nai nai kokiu groziu pridejot mes jau "atbaliavojom" patiko tas mano lepioskiukas ka tik vel apdengiau savam naudojimui... tik vel kreivuzas gavosi tai gal jus man durnai paaiskinkit:
1. kokio storio turi buti iskociota dengimo mase
2. kokio storio sviestinu kremu turi buti apteptas tortas
3. kaip jus oro pusleles naikinat? (as iduriu adata bet kad lieka tada toks negrazumas)
4. sutepusios tortus (kai jie sustingsta) jus juos dar apipjaustot? ir tik tada dengiat? nu kaip krastu ta lyguma isgaut... virsus tai graziai gaunas...
labai labai aciu uz info
QUOTE(okmantes @ 2012 10 31, 23:57)
as vel ziurineju...groziuosi...vienas uz kita grazesni man labiausiai patinka,kad tvarkingi ir lygus,o dar spalvu deriniai tokie akiai malonus
sakykit, mergaites, kodel man kuris kartas jau pastilazui zelatina gabaliukais lieka jau isminkytoj masej? tikrai gerai istirpinu,granuliu nelieka, o ir naudoju ta pacia kaip ir tuomet kai gavosi( kazkada anksciau) toks ispudis, kad nespejus ismaisyti mases, zelatina atvesta ir lieka gabaliukais. skaitau pati ka cia parasiau ir neesu tikra ar suprasit. ar pilat istirpinta zelatina karsta, ar siek tiek leidziat jai atvesti?
sakykit, mergaites, kodel man kuris kartas jau pastilazui zelatina gabaliukais lieka jau isminkytoj masej? tikrai gerai istirpinu,granuliu nelieka, o ir naudoju ta pacia kaip ir tuomet kai gavosi( kazkada anksciau) toks ispudis, kad nespejus ismaisyti mases, zelatina atvesta ir lieka gabaliukais. skaitau pati ka cia parasiau ir neesu tikra ar suprasit. ar pilat istirpinta zelatina karsta, ar siek tiek leidziat jai atvesti?
Man paskutiniu metu irgi tokia bėda, ir spėju čia želatina kalta, klimgai želatiną bandysiu keist smulkesne , tada bus matyt ar ji čia kalta
QUOTE(Forti @ 2012 11 01, 07:37)
nai nai kokiu groziu pridejot mes jau "atbaliavojom" patiko tas mano lepioskiukas ka tik vel apdengiau savam naudojimui... tik vel kreivuzas gavosi tai gal jus man durnai paaiskinkit:
1. kokio storio turi buti iskociota dengimo mase
2. kokio storio sviestinu kremu turi buti apteptas tortas
3. kaip jus oro pusleles naikinat? (as iduriu adata bet kad lieka tada toks negrazumas)
4. sutepusios tortus (kai jie sustingsta) jus juos dar apipjaustot? ir tik tada dengiat? nu kaip krastu ta lyguma isgaut... virsus tai graziai gaunas...
labai labai aciu uz info
1. kokio storio turi buti iskociota dengimo mase
2. kokio storio sviestinu kremu turi buti apteptas tortas
3. kaip jus oro pusleles naikinat? (as iduriu adata bet kad lieka tada toks negrazumas)
4. sutepusios tortus (kai jie sustingsta) jus juos dar apipjaustot? ir tik tada dengiat? nu kaip krastu ta lyguma isgaut... virsus tai graziai gaunas...
labai labai aciu uz info
1.Kuo ploniau,bet nedarykit kaip popieriaus storumo
2.Nedaug,bet kad butu lygus
3.As lyginu su lyginimui skirta lopetele,tai pusliu nebuna kazkaip.
4.Taip,as apipjaunu kiekviena torta pries tepdama sviestini krema,daug lygiau ir graziau gaunasi
SZ, Mingailiux, O-RE-AR, *Keila*, Ingridasir, Kokie grazus tortai ajajai, nervas net ima, nes man dar tokie neiseina pavydas bamba grauzia
Del zelatinos, as dazniausiai klingai irgi naudoju, bet man lieka granuliu tik jeigu neperkosiu, ir tai ne visada, priklauso kaip istirtpinu. DR.Otker zelatina labai smulkute, pagal instrukcija jos net brinkinti nerikia, tiesiai i karsta valdeni deti, gal ji geriau bus? O del karscio, tai as visada stengiuosi kuo labiau atvesinti, nes tada maziau cukraus pudros reikalauja mase
Del zelatinos, as dazniausiai klingai irgi naudoju, bet man lieka granuliu tik jeigu neperkosiu, ir tai ne visada, priklauso kaip istirtpinu. DR.Otker zelatina labai smulkute, pagal instrukcija jos net brinkinti nerikia, tiesiai i karsta valdeni deti, gal ji geriau bus? O del karscio, tai as visada stengiuosi kuo labiau atvesinti, nes tada maziau cukraus pudros reikalauja mase
QUOTE(melynas dangus @ 2012 11 01, 12:15)
SZ, Mingailiux, O-RE-AR, *Keila*, Ingridasir, Kokie grazus tortai ajajai, nervas net ima, nes man dar tokie neiseina pavydas bamba grauzia
Aciu uz pastebejima mano tortuko
QUOTE(Rasa_zyk @ 2012 11 01, 09:24)
Man paskutiniu metu irgi tokia bėda, ir spėju čia želatina kalta, klimgai želatiną bandysiu keist smulkesne , tada bus matyt ar ji čia kalta
QUOTE(melynas dangus @ 2012 11 01, 12:15)
Del zelatinos, as dazniausiai klingai irgi naudoju, bet man lieka granuliu tik jeigu neperkosiu, ir tai ne visada, priklauso kaip istirtpinu. DR.Otker zelatina labai smulkute, pagal instrukcija jos net brinkinti nerikia, tiesiai i karsta valdeni deti, gal ji geriau bus? O del karscio, tai as visada stengiuosi kuo labiau atvesinti, nes tada maziau cukraus pudros reikalauja mase
nu net palengvejo ant dusios...jei jau ir patyrusioms taip nutinka...jei rimtai...as naudoju visada tik dr.oatker (ar kaip ji ten) zelatina, bet dabar mastau,gal tame klaida ir yra, kad brinkinu...gal kas zinot ka duoda tas brinkinimas?ar tam tikroms rusims zelatinos tai reikalinga, kad lengviau tirptu kaitinant?..
mano mase buna apie 2mm,o sviestinio tai sunku pasakyti kiek,bet tikrai nera storai.ploniau,bent jau man,sviestinis uzsitepa kai jis buna toks kiek skystesnis.as vos vos mikrobangeje pasildau jei kietokas kremas buna.
zelatina istirpinta pilu iskart karsta.
aciu kam patiko mano kurinukai
zelatina istirpinta pilu iskart karsta.
aciu kam patiko mano kurinukai
QUOTE(linette @ 2012 10 31, 23:14)
o tai kelintas čia jūsų darbas , nes kaip matau , bent šiam forume tai esat nesenai , tai dar klausimukas ar jūs taip gana greit išmokot taip puošt , ar jau atėjot čia mokėdama
Oi, cia jau gal koks 40-tas, bet tu pirmu bandymų nedejau, nes geda prisipazint tik neseniai ismokau, kaip nuotraukas įkelti. Visko ismokau skaitydama šitą forumą ir dar visokias interneto platybes. Kas keiščiausiai, tai mano pirmas bandymas gavosi tikrai neblogas, nes viską atidžiai išsistudijavau ir tada dariau ir man taip pakilo ūpas, kad išėjo ir po to jau tapau manjake ir iki šiol nebeina sustot. Ačiū labai už įvertinimą
QUOTE(ingridasir @ 2012 11 01, 20:19)
Oi, cia jau gal koks 40-tas, bet tu pirmu bandymų nedejau, nes geda prisipazint tik neseniai ismokau, kaip nuotraukas įkelti. Visko ismokau skaitydama šitą forumą ir dar visokias interneto platybes. Kas keiščiausiai, tai mano pirmas bandymas gavosi tikrai neblogas, nes viską atidžiai išsistudijavau ir tada dariau ir man taip pakilo ūpas, kad išėjo ir po to jau tapau manjake ir iki šiol nebeina sustot. Ačiū labai už įvertinimą
tikrai šaunus jūsų darbelis , tai dėkit ir daugiau , manau , kad tikrai akis bus kur paganyt
Čia įdomumo dėlei įkeliu savo patį pirmąjį tortą. Aš aišku vadovavausi principu jei daryti tai daryti. Tai iškarto dariau dviejų aukštų ir jo svoris apie 6 kg. gavosi. Tik nuotrauka prasta, nes tada dar fotiko neturejau tai su tokiu paprastu tel. fotkinta.
MMG, pastilažas ir pirktiniai saldainiai.
Papildyta:
Taip iš pastilažo, nes bandžiau daryt iš tos dengimo masės, tai man nesilaikė ir linko. Ją tada ant stalo padžiovinti reikia, bet aš neturiu kantrybės
MMG, pastilažas ir pirktiniai saldainiai.
Papildyta:
QUOTE(*Keila* @ 2012 10 31, 23:46)
aciu
o jusu toks originalus labai , kvarbatkes is pastilazo?
Rasa - ten burbuline plevele
o jusu toks originalus labai , kvarbatkes is pastilazo?
Rasa - ten burbuline plevele
Taip iš pastilažo, nes bandžiau daryt iš tos dengimo masės, tai man nesilaikė ir linko. Ją tada ant stalo padžiovinti reikia, bet aš neturiu kantrybės