Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos apie nėštumą, gimdymą ir kūdikio priežiūrą

o kokia knyga patartumete isigyti kad butu apie naujagimiu prieziura, auklejima ir t.t.
Atsakyti
turiu Johnsons "Motina ir vaikas", ivairiai cia vertina o as labai patenkinta nes mano mazyliui jau 14men. ir gana daug klausimu atsakytu radau sioje knygoje, o likusius,-supermamoj smile.gif is tiesu tai esme knygoje,-labai koncentruota ir kartu daug vaizdines medz, daug gairiu nestumo, gimdymo, kudikio prieziuros klausimais,kitaip tariant,-rekomenduoju!
dar labai gerai kad yra aprasyta vaikelio prieziura mazdaug iki 4 metu, ne tik nestumas (kas atrodo labai svarbu ai laukiesi, bet kai pagimdai iskyla dar milijonu daugiau klausimu))) ir dar atskirai isskirta vaiko vystymasis, sveikata, yra aprasytos pagrindines vaikiskos ligos, skiepai... nezinau ko dar pasigesti, knyga labai man naudinga. Nors skaitau ir zurnalus apie vaiku auginima, bet daznai atsiverciu ir sita knyga, nes joje kazkaip viskas sukoncentruota, susisteminta, gal kai kur skiriasi del amerikietisko modelio, bet tai smulkmenos, o vaikai juk visur vienodi ) jei kam padesiu apsispresti kokia knyga isigyti, tai gerai, manau kad nenusivils. sekmes auginant mazulelius!
Atsakyti
Aš jau išsirinkau kelias knygeles apie pirmuosius kūdikio metus, kurios man pasirodė išsamios ir nuosekliai parašytos. Tik jos anglų kalba, bet gal mamytėms, ypač gyvenančioms užsienyje, bus naudinga 4u.gif

Pirmieji kūdikio metai - Arlene Eisenberg "What to Expect the First Year". Sioje knygoje kiekvienas kūdikio mėnesis aprašomas atskirame skyriuje.

Maitinimas krūtimi - Nancy Mohrbacher, Kathleen Kendall-tackett "Breastfeeding Made Simple". Daug informacijos apie maitinimą krūtimi ir su tuom susijusių problemų sprendimą.

Šios knygutės gal kiek amerikoniškos blush2.gif , bet naudingos informacijos jose yra.

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurax @ 2007 10 26, 10:34)
Man tai labiausiai patiko Nestumo kalendorius, ten viskas parasyta kaip leliukas pilvelyje vystosi.  thumbup.gif

O kuriuose knygynuose yra pirkti NESTUMO KALENDORIUS? ir kokia kainele jo? ax.gif

QUOTE(eLBė @ 2007 11 12, 18:07)
Visos pageidauja "Nestumo biblijos". Tai ko leidykla biznio neverda? A?  smile.gif

Alma littera ieskojot?
As tai turiu sia knyga, is seses pasiskolinau.... tai labai pravercia, pasiskaitau kiekviena savaite kas vyksta su manimi ir kudikiu.

QUOTE(lioniukė @ 2007 11 28, 16:40)
gal kas vartete "nestumo biblija" ir "nestumo kalendoriu", kuria labiau rekomenduotumete, bandyciau "senio salcio" paprasyti ax.gif tik idomu ar ras bent kuria is siu dvieju... g.gif ?

Sulygint negaleciau, nes neturejau rankose nestumo kalendoriaus..
BEt nestumo biblija man patinka (trukstamus klausimus randu supermamoj arba internete).
Atsakyti
QUOTE(Blue_rose @ 2007 12 18, 15:09)
Alma littera ieskojot?

O tai ne smile.gif 4u.gif
Atsakyti
as nestumo biblija praeita sav pirkau vagos knygyne BIGe vilniuje ax.gif
Atsakyti
dar nesilaukiau kaip paskaiciau sita temuke ir isigijau Nestumo kalendoriu interneto aukcione uz 10 lt. Dabar mielai juo naudojuosi jau ketvirtas menuo bet..
nusipirkau Mazylio zurnala ir netycia akys uzkliuvo uz pampers.lt reklamos. Mielos merginos nebereikes jums vargti - visa info yra cia:

http://www.pampers.lt/kalendorius/
Atsakyti
as tai irgi nusipirkau ta "motinos ir vaiko knyga"...nu ka as zinau...kol kas tik apie nestuma skaiciau, toliau tik pavarciau apie auginima. Siaip ka galiu apsakyti - informacijos mazai, ji neadaptuota lietuvos situacijai. Piesinukai ir pateikimas - grazus, bet bent jau man info - minimaliai...aisku, nestumo metu tos informacijos daug nereikia...
zodziu galu gale nuejau aps mama ir pasiemiau Spoko kyga "vaiko prieziura" ar tai mazylio prieziura, nu kazkas tokio. Tais laikais ji bene vienintele buvo smile.gif) pradejau skaityt - aisku reikia atsirinkt kuri info jau pasenusi, bet bent jau pakankamai aiskiai ir issamiai isdestyta viskas. Ir kaip nebutu keista - jokios sovietines ideologijos ten dar neradau (dar irgi nedaug perskaiciau) lotuliukas.gif
Atsakyti
man tai visai nepatinka "motina ir vaikas ", bent jau apie nestuma info praktiskai nera, apie vaiko auginima nzn, neskaiciau dar, bet del nestumo tai antra kart tikrai nepirkciau
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2008 01 08, 14:25)
as tai irgi nusipirkau ta "motinos ir vaiko knyga"...nu ka as zinau...kol kas tik apie nestuma skaiciau, toliau tik pavarciau apie auginima. Siaip ka galiu apsakyti - informacijos mazai, ji neadaptuota lietuvos situacijai. Piesinukai ir pateikimas - grazus, bet bent jau man info - minimaliai...aisku, nestumo metu tos informacijos daug nereikia...
zodziu galu gale nuejau aps mama ir pasiemiau Spoko kyga  "vaiko prieziura" ar tai mazylio prieziura, nu kazkas tokio. Tais laikais ji bene vienintele buvo smile.gif) pradejau skaityt - aisku reikia atsirinkt kuri info jau pasenusi, bet bent jau pakankamai aiskiai ir issamiai isdestyta viskas. Ir kaip nebutu keista - jokios sovietines ideologijos ten dar neradau (dar irgi nedaug perskaiciau) lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif As taip pat turiu "Motinos ir vaiko knyga", dar pirkau seniau, pries 6m, mokejau apie 55lt., gal dabar atpigo jau, bet nlb man ji patiko schmoll.gif Tikrai ji labiau tinka uzsieniui. Na versta yra, nereik ir noret, kad tiktu 100% Lietuvai. Ir taip pat is mamos pasiemiau Spoko knyga "Vaikas ir jo prieziura", nors ji ir lb sena, bet tikrai info yra. Siaip gana geros ir naudingos informacijos rasdavau zurnaluose, tokiuose, kaip "Tavo vaikas", "Mazylis" ir "Mamos zurnalas". Atrodo tokie pavadinimai ax.gif Manau,kad pagimdzius vel pirksiu tuos zurnaliukus. Jau dabar karts nuo karto paganau akis i juos, bet dar neperku.
Atsakyti
neseniai grizom is LT i Skotija, tai parsiveziau knyga NESCIOSIOS VADOVAS (2-oji pataisyta ir papildyta laida) tai man si knyga thumbup.gif rinkausi is tu knygu kurios buvo KLP Akropolio Bltose lankose, aisku kaip ir visose knygose truksta kazkokios informacijos, bet tai individualu. Varciau ir kitas knygas, bet kazkaip jos man nelabai, tiesa, Nestomo biblijos ir kalendoriaus ten nebuvo mirksiukas.gif dar visai pakenciama DU VIENAME, pati nepirkciau, bet padovanotos neismesciau smile.gif skaiciau pas nestuke.gif drauge ja ir dar kelias kitas, taciau schmoll.gif
siaip jau susilaukusioms maziuku pats paciausias is zurnalu Mazylis, kitus pirkdavau jei virseli kokia man aktualia tema pamatydavau, o taip juose prigrusta daug izimybiu nestumu ir pan.kuriuose kad bent butu vertingos informacijos.... schmoll.gif
Atsakyti
Aš nusipirkau keturias knygas apie nėštumą: Mažylio knygą, Du viename, Nėščiosios moters vadovą (2 pataisytą ir papildytą knygą) ir Stebuklo laukiant (kalendorius-dienoraštis būsimai mamai). Tai iš šių knygų man labai patinka paskaitinėti Nėščiosios moters vadovą ir Du viename thumbup.gif , na o kalendorius ir Mažylio knyga tai neverti dėmesio, gaila išmestų pinigų, nes tose knygose neradau nieko naudingo.
Labai norėjau nusipirkti Nėštumo bibliją, bet kur tik ieškojau, tai niekur jau neradau verysad.gif
Atsakyti