Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 19,

Laba diena 4u.gif del soc reikia kreiptis i savo miesta kur esi registruotas,ar gali ten kur realiai gyveni bet neesi deklaraves vieta? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2012 11 20, 14:27)
sveikos mamytes:)
klausiau per TV busimo premjero,
tai kiek supratau, kad visas soc lengvatas perduoda nuo nauju metu savivaldybems, atmenat, kada buvo ekspermentas su 5 savivaldybemis, jos giresi, kad sutaupe, tai ir cia prades taupyti nuo nauju metu,
grizes vyras is soc skyriaus pasake, kad jau klausia del masinos, garazo ar sodo turejimo.
sake geriau sakyti tiesa, nes tikrins per visus registrus,
cia Vilniuje taip klausinejo
nezinau kaip kituose miestuose
sekmes 4u.gif

As vakar buvau,tai tik paklause apie masina,bet paklause del to,kad nuo manes vyrui perrasem ja. g.gif
Papildyta:
QUOTE(jele25 @ 2012 11 20, 15:12)
Laba diena 4u.gif del soc reikia kreiptis i savo miesta kur esi registruotas,ar gali ten kur realiai gyveni bet neesi deklaraves vieta? 4u.gif

Pagal deklaruota gyvenama vieta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 20 lapkričio 2012 - 16:30
Bet juk visuomet jos tikrina tavo esamą turtą, savo informacineje sistemoje jos viską mato- lankiausi ten pusantrų metų, tai viską nuo a iki b sutikrindavo blink.gif , matydavo net tai ko aš nežinojau, ( pvz, net vyro priekabukę valčiai). Toks juokas paeme, nes ją taipogi įvertino...Juk jie turi žinoti tavo turtą , pvz, mūsų šeimos turimas nekilnojamas turtas, garažai, valt. pr., auomob. viršijo turto normatyvus ir viskas- užrauke visas pašalpas( nors ne del pasalpos ejau, del sildymo norejau), paliko tik nemokamą vaiko maitinimą tongue.gif 4u.gif Ir tiek gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif
Siandien uzpildziau prasyma del 350Lt ismokos (baigus mokslus ir neturinti darbo, stoviu birzoj). Bet situacija tokia, kad as uzsieny oficialiai dirbau du menesius (rugseji,spali), ir dabar klausimas ar jie matys mano kokias nors pajamas gautas uzsienyje, kad poto is birzos neismestu doh.gif
Atsakyti
sveikos, gal kuri galesite pakonsultuoti 4u.gif

as esu motinystes atostogose, dabar vaikiukui2,5m

vyras iki spalio buvo bedarbis

rugseji susitvarkeme dokumentus soc pasalpai ir kompensacijoms

spali jis isidarbino pusei darbo dienos, ne birza pasiule,o pats susirado darba,kai vaziavo darbintis ta pacia diena paskambino is darbo birzos,kad ateitu,o jis pasake,kad nuo siand idarbina mane,sako tai mes matysime sistemoje,aciu ir viso gero

as iskart po jo isidarbinimo paskambinau i soc skyriu,pranesiau,kad vyras isidarbino,sake,kad uzfiksavo ir db ateiti reikia tik lapkriti ir atsinesti pajamas uz spali vyro(jo nepilnas pirmas menesis isdirbtas buvo)

nuejo jis lapkriti su pazyma apie atlygnima uz spalio men,sako matau,kad jums iki gruodzio paskaiciuta pasalpa,nerado mano papkes ir visu duomenu(nes pries tai as pas juos dokumentus tvarkiausi),pasiliko ta jo pazyma pas save,uzsirase mano ir jo nr ir sako jei reiks ateiti anksciau paskambinsim,o jei ne tai ateikit tik gruodi ir kartu atsinesti pazyma uz spali,,,

kaip ir viskas gerai(tik keista man,kad jis isidarbino,o mums neperskaiciuoja pasalpos) ir kitas labai man rupimas dalykas,kad dabar paskaitinejau,jis tai dirba tik puse darbo dienos,o birzoj kaip ir nebestovi kaip as suprantu,nes niekas jam nebeskambino,,,ar nenuims mums soc pasalpos ir kompensaciju?tik gal kai nunese pazyma butu kazka uzsimine soc skyriui..

daug prirasiau,tikiuosi,kad aiskiai ir kasnors zinote,kaip cia yra,aciu labai,nes man jau neramu g.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita102 @ 2012 11 23, 18:34)
sveikos, gal kuri galesite pakonsultuoti 4u.gif
as esu motinystes atostogose, dabar vaikiukui2,5m

vyras iki spalio buvo bedarbis

rugseji susitvarkeme dokumentus soc pasalpai ir kompensacijoms

spali jis isidarbino pusei darbo dienos,  ne birza pasiule,o pats susirado darba,kai vaziavo darbintis ta pacia diena paskambino is darbo birzos,kad ateitu,o jis pasake,kad nuo siand idarbina mane,sako tai mes matysime sistemoje,aciu ir viso gero

as iskart po jo isidarbinimo paskambinau i soc skyriu,pranesiau,kad vyras isidarbino,sake,kad uzfiksavo ir db ateiti reikia tik lapkriti ir atsinesti pajamas uz spali vyro(jo nepilnas pirmas menesis isdirbtas buvo)

nuejo jis lapkriti su pazyma apie atlygnima uz spalio men,sako matau,kad jums iki gruodzio paskaiciuta pasalpa,nerado mano papkes ir visu duomenu(nes pries tai as pas juos dokumentus tvarkiausi),pasiliko ta jo pazyma pas save,uzsirase mano ir jo nr ir sako jei reiks ateiti anksciau paskambinsim,o jei ne tai ateikit tik gruodi ir kartu atsinesti pazyma uz spali,,,

kaip ir viskas gerai(tik keista man,kad jis isidarbino,o mums neperskaiciuoja pasalpos) ir kitas labai man rupimas dalykas,kad dabar paskaitinejau,jis tai dirba tik puse darbo dienos,o  birzoj kaip ir nebestovi kaip as suprantu,nes niekas jam nebeskambino,,,ar nenuims mums soc pasalpos ir kompensaciju?tik gal kai nunese pazyma butu kazka uzsimine soc skyriui..
daug prirasiau,tikiuosi,kad aiskiai ir kasnors zinote,kaip cia yra,aciu labai,nes man jau neramu  g.gif

Jis turejo nueiti i birza ir jam turejo pakeisti statusa,matomai nepasake,kad tik pora valandu i diena dirbs,todel ir pasake "viso gero",tegul eina i birza kokia diena,susitvarko arba tegul paskambina ir suzino tyksliai ar tebestovi dar birzoj,nes kitaip teks grazinti pasalpa ir kompensacijas,nes neatitinkat reikalavimu,jeigu jis birzoj isbrauktas.Ir perskaiciuot jums turejo pasalpa,reikejo reikalauti,nes paskui ateina laiskai,kad neteisetai gaunama soc.pasalpa.
Atsakyti
vyras sake,kad is birzos kai skambino jis pasisake,kad darbins ji puse darbo dienos...
tai ta moteris is birzos tik pasake,kad viskas gerai,tada jie gaus visa informacija,tuo ir baigesi,,tegu 1dieni dabar skambins ir klaus,ar liko birzoje ar ne...nes jis pats nezino doh.gif

as pati nesuprantu,kodel neperskaiciavo ir net nepaskambino,juk pasiliko socialiniam jo pazyma,ten matesi,kad nepilna darbo diena...

o internete ydomu nera galimybes kazkur rasti tokia informacija?gal per db puslapiuka?

ka darysi, jeigu reiks lauksim 1dienio...gerai,kad isvis radau tokia informacija

aciu kolkas 4u.gif

QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 11 23, 19:12)
Jis turejo nueiti i birza ir jam turejo pakeisti statusa,matomai nepasake,kad tik pora valandu i diena dirbs,todel ir pasake "viso gero",tegul eina i birza kokia diena,susitvarko arba tegul paskambina ir suzino tyksliai ar tebestovi dar birzoj,nes kitaip teks grazinti pasalpa ir kompensacijas,nes neatitinkat reikalavimu,jeigu jis birzoj isbrauktas.Ir perskaiciuot jums turejo pasalpa,reikejo reikalauti,nes paskui ateina laiskai,kad neteisetai gaunama soc.pasalpa.

Atsakyti
jau prisijungiau su jo kortele bankine,ten raso,kad is birzos 10.03 isregistruotas verysad.gif

bet taip iseina,butu nejes i ta darba tai butu ir soc pasalpa gaves ir svarbiausia kompensacijos!!!

tai dabar uz si menesi jau turbut paskaiciuos pagal sena prasyma kompensacija,o tada reiks grazinti???padekit,kaip dabar geriausia pasielgti? nesuprantu,visa diena soc paramos skyriui saziningai eiles lauke,moteris prieme, mate pazyma,kad tik isidarbino pusei darbo dienos mate,,,neliepe nieko perrasyti ir net nepaklause,ar neisbrauke is birzos...o si menesi kur pervede soc pasalpa tai ir ji mums nepriklauso?ir ja reiks grazinti???????
ar ji taip paprastai iskart priregistruos vel i darbo birza ir ar poto iskart gausim kompensacijas?

QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 11 23, 19:12)

Atsakyti
QUOTE(jolita102 @ 2012 11 23, 21:05)
jau prisijungiau su jo kortele bankine,ten raso,kad is birzos 10.03 isregistruotas verysad.gif

bet taip iseina,butu nejes i ta darba tai butu ir soc pasalpa gaves ir svarbiausia kompensacijos!!!

tai dabar uz si menesi jau turbut paskaiciuos pagal sena prasyma kompensacija,o tada reiks grazinti???padekit,kaip dabar geriausia pasielgti? nesuprantu,visa diena soc paramos skyriui saziningai eiles lauke,moteris prieme, mate pazyma,kad tik isidarbino pusei darbo dienos mate,,,neliepe nieko perrasyti ir net nepaklause,ar neisbrauke is birzos...o si menesi kur pervede soc pasalpa tai ir ji mums nepriklauso?ir ja reiks grazinti???????
ar ji taip paprastai iskart priregistruos vel i darbo birza ir ar poto iskart gausim kompensacijas?

Tegul pirmadieni eina i birza ir stojasi vel.
Ir pirmadieni skambinkit i soc.centra ir sakykit,kad turejo perskaiciuoti,nes del ju kaltes reikes paskui grazinti.Mums taip buvo,tik del musu kaltes,nepranesem,kad vyras isidarbino i antra darba,tai soc.pasalpa nenueme,bet nuskaiciavo tiek kiek permokejo.
Atsakyti
Skaitau skaitau ir niekur nerandu, nuo kito menesio sumazes musu pajamos nes mot pasalpa sumazeja, taigi jei musu pajamos sumazeja, bet reikia pristatyti triju menesiu pajamas, tai vadinas kompensacija uz sildyma gauciau tik po 3 menesiu? ir jei pajamos tarkim butu 2800 pansei 4 asmenu seimai? ar iamnoma gauti kompensacija sildymui? Plius ar busto paskola kaip nors cia figuruoja? 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,as su klausimais smile.gif nes nesam gave jokiu pasalpu ar lengvatu,tad daug neaiskumu.

as nedirbu,zinau,kad reikia birzoje stovet ar mazas pajamas gaut,norint tvarkytis lengvatas,bet mane isbrauke is ten,tad galesiu registruotis tik vasario men. tik,deja,viskas pasisuko taip,kad tikrai pasidare labai sunku pragyvent verysad.gif

vyras vykdo individualia veikla. o jei jis mane idarbintu koki puse etato? tada galeciau tvarkytis? apsimoketu mokescius jam uz mane moket sodrai,bet gal ir gautume vaikams koki nemokama maitinima,ar uz komunalinius kompensacijas. bet jei dabar taip padarom ir as eiciau i seniunija,pazymas apie pajamas reikia nest uz praejusius menesius.o as nei dirbau,nei DB stovejau. vieninteles pajamos mano alimentai,uz vaika is pirmos santuokos

Atsakyti
QUOTE(pomada @ 2012 11 26, 12:11)
Sveiki,as su klausimais smile.gif nes nesam gave jokiu pasalpu ar lengvatu,tad daug neaiskumu.

as nedirbu,zinau,kad reikia birzoje stovet ar mazas pajamas gaut,norint tvarkytis lengvatas,bet mane isbrauke is ten,tad galesiu registruotis tik vasario men. tik,deja,viskas pasisuko taip,kad tikrai pasidare labai sunku pragyvent verysad.gif

vyras vykdo individualia veikla. o jei jis mane idarbintu koki puse etato? tada galeciau tvarkytis? apsimoketu mokescius jam uz mane moket sodrai,bet gal ir gautume vaikams koki nemokama maitinima,ar uz komunalinius kompensacijas. bet jei dabar taip padarom ir as eiciau i seniunija,pazymas apie pajamas reikia nest uz praejusius menesius.o as nei dirbau,nei DB stovejau. vieninteles pajamos mano alimentai,uz vaika is pirmos santuokos

Jei isidarbinsite puse etato,tai vis tiek reikia būti registruotam DB.
O nemokamam maitinimui vaikams mokykloje gauti,nereikia stoveti darbo biržoje. mirksiukas.gif
Atsakyti