Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VIId .

QUOTE(kristinkag @ 2012 10 26, 18:57)
Dar jus ar kazkuri kita minejot kad turi buti sampuniniam muilui kuo didesnis linoleic ir linolenic, as pasidariau abu 24 tai is karto fantastiskas muilas plaukam ploviau galva tik issivirus ir praskiedus nes mirtinai reikejo jau kelios dienos plaut.
Man su jusu visu pagalba pavyko po pusmecio, o gal biski daugiau pasigaminti gera muila plaukam, nes keli ankstesni bandymai buvo neblogi bet dar truko lengvumo plaukam ir ilgai dziudavo (jau baisiai slinkti buvo pradeje, bet jau dabar maziau slenka), jau buvo sukirbus mintis gryzti prie pirktinio sampuno, bet nepasidaviau bandziau dar  thumbup.gif

maniau, kad jau visoms įkyrėjau su tom linoleic ir linolenic, tai dabar nebeminėjau biggrin.gif
Pati darau irgi apie 20-24 sumoj šitų rūgščių
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 10 26, 19:37)
maniau, kad jau visoms įkyrėjau su tom linoleic ir linolenic, tai dabar nebeminėjau  biggrin.gif
Pati darau irgi apie 20-24 sumoj šitų rūgščių

Manau kad neikyrejot, jei sakot tada viska sakykyit gal kas neisidemejo is anksciau, man cia labai svarbi info as deltu parametu ir alieju riebiem plaukam taip greit pasidariau tinkama sampunmuili
dar mintis man kilo, kad su tokiais parametrais tiktu skalbimui ir indam plauti muilas, paliktu mazai apnasu
Atsakyti
Sveikos, skalbimui galima stiprinti cleansing, nebūtina tada tilpt į parametrus (iki 22 ar panašiai), ir jei planuojat skalbt skalbimo mašina - nereikia labai didelio putojimo. Kondicionavimas gerai kai nemažas, skalbiniai minkšti būna, nebenaudoju jokių minkštiklių. Skalbimo milteliuose specialius putų slopintuvus deda, kad per viršų neliptų... Kondicionavimas gerai kai nemažas, skalbiniai minkšti būna, nebenaudoju jokių minkštiklių. Reiks jau ir man virt vėl ūkinį, nebedaug liko. Ir plaukams, ir skalbimui nereikia daug stearic rūgščių (kaip tik jos ir didina kremiškumą), o plaukams tai ir oleic su saiku, apsunkina plaukus. 4u.gif
Viriau kietą gintarinį. Ir vėl ta gintaro rūgštis kiaulino... Įdėsiu kai nufotografuosiu, ryt ar sekmadienį. Muilas bus fainas, grožio kaip visada. Nėr. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinkag @ 2012 10 26, 21:52)
Manau kad neikyrejot, jei sakot tada viska sakykyit gal kas neisidemejo is anksciau, man cia labai svarbi info as deltu parametu ir alieju riebiem plaukam taip greit pasidariau tinkama sampunmuili
dar mintis man kilo, kad su tokiais parametrais tiktu skalbimui ir indam plauti muilas, paliktu mazai apnasu

Skalbimui savo skysto nenaudoju, bet indams tik tokį ir darau iš pigių riebalų - pagrindas kokosas, tada dedu palmių, iš skystų - kukurūzų, rapsų. Reikėtų saulėgrąžų dėti, tada būtų dar daugiau šitų rūgščių
Papildyta:
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 10 26, 22:23)
Sveikos, skalbimui galima stiprinti cleansing, nebūtina tada tilpt į parametrus (iki 22 ar panašiai), ir jei planuojat skalbt skalbimo mašina - nereikia labai didelio putojimo. Kondicionavimas gerai kai nemažas, skalbiniai minkšti būna, nebenaudoju jokių minkštiklių. Skalbimo milteliuose specialius putų slopintuvus deda, kad per viršų neliptų... Kondicionavimas gerai kai nemažas, skalbiniai minkšti būna, nebenaudoju jokių minkštiklių. Reiks jau ir man virt vėl ūkinį, nebedaug liko. Ir plaukams, ir skalbimui nereikia daug stearic rūgščių (kaip tik jos ir didina kremiškumą), o plaukams tai ir oleic su saiku, apsunkina plaukus. 4u.gif
Viriau kietą gintarinį. Ir vėl ta gintaro rūgštis kiaulino... Įdėsiu kai nufotografuosiu, ryt ar sekmadienį. Muilas bus fainas, grožio kaip visada. Nėr. biggrin.gif

esu anksčiau virusi indų plovimui ir su 41 cleansing, bet nebuvo geras - per mažai buvo linolic ir linolenic rūgčių, su viršriebiu, tai palikdavo baltas apnašas.
Dabar mano ūkinių celansing - kažkur apie 30 būna, bet be viršriebio, su daug citratų, visai kitoks plovimas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 26 spalio 2012 - 21:34
as jau excel pasidariau lentele su aliejais kurie verti demesio del putojimo ir tu rugsciu (soapcalc informacija) biggrin.gif bandysiu studijuot ir deliotis... jei kuriai bus idomu galesiu atsiust biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gutka @ 2012 10 26, 22:37)
as jau excel pasidariau lentele su aliejais kurie verti demesio del putojimo ir tu rugsciu (soapcalc informacija) biggrin.gif  bandysiu studijuot ir deliotis... jei kuriai bus idomu galesiu atsiust  biggrin.gif

Žiūriu, jau visai pakeitėm šitą temą - anksčiau mergaitės grožiu dalindavosi, o mes - apie sudėtis ir savybes ax.gif , tikriausiai irgi neblogai.
Dėl grožybių - tokį muilą verdu dovanoms, bet šiuo metu neturiu foto aparato (paskolinau artimiesiems trumpam...tai tuoj jau metai)
O šiaip mano šeimai labiausiai patinka išpiltytas į formas ir paprastai supjaustytas biggrin.gif , man asmeniškai - svarbiausia savybės, nors netikėtai išeina ir labai gražių atspalvių smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 26 spalio 2012 - 22:49
Merginos cia laai gerai kad apie savybes snekat. Mes saugamindamos juk norim kad geras butu, o ne tik grazus mirksiukas.gif MAn irgi groziai neisiena, bet uztat negaila ir naudot biggrin.gif

Saule/Guoda as del skysto sampunmuilio. Kaip supratau jus actu neperplaunat? perliejat vandeniu su citrinos rugstim? As vis svarstau, svarstau ar bandyt sampunmuili pasidaryt. Bet man su actu nesinori perplovinet (man jo kvapas doh.gif, net marinuotu agurkeliu ir kitko su actu nevalgau, nes jauciu kvapa )tai ir nebandau daryt.
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2012 10 27, 08:16)
Merginos cia laai gerai kad apie savybes snekat. Mes saugamindamos juk norim kad geras butu, o ne tik grazus mirksiukas.gif MAn irgi groziai neisiena, bet uztat negaila ir naudot biggrin.gif

Saule/Guoda as del skysto sampunmuilio. Kaip supratau jus actu neperplaunat? perliejat vandeniu su citrinos rugstim? As vis svarstau, svarstau ar bandyt sampunmuili pasidaryt. Bet man su actu nesinori perplovinet (man jo kvapas doh.gif, net marinuotu agurkeliu ir kitko su actu nevalgau, nes jauciu kvapa )tai ir nebandau daryt.

Taip, kiekvieną kartą išsispaudžiu pusę nedidelės citrinos. Dar geriau - laimas, tik brangoka biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 27 spalio 2012 - 07:51
aisku kad malonu paziureti ka grazaus merginos padare, bet tos informacijos irgi labai reikia, nes ir tema vadinasi muilo gamyba ax.gif as va kol supratau su tom rugstim ir kitais parametrais kas kaip, per visas temas gal ir buciau susirinkus po trupineli nuo pokalbiu, bet nuo to skaitymo jau raidziu nebepazystu kartais lotuliukas.gif vakar visa diena kuiciau praeita tema kur Saule/Guoda rase apie palmiu alieju kokie yra ir kaip vadinasi... ir neradau, nebemato akys 10 karta skaitant ta pati biggrin.gif bet pries pora dienu buvau radus net pamenu kaip atrode puslapis ( regimoji atmintis) bet vakar nebuvo to pasisakymo temoj, bent jau mano kompe... tai gal tos info nebus per daug ax.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gutka: 27 spalio 2012 - 08:54
QUOTE(Gutka @ 2012 10 27, 09:53)
aisku kad malonu paziureti ka grazaus merginos padare, bet tos informacijos irgi labai reikia, nes ir tema vadinasi muilo gamyba  ax.gif as va kol supratau su tom rugstim ir kitais parametrais kas kaip, per visas temas gal ir buciau susirinkus po trupineli nuo pokalbiu, bet nuo to skaitymo jau raidziu nebepazystu kartais  lotuliukas.gif vakar visa diena kuiciau praeita tema kur Saule/Guoda rase apie palmiu alieju kokie yra ir kaip vadinasi... ir neradau, nebemato akys 10 karta skaitant ta pati  biggrin.gif  bet pries pora dienu buvau radus net pamenu kaip atrode puslapis ( regimoji atmintis) bet vakar nebuvo to pasisakymo temoj, bent jau mano kompe... tai gal tos info nebus per daug  ax.gif smile.gif

Aš rašiau, kur pirkti palmių aliejų smile.gif
O kaip sekasi su naminias enzimais, ar gerai išrūgo, kur naudojat? Atsiliepkit, gamintojos 4u.gif 4u.gif 4u.gif (tik gal čia nelabai įtemą, , bet čia buvo anksčiau aptariama)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 27 spalio 2012 - 13:16
pirkau as balta palmiu alieju, 100ml. 22lt ir kazkodel jauciu kad permokejau, pardaveja atsuko paziuret ar baltas ir sako turesit dabar pirkt, tai ir pirkau biggrin.gif uz kokia kaina jus perkat? as neradau forume kur buvo parasyta kaip vadinasi raudonas palmiu aliejus, baltas ir dar kazkoks...kad skaiciuokleje nesusimaisyt, o gal kita kuri raset? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gutka @ 2012 10 27, 15:10)
pirkau as balta palmiu alieju, 100ml. 22lt ir kazkodel jauciu kad permokejau,  pardaveja atsuko paziuret ar baltas ir sako turesit dabar pirkt, tai ir pirkau  biggrin.gif uz kokia kaina jus perkat? as neradau forume kur buvo parasyta kaip vadinasi raudonas palmiu aliejus, baltas ir dar kazkoks...kad skaiciuokleje nesusimaisyt, o gal kita kuri raset? g.gif

blink.gif tikrai daugoka. Jei neturit is kur pirk (as kazkada irgi jo neturejau ir labai ieskojau) maciau dabar AZ nuolaida tikrai pigiau bus 4u.gif
Yra raudonuju palmiu aliejus (cia tas morkines spalvos) palmiu aliejus (cia tas rafinuotas, baltas kur ir kepimams naudojamas) ir palmiu branduoliu aliejus. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goccia: 27 spalio 2012 - 14:43