QUOTE(Gutka @ 2012 10 26, 16:08)
pasakykit gal receptas negeras, kazkokia nesamone man gavosi, bandziau sampuna pasidaryt tai visai neisplove plauku ir mazai putoja
Hardness 31
Cleansing 17
Conditioning 65
Bubbly 39
Creamy 37
pariebinimas0 po to dadejau alieju kad butu paribinimass +2
Jei čia tas muilas, kur šiandien virei - tai dar per anksti jį naudoti, turi "subręsti", dėl rodiklių: mažoka cleansing, bubbly - gerai (neputoja gal, kad dar per anksti jam putoti), creamy - labai labai daug, bent man plaukams toks netiktų, tik kūnui - rankoms.
Apie rodiklius jau rašiau - cleansing visada darau šampūniniams ne mažiau 20;
pažiūrėjau savo rodiklius šampūninio, kurį dabar naudoju:
Hardness 43
Cleansing 31
Conditioning 46
Bubbly 35
Creamy 17
Kokosas - 25, avokadas - 15, babasu ( atalių)-20, daugiau maži procentėliai - dygminų, garstyčių, vynuogių, ricinos.
Putoja - tai nemoku apsakyti, didžiausia putų kepurė ant galvos susidaro.
Į praskiestą dedu brokolių aliejaus ir coco silikono (AZ), pariebinimas būna 1- 2%, ramunėlių ir citrinų EA, natrio citratą (atskirai pagamintą citrinos r. +NaOH) ir viskas
skalauju vandeniu su citrinos sultimis, paskui - kondicionierius ( nenuplaunamas, bet aš jį palaikau kelias min. ir nuplaunu, kad neapsunkintų plaukų), į jį tai dedu viską: EConditionier (AZ), šilko milteliai, kviečių proteinai, inulinas, D-pantenolis, pieno rūgštis (galima AHA ar kitas rūgštis dėti), EA - kokie patinka.
Ši sistema labai puiki mano plaukams, jau daug metų geriau galvos nesiploviau
, o sau tinkamą muilą irgi išsiviriau per porą metų bandymų (po pusmečio bandymų visai mečiau su muilu plaukus plautis, nes blogai išsiplaudavo, dariau iš AZ bazių šampūnus, bet prie pirktinių negrįžau
), bet bandžiau, bandžiau, sunkiai susirinkau tinkamus aliejus, labai mažas viršriebis man turi būti ir t.t.
Taip, kad tau dar viskas prieš akis