Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VIId .

Aciu labai, goccia, uz paaiskinima, ir priemima. geriausia itariu jungt prie kokiu 50 , lyg ir zinojau, bet vis tiek nugrybavau, va tas skubejimas doh.gif o kiek reiktu CIA vasko det, bandysiu is naujo, tik gal be medaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nirida: 29 spalio 2012 - 09:37
QUOTE(Nirida @ 2012 10 29, 00:12)

Vvietoj vandens dejau ozkos piena ledukais, issimaise gavosi oranzine spalva(buvau skaicius, kad turi tokia gautis, bet naiviai tikejaus baltos), istirpus temperatura iskilo iki 75. Jungiau kazkur prie 65, gal kiek didoka, reikejo luktelt, plakiau saukstu, labai greit pastebejau pedsaka, gal po kokiu 5 minuciu (net blenderio neprireike, kaip pirma kart), dar paplakiau, na del visa ko, labai greit tirstejo(gal padauginau kakavos sviesto ir biciu vasko) ir sugalvojau idet medaus 2 sauksteliu, na ir prasidejo mano nesekme, pradejo vykt kazkokia reakcija, spalva liko oranzine, iskas praejo kaisti, reankom ziauriai su pirstinem karsta buvo, oranzine spalva virto i sokolado, galiausiai vos kavos, viskas susoko gumuliukais, pradejo, rasot, zodziu viskas keliavo i siuksline, taip gaila visu tu alieju ir vilciu, supratau, kad skubet negalima, ka buvau siandien priversta daryt.
O receptas toks:
Alyvuogiu al. 60% 420g
Ricinos 5% 35g
Kakavos 10% 70g
Kokosu 15% 105g
Biciu vasko 10% 70g
NaOH 90.3g
Vandens(ozkos pieno) 266g
Kazi kodel cia medus taip sureagavo, nes kol jo nedjau viskas buvo gerai, ji juk po pesako reik det, gal kur istirpint reikejo, nedakaicia ko  verysad.gif

Klaidelės:
- muilą perkaitinot, jungti reikia ne aukštesnėje kaip 50 C temp.;
- vaško labai daug, užtektų ir 5%;
- jei visas skystis pienas, iš ledukų reikia padaryti šerbetą (juos kažkokiu būdu sutrinti), šarmą pilti po truputį gerai išmaišant, kad t neužkiltų, tada spalva bus šviesesnė, galima indą su šarmu įdėti į indą su ledukais ar bent labai šaltu vandeniu;
- medus muilą visada suskystina, kelia t ir tamsina spalvą ( kiti cukrūs taip pat), aišku jį geriau patirpinti iš anksto atpylus vandens;

gal be reikalo išmetėt, reikėjo maišyti, šildyti, muilas išeitų ax.gif
bet kas be nesėkmių pagamino biggrin.gif , aš pradžioj kelis muilus jau po gelio iš naujo perkaitinau, dėjau visokių priedų ir t.t., ir viskas buvo normaliai, sekmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 10 29, 11:31)
Klaidelės:
- muilą perkaitinot, jungti reikia ne aukštesnėje kaip 50 C temp.;
- vaško labai daug, užtektų ir 5%;
- jei visas skystis pienas, iš ledukų reikia padaryti šerbetą (juos kažkokiu būdu sutrinti), šarmą pilti po truputį gerai išmaišant, kad t neužkiltų, tada spalva bus šviesesnė, galima indą su šarmu įdėti į indą su ledukais ar bent labai šaltu vandeniu;
- medus muilą visada suskystina, kelia t ir tamsina spalvą ( kiti cukrūs taip pat), aišku jį geriau patirpinti iš anksto atpylus vandens;

gal be reikalo išmetėt, reikėjo maišyti, šildyti, muilas išeitų  ax.gif
bet kas be nesėkmių pagamino  biggrin.gif , aš pradžioj  kelis muilus jau po gelio iš naujo perkaitinau, dėjau visokių priedų ir t.t., ir viskas buvo normaliai, sekmės  4u.gif

Didelis aciu, Saulė/Guoda, 4u.gif uz issamu klaidu paaiskinima, turesiu is ko dabar mokytis ir bandysiu vel, pagal panasu recepta, tik biciu mazinsiu, kaip rekomendavot ir didinsiu alyvuogiu. Is pieno tai dariau toki serbeta, sutryniau ledukus ir tada beriau sarma, tai vadinasi normaliai, kad temperatura ir neuzkyla aukstai, bijojau vesint, sakau gal ten turi but butinai auksta temperatura .
Net mintis jau nekilo sildyt, jis tiks, vos ne kaip nuodegulis. O zinosiu, kad galima ir jau po gelio iš naujo perkaitint.
Atsakyti
pasakykit kas negerai su mano skystu muilu, pridejau alieju turputuka kad butu ranku ir kuno prausiklis, o nusiplovus rankas atrodo kad griauzia rankas ir zaizdeles kur isipjovus... su pirktiniu muilu taip nera ir su mano kietu virtu dar nesubrendusiu taip nera verysad.gif citrinos rugsties ,paskaiciavau pagal aliejus, yra 3%...
Atsakyti
O koks PH? panasu kad sarminis jis pas jus

Beje jus gesinot tuo boraksu ar boro rugstim? Dabar kaip tik ruosiuos i avsista ir nezinau imt tos rugsties ar ne g.gif Is Saules/Guodos atsakymo supratau, kad skystam boro rugstis nelabai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goccia: 29 spalio 2012 - 10:04
niekur negavau juosteliu tai palaiziau muila, nezinau ka reiskia kasti bet jauciau tik slykstu muilo skoni... tai kaip suprantu ne sarminis? g.gif as dejau citrinos rugsties boro nedejau ...
Atsakyti
QUOTE(Gutka @ 2012 10 29, 10:53)
pasakykit kas negerai su mano skystu muilu, pridejau alieju turputuka kad butu ranku ir kuno prausiklis, o nusiplovus rankas atrodo kad griauzia rankas ir zaizdeles kur isipjovus... su pirktiniu muilu taip nera ir su mano kietu virtu dar nesubrendusiu taip nera  verysad.gif  citrinos rugsties ,paskaiciavau pagal aliejus, yra 3%...

panašu, kad didelis PH, reikia neutralizuoti.
O citrinos rūgštis - tai ta, kur dėta pradžioj į šarmą? Tai jos ten nelikę, jau yra citratai; neutralizavimui reikia papildomai rūgštinti, tik atsargiai, kad muilas nepabaltų ax.gif
Neturi juostelių, kad PH pamatuoti?
Aš visada neutralizuoju iki šviesiai žalios-samaninės spalvos ( kažkur apie 7 PH)
Atsakyti
Pasirodau savo pirma blyna .
user posted image
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2012 10 29, 11:00)
O koks PH? panasu kad sarminis jis pas jus

Beje jus gesinot tuo boraksu ar boro rugstim? Dabar kaip tik ruosiuos i avsista ir nezinau imt tos rugsties ar ne g.gif Is Saules/Guodos atsakymo supratau, kad skystam boro rugstis nelabai...

Agnė/Ramutė naudojo boro rūgštį ir jai tiko biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Gutka @ 2012 10 29, 11:09)
niekur negavau juosteliu tai palaiziau muila, nezinau ka reiskia kasti bet jauciau tik slykstu muilo skoni... tai kaip suprantu ne sarminis?  g.gif  as dejau citrinos rugsties boro nedejau ...

Jei nekanda - tai ne šarminis; dar graužti gali citrinos rūgštis, gal perdaug pridėjai ( čia kaip suprantu skiesdama ją dėjai?) ir dar nepilnai sureagavo. man yra buvę, kad neutralizuojant viskas būna gerai, o kitą dieną muilas pasidaro neskaidrus, balsvas ( visa rūgštis tik tada sureaguoja), tada įdedu dar truputį muilo ir vėl nuskaidrėja.
Atsakyti
citrinos rugsti dejau kartu su vilna i sarma, muilas skaidrus praskiestas toks gelsvas, turiu pieno rugsties tai dabar galiu bandyt lasint iki zalsvos spalvos? g.gif gal del to ir galvoj buvo bardakas ja isplovus su tokiu muilu biggrin.gif nes galejau varnom lizda sukt lotuliukas.gif
Nirida pirmas blynas labai saunus , net nepanasus i pirma, atrodo kad esat darius ne karta clap.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gutka: 29 spalio 2012 - 10:36
QUOTE(Gutka @ 2012 10 29, 11:35)
citrinos rugsti dejau kartu su vilna i sarma, muilas skaidrus praskiestas toks gelsvas, turiu pieno rugsties tai dabar galiu bandyt lasint iki zalsvos spalvos?  g.gif gal del to ir galvoj buvo bardakas ja isplovus su tokiu muilu  biggrin.gif nes galejau varnom lizda sukt  lotuliukas.gif
Nirida pirmas blynas labai saunus , net nepanasus i pirma, atrodo kad esat darius ne karta  clap.gif

Čia PH juostelių žalsva spalva būna, muilas lieka gelsvas.
Jei skiedžiant rūgšties nedėjai, tai tikrai per didelis PH bus, be to su KOH muilas dažnai būna šiurkštesnis negu su NaOH, matyt kalio druskų tokios savybės g.gif .
Pabandyk su pieno rūgštim, kap rašei - atsargiai. Ji ir savybes muilo pagerins 4u.gif
Jei pradės balti - neišsigąsk, palik jį pastovėti, o jei nenuskaidrės - įmesk gabalėlį muilo košės ir pamaišyk kol ištirps - turi vėl nuskaidrėti
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 10 26, 17:43)
Jei čia tas muilas, kur šiandien virei - tai dar per anksti jį naudoti, turi "subręsti", dėl rodiklių: mažoka cleansing, bubbly - gerai (neputoja gal, kad dar per anksti jam putoti), creamy - labai labai daug, bent man plaukams toks netiktų, tik kūnui - rankoms.
Apie rodiklius jau rašiau - cleansing visada darau šampūniniams ne mažiau 20;
pažiūrėjau savo rodiklius šampūninio, kurį dabar naudoju:
Hardness 43
Cleansing 31
Conditioning 46
Bubbly    35
Creamy 17
Kokosas - 25, avokadas - 15, babasu ( atalių)-20,  daugiau maži procentėliai - dygminų, garstyčių, vynuogių, ricinos.
Putoja - tai nemoku apsakyti, didžiausia putų kepurė ant galvos susidaro.
Į praskiestą dedu brokolių aliejaus ir coco silikono (AZ), pariebinimas būna 1- 2%, ramunėlių ir citrinų EA, natrio citratą (atskirai pagamintą citrinos r. +NaOH) ir viskas  biggrin.gif
skalauju vandeniu su citrinos sultimis, paskui - kondicionierius ( nenuplaunamas, bet aš jį palaikau kelias min. ir nuplaunu, kad neapsunkintų plaukų), į jį tai dedu viską: EConditionier (AZ), šilko milteliai, kviečių proteinai, inulinas, D-pantenolis, pieno rūgštis (galima AHA ar kitas rūgštis dėti), EA - kokie patinka.
Ši sistema labai puiki mano plaukams, jau daug metų geriau galvos nesiploviau  4u.gif , o sau tinkamą muilą irgi išsiviriau per porą metų bandymų (po pusmečio bandymų visai mečiau su muilu plaukus plautis, nes blogai išsiplaudavo, dariau iš AZ bazių šampūnus, bet prie pirktinių negrįžau    ax.gif ), bet bandžiau, bandžiau, sunkiai susirinkau tinkamus aliejus, labai mažas viršriebis man turi būti ir t.t.
Taip, kad tau dar viskas prieš akis  biggrin.gif

Ar galit man neismanėlei paaiskinti paraudoninta teigini? blush2.gif As supratau kad natrio citratas susidaro dedant citrinos rugstele. Ar atskirai galima pasigaminti natrio citrata?

Gal gali kas receptu pasidalinti ukisko muilo. Kiek ieskau recepto, tai tik randu , kad sutarkuoti,muiliuka, det vandens, kalciuonuotos sodos, dar boraksas visur minimas. Jus mergytes kalbejot apie skalbimui naudojamus muilus, tai labai noriu sau pasigaminti toki, kuris butu tinkamas naudoti skalbti skalbimo masina.
Atsakyti