Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius

Jeigu praso adreso atsius i namus, ir dazniausiai reikia moketi uz delivery.
Bilieta i Eifeli pirkau cia http://ticket.tourei...5-sete-pg1.html
ir atsispausdinau namie smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Galadrielė @ 2013 01 04, 21:39)
Aš išmesčiau kvepalų muziejų, kapines ir Eliziejaus laukus, palikdama tik Triumfo arką. Realiai ir ta modernioji arka nieko labai įspūdingo, nors pats Defense rajonas man patiko, nors tikrai ne ach.

Užkąskite Lotynų kvartale, ilgėliau pabūkite Rivoli gatvėje, būdama Monmartre praeikite pro Mulen Ružą ir nors akies kraštelį užmeskite į Luvrą 4u.gif

O kuo ypatingas maistas lotynų kvartale? Gal kokia kavinukę/restoraną jaukų parekomenduotumėte?
Aš planavau į St. Michel Place keliauti, vienas pažįstamas prancūzas parekomendavo, kažkur netoli Notre Dame smile.gif

QUOTE(O cheri cheri @ 2013 01 04, 23:38)
Klaidziojantiems po Montmartra siulyciau nueiti iki skulpturos "Zmogus einantis per siena", skirta Marcel Aymé noveliai "Le Passe-muraille".

user posted image

Labai norėčiau pamatyti!

QUOTE(Jolė*** @ 2013 01 05, 00:28)
Aš į Defense būtent vien dėl arkos važiuočiau, man jinai - jėga, kažkas įdomesnio ir modernesnio, o visa kita - nieko naujo. Kažkada, senai senai, kai buvau jauna, būtų padarę įspudį, bet dabar - jau nebe... Šiaip idėja gera, tik man pritrūko verslo dvasios, tikėjausi šiek tiek kitokią publiką pamatyti, o ir pastatų panašių jau daug kur pristatė  biggrin.gif
Kvepalų muziejų ir aš išmesčiau, bet ne todėl, kad nepatiko, o tiesiog dėl laiko trūkumo. Šiaip, būnant dideliam mieste, man patinka į tokias saleles užbėgti ir dar - aš tokia labiau jutiminė, kvapas turi didelę reikšmę ir ten jis mano uoslei labai pritiko.
Kapinės - atskira tema, mes nuo jų Paryžiaus apžvlgą pradėjom, apie 5 val. ten pravaikščiojom, neįsivaizduoju trumpesnio laiko, bet, jei yra noras kažkieno konkrečiai 1-2 kapus aplankyti, tada pirmyn, greit greit ir spėjat smile.gif
O šiaip, kiek žmonių, tiek nuomonių, kas vienam patinka, kitą gali nuvilti... Vadovaukitės intuicija ir nebandykit visko apibėgti, tikrai nebus nei naudos, nei malonumo, tai juk ne lenktynės su laiku, tai Paryžius...  biggrin.gif

Jei vadovaučiausi vien savo norais, tai būtinai į kapines, kvepalų muzieju, La Defense eičiau, nes Paryžiuje buvau jau du kartus, bet irgi po dieną smile.gif Tai Luvras, Eliziejaus laukai, Monmartras matyti, jie išties žavūs, bet norisi kažką naujo pamatyti.
Bet mano draugas pirmą sykį lankysis Paryžiuje, tai noriu, kad jis vistik pamatytų tuos svarbiausius objektus ax.gif
Papildyta:
Ar tiesa, kad Monmartre yra kavinė, į kurią ateidavo pasėdėti Hemingvėjus?
Gal žinote kur?
Gal dar kokių vietų su įdomia istorija galite parekomenduoti?
Papildyta:
Ir dar sykį visoms didelis ačiū už tokią greitą pagalbą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mazutepukute @ 2013 01 05, 01:39)
Mus tai nuvylė Paryžius  schmoll.gif Buvo šlapia, šalta, visur teko grūstis milžiniškose miniose, prie lankytinų objektų beproto didelės eilės... Prie įėjimo į Luvrą laukėm valandą (o čia dar skaitėsi nedaug), į Eifelio bokštą net nelipom, nes eilė buvo milžiniška. Pilnas miestas neaiškių tamsiaodžių, kurie labai įkyriai siūlo suvenyrus (matėm kaip vieną tokšį sučiupo policija ir gerai apkūlė). Į Prancūziją pakeliaut po vynų regionus dar būtinai važiuosim, bet gink Dieve ne į Paryžių  doh.gif

Nesistebiu kad nuvyle! As pati gyvenu Paryziuje, esu visapusiskai ji isimylejusi, bet net ir tokiu metu laiku, man jis tai aisku nepatinka, juk slata, niuru, tamsu, slapia, net nesninga cia, feee (na gal iskyrus kaledas, kai pilna visur blizguciu biggrin.gif )

Todel nesupykit visi ketinantys vaziuot ir vaziave 4u.gif bet tikrai nesuprantu, ko jus trenkiates i Paryziu tokiu metu laiku??? Cia reik vaziuot, pavasari ir vasara, arba ankstyva rudeni!!!! wub.gif wub.gif wub.gif thumbup.gif Dabar net puses Paryziaus dvasios, grozio ir zavesio ner....

Na, gal ir kazkiek yra... bet turistai to manau kad nepajus, nebent tik cia gyvenantys 4u.gif
Atsakyti
Spaly kaip buvom,tai visa dvasia pilnumoj pajutom thumbup.gif gal,kad oras geras pasitaike,tik 1diena buvo saltoka,tada tikrai kazkaip niuru pasirode,bet siaip nezinau,paliko jis man duselej jausma gera,nelabai daug kur buve,bet is visu kelioniu,sia prisimenu su tokiu dziugesiu,tiek jausmu sirdelej prisipildo,kad tikrai nesigailiu ten vaziavus,dar vis sildo tas jausmas mane biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bellty @ 2013 01 05, 18:59)
Todel nesupykit visi ketinantys vaziuot ir vaziave  4u.gif  bet tikrai nesuprantu, ko jus trenkiates i Paryziu tokiu metu laiku??? Cia reik vaziuot, pavasari ir vasara, arba ankstyva rudeni!!!!  wub.gif  wub.gif  wub.gif  thumbup.gif  Dabar net puses Paryziaus dvasios, grozio ir zavesio ner....

oh well , bellty.. kaip A. Hepburn tarė "Paris is ALWAYS a good idea" ax.gif

dabar, kai jau praėjo mėnuo nuo grįžimo iš ten, vis galvoj sukasi mintis, kad tikrai norėčiau grįžti. pavasarį. ir po to vasarą dar. ir rudenį. visais metų laikais, kad galėčiau pažiūrėti, patikrinti, pasimėgauti ir pasidžiaugti. o tuomet mielai grįžti atgal į Dubliną, kur tiesiog gera būti. nes Paryžiuje gera ilsėtis ir mėgautis, kvėpuoti Prancūzija, o čia gera gyventi bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(bellty @ 2013 01 05, 20:59)
Nesistebiu kad nuvyle! As pati gyvenu Paryziuje, esu visapusiskai ji isimylejusi, bet net ir tokiu metu laiku, man jis tai aisku nepatinka, juk slata, niuru, tamsu, slapia, net nesninga cia, feee (na gal iskyrus kaledas, kai pilna visur blizguciu biggrin.gif )

Todel nesupykit visi ketinantys vaziuot ir vaziave  4u.gif  bet tikrai nesuprantu, ko jus trenkiates i Paryziu tokiu metu laiku??? Cia reik vaziuot, pavasari ir vasara, arba ankstyva rudeni!!!!  wub.gif  wub.gif  wub.gif  thumbup.gif  Dabar net puses Paryziaus dvasios, grozio ir zavesio ner....

Na, gal ir kazkiek yra... bet turistai to manau kad nepajus, nebent tik cia gyvenantys  4u.gif

Na na, o vat man, turistei, Paryžiuj net ir lietus paryžietiškas pasirodė, pakankamai romantiškas... Gal dėl to, kad esu šiek tiek netipinė turistė, o gal kad šiaip romantika patinka... Temsta, lynoja, eifelis ir visa kita šviečia, motocikliukai ir motoroleriai šmirinėja, žmonės skuba, turistų nedaug, eilių, bent jau mums, nepasitaikė, o dar kalėdinis šurmulys ir švieselės... Sėdžiu dabar lyjančioj-sningančioj Lietuvoj ir ką? Nemeilė totali - užknisa tamsa, drėgmė, net ir blizgučių kalėdinių mano kaime daug nėra smile.gif Man atrodo, kad čia daugiau nusiteikimo reikalas, kai randi kokį smagų kampelį, žavią vietelę, turistų nenumindžiotą ir jų akių nenužiūrėtą... Žodžiu, man tai vienintelis minusiukas buvo, kad temsta anksti, bet... gal kitą kartą važiuočiau kitu sezonu, bet tik palyginimui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolė*** @ 2013 01 05, 22:48)
Man atrodo, kad čia daugiau nusiteikimo reikalas

Pritariu drinks_cheers.gif
Turiu pažįstamą, kuriai vienintelis geras metų laikas- vasara ir dar tokia kai būtinai 25 laipsniai ir jokių debesėliųsmile.gif
Man taip nėra biggrin.gif Buvau Paryžiuje vasarą, kovo mėnesį, abu kartus viskas buvo skirtinga, bet man patiko:)
Dabar važiuosiu sausio mėnesį ir džiaugiuosi, kad vėl pamatysiu kitokį Paryžių bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mitsouko: 05 sausio 2013 - 23:12
thumbup.gif 4u.gif Saunu tada, kad pamilot paryziu, labai dziugu, kad ne viena tokia esu smile.gif))

Buvau tiesiog beissigastanti, kad zmones nusivilia, kad saltis, slapuma, eiles atbaido... aisku kiekvienam juk savo, bet pagalvojau, nu atvaziuokit cia pavasari, kai paryzius tiesiog ciulba, o tada pasakykit kad nusivylet - beveik neimanoma biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bellty: 05 sausio 2013 - 23:19
QUOTE(bellty @ 2013 01 05, 23:16)
thumbup.gif  4u.gif Saunu tada, kad pamilot paryziu, labai dziugu, kad ne viena tokia esu smile.gif))

Buvau tiesiog beissigastanti, kad zmones nusivilia, kad saltis, slapuma, eiles atbaido... aisku kiekvienam juk savo, bet pagalvojau, nu atvaziuokit cia pavasari, kai paryzius tiesiog ciulba, o tada pasakykit kad nusivylet - beveik neimanoma biggrin.gif

Mylėti gražų, pasipuošusį, švytintį, čiulbantį - bepigu ir paprasta, bet pamatyti žavesį lietingam, šaltam, tamsiam ir, atrodytų, pakankamai nesvetingam - čia jau reikia šiek tiek pablūdimo ir noro rasti kažką kitokio, o būtent to mums nepritrūko... keisčiausia, kad MB buvo nusistatęs prieš Paryžių, nes nelabai mėgsta turistų lankomų vietų dešimtuko, jam vis noris kitaip, netradiciškai, ne minioj, bet po kelionės jo atsiliepimai ne mažiau pliusiniai nei mano biggrin.gif Jūs nepergyvenkit, kas tikrai norės - atras žavesį bet kokiu metų laiku, o jau kas su miestu nesusidraugaus, tai bus kaip tam blogam šokėjui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mitsouko @ 2013 01 05, 20:58)

Papildyta:
Ar tiesa, kad Monmartre yra kavinė, į kurią ateidavo pasėdėti Hemingvėjus?
Gal žinote kur?
Gal dar kokių vietų su įdomia istorija galite parekomenduoti?

Nenoriu Jusu suklaidinti, bet man rodos jus snekate apie CAFE DE FLORE 4u.gif Ir ji yra lotynu kvartale ne montmarte, cia rinkdavosi visos pagrindines yzymybes to meto, Hemingvejus, Picasso ir t.t paziurekite filma Vidurnaktis Paryziuje, visas filmas butent apie sia vieta, ir tuos zymiuosius personazu smile.gif

O bunant Montmarte uzsukite y Cafe des 2 Moulines 4u.gif kur buvo filmuojama Amelija is montmarto filmas smile.gif mes buvom uzsuke, isgerti kavos. smile.gif kainos gal ir kandziojasi, bet kavai sukrapstysite biggrin.gif

QUOTE(Jolė*** @ 2013 01 05, 23:47)
Mylėti gražų, pasipuošusį, švytintį, čiulbantį - bepigu ir paprasta, bet pamatyti žavesį lietingam, šaltam, tamsiam ir, atrodytų, pakankamai nesvetingam - čia jau reikia šiek tiek pablūdimo ir noro rasti kažką kitokio, o būtent to mums nepritrūko...

Zaviuosi Jusu mastymu smile.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Mitsouko @ 2013 01 05, 23:11)
Dabar važiuosiu sausio mėnesį ir džiaugiuosi, kad vėl pamatysiu kitokį Paryžių bigsmile.gif

Kuriom dienom? ax.gif
Atsakyti
Truputis info planuojancioms aplankyti Père-Lachaise kapines:

Nuo 6 Lapkricio iki 15 Kovo kapiniu darbo laikas:
pirmadienis - penktadienis: 8h00 à 17h30
Sestadienis: 8h30 à 17h30
Sekmadienis ir sventines dienos : 9h00 à 17h30

Yra nemokams zemelapiukas, kuri pasiimti galima prie pagrindiniu vartu esanciame administraciniame pastate (n aten galbut tik kioskelis bus, jau nepamenu g.gif )

O cia zemelapis ir sarasas bei info palaidotu zymesniu zmoniu:

http://www.appl-lach...id_article=3147
Papildyta:
QUOTE(Mitsouko @ 2013 01 05, 21:58)
O kuo ypatingas maistas lotynų kvartale? Gal kokia kavinukę/restoraną jaukų parekomenduotumėte?
Aš planavau į St. Michel Place keliauti, vienas pažįstamas prancūzas parekomendavo, kažkur netoli Notre Dame smile.gif

St. Michel Place ir fontanas galima sakyti jau yra Lotynu kvartale, nuo fontano einant desiniau yra daug kavinukiu.
As esu ten tik kebabus valgius blush2.gif O viena is idomybiu lotynu kvartalo yra ta, kad kavinese pavalgius prie isejimo sudauzomos lekstes 4u.gif
Taip pat sis kvartalas zinomas del Sorbonos universiteto ir laisvos studentiskos dvasios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo O cheri cheri: 06 sausio 2013 - 14:09