Pirkau tik vieną knygą: "Motina ir vaikas", kuri šiaip kainuoja apie 60 Lt, bet mes su vyru pirkome ją už Maxima Senukai kortelės pliusus - gavosi su 50 proc. nuolaida!
Nėra išsami, bet graži. Be to, yra kažkiek informacijos apie vaikus iki 3 metukų (pvz., kaip suteikti pirmąją pagalbą ir pan.). Kai dar nebuvau nėščia, pamačiau šią knygą pas savo nėščią dėstytoją ir nusprendžiau, kad būtinai įsigysiu, kai būsiu
"Nėščiosios kalendorių" paskolino draugė - ieškojau jo visuose knygynuose, bet veltui... Jis ypatingas tuo, kad tai, kas dedasi mūsų pilvukuose, aprašyta savaitėmis! Man taip magėjo žinoti, kas gi įvyko šią mano nėštumo savaitę?!
Bet, kol neturėjau šio kalendoriaus, tą patį atradau Supermamos "Nėštumo kalendoriuje"!!!
Taigi, tas pats, netgi nuotraukos tokios pačios. Faina, nes prekyboje "Nėščiosios kalendorių" nebėra...
Taigi, iš šių knygų sužinau ir lietuvių, ir amerikiečių, ir vokiečių nuomonę apie įvairius nėštukėms aktualius dalykus: ne tik apie pasitaikančius negalavimus ir jų gydymą, bet ir apie mankštą, plaukiojimą baseine, netgi gimdymą vandenyje ar vyro dalyvavimą gimdyme ir t.t.
Beje, nebloga yra lietuviška knygutė "Geriausia pradžia". Joje trumpai ir aiškiai aprašyti pagrindiniai dalykai (vaisiaus vystymasis kas savaitę, nėščiosios mityba, plaukiojimo ir muzikos nauda, gimdymo pozos, žindymas ir t.t.) Patiko knygelės dvasia: "Nėštumas - tai natūrali, normali, sveika, saugi ir dieviška būsena man ir mano vaikeliui; vaikelis leidžiasi natūraliai ir sklandžiai, jo galvutė idealiai atitinka mano dubenį..."
Vokiška knyga "Nęštumas ir gimdymas" irgi gera, viskas aprašyta ramiu, racionaliu tonu, nuteikia pozityviai, suteikia pasitikėjimo savimi. Aprašyta ir mityba, ir ko gali prireikti ligoninėje ir, įdomiausia, kaip vystosi vaisius - šiuolaikinis požiūris, daug įdomių faktų.
O išsamiausia - "Nėščios moters vadovas". Be jos - kaip be rankų. Joje rasi praktiškai viską. Tai - pagrindinė knyga. Apie nėštumą papasakojo man daugiau nei mano gydytoja.
... bet mes tai žinome, kieno yra pieštukai...