Sveikos, visos būsimos arba jau esamos mamytės
Ketinu pirkti kokią nors knygą apie leliuko priežiūrą nuo jo gimimo, apie jo maitinimą ir pan... Gal galit parašyti, kokią knygą (pavadinimą ir autorių) turite jūs, ar ji jums patinka, o gal kuo nepatinka?
Labai laukiu...
Aš pirkau paprastą lietuvių autoriaus knygutę. Tokia plona, kelis litus tekainuoja. Bet informacijos joje tikrai daugiau, negu visokiose spalvotose užsienietiškose knygose, spausdintose didelėm raidėm ir su daug paveiksliukų. Pavadinimo dabar nepamenu, namie pažiūrėsiu pavadinimą ir parašysiu
Man paskolino vadovą tėvams apie vaiką nuo apvaisinimo iki trejų metų. Knyga didoka, su paveiksliukais, vadinasi "Motinos ir vaiko knyga", aut. Elizabeth Fenwick. Čia visko yra, man ši knyga patinka.
kai pastojau, iš vyro dovanu gavau Motinos ir vaiko knygą". kol buvau nėščia, ir iškart po gimdymo, ją skaičiau. o po to daugiau net nebeatsiverčiau, kažkaip viskas gaunasi savaime, ar supermamoj atsakymus randu. bet knyga šiaip nebloga, rašo ir apie nėštumą, ir apie vaiko auginimą iki 3 metų, daug iliustracijų
Man pats geriausias "skaitinys" supermama. Skaitau ir dziaugiuosi. Ko paklausi - ta gausi. Ir, svarbiausia, viskas is realiai vykstancios patirties. Atradau supermama netycia, dar pries pastojant... Taip kad supermama vadovaujuosi jau senai ir nenusivyliau
Turiu ir knygų keleta:
A.Eisenberg, E.Murkof ir kt. (1999). Pirmieji kūdikio metai. 752p. Kaunas. Tyrai. \
Visi ją labai gyrė, kursuose sake, kad viena is geresniu... man siaip sau, nes baisiai "uzsenietiska", priedo didele... griozdas (nemegstu dideliu knygu )... Dalis informacijos pateikta klausimu - atsakymu budu. O siaip.. suskirstyta menesiais... ir paaiskinimai ko ta menesi tiketis. Jei ne nepatogus formatas gal butu super knyga. Bet cia tik mano nuomone
A.Vingras. (1995). Jūsų kūdikis. 286p. Vilnius. Rosma.
Sita senesne kazkiek, bet man patiko labiau. Mazesne, patogesne i rankas paimt ir labiau koncentruotai surasyta. Patiko, kad yra surasyta ka kiekviena menesi vaikiukas ismoksta daryt: judesiai, psichika, kalba, socialinis tobulejimas. Man smagu buvo sekt pagal sarasa: va ta jau moka, sita moka, ano dar nemoka... ir t.t.
Turiu ir knygų keleta:
A.Eisenberg, E.Murkof ir kt. (1999). Pirmieji kūdikio metai. 752p. Kaunas. Tyrai. \
Visi ją labai gyrė, kursuose sake, kad viena is geresniu... man siaip sau, nes baisiai "uzsenietiska", priedo didele... griozdas (nemegstu dideliu knygu )... Dalis informacijos pateikta klausimu - atsakymu budu. O siaip.. suskirstyta menesiais... ir paaiskinimai ko ta menesi tiketis. Jei ne nepatogus formatas gal butu super knyga. Bet cia tik mano nuomone
A.Vingras. (1995). Jūsų kūdikis. 286p. Vilnius. Rosma.
Sita senesne kazkiek, bet man patiko labiau. Mazesne, patogesne i rankas paimt ir labiau koncentruotai surasyta. Patiko, kad yra surasyta ka kiekviena menesi vaikiukas ismoksta daryt: judesiai, psichika, kalba, socialinis tobulejimas. Man smagu buvo sekt pagal sarasa: va ta jau moka, sita moka, ano dar nemoka... ir t.t.
QUOTE(Jurma @ 2005 07 21, 16:47)
Man paskolino vadovą tėvams apie vaiką nuo apvaisinimo iki trejų metų. Knyga didoka, su paveiksliukais, vadinasi "Motinos ir vaiko knyga", aut. Elizabeth Fenwick. Čia visko yra, man ši knyga patinka.
QUOTE(berrry @ 2005 07 22, 08:00)
kai pastojau, iš vyro dovanu gavau Motinos ir vaiko knygą". kol buvau nėščia, ir iškart po gimdymo, ją skaičiau. o po to daugiau net nebeatsiverčiau, kažkaip viskas gaunasi savaime, ar supermamoj atsakymus randu. bet knyga šiaip nebloga, rašo ir apie nėštumą, ir apie vaiko auginimą iki 3 metų, daug iliustracijų
Ir aš turiu šią knygą ir man ji labai patinka , ten gana paprastai ir aiškiai viskas paaiškinta
QUOTE(RUDOJI @ 2005 07 22, 07:30)
Ir aš turiu šią knygą ir man ji labai patinka , ten gana paprastai ir aiškiai viskas paaiškinta
Varčiau knygyne šitą knygą. Labiausiai nepatiko tai, kad formatas neatitinka informacijos kiekio. Ir šiaip labai paviršutiniškai parašyta. Plius kaina nereali
QUOTE(kasiopeja @ 2005 07 22, 10:32)
Varčiau knygyne šitą knygą. Labiausiai nepatiko tai, kad formatas neatitinka informacijos kiekio. Ir šiaip labai paviršutiniškai parašyta. Plius kaina nereali
Kasio... tikrai nieko gero paveksliukus pažiūrėt nebent, bet info tai visai mažai draugė davė pavartyt, bet pirkti tai nė už ką
turiu abi šias knygas:
QUOTE(Jurma @ 2005 07 21, 16:47)
graži knyga, tačiau brangi, apie 66 lt, aš pirkau per knygų klubą, tai mokėjau 33 lt. pravertė norint nustatyt išbėrimų tipą, nes su nuotraukomis
QUOTE(Jolyta @ 2005 07 22, 08:26)
vat šita knyga tai labai labai
tik abi knygas pravartu paskaityt nėštumo metu, nes vėliau tik retkarčiais skiri tam laiko, daugiau ieškai info SM, pas koleges mamas
aš tai turiu "Motinos ir vaiko knyga", tokia didelė, Johnson's & Johnson's užrašyta, berods. Tai ta man patinka, nes paveiksliukų yra. Dar turiu porą dar mano mamos knygelių - "Vaiko priežiūra" 1977m leidimas, autorius Špokas.
Galų gale prisiruošiau pažiūrėti knygos pavadinimą:
Rimantas Jasinauskas. Kūdikio priežiūra
Maža plona knygelė, bet informacijos joje tikrai daug
Rimantas Jasinauskas. Kūdikio priežiūra
Maža plona knygelė, bet informacijos joje tikrai daug
QUOTE(Jolyta @ 2005 07 22, 08:26)
O man šita knyga labai patiko Tikrai daug naudingos informacijos yra. Man tai visai nemaišė,kad ji didelė Gi nesinešioji jos rankinuke, o kartts nuo karto paimi į rankas paskaityti
Turiu ir Mamos ir vaiko knygą, tą didelę,bet man ji nepatiko Na nebent gražių nuotraukų pasižiūrėti