaro gan išsamus vaizdas. smile.gif Pvz., iš vokiškos knygutės "Nėštumas ir gimdymas" (vokiečių autorė, bet išvarsta į lietuvių kalbą)sužinojau šios operacijos priešistorę. smile.gif

Taigi, mano nėščiosios biblioteką sudaro:
"Nėščiosios moters vadovas"
"Nėštumas ir gimdymas"
"Motina ir vaikas"
"Nėščiosios kalendorius"
"Geriausia pradžia"
www.supermama.lt
ir įvairūs žurnalai mamoms
smartass.gif

Kai iškyla koks nors klausimas, tai atsisėdu ir vartau visą literatūrą... book.gif

Atsakyti
Pirkau tik vieną knygą: "Motina ir vaikas", kuri šiaip kainuoja apie 60 Lt, bet mes su vyru pirkome ją už Maxima Senukai kortelės pliusus - gavosi su 50 proc. nuolaida! thumbup.gif Nėra išsami, bet graži. Be to, yra kažkiek informacijos apie vaikus iki 3 metukų (pvz., kaip suteikti pirmąją pagalbą ir pan.). Kai dar nebuvau nėščia, pamačiau šią knygą pas savo nėščią dėstytoją ir nusprendžiau, kad būtinai įsigysiu, kai būsiu nestuke.gif biggrin.gif

"Nėščiosios kalendorių" paskolino draugė - ieškojau jo visuose knygynuose, bet veltui... Jis ypatingas tuo, kad tai, kas dedasi mūsų pilvukuose, aprašyta savaitėmis! Man taip magėjo žinoti, kas gi įvyko šią mano nėštumo savaitę?! g.gif lotuliukas.gif Bet, kol neturėjau šio kalendoriaus, tą patį atradau Supermamos "Nėštumo kalendoriuje"!!! supermama.gif Taigi, tas pats, netgi nuotraukos tokios pačios. Faina, nes prekyboje "Nėščiosios kalendorių" nebėra...

Taigi, iš šių knygų sužinau ir lietuvių, ir amerikiečių, ir vokiečių nuomonę apie įvairius nėštukėms aktualius dalykus: ne tik apie pasitaikančius negalavimus ir jų gydymą, bet ir apie mankštą, plaukiojimą baseine, netgi gimdymą vandenyje ar vyro dalyvavimą gimdyme ir t.t.

Beje, nebloga yra lietuviška knygutė "Geriausia pradžia". Joje trumpai ir aiškiai aprašyti pagrindiniai dalykai (vaisiaus vystymasis kas savaitę, nėščiosios mityba, plaukiojimo ir muzikos nauda, gimdymo pozos, žindymas ir t.t.) Patiko knygelės dvasia: "Nėštumas - tai natūrali, normali, sveika, saugi ir dieviška būsena man ir mano vaikeliui; vaikelis leidžiasi natūraliai ir sklandžiai, jo galvutė idealiai atitinka mano dubenį..." thumbup.gif

Vokiška knyga "Nęštumas ir gimdymas" irgi gera, viskas aprašyta ramiu, racionaliu tonu, nuteikia pozityviai, suteikia pasitikėjimo savimi. Aprašyta ir mityba, ir ko gali prireikti ligoninėje ir, įdomiausia, kaip vystosi vaisius - šiuolaikinis požiūris, daug įdomių faktų. thumbup.gif

O išsamiausia - "Nėščios moters vadovas". Be jos - kaip be rankų. Joje rasi praktiškai viską. Tai - pagrindinė knyga. Apie nėštumą papasakojo man daugiau nei mano gydytoja. biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
Knygos, kurias nusipirkau ir manau, kad jos labai geros, yra šios:

user posted image

user posted image

Antroji knyga anglų kalba - ją pirkau interneto puslapyje amazon.com. Labai esu patenkinta ja, nes labai isšsami (nuo pastojimo iki vaiko priežiūros), daug iliustracijų, paaiškinimų... Tikrai verta, jei galite skaityti angliškai.

O pirmoji knyga irgi labai patinka. Pradeda nuo pastojimo, aprašo nėštumo savaites, daug iliustracijų, o tada apie vaiko priežiūrą iki 3 metų. Labai šauni knyga pirmą kartą besilaukiančioms.
Atsakyti
Nėštukės!
Pasirodo, mano rekomenduota knyga "Pregnancy Bible" ką tik išėjo ir lietuvių kalba!

www.almalitera.lt
Atsakyti
Tai bent! Ačiū, Magna 4u.gif
Bet ši knygutė dar brangesnė už "Motina ir vaikas" - kainuoja apie 80 Lt blink.gif
Matyt, verčiau važiuosiu jos ieškoti į biblioteką..... biggrin.gif
Atsakyti
Tikrai... Nepigu... Ypač, Zirafos sese, jei jau turi keletą knygų, tai gal ir neverta pirkti... Bent bibliotekoje pasiskaityti galima gal tada? Bet zinai, iš tikro Lietuvoje dar knygos nėra tokios brangios. Štai "Motina ir vaikas" (aš gyvenu Kanadoje) pas mus kainuoja 60 dolerių... O Lietuvoje tik 60 Lt. Todėl ir pirkau lietuvių kalba smile.gif

O ar "Geriausią pradžią" ar verta pirkti? Mačiau, kad kainuoja labai pigiai...
Atsakyti
Verta perskaityti Aleksandro Žarskaus knygas. Man labai patiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Magna @ 2006 02 19, 22:00)
O ar "Geriausią pradžią" ar verta pirkti? Mačiau, kad kainuoja labai pigiai...

Manau, kad verta ją įsigyti. Ji pigi ne dėl to, kad prasta, o dėl to, kad plonutė. mirksiukas.gif Gavau ją dovanų. Joje ne per daugiausia informacijos, bet pateikta pagrindinė, svarbiausia informacija. Pateikta glaustai ir konkrečiai, todėl knygutė nedidelė. Yra informacijos ne tik apie nėštumą, bet ir apie gimdymą, žindymą ir leliuko 2.gif priežiūrą pirmomis dienomis (kaip maudyti, kaip rengti į lauką ir pan.).
Patiko, kad knygoje yra nurodyti konkretūs kremų, pampersų, maisto papildų, įdeklų į liemenėlę ir t. t. pavadinimai ir įdėtos nuotraukos. thumbup.gif Taigi, ši knygutė praverčia, jei esi nėščia pirmą kartą ir esi visai "žalia". biggrin.gif Na, tokia lietuvėms tinkanti knygutė: lietuviškas požiūris ir lietuviškos galimybės. Bet, aišku, vien jos būtų per maža, ypač, jei esi žingeidi nėštukė. nestuke.gif mirksiukas.gif

O knygos gale pateiktas visas sąrašas gydytojų, į kuriuos galima kreiptis konsultacijos (telefonai ir emailai). Taigi, knygutė neprasta. dirol.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes. Norejau paklausti, gal kas nors is jusu noretu parduoti knygas Nescios moters vadovas ir Pirmieji kudikio metai (leidykla "Tyrai")? Jau praradau vilti rasti jas knygynuose (jos 1998 ir 1999 leidimo), o sviestis tai juk ziaurus kiekiai..Parasykit man, jei kas galvojat, busiu be galo dekinga: elfukas@one.lt
Atsakyti
Elfuk,

Šių knygų yra pirkti internetiniame knygyne www.patogupirkti.lt

Gali būti, kad paprastuose knygynuose nėra...
Atsakyti
Matai, Magna, ji ieško senos leidybos knygų. Pirkti yra, bet jau naujesnių.
Aš turiu abi šias knygas, bet kol kas juk pačiai reikia nestuke.gif Tai sorry, Elfuk, labai.... ax.gif blush-anim-cl.gif
Atsakyti