Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius

QUOTE(mergyna su sijonu @ 2013 02 17, 13:23)
Kaip Paryziuj orai balandzio pradzioje? Ar jau zydes sodai?  rolleyes.gif  aisku,nelabai nuspejamas dalykas ta oru prognoze,bet visgi teko matyt tik rudejanti miesta,kaip su pavasariu?  smile.gif

Aisku ne viskas, bet zydes... oj kaip zydes smile.gif sakuros ypatingai graziai zydes.
Atsakyti
Sveiki,
Tik vakar grįžau iš Paryžiaus ir dar esu gyva to miesto dvasia wub.gif
Net nežinau ką galėčiau išskirti, nes viskas dabar atrodo buvo įspūdinga ir gražu.
Pirkome mes Pryžiaus pasą. Finansiškai galbūt jis neatsipirko, bet laiko ir patogumo atžvilgiu- dešimt kartų. Buvome Luvro, d'Orsay, erotikos, vaskinių figūrų ir pompidou muziejuose (i pastarąjį užklydom tik bėgdami nuo lietaus), bet labai ir labai nepasigailėjom, nes šis muziejus man patiko labiausiai.
Paryžiuje buvom 4 dienas, ir buvome susidarę tikslius maršrutus. Visur spėjom, pamatėm ką norėjom ir dar visas paskutinės dienos vakaras pasivaikčiojimui liko...
Metro važinėjome labai daug ir iš tiesų likau labai maloniai nustebinta jų patogumu.
Nuotaiką sugadino tik jau vykstant namo, kai mano lagaminėlis netilpo i wizz rėmus ir teko už bagažą susimokėti 45 eurus (kuriu pagailėjau šalikėliui prie paltuko ir batelių, pirktų Paryžiaus parduotuvėje).
Dėl kalbos problemų nebuvo visai. Kiek teko bendrauti tiek su aptarnaujančiu įvairių įstaigų personalu, tiek su žmonėmis gatvėje, visi iki vieno (kad ir su stipriu akcentu) kalbėjo angliškai. Išskyrus vieną padavėją restorane. Bet gal ir gerai, nes jis taip užsidegęs gestais bandę suprasti ir paaiškinti kad buvo labai smagu tai patirti smile.gif
Tiesa, žmonės patys gal 10, o gal ir daugiau kartų patys priėjo ir pasisiūlė padėti, kai pastebėdavo mus žiūrint i žemėlapį.
Ir teisybę skaičiau šioje temoje. Eismas Paryžiuje- chaotiškas smile.gif
Pietavome ir vakarieniavome restoranuose. Daug ir gausiai. Nes maistas ten labai skanus. (Tik jų svogūnų sriuba man nepatiko...)
Mulen Ružas wub.gif Tai nuostabu! Tikrai tikrai nuostabu! Verta ir dar kartą verta nors kartą gyvenime tai išvysti.
Prirašiau jau daug ir nesamonių, bet reziume niekada nepamiršiu tų jaukių siaurų Paryžiaus gatvelių, maloniu žmonių, jaukių sausakimšų restoranėliu, užmauto žiedelio man viename iš jų ir žinoma tos dvasios- Paryžiaus dvasios, kuri visada visada liks mano širdyje.
Atsakyti
QUOTE(Esha @ 2013 02 18, 18:45)
Sveiki,
Tik vakar grįžau iš Paryžiaus ir dar esu gyva to miesto dvasia  wub.gif
Net nežinau ką galėčiau išskirti, nes viskas dabar atrodo buvo įspūdinga ir gražu.
Pirkome mes Pryžiaus pasą. Finansiškai galbūt jis neatsipirko, bet laiko ir patogumo atžvilgiu- dešimt kartų. Buvome Luvro, d'Orsay, erotikos, vaskinių figūrų ir pompidou muziejuose (i pastarąjį užklydom tik bėgdami nuo lietaus), bet labai ir labai nepasigailėjom, nes šis muziejus man patiko labiausiai.
Paryžiuje buvom 4 dienas, ir buvome susidarę tikslius maršrutus. Visur spėjom, pamatėm ką norėjom ir dar visas paskutinės dienos vakaras pasivaikčiojimui liko...
Metro važinėjome labai daug ir iš tiesų likau labai maloniai nustebinta jų patogumu.
Nuotaiką sugadino tik jau vykstant namo, kai mano lagaminėlis netilpo i wizz rėmus ir teko už bagažą susimokėti 45 eurus (kuriu pagailėjau šalikėliui prie paltuko ir batelių, pirktų Paryžiaus parduotuvėje).
Dėl kalbos problemų nebuvo visai. Kiek teko bendrauti tiek su aptarnaujančiu įvairių įstaigų personalu, tiek su žmonėmis gatvėje, visi iki vieno (kad ir su stipriu akcentu) kalbėjo angliškai. Išskyrus vieną padavėją restorane. Bet gal ir gerai, nes jis taip užsidegęs gestais bandę suprasti ir paaiškinti kad buvo labai smagu tai patirti smile.gif
Tiesa, žmonės patys gal 10, o gal ir daugiau kartų patys priėjo ir pasisiūlė padėti, kai pastebėdavo mus žiūrint i žemėlapį.
Ir teisybę skaičiau šioje temoje. Eismas Paryžiuje- chaotiškas smile.gif
Pietavome ir vakarieniavome restoranuose. Daug ir gausiai. Nes maistas ten labai skanus. (Tik jų svogūnų sriuba man nepatiko...)
Mulen Ružas  wub.gif  Tai nuostabu! Tikrai tikrai nuostabu! Verta ir dar kartą verta nors kartą gyvenime tai išvysti.
Prirašiau jau daug ir nesamonių, bet reziume niekada nepamiršiu tų jaukių siaurų Paryžiaus gatvelių, maloniu žmonių, jaukių sausakimšų restoranėliu, užmauto žiedelio man viename iš jų ir žinoma tos dvasios- Paryžiaus dvasios, kuri visada visada liks mano širdyje.

Kaip smagu skaityti gerus įspūdžius thumbup.gif , netgi keliaujant žiemą. Šaunu, kad viskas taip gerai pavyko. Ir sveikinu 4u.gif , papildžius Paryžiaus mylėtojų gretas mirksiukas.gif !
Atsakyti
Apsistosime 3 naktis Holiday Inn Paris-Gare de L'Est, netoli traukiniu stoties. Gal kas turi info ar aplinkui yra restoranu/kaviniu ka rekomenduotumet? ax.gif
Atsakyti
Gal kas pasakytumet nuo keliu ir iki keliu ten dirba parduotuves? Girdejau net tokiu dalyku, kad atsidaro 12 ir uzsidaro 14.00 negi is tikruju? g.gif
Atsakyti
Bent jau prie musu kuri buvo, Monmartre, tai dirbo iki 23:30
Atsakyti
sveiki, ieskau knygeles "paryziaus zemelapio paslaptis".
Jos tirazas pasibaiges, knygynuose nebera. Gal kas jau perskaityta parduotu?
Atsakyti
QUOTE(Jaša @ 2013 02 20, 19:52)
sveiki, ieskau knygeles "paryziaus zemelapio paslaptis".
Jos tirazas pasibaiges, knygynuose nebera. Gal kas jau perskaityta parduotu?

bibliotekoje yra 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Javute @ 2013 02 20, 21:28)
bibliotekoje yra  4u.gif

Aga yra, jau skaitau. Aciu
Atsakyti
QUOTE(Esha @ 2013 02 18, 19:45)
Sveiki,
Tik vakar grįžau iš Paryžiaus ir dar esu gyva to miesto dvasia  wub.gif

O taip, sis miestas tikrai turi kazka nepaprasto drinks_cheers.gif
Ir beje sveikinu! 4u.gif labai romantiska, liks tikrai grazus prisiminimas.

QUOTE(kulverstukas11 @ 2013 02 19, 21:34)
Gal kas pasakytumet nuo keliu ir iki keliu ten dirba parduotuves? Girdejau net tokiu dalyku, kad atsidaro 12 ir uzsidaro 14.00 negi is tikruju? g.gif

Jei apie maisto parduotuves tai labai ivairiai, priklauso nuo rajono. Dazniausia Monoprix dirba nuo 9h (ar 10h, nebepamenu) iki 22h. Bet kai kur gali dirbt ir iki vidurnakcio (pvz eliziejaus laukuose), franprix nuo 10h-21h, kitu nelabai zinau, nes sitose daugiausiai lankausi.

Jei apie visas kitas, tai dazniausiai 10h-19h.

Pertrauku nebuna siaip, nebent kas kur susigalvoja.

Beje kai kurie restoranai daro pertraukas, ne pietu metu dauguma ju uzsidaro, arba bent virtuve uzdaro. Bet taip pat priklauso nuo rajono.
Atsakyti
QUOTE(kulverstukas11 @ 2013 02 19, 20:34)

Na parduotuvės gal įvairiai, bet va alkoholį parduoda tik iki 21h ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2013 02 22, 23:54)
Na parduotuvės gal įvairiai, bet va alkoholį parduoda tik iki 21h  ax.gif

Kur cia taip? biggrin.gif Katik buvau 21.30 parduotuvej ir nuspirkau 3 butelius vyno biggrin.gif

Paryziuje gyvenu jau 3 metai, dar ner to pasitaike, kad po 21 neparduotu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bellty: 22 vasario 2013 - 23:17